Twitter İki Adımlı Doğrulama Servisi ile Yollarını Ayırdı

İki adımlı doğrulama faktörü, günümüzde kullanıcı güvenliği için oldukça önemlidir. Büyük şirketler kullanıcılarına bu servisi sunmak için iki adımlı doğrulama servisi üzerinde çalışan bazı şirketlerle anlaşıyorlar. Güvenlik için kullanılan bu servisin bir noktadan sonra kullanıcı güvenliğini riske attığı ortaya çıktı. Bundan dolayı Twitter, iki adımlı doğrulama için anlaştığı bir servis sağlayıcısı ile yollarını ayırma kararı aldı.

Twitter, Amerikan Senatörü Ron Wyden’a Mitto şirketinin iki adımlı doğrulamasını kullanmayı bırakacağını iletti. Mitto, İsviçre merkezli bir ikili doğrulama servis sağlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin görevi kullanıcılara otomatik mesajlar yollamak oluyor.

Şirket sadece 2FA kodları yollamıyor, indirim fırsatları ve randevu hatırlatma gibi mesajlar da atıyor. Buraya kadar her şey yolunda gibi gözükebilir. Ancak aralık ayında bir şeyler ters gitti. Yayınlanan bir rapora göre şirketin kurucularından biri, gizli bir gözetim operasyonuna dahil olarak hükumetin, servisi kullananların yerini bulmasına yardım ettiği ortaya çıktı.

Şirket COO’su Ilja Gorelik, iddialara göre Mitto’nun verilerine erişimine sahip olan gözlem teknolojisini başka firmalara sattı. Bu teknolojinin kullanıcıların mobil verilerine göre yerlerinin takip edilebilmesini sunduğu söyleniyor. Daha sonra bu firmalar, hükumet ajansları ile iletişime geçiyorlar. Mitto yaptığı açıklamada Gorelik’in yaptığı operasyon hakkında şirketin hiçbir bilgisinin olmadığını belirtiyor. Ayrıca şirket, böyle bir operasyonda asla pay sahibi olmadıklarını da ekledi.

Bu olaylar sonrası küresel bir endişe yayılmaya başladı diyebiliriz. Twitter da bu sebeple bu iki adımlı doğrulama sağlayıcısı ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Diğer Şirketlerden de Aynı Adımı Atmaları Bekleniyor

Twitter harici birkaç büyük şirket daha Mitto ile birlikte çalışıyor. Bunların arasında Google, WhatsApp, Linkedin, Telegram, Tiktok, Tencent ve Alibaba da bulunuyor. Ortaya çıkan bu rapordan sonra durum daha da kötüleşecek gibi duruyor. Araştırmacılar, birçok teknoloji şirketinin Twitter gibi iş ortaklığını sonlandırma kararı almasını bekliyorlar.

Her ne kadar Mitto, Gorelik’in firmayla bir bağının kalmadığını söylese de bu rapor yayınlandığından beri başka müşterilerinin de Mitto’yu bıraktığını biliyoruz. Fakat şirketle birlikte çalışan diğer teknoloji şirketlerinin ne tür bir karar alınacağı şu an bilinmiyor. Bundan dolayı Mitto ile çalışan şirketlerin adımları için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Sizler Twitter tarafından alınan bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Mitto, ortaya çıkan bu raporlar hakkında ne gibi adımlar atmalı? Sizler de Twitter tarafından alınan karar hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: https://www.engadget.com/twitter-parts-ways-two-factor-provider-claims-of-secret-surveillance-080536054.html?src=rss

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

İngiliz dilbilimi okuyan ve oyun oynamaya bayılan bir teknoloji meraklısı.