Oppo, Oyun Odaklı Bir Telefon Çıkarmaya Hazırlanıyor

Akıllı telefon piyasasının etkili isimlerinden Oppo, kullanıcılarının karşısına yeni bir telefonla çıkmayı planlıyor. Oppo, oyun odaklı çıkaracağı telefonla artık oyun dünyasına da giriş yapmak istiyor. Şimdi gelin bu telefonu yakından inceleyelim.

Oppo, 21 Temmuz 2021 tarihinde Reno6 Z telefonunu tanıtacak. Yeni çıkaracağı telefon “premium” özelliklere sahip olacak. Bu tanıtımdan sonra da Reno5 serisini rafa kaldıracak.

Beklentiler bu durumun, oyun odaklı telefonun tanıtılmasından hemen sonra olması yönünde. Çünkü çıkarılması beklenen oyun odaklı telefon Reno5 temel alınarak hazırlanmış.

Oppo’nun çıkaracağı oyun odaklı telefon ile ASUS ROG Phone 5 ve Lenovo Legion Phone 2 gibi oyuncu odaklı telefonlara rakip olması bekleniyor. Tabii sadece özelliklerinin değil, tasarımının da oyun odaklı olması söz konusu.

EUIPO üzerinde 008557995-0001 tasarım kodu ile listelenen telefonun tasarımı oldukça güzel gözüküyor. Elimizde teknik bir detay olmasa da biraz ipucu verir nitelikte.

Oppo Oyun Telefonu Tasarımı Reno5’e Benziyor

oppo oyun telefonu- teknolojiorg
Oppo’nun tasarladığı yeni oyun telefonu.

Oppo oyun odaklı telefonun tasarımına baktığımız zaman ön tarafında bir kamera olmadığını görüyoruz. Damla çentik ya da yukarıdan açılan bir kamera gözükmüyor. Neredeyse ekran çerçeve oranı için %100 diyebiliriz. Oppo’nun, Reno5 modelinde 6,43 inçlik bir ekran kullandığını da hatırlatalım.

Arka tarafında ise dört farklı kamera kullanılmış. Kameraların teknik özelliklerine dair bir bilgi yok. Fakat, Reno5 temelinde hazırlanacağını unutmamak gerekir. Oppo Reno5 modelinde 64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel mono kamera kullanmıştı. Kamera bölgesindeki tasarım Reno5 ile aynı olduğundan dolayı yine benzer özelliklerde bir kameranın geleceğini düşünebiliriz.

Yan, üst ve alt tarafları ise Reno5 modeli ile aynı. Peki oyuncu telefonu olmasının ne özelliği var? Birçok oyun telefonu kendi içerisinde aktif olarak çalışan fanlara sahip. Bu fanlar sayesinde telefonların işlemcileri uzun süre ısınmadığı için oyunculara daha fazla oyun oynama imkanı veriyor. Çünkü ısı artmadığı için performans da yüksek oluyor. Aslında bilgisayarlarda kullanılan sistemin aynısı diyebiliriz.

EUIPO’nun yayınladığı sertifika listesi telefonun teknik özellikleri veya pazara çıkacağı isim hakkında bir bilgi vermiyor. Fakat oyunculara yönelik bir telefon olması amiral gemisi kalitesinde olabileceğinin de sinyallerini veriyor.

Oppo ise henüz şu zamana kadar resmi bir açıklama yapmadı. Fakat ilerleyen günlerde bir açıklama yapması ve detayları paylaşması beklentiler arasında.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Bundan 11 yıl önce Beden Eğitimi bölümünden mezun olan Uğur "Benim burada ne işim var?" diyerek kendini teknolojiye ve oyun dünyasına adamıştır. Daha önceden farklı sitelerde ve dergilerde bildiklerini okuyuculara aktaran Uğur sıra teknoloji.org sitesinde diyor!