VPN, günümüzde en çok kullanılan internet teknolojilerinin başında gelmektedir. Öyle ki teknoloji kullanıcıları, güvenlik ve gizlilik sebepleri başta olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı VPN kullanıyorlar. Bu noktada teknoloji kullanıcılarına hizmet sağlayan çok çeşitli VPN programları mevcut. Bundan dolayı en iyi VPN programları hangileri diye merak edebilirsiniz. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde ücretli ve ücretsiz en iyi VPN programlarını listeleyeceğiz.
İçindekiler
ExpressVPN
Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi VPN programları listemizin ilk sırasında ExpressVPN yer alıyor. ExpressVPN, dünya genelinde en çok kullanılan VPN hizmetlerinin başında gelmektedir. Çünkü ExpressVPN, yüksek hızlı performansıyla çoğu rakibinin önüne geçmeyi başarıyor.
ExpressVPN, müşteri kitlesini olabildiğince geniş tutmaya çalışıyor. Bu doğrultuda ExpressVPN, 105 ülkede yer alan sunucularıyla kullanıcılarına hizmet sağlıyor. Böylece ExpressVPN kullanıcıları, diledikleri ülkedeki sunucuya kolaylıkla bağlanabiliyorlar. Üstelik ExpressVPN, neredeyse tüm ülkelerdeki sunucularında yüksek hızla performans vermektedir.
ExpressVPN, hızı kadar güvenliğiyle de ön plana çıkmayı başarıyor. VPN’de AES-256 şifreleme teknolojisi kullanılıyor. Böylece ExpressVPN, kullanıcılarının veri güvenliği konusunda da başarılı bir performans gösteriyor. ExpressVPN’i hem bilgisayarınızda hem de mobil cihazlarda kullanabiliyorsunuz. Bu noktada VPN, tek abonelikle 8 cihaza kadar kullanım imkanı sağlıyor. ExpressVPN, ücretli bir VPN hizmetidir. VPN hizmetine ilk abone oluşunuzda 30 gün ücretsiz deneme süresi elde ediyorsunuz. Deneme süresi tamamlandıktan sonra VPN’den ücretli bir şekilde faydalanabiliyorsunuz.
Surfshark
Surfshark, en başarılı VPN programlarından bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. Program, 2018 yılından beri kullanıcılarına hizmet veriyor. Hollanda merkezli olarak kurulan Surfshark, kolay kullanılabilirliği ve yüksek kalitedeki performansıyla kısa sürede dünya genelinde en çok tercih edilen VPN programlarından birisi olmayı başardı.
Surfshark, 100’den fazla ülkede yer alan sunucularıyla kullanıcılarına hizmet veriyor. Sunucular arasında hız farkları bulunsa da genel olarak tüm sunucularda yüksek bir hız performansı sunulduğunu belirtebiliriz. Bunun yanı sıra Surfshark, kullanıcılarının gizliliğine de önem vermektedir. Bundan dolayı Surfshark, SDN (Yazılım Tanımlı Ağ) teknolojisini kullanmaktadır. Ayrıca VPN’de rastgele IP adresi oluşturma, Dynamic MultiHop gibi gizliliği artıran özellikler de yer almaktadır.
Surfshark, platform desteği konusunda en başarılı VPN programlarından birisidir. Çünkü Surfshark’ı bilgisayar dışında akıllı telefon, tablet hatta iOS TV’lerde bile kullanabiliyorsunuz. Surfshark, ücretli bir VPN programıdır. Programı kullanabilmek için aylık veya yıllık üyelik seçeneklerinden birisine üye olmanız gerekiyor. Üyelik fiyatları, faydalanmak istediğiniz özelliklere göre değişiklik göstermektedir.
Hotspot Shield VPN
En iyi VPN programları listemize Hotspot Shield VPN ile devam ediyoruz. Hotspot Shield VPN, VPN kategorisinde en uzun süreli hizmet veren VPN’lerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda Hotspot Shield VPN, yılların tecrübesiyle günümüzde kullanıcılarını en çok memnun eden VPN’lerden birisidir.
