Instagram Yeni Bir Not Özelliğini Test Ediyor!

Bugünlerde popüler sosyal medya ağı Instagram, geliştirdiği yeni özellikler ile ön plana çıkıyor. Yapılan yeni bir açıklamayla Instagram, şimdi de yeni bir not özelliğini kullanıcılarıyla buluşturmak üzere! Test aşamasında olan yeni özellik ile Instagram kullanıcıları kaybolan içeriklerini yayınlayabilecek. Aynı zamanda bu özellik, kullanıcılar hızlı notlar göndermelerine olanak sağlanacak.

Şirket, yaptığı bir açıklamayla yeni geliştirdiği not özelliğini duyurdu. Yeni geliştirilen Instagram not özelliği, kullanıcıların ‘Yakın Arkadaşlar’ çevrelerine ya da onları takip eden takipçilerine duyuru niteliği taşıyor. Dün Twitter tarafından resmi olarak duyurulan Twitter Notes özelliğinin ardından araştırmacılar da Instagram’ın benzer notlar özelliğini test ettiği fark ettiler.

Öte yandan Twitter’ın Notes özelliği yazarların uzun biçimli içerik yayınlamasına olanak sağlarken, Instagram Notes farklılık gösteriyor. Aksine Instagram’ın yeni özelliği, daha çok 24 saat içinde kaybolan yapışkan notlar niteliği taşıyor.

Instagram Not Özelliğini Sınırlı Bir Grup ile Test Ediliyor

Instagram, Notes özelliğini şu an için sınırlı bir kullanıcı grubu ile test ettiğini de duyurdu. Testler, kullanıcıların özelliğe nasıl tepki verdiğini ölçecek. Aynı zamanda testler, özelliğin daha geniş bir alana yaymanın avantajlı olup olmadığını belirleyecek. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Instagram’da her zaman daha iyi bağlantı kurmaya yardımcı yollar üzerinde çalışıyoruz. İnsanların küçük bir grup kullanıcı arkadaşı ile düşüncelerini hızla paylaşabilmeleri için Notes’u test ediyoruz.”

Platformun geliştirdiği notlar özelliği bir araştırmacı tarafından tarafından fark edildi. Araştırmacının paylaştığı ekran görüntülerine göre uygulamanın doğrudan mesajlaşma ekranında yeni bir satır yer alacak. Mesajların üzerinde yer alan yeni satır ile arkadaşlarınızın görmesi için not bırakılıyor. Aynı zamanda yeni bir not için ise artı düğmesi yer alacak.

Instagram notlar özelliklerinden biri de not uzunluğunun 60 karakter ile sınırlı olmasıdır. Özelliği keşfeden Ahmed Grahem’in Twitter üzerinden paylaştığı görüntülerde notlar özelliği, mesajlar yolu ile yanıt verilebileceği gözüküyor. Ayrıca notlar, uygulamada 24 saat boyunca yer alacak. Dahası platform kullanıcıları notlar hakkında herhangi bir bildirim almayacak.

Öte yandan notlar özelliğinin kullanıcıların arkadaşlarından gelen önemli mesajların gelen kutusunda kaybolmaması için vurgulanmasına yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Bundan dolayı platform geliştiricileri, yeni özelliğin yoğun ilgi göreceğini düşünüyorlar.

Instagram tarafından test aşamasında olan yeni notlar özelliğini nasıl buldunuz? Sizler de Instagram için geliştirilen yeni notlar özelliği hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizler ile paylaşabilirsiniz.

Kaynak: https://techcrunch.com/2022/06/23/instagram-tests-a-new-feature-to-quickly-share-notes-with-friends/

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Girişimler odaklı araştırma yapmayı çok seviyor. Bir zamanların uluslararası ilişkiler öğrencisi olarak analiz yapmaya bayılıyor. Teknoloji ile alakalı paylaşımların da takipçisi olarak analiz edip, yorumluyor.