Samsung Galaxy Z Fold4 Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Samsung’un merakla beklenen katlanabilir telefon serisinin son üyesi Galaxy Z Fold4 modelinin teknik özellikleri sızdırıldı! 2022 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkacağı tahmin edilen ürünün detayları ortaya çıktı. Üstelik iddialar ürünün tüm özelliklerini gözler önüne seriyor.

Konuyla ilgili iddiaları ortaya atan isim Yogesh Brar isimli Twitter kullanıcısı oluyor. İddiaya göre Samsung Galaxy Z Fold4 modelinin ekran özelliklerinde AMOLED panel ve 120 Hz ekran yenileme hızı yer alıyor. Üstelik her iki ekran için de bu değerin geçerli olduğu belirtiliyor.

Ekran boyutlarına baktığımızda ise Galaxy Z Fold4’ün iç kısmında 7.6 inç boyutunda bir ekran yer alacağı ifade ediliyor. Bu ekranın çözünürlüğü ise QXGA+ olarak belirtiliyor. Dış kısmında ise 6.2 inç boyutunda bir ekran yer alıyor. Dış ekranın çözünürlüğü ise HD+ olarak bildiriliyor.

Ürünün en önemli kısmı olan ekran için şimdilik elde edilen bilgiler bunlarla sınırlı. Ancak diğer donanım parçalarına dair bilgiler de yeni iddialar arasında yer alıyor. En dikkat çekici iddialardan birisi ise çip seti oluyor. Samsung bu telefonda tercihini Qualcomm’dan yana kullanacak gibi gözüküyor.

İddiayı ortaya atan Yogesh Brar Galaxy Z Fold4 modelinde Snapdragon 8+ Gen1 çipinin yer alacağını ifade ediyor. Bu çipin piyasadaki en yeni Qualcomm ürünleri arasında yer aldığını söyleyelim. Ayrıca piyasadaki en güçlü çipler arasında demek de yanlış olmayacaktır.

Bunun yanı sıra Samsung’un ürettiği Exynos çipli bir Galaxy Z Fold4 sürümünün gelip gelmeyeceği henüz belli değil. Şirket bazı modellerinde iki farklı alternatife sahip çip setleriyle ürünleri piyasaya sürüyor. Ancak geçtiğimiz sene çıkan Galaxy Z Fold3’te böyle bir hamle yapmadığını belirtelim.

Cihazın RAM seçeneği olarak ise 12 GB ve 16 GB RAM sunacağı belirtiliyor. Ayrıca 256 GB ve 512 GB depolama alanı da ürünün özellikleri arasında yer alacak gibi gözüküyor.

Galaxy Z Fold4’ün Diğer Özellikleri

Tüm bunların yanı sıra paylaşılan iddialar arasında kamera özellikleri de yer alıyor. Galaxy Z Fold4 arka kısımda üç kameraya sahip olacak gibi gözüküyor. Cihazın ana kamerası 50 MP çözünürlük ile dikkat çekiyor. Bu kameraya ek olarak 12 MP ultra geniş açılı kameranın ve üç kat optik yakınlaştırmaya sahip 12 MP telefoto kameranın da üründe mevcut olduğu iddialar arasında yer alıyor.

Ayrıca 16 MP çözünürlüğe sahip bir ön kamera da ürünün iç kısmında yer alacak gibi duruyor. Fakat bu kameranın ekranın altında yer alacağı belirtiliyor. Ayrıca dış kısımda da 10 MP çözünürlüğe sahip bir kameranın yer alacağı ifade ediliyor.

Bataryaya baktığımızda ise 4.400 mAh kapasiteli bir pil bizleri karşılıyor. Ayrıca 25W hızlı şarj desteği de cihazda mevcut. Bu özelliklerin yanı sıra IPX8 sertifikası, S Pen desteği, 5G, Wi-Fi 6E ve NFC gibi özelliklerin de üründe yer alacağı tahmin ediliyor. İşletim sistemi ise Android 12 olarak bildiriliyor. Ürünün resmi tanıtım tarihi ise henüz belli değil.

Kaynak: https://www.sammobile.com/news/galaxy-z-fold-4-specifications-leak-incremental-upgrade/

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Teknolojiye yoğun bir ilgi duyan Mert, 10 yılı aşkın süredir teknolojik gelişmeleri ve haberleri yakından takip etmektedir. Özellikle oyunlara ve teknolojik cihazlara oldukça meraklıdır.