Horizon Forbidden West 2022’ye Ertelenebilir

Gün geçmiyor ki erteleme haberi ile karşılaşmayalım. Bugün çıkan sızıntılara göre Horizon Forbidden West oyunu 2022’ye ertelenecek gibi gözüküyor.

GamesBeat’in muhabiri Jeff Grubb yaptığı son GrubbSnax Giant Bomb podcast’i sırasında Horizon Forbidden West’in durumu hakkında konuştu. Podcast sırasında oyunun 2022’ye ertelenebileceğini duyduğunu belirtti. Ayrıca State of Play’in de 2021 Eylül ayında olabileceğini de ekledi.

Jeff Grubb açıklamasında “Duydum ama emin değilim. Sadece duyduklarıma göre eylül ayında bir şeyler olacak ve… Bunu söyleyen ben olmak istemiyorum ama söyleyeceğim. Sanırım Horizon Forbidden West oyunu 2022’ye ertelenecek. Kesin olarak bilmiyorum, hala belirsiz olduğunu düşünüyorum. Ancak eğilim de bu yönde. Ayrıca sanırım eylül ayında bir State of Play etkinliği olacak ve orada bize ‘İşte sonbaharda sahip olacağınız oyunlardiyerek Horizon Forbidden West’in 2022 yılında çıkacağını açıklayacaklarını düşünüyorum.” dedi.

Sony Cephesinden Şimdilik Bir Açıklama Yok

Sony tarafında ise Horizon Forbidden West konusunda herhangi bir ses yok. Şimdilik konu hakkında sessiz kalmayı tercih ediyorlar gibi. Ve bu sessizlik bize ertelemeyi kabul ettiklerini işaret ediyor. Yani eylül ayında yapılacak State of Play etkinliğinde Horizon Forbidden West’in 2022’de çıkacağını söylerlerse bu sürpriz olmayacak.

Jeff Grubb Reddit üzerinde bu haberle ilgili açılan başlığın altına “Merhaba, temelde bunu söyledim. Duyduğum şeyin bu olduğunu ve bunun kesin bir şey olmadığını açıklamaya çalıştım.” diye yorum yazdı.

Oyunun durumu hakkında en son soru sorulduğunda PlayStation Studio başkanı Herman Hulst, 2021 yılında “piyasaya sürülme yolunda” olduğunu söylemişti. Ancak bu sürümün çıkacağına söz veremeyeceğini de eklemişti.

Bakalım Jeff Grubb haklı çıkacak mı? Çünkü oyuncular en son yapılan State of Play etkinliğinde Horizon Forbidden West ile beraber God of War devam oyunu için haberler bekliyordu. Fakat bunlarla ilgili bir açıklama yapılmadı. Zaten bu haberi de sizinle paylaşmıştık.

Şimdi gözler eylül ayında yapılması planlanan State of Play etkinliğine çevrildi. Çünkü oyuncular Horizon Forbidden West ve God of War hakkında daha detaylı bilgiler almak istiyor. Aksi halde Sony’nin oyuncular tarafından e-posta yağmuruna tutulacak gibi gözüküyor.

Tabii tüm bu haberlerin söylenti olduğunu belirtmekte fayda var. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi henüz Sony cephesinden hem Horizon Forbidden West hakkında hem de State of Play etkinliği hakkında bir açıklama yok. Konu ile ilgili bilgileri sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Bundan 11 yıl önce Beden Eğitimi bölümünden mezun olan Uğur "Benim burada ne işim var?" diyerek kendini teknolojiye ve oyun dünyasına adamıştır. Daha önceden farklı sitelerde ve dergilerde bildiklerini okuyuculara aktaran Uğur sıra teknoloji.org sitesinde diyor!