Stardew Valley Geliştiricisinden Müjde: Yeni Oyun Geliyor!

Stardew Valley geliştiricisi Eric “ConcernedApe” Barone, yeni oyun projeleri üzerinde çalıştığını açıkladı. Barone, hayranları oldukça mutlu eden bu haberi, Twitter üzerinden verdi.

Stardew Valley, bağımsız oyunlar arasında en popüler oyunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda oldukça tatlı bir hikayesi olan oyun, çiftlik simülatörü kategorisinde yer alan oyunlardan bir tanesi.

Konu bağımsız oyunlar olunca, milyonları aşan kopyaları görme ihtimalimiz -ne yazık ki- biraz daha düşük oluyor. Üstüne bu oyun çiftlik simülatörü olunca, işler epey zorlaşıyor gibi gözüküyor. Ancak bu durum Stardew Valley için geçerli değil.

Stardew Valley, 10 milyonu aşan kopya satmasıyla ve oldukça olumlu eleştiri almasıyla ünlü bir oyun. PC sistemini yormayan grafikleriyle, tatlı atmosferiyle ve oynanışıyla birlikte Stardew Valley, listeleri ele geçirmeyi başarmıştı.

4 kişiye kadar oynanabilen Stardew Valley, arkadaşlarla oynanabileceğiniz oyunların arasına girebilir. Konusuna gelecek olursak, Stardew Valley şehrin temposundan sıkılan karakterlerin hikayesini konu alıyor. Ölen büyükbabasının eski çiftliğine yerleşen karakterler, burada çiftçilik hayatına adım atıyor, tarım yapıyor ve araziyi baştan yaratıyor.

stardew valley
Görsel: Stardew Valley

Pelican Town adında kurgusal bir kasabada yer alan çiftlik, oldukça renkli bir sosyal çevreye sahip. Oyuncular burada çiftliği keşfedip, NPC’lerle konuşup ilişki kurabiliyor. Hatta, NPC’lerin kendi arasındaki çarpıcı sosyal ilişkilere ve hikayelere rastlamak bile mümkün.

Stardew Valley’in en güzel taraflarından birisi de, NPC’lerle olan ilişkinin sıkıcı düzeyde yüzeysel olmaması. Kasabada yaşanan sosyal etkinlikler ve çeşitli kutlamalar oyuna renk katıyor.

5 yılı aşkın bir sürede yaratılan Stardew Valley, birçok oyuncunun favori listesinde. Bununla birlikte geliştiricinin ilk projesi olmasına rağmen bunun altından kalkabilmesi ise takdire şayan.

Stardew Valley Evrenine Birden Fazla Oyun Geliyor

Barone’un aktardığına göre, Stardew Valley üzerinden devam eden yeni oyun haricinde bir proje daha yolda. Aynı evrende yer alan oyun, tıpkı Stardew Valley gibi piksel sanat stilinde olacak. Ancak ikinci oyunun nasıl olacağı belli değil.

Bu iki oyun da, bir şekilde Stardew Valley ile bağlantılı olacak şekilde tasarlanıyor. Aynı zamanda tek oyunculu olması planlanan bu oyunlar için belli bir tarih yok. Ancak oyunların yakın zamanda çıkmayacağını söyleyebiliriz.

Twitter üzerinden açıklamalarına devam eden Barone, bir sonraki projeleri için acele etmediğini söyledi. Çünkü geliştiricinin amacı çarpıcı ve yankı getiren bir çıkış değil. Dolayısıyla geliştiricinin de talep ettiği gibi, sabırlı olmamız gerekecek.

Oyunlar hakkında şimdilik bildiklerimiz bu kadar. Ancak sizin için gelişmeleri takip ediyor olacağız. Siz de Stardew Valley ve diğer RPG oyunlarından haberdar olmak istiyorsanız bizi takip etmeyi unutmayın.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Uzun zamandır yoğun olarak oyun dünyasıyla ilgilenen, teknoloji meraklısı. Aynı zamanda bilim kurgu aşığı bir felsefe öğrencisi.