PlayStation Oyunları PC’ye Gelmeye Devam Edecek!

Detroit: Become Human, Days Gone ve Horizon Zero: Dawn oyunlarının ardından diğer PlayStation oyunları da PC’ye gelmeye devam edecek gibi gözüküyor. Ancak gelen oyunlar arasında ne yazık ki bir süredir beklediğimiz Bloodborne mevcut değil.

PC’ye gelecek olan oyunların hiçbirisi daha belli değil. Ancak PlayStation modları geliştiren Lance McDonald’a göre, Bloodborne ne yazık ki gelmeyecek olan oyunlar arasında. McDonald, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yine de oyun için bir umudunun olduğunu söyledi.

Bloodborne bekleyen oyuncular için bu üzücü bir haber olsa da, oyunun ‘kesinlikle’ gelmemesi gibi bir şey söz konusu değil. Yalnızca çok düşük bir ihtimal olan Bloodborne için gelecek yıllarda umudumuz yükselebilir.

Zor olmasıyla bilinen ve Victoria döneminde geçen Bloodborne, büyük bir hayran kitlesine sahip. Oyun Yharnam isimli bir antik kentte, salgının ortasında geçiyor. Hastalık sebebiyle canavara dönüşen insanları avladığımız oyunda, şehri kurtarmaya çalışan bir avcıyı oynuyoruz.

PlayStation Bloodborne
Görsel: Bloodborne

Dark Souls sevenlerin hayran kalacağı Bloodborne, oynanış bakımından zorlayıcı olsa da kendisini oldukça sevdirdi. Oyunun grafikleri de oldukça ilgi çekici ve hikayede son derece özgün bir karakter inşası mevcut.

Bloodborne başarısını ve görsellerini görünce, PC oyuncularının neden oynamak için bu kadar sabırsızlandığını anlayabiliyoruz. Oldukça olumlu eleştiri alan oyunu şimdi olmasa da ilerleyen zamanlarda PC’de göreceğimizi umuyoruz.

Ayrıca, eğer Bloodborne gibi büyük bir heyecanla beklediğimiz oyun PC’ye gelecekse, bu muhtemelen şaşırtıcı bir sürprizle birlikte olur. Çünkü, PlayStation sevilen oyunlarını PC’ye taşıma konusunda biraz isteksiz.

PlayStation Oyunları PC’ye Ne Zaman Gelecek?

Şaşırtıcı değil ancak, hangi PlayStation oyunları PC’ye ne zaman gelecek belli değil. Ancak PC’ye PlayStation oyunlarının geleceği haberi, Sony tarafından onaylanmış gibi gözüküyor.

Gelecek oyunlar hakkında resmi bir açıklama olmasa da, Ghost of Tsushima’nın gelmesi söz konusu. Söylentilerin temelinde, aksiyon dolu oyunun kutusunda ”yalnızca PlayStation’da” etiketinin kaldırılması yatıyor.

Her ne kadar Sony pek sıcak bakmasa da PlayStation oyunlarının PC için de oyunculara sunulması genellikle olumlu tepkiler alıyor. Geçmiş dönemde kullanıcılar ile buluşan Detroit Become Human, Heavy Rain gibi oyunların geri dönüşleri fazlasıyla olumluydu.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce hangi PlayStation oyunları PC’ye gelmeli? PlayStation oyunlarının PC’ye gelmesi hakkında düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Uzun zamandır yoğun olarak oyun dünyasıyla ilgilenen, teknoloji meraklısı. Aynı zamanda bilim kurgu aşığı bir felsefe öğrencisi.