Hotspot Shield VPN, bankacılık işlemleri, çevrimiçi alışveriş ve kişisel iletişim gibi hassas faaliyetler sırasında kullanıcıların verilerini korumak için AES 256-bit şifreleme yönetimini kullanıyor. Bu şifreleme yöntemi, kullanıcıların kişisel bilgilerinin yetkisiz erişime karşı güvenliğini sağlıyor. Ayrıca Hotspot Shield VPN, IP adreslerini gizleyerek kullanıcıların çevrimiçi aktivitelerinin izlenmesini ve takip edilmesini engeller. Böylece VPN, internet ortamında tamamen anonim bir şekilde gezinebilmeyi sağlıyor.
Hotspot Shield VPN, dünya genelinde birçok sunucu konumuna sahip olmasıyla kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. VPN’nin farklı yerlerde sunucusunun olması kullanıcıların çevrimiçi içeriğe hızlı ve kesintisiz erişim sağlamasını mümkün kılıyor. Özellikle Netflix, Disney Plus gibi farklı ülkelerde farklı içerikler sağlayan platformları kullanan kişiler için farklı ülkelerdeki sunucular büyük avantaj sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Hotspot Shield VPN, geniş bant genişliği ve hızlı bağlantılarıyla kullanıcıların çevrimiçi deneyimlerini optimize ediyor.
VPN, tasarım konusunda da oldukça başarılı. Hotspot Shield VPN hem bilgisayarda hem de mobilde oldukça kolay kullanıma sahip uygulamaya sahip. Böylece VPN’in nasıl çalıştığını anlamak için fazla zaman harcamanıza gerek kalmıyor. Hotspot Shield VPN, kullanıcılarına hem ücretli hem de ücretsiz üyelik seçenekleriyle hizmet sağlıyor.
Kaspersky VPN
Rusya merkezli Kaspersky, dijital güvenlik anlamında çeşitli çözümler sağlayan bir teknoloji şirketi olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, daha çok geliştirdiği antivirüs yazılımlarıyla tanınıyor. Bunun yanı sıra Kaspersky, kullanıcılarına kapsamlı bir güvenlik hizmeti sağlayabilmek için VPN hizmeti de sağlıyor.
Kaspersky VPN, kullanıcıların internet trafiğini güçlü bir şekilde şifreleyerek hassas verilerini koruyor. Bu doğrultuda AES 256-bit şifreleme protokolü sayesinde, kullanıcıların kişisel bilgileri ve çevrimiçi etkinlikleri yetkisiz erişimden korunuyor. Bunun yanı sıra Kaspersky VPN, IP adresini gizliyor. Böylece VPN, kullanıcılarının çevrimiçi aktivitelerinin izlenmesini ve takip edilmesini engelliyor.
Kaspersky VPN de çoğu VPN programında olduğu gibi dünya genelinde 2000’den fazla sunucuya sahip. Bu noktada Kaspersky VPN’in sunucu çeşitliliği konusunda en başarılı VPN’lerden birisi olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Üstelik VPN, neredeyse tüm sunucularda yüksek hız ve kesintisiz bağlantı olanağını sağlamayı başarıyor.
Kullanılabilirlik açısından değerlendirecek olursak Kaspersky VPN hem mobil hem de bilgisayarda kullanılabilmesiyle kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. VPN’in mobil tasarımı oldukça sade. Bunun yanı sıra bilgisayar uygulamasının ise daha modern bir tasarıma sahip olduğunu belirtebiliriz. Ancak hem mobilde hem de bilgisayarda Kaspersky VPN, oldukça kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Kaspersky VPN’i kullanabilmek için aylık ya da yıllık abonelik satın almanız gerekiyor. Kaspersky VPN’in ücretli VPN’ler arasında en uygun fiyatlı VPN’lerden birisi olduğunu söyleyebiliriz.
NordVPN
En iyi VPN programları listemizde sırada NordVPN yer alıyor. Nordsec Ltd tarafından geliştirilen NordVPN, 2012 yılından beri kullanıcılarına hizmet sağlamaktadır. NordVPN, geliştirildiği günden bugüne yenilikçi tasarımı ve başarılı performansıyla ön plana çıkıyor. Bu sayede VPN, günümüzde en çok tercih edilen VPN programlarından birisi olmayı başarıyor.
