Clubhouse uygulaması sonunda Android cihazlara geliyor. Bir süre önce adını duymaya başladığımız Clubhouse uygulaması uzun süren bekleyişin ardından Android kullanıcılarıyla da buluşuyor.
Daha önce sadece iOS işletim sistemine sahip kullanıcılar uygulamayı indirebiliyordu. Clubhouse için oldukça önemli bir eksik uygulamanın Android sürümüydü.
Yakın zamanda şirket blog kısmında bir yazı yayınladı. Bu yazıda uygulamanın şimdiye kadarki gelişimi, yaşanan problemler ve Clubhouse’u oldukça kullanan geniş kitle vurgulanıyor.
Aynı yazıda, Clubhouse Android uygulamasının beta sürümünün hazır olduğu belirtiliyor. Ancak beta sürümünde olan uygulamanın yayınlanması sadece bir test aşaması diyebiliriz.
Yapılan açıklamada şu an Android için kullanıcıların geri dönüşlerinin alınacağı ve çeşitli hata düzeltmeleri yapılacağı ifade ediliyor.
Şimdilik beta sürümünü sadece ABD’de kullanmak mümkün. İlerleyen zamanlarda ana dili İngilizce olan ülkelerde, daha sonra ise sırasıyla birçok ülkede yayınlanacağı açıklanıyor.
Clubhouse Android platformunda yine davet sistemini kullanacak. Aynı zamanda şirket, Android kullanıcılarının platformda yakın zamanda yer alacağından oldukça heyecan duyduklarını belirtiyor.
Clubhouse Android Uygulaması Erken Erişimde!
Geçtiğimiz sene çıkışını yapan sesli sohbet uygulaması Clubhouse, karantina döneminde büyük bir başarı elde etti.
Clubhouse ile dilediğiniz herhangi bir konuda oda kurabilirsiniz. Ancak bu odanın kurucusu yani tek bir yöneticisi olur.
Oda içinde üç farklı rütbeden bahsetmek mümkün; moderatör, konuşmacı ve dinleyici. Moderatörler herhangi bir katılımcıya konuşma yetkisi verebiliyor. Aynı şekilde bir buton ile katılımcının da konuşma hakkı istemesi mümkün.
Çıktığı ilk zamanlardan itibaren oldukça popüler olan uygulama oldukça hızlı bir şekilde yüksek indirme sayılarına ulaştı. Ancak uygulamayı indirenler kayıt olmalarına rağmen uygulamayı kullanma konusunda bir adıma daha ihtiyaç duyuyordu.
Bu adım aslında bir tür davet sistemine benziyor. Öyle ki, kayıt olan ve bu davet hakkına sahip kişilerin, ön kayıt işlemini gerçekleştirmiş kişileri davet etmesi gerekiyordu. Ancak bu koşulda uygulamaya üye olmak mümkün.
Hal böyle olunca daha ilgi çekici bir hal alan Clubhouse, oldukça hızlı bir şekilde yüksek kullanıcı sayılarına ulaştı. Öyle ki uygulama kimi zaman çöktü ve ulaşım sağlanamadı.
Aynı zamanda davet modeli sebebiyle uygulamayı kullanamayan kullanıcılar davet bulabilmek için; uygulamaya giriş yapmış kullanıcılar da görüşlerini bildirmek için sosyal medya platformlarında çeşitli paylaşımlar yaptı.
Clubhouse kelimesi Twitter’da uzun süre trend olarak kaldı.
Clubhouse ilk zamanlarda Türkiye’de iş insanlarının ve ünlülerin de sıklıkla kullandığı bir platformdu. Farklı alanlarda uzman ve popüler kişilerin açtığı odaları yüzlerce kişi dinliyordu.
Üstelik, Clubhouse’un bu başarısı diğer sosyal medya platformlarını da etkiledi. Twitter, LinkedIn, Discord, Facebook ve Reddit gibi çeşitli platformlar sesli sohbet uygulaması geliştirmek için harekete geçti.
Google Play Store’da erken erişimde olan Clubhouse uygulaması çok yakında Android kullanıcılarıyla buluşacak.
Sizler Clubhouse uygulaması için neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz!