WiFi Sinyal Güçlendirici Tavsiyeleri – 2024

Türkiye’ye gelişinin üstünden henüz 30 yıl bile geçmemiş olan internet, şu anda günlük hayatımızın değişmez bir parçası haline geldi. Eğlenceden profesyonel yaşama tüm konularda internet büyük bir rol oynuyor. Durum böyle olunca internet ağının kalitesi ve hızı da önemli hale geliyor. Biz de bu nedenle sizler için en iyi WiFi sinyal güçlendirici tavsiye listesi oluşturmaya karar verdik.

Listemize geçmeden önce internet hızları ve modemler ile ilgili birkaç noktaya değinmekte fayda var. Bildiğiniz üzere günlük hayatımızda kullandığımız internet, çoğunlukla kablosuz bir şekilde dağıtılıyor. Bu durum hem evinizdeki modeminiz hem de sokakta kullandığınız hücresel veri için geçerli.

Ortamda kablonun olmaması kullanışlılık açısından oldukça iyi bir sonuç verse de maalesef performans anlamında her zaman en iyi yöntem demek pek doğru olmayacak. Özellikle bazı modemler çekim gücü açısından birçok kullanıcıyı yarı yolda bırakabiliyor.

Buna sebep olan tek neden tabii ki modemlerin kalitesi değil. İnternet hızımız birçok farklı durumdan etkilenebiliyor. Bu nedenle doğrudan bir WiFi sinyal güçlendirici tercih etmek her zaman doğru seçim olmayabilir. Bu faktörlere içeriğimizde bir sonraki başlıkta yer verdik.

Profesyonel oyuncuların ya da işinin bir parçası gereği yüksek hızlı internet kullanması gerekenlerin kabloyla bağlandığını görmüş olabilirsiniz. Bu durum, kablosuz bağlantıların etkilendiği faktörleri elemine etmek için bir numaralı tercihtir. Çoğu çözümden çok daha ucuz bir şekilde internet hızınızı artırabilecek bir yöntemdir.

Bu listede sıralayacağımız WiFi sinyal güçlendiriciler ya da diğer çözümler internet hızınızı artırma garantisi vermemektedir. Ancak, tüm bu çözümleri denemenize rağmen internet hızınız artmadıysa internet sağlayıcınızla görüşmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü, tüm bu yöntemlere rağmen paketinizden daha düşük bir hızla karşılaşmanız, ortada sizin elinizde olmayan bir sorun olduğu anlamına gelebilir. WiFi sinyal güçlendirici tavsiye listemize geçmeden önce kablosuz ağ bağlantısının hızını düşüren etkenlere bakalım.

İnternet Hızının Düşmesinin Sebepleri

Kablosuz internet bağlantılarının birden çok sebepten kolaylıkla etkilenebileceğini söylemiştik. Ancak biraz daha detaylandırmak gerekirse; modeminizin konumu, modeli, evinizin yapısı, bağlandığınız cihaz gibi birçok faktör internet hızınızın düşmesine sebep olabilir.

WiFi-Sinyal-Guclendirici-internet-hizi

Modeminizin Konumu

En iyi kablosuz internet hızını almak için yapmanız gereken ilk eylemlerden birisi kesinlikle modeminizin konumuna göz atmaktır. Kablosuz ağ sinyalleri çevredeki birçok faktör ile etkileşime girerek güçsüz hale girebilir. Bunların en popülerleri ise duvarlar ve metallerdir.

Eğer modeminiz ile aranızda peşi sıra duvarlar varsa kablosuz ağ kalitenizin düştüğünü görebilirsiniz. Hatta, konum olarak yakın olmanıza rağmen aradaki duvarlar nedeniyle hayrete düşebilirsiniz. Bu konuda verebileceğimiz bir başka şaşırtıcı örnek ise evin dış duvarına yakın modemler için geçerli. Örneğin, binanızın dışına oldukça yakın bir modem yerleştirirseniz evin dışında bile tam sinyal alabildiğinizi fark etmişsinizdir. Evin içinde bile bu kadar güçlü sinyaller alamadığınız durumlar olacaktır. Bu nedenle evin her tarafına duvarlara ya da farklı objelere temas etmeden ulaşacak bir noktaya modeminizi yerleştirmek internet kalitenizi artıracaktır.

Konum konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise modeminizin yerden yüksekliğidir. Aynı duvarlarda olduğu gibi alçak bir yerde olan modemden çıkan sinyallerin cihazınıza ulaşması zor bir hale gelecektir. Bu nedenle yerden yüksekliğe de önem vermeniz gerekmekte.

