Fox Sports Sanal Taraftar Kullanacak

Dünyada COVID-19 nedeniyle çoğu spor müsabakası iptal edildi ya da ertelendi. 2-3 ay süren bu spor hasretinin ardından çoğu organizasyon devam etme kararı aldı. Fakat virüsün yayılma tehlikesi göz ardı edilmedi ve maçların seyircisiz oynanma kararı alındı. MLB (Amerika Ulusal Beyzbol Ligi) de devam etme kararı alan organizasyonlar arasında. Onlar da çoğu organizasyon gibi seyircisiz oynama kararı aldı ve seyirciler yerine onların fotoğraflarının bulunduğu karton maketler kullanmaya karar verdiler. Her ne kadar güzel bir şey gibi dursa da taraftarların yoksunluğu izleyici açısından pek tatmin edici bir görüntü oluşturmuyor. MLB’nin yayıncılarından olan Fox Sports ise bu sorunu sanal taraftar kullanarak çözme hedefinde.

MLB’de yer alan 30 takım da Sony Group’un MLB: The Show oyunundaki sesleri kullanmayı planlamakta. Bu seslerin arasında taraftar tezahüratları, stat içi anonslar gibi sesler yer almakta. Fakat Fox Sports bu konuda yeni bir çağ açmayı hedefliyor ve sanal taraftar konseptiyle pandemi döneminde de seyir zevkini yüksek tutmak istiyor.

Fox Sports Baş Yapımcısı ve Operasyon Başkanı Brad Zager açıklamasında “Kalabalığın ve koltuklarda insanları görmenin büyük liglerdeki müsabaka yayınlarında önemli yer tuttuğuna inanıyoruz. Bu nedenle bu soruna çözüm bulmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Zager ayrıca “Kimseyi kandırmak istemiyoruz, hala sorunlar mevcut. Sadece boş bir stadyumdaki taraftarsız yayını izleyip garip hissetmezsiniz. Ana amacımız insanlara normallik duygusunu verebilmek. Kullanacağımız sanal kalabalık sayesinde stadyumdaki boşluğu bırakıp oyuna daha rahat odaklanabilirsiniz. Çünkü MLB’de oyun sırasında stadyumun doluluğunu, boşluğunu düşünmüyorsunuz.”

Fox Sports Sanal Taraftar Konsepti İçin Artırılmış Gerçeklik Teknolojisini Kullanacak

arttirilmis-gerceklik-teknolojisi
İngiltere’de Spor Müsabakalarında Kullanılan Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi

Projede daha önce kullanılmış olan birkaç teknoloji kullanılacak. Pixotope adı verilen AR (Artırılmış Gerçeklik) yazılımı ile kalabalık oluşturulacak. Pixotope, daha önce Super Bowl’da ve The Weather Channel’da hava olaylarını göstermek adına kullanılmıştı.

Fox Sports Epic Games’in geliştirdiği Unreal Engine motorunu kullanmayı planlamakta. Unreal Engine video oyunları oluşturmak ya da The Mandalorian gibi televizyon şovlarında sanal arka plan oluşturmak adına sık sık kullanılan bir grafik motoru. Çalışmalar sonu Unreal Engine gerçek zamanlı render yapabilir ve canlı televizyon şovlarında da kullanılabilir.

Sanal kalabalıklar ve ses arasındaki etkileşimler şimdilik temel olacak (temel tezahüratlar, Meksika dalgası gibi) ama şirket sezon boyunca bu teknolojiyi geliştireceğini açıkladı.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Özgür Doğan (Okunuşu: Özgür Do:an) : Teknoloji içerikleri yazmayı ve okumayı seven kişi, kimse, topluluk.