NordVPN, AES 256-bit şifreleme standardı ile kullanıcıların veri trafiğini güçlü bir şekilde koruyor. Ayrıca NordVPN; çift VPN, Onion over VPN, ve CyberSec gibi özellikleriyle çevrimiçi gizliliği en üst düzeye çıkartıyor. Bunun yanı sıra IP adreslerinin gizlenmesi ve veri trafiğinin şifrelenmesi sayesinde kullanıcılar, dijital ortamda anonim kalarak çevrimiçi etkinliklerini güvende tutabiliyorlar.
Sunucu noktasında NordVPN, 60’tan fazla ülkede yer alan 5000’den fazla sunucusuyla kullanıcılarına hizmet sağlıyor. Bu sunucularda VPN, özel sunucu optimizasyonları ve NordLynx protokolü ile yüksek hızlı ve kesintisiz bağlantı ile hizmet sağlamayı başarıyor.
NordVPN, kullanımı kolay arayüzü ve Türkçe dil desteği ile her seviyeden kullanıcıya hitap ediyor. Bu doğrultuda VPN kullanımıyla ilgili herhangi bir deneyiminiz olmasa bile NordVPN’i kolayca bilgisayarınıza, telefonunuza veya tabletinize kurabilir ve VPN’i kullanmaya başlayabilirsiniz. NordVPN’i kullanabilmek için ücretli bir şekilde abone olmanız gerekmektedir.
CyberGhost VPN
2011 yılından beri internette özgürlük ve güvenliği korumak için çalışan CyberGhost VPN, gelişmiş VPN teknolojisi ve geniş sunucu ağı ile kullanıcılarına tam koruma sağlıyor. Bu doğrultuda bizler de hazırlamış olduğumuz en iyi VPN programları listemizde CyberGhost VPN’e de yer verdik.
CyberGhost VPN, yeni nesil şifreleme protokolleri ve katı sıfır kayıt politikası ile çevrimiçi gizliliğinizi ve güvenliğinizi en üst düzeye çıkarıyor. Bu sayede VPN, internette anonim kalmanıza ve üçüncü tarafların sizi izlemesini engellemenize yardımcı oluyor.
VPN, hız konusunda da kullanıcılarını genel olarak memnun etmeyi başarıyor. Çünkü CyberGhost VPN, özel sunucu optimizasyonları ve WireGuard protokolü gibi gelişmiş teknolojiler ile yüksek hızlı ve kesintisiz bağlantı sağlıyor. Böylece VPN kullanırken internet hızınızda gözle görülür bir düşüş yaşamadan web sitelerine ve uygulamalara erişebiliyorsunuz. Bu noktada CyberGhost VPN, 91 ülkede sahip olduğu 7000’den fazla sunucuyla kullanıcılarına hizmet sağlıyor.
CyberGhost VPN; NoSpy sunucular, reklam engelleme, otomatik kill switch, DNS sızıntı koruması gibi gelişmiş özellikler ile daha fazla güvenlik ve kontrol sunar. Bu özellikler sayesinde çevrimiçi ortamda daha fazla güvende kalabiliyorsunuz. CyberGhost VPN, kullanıcılarına ücretli bir şekilde hizmet sağlamaktadır.
Windscribe
Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi VPN programları listemizde sırada Windscribe yer alıyor. Kanada merkezli Windscribe, yenilikçi teknolojileriyle en başarılı VPN programlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. 2015 yılından beri hizmet vermeye devam eden Windscribe, kullanıcılarını memnun edebilmek için sürekli gelişmeye devam ediyor.
Windscribe, AES-256 şifreleme standardıyla kullanıcı verilerini güçlü bir şekilde koruyor. Ek olarak Windscribe; çift VPN, reklam engelleme, izlenme engelleme ve güvenli bağlantı gibi özelliklere sahip. VPN, bu özelliklerle kullanıcılarının çevrimiçi gizliliğinizi en üst düzeye çıkartıyor. Ayrıca Windscribe, internet trafiğinizi şifreleyerek ve IP adresinizi gizleyerek çevrimiçi etkinliklerinizin izlenmesini ve takip edilmesini engeller.