Bir başka önemli konu ise diğer elektronik cihazlara yakınlıktır. Birçok cihaz çevresine sinyal vererek çalışır. Bu nedenle WiFi sinyalleriniz diğer elektronik cihazların sinyaliyle çakışacaktır. Bu durum da sinyallerinizin kalitesinin düşmesine ve doğal olarak daha düşük internet hızına yol açacaktır.

Anten Ayarları

İnternete bağlanan cihazlar WiFi sinyallerini farklı yollarla almaya programlıdır. Bir cihaz yatay sinyalleri daha iyi yakalarken bir başka cihaz dikey sinyalleri yakalamada daha başarılıdır. Bu durum cihazdan cihaza değiştiği için modemi ayarlamak önemlidir.

Cihazınızda bulunan antenlerin bir tanesini dikey diğerini de yatay konuma getirirseniz bu cihazların daha yüksek internet hızına kavuştuğunu göreceksiniz. Sorununuzun çözümü aslında bu kadar basit olabilir. Bu nedenle sinyal güçlendirici almadan önce bu yöntemi denemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Modem Sinyal Gücü

Önerdiğimiz son yöntem ise listenin asıl konusu oluyor. Kimi zaman modeminiz evinize yeterli olmayabiliyor. Bunun haricinde, kaliteli bir sinyal vermeyen modem de internet hızınızın düşmesine neden oluyor. Burada devreye giren iki farklı çözüm var.

İlk çözüm tabii ki modeminizi değiştirmeniz. Eğer daha yüksek sinyal gücü verecek bir modem tercih ederseniz internet hızınız da bu doğrultuda artış gösterecektir. Ancak modeminizi değiştirmek istemiyorsanız bir çözüm daha var.

Bu çözüm ise WiFi sinyal güçlendirici almak. Özellikle geniş mekanlarda tavsiye edilen bu cihazlar ile modeminizin gücü ve menzili artacaktır. Böylece sorununuz çözülmüş olacaktır. Bu içeriğimizde sizler için en iyi WiFi sinyal güçlendirici tavsiyelerimizi listeledik.

En İyi WiFi Sinyal Güçlendirici Önerileri

Xiaomi Mi Wifi Pro

xiaomi-mi-wifi-pro

En iyi WiFi sinyal güçlendirici modelleri listemizin ilk sırasında bizleri birçok alanda faaliyet gösteren Xiaomi markası karşılıyor. Ürettiği cihazlar ile birçok kullanıcının gönlüne taht kurmuş olan Xiaomi, özellikle düşük bütçeye sahip kişilerin sığınacağı limanlar arasında yer alıyor.

Xiaomi Mi Wifi Pro isimli model ise uygun fiyatı ve ortaya koyduğu başarılı işle herkese hitap eden bir sinyal güçlendirici oluyor. Küçük tasarımı ve şık görünüşü ile internet sorununuzu çözerken aynı zamanda görüntü kirliliğine de neden olmuyor. 2.4 GHz bandında çalışsa da 300 Mbps’ye kadar aktarım yapma desteği bulundurduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca, iki anten bulunduran bu cihaz dikey ve yatay konumda alternatif sunmak için harika bir seçenek.

Bu sinyal güçlendiricinin en önemli özelliklerinden birisi ise şüphesiz otomatik güncelleme desteği oluyor. Ağa bağlı olduğu zamanlarda güncellemeleri kontrol ediyor ve en son sürümde çalıştığına emin oluyor. Cihazın olumsuz yanlarından biri ise 5G bandını desteklemiyor oluşu. Xiaomi Mi Wifi Pro sinyal güçlendirici, yaklaşık 350 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşuyor.

Tenda A9

tenda-a9

En iyi WiFi sinyal güçlendirici tavsiye listemizin ikinci sırasında Tenda A9 yer alıyor. Xiaomi modelinin güçlü rakiplerinden olan Tenda A9, fiyat olarak da benzer bir etikete sahip. Cihazın özelliklerine yakından bakalım. Tenda A9 modelinin en büyük vaatlerinden birisi güçlü sinyal desteği oluyor. Şirketin paylaştığı bilgiye göre WiFi kapsama alanını 200 metrekareye kadar genişletebilen bu cihaz aynı zamanda oldukça başarılı bir optimizasyona sahip. Böylece, cihazdan çıkan sinyaller daha kalıcı ve geniş alana yayılmış bir örüntü çiziyor.

