M2 Pro ve M2 Max Çipli MacBook Pro Ortaya Çıktı

WWDC22 etkinliğinde yeni M2 çipli MacBook Air ve MacBook Pro modellerini tanıtan Apple, ürün geliştirmelerine devam ediyor. M2 Pro ve M2 Max çipine sahip MacBook Pro için bir tarih ortaya çıktı. İddialara göre şirket bu modelleri bir sonraki etkinlikte piyasaya sürecek.

Mark Gurman tarafından haftalık olarak paylaşılan Power On bülteninde yer alan bilgiler ürün için beklenen tarihi ortaya çıkarıyor. Gurman’ın ifadelerine göre yeni M2 MacBook Pro ve bazı Mac modelleri 2022 yılının sonbaharı ile 2023 yılının ilkbaharı arasında bir tarihte kullanıcılara sunulacak.

Bilindiği üzere Apple MacBook Pro cihazlarını üç farklı boyutta piyasaya sürüyor. 13 inç boyutunda olan MacBook Pro standart M2 çipi ile tanıtıldı. Ancak 14 inç ve 16 inç MacBook Pro için henüz bir tanıtım etkinliği gerçekleşemedi.

Fakat ortaya çıkan bilgiler yeni MacBook Pro modellerinin 2022 sonbaharında kullanıcılar ile buluşacağını gösteriyor. Üstelik M2 çipinden daha güçlü işlemcilere sahip olacak bu cihazlar için birkaç bilgi de gündemde. Gurman, ürünün genel hatlarının bir önceki nesil ile benzeyeceğini vurguluyor.

Apple’ın yeni M2 Pro ve M2 Max işlemcileri için getireceği birkaç yenilik de mevcut. Gurman tarafından ortaya atılan bilgilere göre Apple, MacBook Pro için yeni bir tasarım üzerinde çalışıyor. Ayrıca üründe daha fazla bağlantı girişi ve MagSafe şarj desteği de yer alacak gibi gözüküyor. Bunlara ek olarak daha iyi bir ekran ve gelişmiş bir kamera da söz konusu.

M2 Pro ve M2 Max Grafik Geliştirmeleriyle Geliyor

Yeni cihazların standart M2 çipine sahip olmayacağı da ifade ediliyor. Gurman, yeni bilgisayarların geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan M1 Pro ve M1 Max çiplerinin geliştirilmiş versiyonlarına sahip olacağını belirtiyor.

Ayrıca M2 Pro ve M2 Max çipleri hakkında birtakım bilgiler paylaşıyor. Yeni çiplerde Apple’ın odaklandığı kısmın grafik bölümü olduğunu belirtiyor. Standart M2 çipinde de grafik bölümünde geliştirmeler yer alıyordu. Bu sayede Gurman, yeni M2 çipli MacBook Pro modellerinin özellikle video düzenleme ve kodlama gibi alanlarda çalışanlar için kolaylık sağlayacağını ifade ediyor.

M2 Pro ve M2 Max MacBook Pro cihazlarının sonbahar da tanıtılması muhtemel. Ancak ürünün ne zaman satışa çıkacağı şimdilik kestirilemiyor. Gurman, tedarik zincirindeki zorlukları vurgulayarak bu konuda kesin bir tarih vermenin mümkün olmadığını dile getiriyor.

Kaynak: https://9to5mac.com/2022/07/17/gurman-m2-pro-max-macbook-launch-date/

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Teknolojiye yoğun bir ilgi duyan Mert, 10 yılı aşkın süredir teknolojik gelişmeleri ve haberleri yakından takip etmektedir. Özellikle oyunlara ve teknolojik cihazlara oldukça meraklıdır.