Sunucu çeşitliliği konusunda Windscribe, rakiplerine kıyasla biraz zayıf kalabilmektedir. Windscribe, 60’tan fazla ülkede 700’den fazla sunucuya sahip. Yani VPN’nin sunucu sayısı, rakiplerine göre biraz daha düşük seviyede. Ancak bu, VPN’nin performansına çok fazla olumsuz etki etmiyor. Çünkü Windscribe, neredeyse tüm sunucularında yüksek hızla performans sağlamayı başarıyor.
Kullanılabilirlik açısından Windscribe VPN’i değerlendirdiğimizde programda Türkçe dil desteğinin bulunması, kullanımı kolaylaştırmaktadır. Bunun yanı sıra modern tasarıma sahip olan Windscribe, oldukça kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Windscribe hem ücretsiz hem de ücretli abonelik seçenekleriyle kullanıcılarına hizmet vermektedir.
Atlas VPN
Atlas VPN, kullanıcıların çevrimiçi deneyimlerini güvenli hale getirmek ve sınırsız içeriğe erişimlerini sağlamak için geliştirilmiş bir sanal özel ağ (VPN) hizmetidir. Yenilikçi güvenlik özellikleri, güçlü şifreleme teknolojisi ve geniş sunucu ağı ile Atlas VPN, kullanıcıların çevrimiçi gizliliklerini korurken hızlı ve kesintisiz bir bağlantı sağlıyor.
Atlas VPN, çoğu VPN gibi AES-256 şifreleme standardını kullanıyor. Böylece VPN, kullanıcılarının verilerini üst düzeyde korumayı başarıyor. Ayrıca VPN’de yer alan reklam engelleme, otomatik kill switch, DNS sızıntı koruması, split tunneling gibi gelişmiş özellikler kullanıcıların gizlilik ve güvenlik seviyelerini artırıyor.
2019 yılında hizmet vermeye başlayan Atlas VPN, VPN sektörünün yeni oyuncularından birisi diyebiliriz. Bu yüzden VPN’in sunucu sayısı hâlâ artış göstermektedir. Güncel durumda Atlas VPN, 40’dan fazla ülkede 750’den fazla sunucuya sahip. Bu ülke çeşitliliği ve sunucu sayısı da genel anlamda VPN kullanıcıları için yeterli oluyor diyebiliriz.
Atlas VPN, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve kullanımı son derece kolaydır. VPN’i hem mobil hem de bilgisayarda kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. Bu noktada Atlas VPN’i hem ücretsiz hem de ücretli abonelik seçenekleriyle kullanmanız mümkündür.
ZenMate VPN
Almanya merkezli ZenMate, geliştirildiği günden bugüne en çok tercih edilen VPN programlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. 2013 yılından beri internette özgürlük ve güvenliğinizi korumak için çalışan ZenMate VPN, gelişmiş VPN teknolojisi ve geniş sunucu ağı ile kullanıcılarına tam koruma sağlıyor.
ZenMate VPN, AES 256-bit şifreleme dahil olmak üzere son teknoloji şifreleme protokolleri kullanarak kullanıcıların internet trafiğini şifreler, potansiyel siber tehditlerden ve yetkisiz erişimden korur. Ayrıca ZenMate VPN katı bir kayıt tutmama politikası altında çalışarak, kullanıcıların çevrimiçi etkinliklerinin gizli ve özel kalmasını sağlıyor.
Sunucu noktasında ZenMate VPN, en başarılı VPN programlarından birisidir. Bu doğrultuda ZenMate VPN, dünya genelinde stratejik olarak dağıtılan geniş bir sunucu ağına sahiptir. Bu geniş sunucu altyapısı, yalnızca hızlı bağlantı hızları sağlamakla kalmaz aynı zamanda kullanıcıların coğrafi kısıtlamaları atlamasına ve bölgesel olarak kilitli içeriğe kolayca erişmesine olanak tanır.