Özellikle geniş evlerde kullanmak için uygun bir yapısı olduğunu söylemek mümkün. Bu noktada yardımcı olacak bir diğer nokta ise dikey ve yatay WiFi sinyali paylaşması oluyor. Ayrıca, Xiaomi modeli gibi 300 Mbps’ye kadar internet hızı dağıtması mümkün. WPS butonu ile kolay kuruluma da imkan tanıyan Tenda A9 yaklaşık 370 TL’den başlayan fiyatlarla satışta.

Mercusys ME10

mercusys-me10

Listemizde yer alan bir başka öneri ise Mercusys markası tarafından üretilen ME10 modeli oluyor. Uygun fiyat sahip olan bu ürün Wi-Fi menzilini genişletmek isteyen kullanıcıların imdadına yetişiyor. Kolay kurulumu ile de teknolojiyle ilgili olmayan kişilerin bile kullanımına olanak sağlıyor.

300 Mbps hızı destekleyen Mercusys ME10, evinizdeki ölü noktaların büyük oranda azalacağını hatta tamamen sona yok olacağını iddia ediyor. WPS düğmesi ile çok basit bir kuruluma olanak sağlayan ürün doğrudan kablolu internete de bağlanabiliyor. Ürünü sade görünümü de çirkin bir görüntü oluşturmanın önüne geçiyor.

Cihazın üzerinde yer alan LED gösterge ve eşleştirme düğmesi ile kurulumun başarıyla tamamlanması hedefleniyor. Buna ek olarak bir bağlantı noktası ile yüksek hıza sahip kablolu bağlantılar da bu cihazda mümkün hale geliyor. Ürünü fiyatı ise yaklaşık 290 TL’den başlıyor.

Asus RP-N12

Asus-RP-N12

En iyi WiFi sinyal güçlendirici modelleri listemizde sıradaki konuğu Asus oluyor. RP-N12 modeli ile listemize girmeye hak kazanan Asus, özellikle hayranlarının tercih etmesini tavsiye ettiğimiz bir WiFi sinyal güçlendirici ile karşımıza çıkıyor. Kompakt tasarımı ve şık görüntüsü ile evinizin dekorunu bozmayacak bir tasarıma sahip. Özellikle kolay kurulum, bu tip cihazlarda en can alıcı unsurlardan birisi oluyor. Asus RP-N12 de bu konudan geri kalmıyor desek yeridir.

Orta boyuttaki evler için ideal olan ürün 300 Mbps hıza kadar destek veriyor. 2.4 GHz bandında çalışmasına karşıt tasarım ve kolay kurulum cihazın tercih edilmesinde büyük rol oynuyor. Bunun haricinde “Roaming assist” özelliği ile evinizdeki en güçlü sinyale otomatik olarak bağlanmanıza da destek oluyor. Rakiplerinden fiyat olarak biraz daha yüksek olsa da Asus kalitesine güvenmek isteyenlerin tercih edebileceği bir ürün. Cihazın fiyatı ise yaklaşık 450 TL’den başlıyor.

Zyxel WRE6605

Zyxel WRE6605

Zyxel’in son teknoloji ürünlerinden biri olan WRE6605, ev veya iş yerlerindeki kablosuz ağlar için mükemmel bir genişletici çözüm sağlıyor. Dual-band AC1300 teknolojisiyle donatılmış olan bu cihaz, yüksek performans ve güvenilirlik sunarak internet erişimini genişletir ve güçlendirir.

WRE6605, çift bant teknolojisiyle 2.4 GHz ve 5 GHz frekanslarında çalışarak hız ve güvenilirlik dengesi sağlar. 5 GHz bantı, yoğun kablosuz trafiğin olduğu ortamlarda bile yüksek hız ve kararlılık sunar. Bu özellik, kesintisiz HD video akışı, oyun ve diğer yoğun bant genişliği gerektiren uygulamalar için idealdir. Bunun yanı sıra ürün, ışık ve güç adaptörüyle kolayca takılabilen kompakt bir tasarıma sahiptir. Ev içinde veya ofiste kurulumu kolaydır ve genişletilmiş kapsama alanı sağlamak için herhangi bir prizde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca, cihazın LED göstergeleri, kurulum sırasında bağlantı kalitesi hakkında bilgi sunar ve optimize edilmiş konumlandırma için rehberlik sağlar.

