Sony ve Bungie Arasındaki Anlaşma Tamamlandı!

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Sony, yeni hamleler atmaya devam ediyor. Bilindiği üzere bir süre önce şirket, Bungie’yi satın almak için teklif yapmıştı. Bunun üzerine Bungie cephesi, yapılan teklife olumlu cevap vermişlerdi. Sony ve Bungie tarafından yapılan yeni duyuruya göre iki şirket arasındaki satış anlaşması tamamlandı!

Sony, anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte Bungie’yi bünyesine kattıklarını duyurdu. Ancak anlaşma kapsamında Bungie, çalışmalarını bağımsız bir yan kuruluş olarak sürdürmeye devam edecek. Bunun yanı sıra bu anlaşma, Bungie tarafından PlayStation için geliştirilen oyunların geliştirilme sürecini kolaylaştıracak.

Sony, Bungie’yi Bünyesine Kattığını Duyurdu!

Sony Interactive Entertainment, oyun sektörünün en köklü şirketlerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Teknoloji devi, oyun sektöründeki çalışmalarını geliştirmek adına yeni hamleler atmaya devam ediyor. Bungie, şirketin yakın zamandaki hedeflerinden birisi oldu.

Bungie, başta Destiny olmak üzere geliştirmiş olduğu çeşitli oyun serileriyle bilinmektedir. Sony, 2022 yılının ilk aylarında Bungie’yi satın almak istediğini duyurdu. Hatta şirket, konu hakkında harekete geçti ve Bungie yetkililerine 3.6 milyar dolarlık bir teklifte bulundu.

Sony tarafından yapılan teklif, Bungie yetkilileri tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Böylece Sony ve Bungie arasında bir satış anlaşması gerçekleşti. İki şirket tarafından yapılan yeni açıklamalarla birlikte Sony, satış sürecinin sona erdiğini ve Bungie’yi bünyesine kattığını açıkladı.

Yapılan açıklamalarda iki şirket arasında gerçekleştirilen anlaşmanın detaylarına da yer verildi. Anlaşma kapsamında Bungie, bağımsız olarak Sony bünyesinde çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Bu doğrultuda Bungie, Sony’nin bir yan kuruluşu olarak kabul edilecek.

İki şirket arasında yapılan anlaşmanın özellikle PlayStation oyuncularını memnun edeceğini söyleyebiliriz. Çünkü anlaşma kapsamında Bungie tarafında PlayStation için geliştirilen oyunların geliştirilme süreçleri kolaylaşacak. Böylece oyuncular, PlayStation’da yeni Bungie oyunlarına daha hızlı bir şekilde erişebilecekler.

Sony, önümüzdeki süreçte başka oyun şirketlerini de bünyesine katmaya çalışacak. Nitekim şirket, yakın zamanda Haven Studios ile ilgilendiklerini açıkladı. Hatta ulaşılan bilgilere göre Sony, Haven Studios’u satın almak için bir teklif yaptı. Bu gelişmeler kapsamında araştırmacılar, Sony’nin önümüzdeki günlerde başka oyun şirketlerini de bünyesine katmak için hamle yapacağını düşünüyorlar. Oyuncular, Sony’nin oyun şirketlerini bünyesine katmasının oyun sektöründe nasıl yeniliklere yol açacağını merak ediyorlar.

Sizler de Sony’nin çeşitli popüler oyunları ile bilinen Bungie’yi satın almasıyla ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: https://www.engadget.com/sony-closes-bungie-acquisition-playstation-studios-190623763.html

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.