ZenMate VPN’nin ayırt edici özelliklerinden biri, tüm beceri seviyelerinden kullanıcıları hedefleyen kullanıcı dostu arayüzüdür. Teknoloji meraklılarından ilk kez VPN kullanıcılarına kadar herkes için ZenMate VPN’nin basitleştirilmiş arayüzü sunuculara bağlanmayı ve tercihlerinize uygun olarak ayarları özelleştirmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca ZenMate VPN; Windows, Mac, iOS, Android olmak üzere çeşitli cihazlar ve işletim sistemleri ile uyumlu olup, birden fazla platformda sorunsuz entegrasyon sağlar. ZenMate VPN’i kullanabilmek için ücretli bir şekilde abone olmanız gerekmektedir.
Private Internet Access
Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi VPN programları listemizin son sırasında Private Internet Access yer alıyor. Private Internet Access, 2010 yılından beri kullanıcılarına hizmet vermektedir. PIA’nın benzersiz özellikleri ve kapsamlı güvenlik önlemleri, kullanıcılarının çevrimiçi ortamda güvenle gezinmelerini sağlıyor.
PIA, AES 256-bit şifreleme protokolü ile kullanıcıların internet trafiğini güçlü bir şekilde şifreliyor. Bu özellik, kullanıcıların kişisel verilerinin ve çevrimiçi etkinliklerinin yetkisiz erişimlere karşı korunmasını sağlıyor. Ayrıca PIA katı bir kayıt tutmama politikası ile hizmet veriyor. Bu özellik de kullanıcıların çevrimiçi faaliyetlerinin hiçbir zaman kaydedilmediği anlamına geliyor.
Bunun yanı sıra PIA, 78 ülkede çok sayıda sunucuya sahip. Bu sunucular üzerinden PIA, özel sunucu optimizasyonları ve WireGuard protokolü gibi gelişmiş teknolojiler ile yüksek hızlı ve kesintisiz bağlantı sağlıyor. Böylece VPN’i kullanırken minimum hız kaybı yaşayarak dilediğiniz işlemleri kolaylıkla yapabiliyorsunuz. ABD merkezli Private Internet Access, kullanıcılarına ücretli abonelik seçeneğiyle hizmet sağlamaktadır.
En İyi VPN Programları: Sıkça Sorulan Sorular
VPN kullanımı internet kullanımınızı artıracaktır. Çünkü VPN kullandığınız zaman veriler, VPN sunucusuna şifrelenerek iletilir ve ardından hedef web sitesine ulaşır. Bu durum da normal internet taramasından daha fazla veri trafiği gerektirir. Ancak VPN kullanımının internet tüketimi genellikle düşük seviyededir.
VPN kullandığınız zaman internet bağlantınızı farklı ülkelerdeki sunucular üzerinden sağladığınız için internet hızınızda yavaşlama görebilirsiniz. Ancak VPN geliştiricileri, hız kaybını minimuma düşürebilmek için çeşitli teknolojiler kullanıyorlar. Böylece yeni nesil VPN’lerde hız kaybının düşük seviyede olduğunu söyleyebiliriz.
VPN kullanabilmek için aktif bir internet bağlantınızın bulunması yeterlidir. Yani dilerseniz mobil veri dilerseniz de sabit internet hattınız üzerinden VPN kullanabilirsiniz.
En İyi VPN Programları: Genel Değerlendirme
VPN programları, internet kullanıcılarının güvenliği ve gizliliği için oldukça büyük öneme sahipler. İnternet kullanıcılarının farklı ülkelerden farklı sunucular üzerinden internete bağlanmalarını sağlayan VPN’ler dünya genelinde sıklıkla kullanılıyorlar. Bu doğrultuda VPN hizmeti sağlayan çok çeşitli şirketler mevcut.
Sizler de VPN kullanacağınız zaman çok sayıda VPN programı arasından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Bu noktada en iyi VPN programı hangisi diye merak edebilirsiniz. Bizler de sizler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde hem ücretli hem de ücretsiz en iyi VPN programlarını listeledik. Böylece sizler için hazırlamış olduğumuz listemize göz atarak en iyi VPN programları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.