2021 Yılında Çıkacak Oyunlar – (PC ve Konsollar)

2020 yılına uzun zamandır beklenen Cyberpunk 2077 ile sonlandırdık diyebiliriz. Öte yandan yeni nesil konsolların gelmesiyle oyuncuların gözü 2021 yılında çıkacak yeni nesil oyunlarda. 2020 yılı kadar hareketli geçmeyecek gibi dursa da oyun yapımcılarının elbette sürprizleri olacaktır. 2021 yılında çıkacak oyunlar hangileri onları bir araya getirdik. Oyun firmalar durumlara göre anlık değişim kararları aldığı için listemizde netliğini tam kazanmamış oyunlar da yer alacak. Listemiz şöyle;

Hitman 3 – (PC, PS5, PS4,  Xbox Series X/S, Xbox One) – 20 Ocak

Yılın neredeyse ilk oyunlarından biri olacak olan Hitman 3 tahmin edeceğiniz üzere serinin pek ötesine çıkmayacak gibi. Önceki oyunlarda olduğu oyundaki asıl hedefimiz gizlilikle yaptığımız görevler olacak. Eğer Hitman serisi ile içli dışlı iseniz bir göz atacağınızdan eminiz.

Hitman 3

Prince of Persia: The Sands of Time (Remake) – (PC, PS4, Xbox One) – 21 Ocak

Ubisoft’un Assassins’s Creed temellerini attığı oyun olarak bilinen Prince of Persia, yeniden yapılmış bir şekilde karşımıza gelecek. Oyunun ilk yayınlanan tanıtım videosundan sonra gelen tepkiler Ubisoft’U bir adım atmaya zorladı ve oyun üzerinde biraz daha çalışacaklarını ilettiler. Uzun yıllar sonra bir Prince of Persia oyunu oynamak istiyorsanız biraz daha beklemeniz gerekecek.

The Medium – (PS5, Xbox Series X) – 28 Ocak

Oyunun asılında 2020 yılında çıkması bekleniyordu ancak oyun firmasının erteleme kararı almasıyla oyun 2021 Ocak ayına ertelendi. Oyun en fark yaratan yanı iki farklı dünyada oynama fırsatı vermesi. Slient Hill’i andırdan havasıyla da korku oyunu sevenlerin beklediği bir oyun diyebiliriz.

Far Cry 6  – (PC, PS5, PS4,  Xbox Series X/S, Xbox One ) – 18 Şubat

Bir Ubisoft oyunu daha bizi bekliyor diyebiliriz. Hitman serisindeki gibi aynı düzen üzerinden devam eden Far Cry serisi yeni nesil grafiklerle karşımıza çıkacak. Oyunda kötü karakter olarak Breaking Bad dizisinden tanınan ünlü oyuncu Giancarlo Espasito’nun yer alması oyuncular için büyük bir heyecan uyandırdı.  Oyunun birçok platformda çıkacak olması bir artı yanı daha diye de ekleyelim.

Halo Infinite – (PC, Xbox Series X/S, Xbox One)

Yeni nesil konsollardan olan Xbox Series ailesinin tanıtımda oyunun oynanışından kesitler verilmişti. Ancak oyuncuların yeni nesile uygun grafiklere sahip olmadığını düşünmesiyle büyük tepki toplayan yapımcı firma farklı adımlar atacağını da ekledi. Oyunun ne zaman çıkacağı konusunda ise tam bir netlik yok.

Halo Infinite

Horizon: Forbidden West – (PS5, PS4)

Bir başka Horizon oyunu olan Forbidden West, PS5 konsolunun tanıtımında çıkacağının ilk duyurusunu yapmıştı. İlk oyunun zamanına göre yenilikçi grafiklere sahip olmasıyla büyük beğeni toplayan oyun, ikinci oyunda da bu başarıya yenilerini ekleyeceğini beklememek imkânsız. Öte yandan bu oyunun da ne zaman çıkacağı tarih henüz net değil.

Resident Evil 8: Village – (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Oyuncuların gözünde korku ve aksiyonu en iyi şekilde yansıtan serinin bir yeni oyunu daha geliyor. Resident Evil 2 ile adını tekrar duyuran oyun, Residet Evil 3 ile aynı başarıyı yakalayamadı. Oyunun tanıtım videosunu oldukça beğenen oyuncuların bu oyundan beklentileri büyük. Çıkış tarihine gelince ise henüz açıklanan bir tarih yok.

God of War Ragnarok – (PS5)

Son God of War oyunun büyük başarısının ardından yeni bir oyunun geleceği kesin gözüküyordu. Oyunun PS5 tanıtımında duyurulmuş olması 2021 yılında çıkacağını akıllara getirdi. Ancak oyuncular Sony’nin PS5 satışlarını artırmak için yaptığı bir strateji olduğunu ve 2022 yılından önce çıkmayacağını düşünüyorlar. Bu sebepten dolayı oyunun çıkış tarihine dair bir iz yok. Ancak ufak bir ihtimal olsa da listemize eklemek istedik.

2021 Yılında Çıkacak Oyunlar

Diğer 2021 Yılında Çıkacak Oyunlar

  • Stronghold: Warlords – (PC) – 26 Ocak
  • Outriders – (PC, PS5, PS4,  Xbox Series X/S, Xbox One) – 2 Şubat
  • Werewolf: The Apocalypse – Earthblood (PC, PS5, PS4,  Xbox Series X/S, Xbox One) – 4 Şubat
  • Little Nightmares (PC, PS4, Xbox One, Switch) – 11 Şubat
  • Nier Replicant – (PC, PS4, Xbox One) – 23 Nisan
  • Deathloop – (PC. PS5) – 21 Mayıs
  • Dying Light 2 – (PC, PS5, Xbox Series X/S)
  • Ratchet and Clank – (PS5)
  • Overwatch 2
  • Stalker 2
  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 – (PC, PS5, PS4,  Xbox Series X/S, Xbox One)
  • Hogwart Legacy – (PC, PS5, PS4,  Xbox Series X/S, Xbox One)

2021 Yılında Çıkacak Oyunlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

2020 yılı oyuncular için tam bir oyun yılı oldu diyebiliriz. 2021 yılında da iddialı yapımlar olmasına rağmen çıkış tarihindeki belirsizlikler beklentileri 2022 yılında tutuyor. Peki, siz en çok hangi oyunu oynamak istiyorsunuz? En büyük beklentiniz hangi oyundan? 2021 yılının 2020 yılı kadar iddialı olduğunu düşünüyor musunuz?

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Teknolojiye ve oyunlara büyük ilgisi olan Ankara Üniversitesinde bir Amerikan Edebiyatı öğrencisi.