WRE6605, WPA/WPA2 şifreleme standartlarını destekler ve gelişmiş güvenlik önlemleriyle ağınızı korur. Ayrıca cihaz, IEEE 802.11ac standardını destekleyerek, diğer 802.11ac uyumlu cihazlarla uyumlu çalışır ve gelecekteki teknolojik gereksinimleri karşılar. Zyxel WRE6605, Türkiye’de 480 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşmaktadır.

tp-link-re200

WiFi sinyal güçlendirici tavsiye listemizin sıradaki ürünü ise kendini kanıtlamış markalardan TP-Link’in RE200 modeli oluyor. Çift bantta sinyal sunan bu cihaz 3 dahili anten ile yatay ve dikey sinyalleri destekliyor. Cihazın toplam desteklediği 750 Mbps’yi buluyor. Detaylarına baktığımızda ise 2.4 GHz’de 300 Mbps, 5 GHz’de ise 450 Mbps’ye yakın bir destek sunduğunu görmek mümkün. TP-Link, bu cihazın 185 metrekareye kadar sinyal genişletme imkanı sunduğunu belirtiyor.

Üstelik TP-Link’in iddiaları bununla da sınırlı değil. Cihazın aynı zamanda yüksek ISP hızından yararlandığını da ifade ediyor. Tek tuşla bağlantı da RE200 modelinde gördüğümüz özelliklerin arasında yer alıyor. Buna ek olarak RE200, kablolu ağa da destek veriyor. Bu sırada kablosuz bağlantının kesilmesine de gerek kalmıyor. Yani cihaz aynı anda hem kablolu hem de kablosuz olarak bağlantı paylaşabiliyor. Listemizdeki en uygun fiyatlı WiFi sinyal güçlendirici modellerinden olan TP-Link RE200 modelinin fiyatı yaklaşık 650 TL’den başlıyor.

Tenda AC5

tenda-ac5

WiFi sinyal güçlendirici tavsiye lisemize devam ederken karşımıza bir başka Tenda modeli çıkıyor. AC5 modeli ile 5 GHz bandına da hitap eden Tenda, daha yüksek hız isteyen kullanıcılar için makul bir seçim oluyor. Üstelik bu cihazın tek özelliği 5 GHz bandına değil, fiber erişimi olan kullanıcılara da hitap etmesi oluyor. 100 Mbps hıza kadar fiber erişimi olan kullanıcılara destek sağlayan Tenda AC5, 5 GHz bandına bu sayıyı 867 Mbps’ye çıkarıyor.

Cihaz diğer ürünlerden farklı olarak dört anten ile sunuluyor. Şirket bu modelin orta boyuttaki daireler için uygun olduğunu vurguluyor. Çift bant teknolojisi ile üretilen cihazda yer alan akıllı trafik önceliği, daha yüksek hızın mobil cihazlara dağıtılmasını sağlıyor. Cihazın en başarılı özelliklerinden birisi ise misafir ağı oluyor. Ayrıca, IPv6 protokolü ile gecikme süresi en aza iniyor. Hızlı kurulumu ile de her kullanıcı için oldukça iyi bir tercih. Cihazın fiyatı ise yaklaşık 700 TL’den başlıyor.

Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200

En iyi WiFi sinyal güçlendirici modelleri - Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200

En iyi WiFi sinyal güçlendirici listemize bir başka Xiaomi modeliyle devam ediyoruz. Xiaomi, WiFi teknolojileri konusunda oldukça başarılı işler çıkartıyor. Bu doğrultuda Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200, orta seviyede WiFi sinyal güçlendirici arayan kişilere hitap etmektedir.

WiFi 5 standardına sahip olan cihaz, 2.4 GHz ve 5 GHz çalışma frekanslarında hizmet vermektedir. Cihaz, 2.4 GHz bandında 300 Mbps değerine kadar performans gösterirken 5 GHz bandında ise bu değer 867 Mbps’e kadar yükselmektedir. Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200, 2 tane anteni ile kullanıcılarına hizmet vermektedir. WPA2-PSK ve WPA-PSK şifreleme türlerini destekleyen Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200, ağ güvenliği konusunda da oldukça başarılı. Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200, Türkiye’de 590 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşmaktadır.

TP-Link-Deco-E4

WiFi sinyal güçlendirici tavsiye listemizin son sıralarına yaklaştığımızda karşımıza daha yüksek bütçelere hitap eden modeller çıkıyor. TP-Link tarafından geliştirilen Deco E4 modeli de bunlardan birisi. Ancak bu önerimizin içinde iki adet cihaz olduğunu belirtmekte fayda var.

TP-Link bu ikili paket ile 260 metrekareye kadar WiFi sinyali genişletme olanağı sunuyor. Üstelik, bu paketin üçlü modeli de mevcut. Cihazın en dikkat çeken özeliklerinden birisi ise kolay kurulum oluyor. Bir uygulama aracılığıyla tüm sistemi kurmanın oldukça basit olduğu vurgulanıyor. Cihazda hem 5 GHz hem 2.4 GHz hem de kablolu bağlantı seçenekleri yer alıyor. Çift bant ve kablonun bir arada sunulduğu bu model birçok evin tüm ihtiyaçlarını gideriyor.

Ayrıca, TP-Link, evin her köşesinde en iyi internet bağlantısını yaşayacağınızı belirtiyor. Akıllı seçim özelliği ile cihaz size en kaliteli bağlantıyı sunuyor. Toplam bağlantı hızı desteği ise 1167 Mbps’ye kadar çıkıyor. 100 cihaza kadar destek verdiği de belirtiliyor. Bu ikili paketin fiyatı yaklaşık 2.100 TL’den başlıyor. Ancak üçlü paket almak isterseniz 2.700 TL’den başlayan fiyatlara satıldığını belirtelim.

Tenda AC19

Tenda AC19

En iyi WiFi sinyal güçlendirici üreticilerinden olan Tenda, bir başka modeliyle bir kez daha listemizde kendisine yer bulmayı başardı. Tenda AC19, 4 antenli WiFi sinyal güçlendirici modellerinden birisidir. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan WiFi güçlendiricinin tasarımı, antenlerle uyumlu olacak şekilde geliştirildi.

Wi-Fi 5 standart desteğine sahip olan cihaz, 2.4 GHz ve 5 GHz frekanslarında hizmet sağlıyor. Cihazın 2.4 GHz frekansındaki maksimum hız desteği 300 Mbps olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra Tenda AC19, 5 GHz frekansında ise 1733 Mbps hız değerine kadar ulaşabiliyor. MU-MIMO (Multi-User, Multi-Input, Multi-Output) teknolojisine sahip olan cihaz, bu teknolojide 3×3 alan kapsamında çalışıyor.

Tenda, bu modelde çeşitli bağlantı seçenekleri ile kullanıcılarına hizmet veriyor. Cihazda LAN ve USB girişleri mevcut. Bunun yanı sıra Tenda AC19’da WAN da yer alıyor. Böylece yüksek performans sağlamayı hedefleyen WiFi sinyal güçlendiriciyi dilediğiniz şekilde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Tenda AC19, Türkiye’de 2.900 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşuyor.

Keenetic Ultra AC2600

Keenetic-Ultra-AC2600 en iyi WiFi Sinyal Güçlendirici

En iyi WiFi sinyal güçlendirici modelleri listemizin son sırasında ise tam anlamıyla bir canavar yer alıyor. Özellikleri saymakla bitmeyecek Keenetic Ultra AC2600, her kullanıcıya hitap etmenin ötesinde bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Profesyonel iş hayatında dahi kullanabileceğiniz bu modelin en öne çıkan özelliklerine bakalım.

Cihazın yazılım desteği ve çok sayıda özelliği en dikkat çeken unsur oluyor. Sürekli güncelleme alan bu ürün hem güvenliğiniz hem de optimizasyon açısından sizi yarı yolda bırakmıyor. Çift çekirdekli işlemci, 256 MB RAM ve 128 MB hafızası ile kablosuz ağ desteğini en üst seviyeye çıkarttığı belirtiliyor. Keenetic Ultra, 4 anten ile sunuluyor. Farklı yönlere çevirerek her noktaya sinyal ulaşmasını sağlamanız mümkün. Buna ek olarak USB 3.0 ve USB 2.0 girişleri de cihazda yer alıyor. Böylece cihaza USB bağlamak da mümkün.

5 GHz’de 1733 Mbps’ye kadar, 2.4 GHz’de ise 800 Mbps’ye kadar destek sağlayan cihaz alabileceğiniz en kaliteli bağlantıyı vaat ediyor. Buna ek olarak Mesh, VPN, WPA3 ve daha onlarca özellik Keenetic Ultra’da yer alıyor. Bu cihazın fiyatı ise yaklaşık 4.350 TL’den başlıyor.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.