En İyi Veri Kurtarma Programı Önerileri – 2023

Bilgisayarlar, insan hayatı için vazgeçilmez bir konuma geldi diyebiliriz. İnsanlar, en ufak bilgilerini bile bilgisayarlarda depolamaya başladılar. Bu yüzden kullanıcılar, verilerinin silinmesi durumunda en iyi veri kurtarma programı hangisi diye araştırmak zorunda kalıyorlar.

Bilgisayar verileri, kullanıcıları için oldukça değerliler. Bazı istenmeyen durumlarda veriler bilgisayarlardan silinebiliyorlar. Bu durumla karşılaşan bilgisayar kullanıcıları, ilk çözüm olarak veri kurtarma programlarına yöneliyorlar. Bizler de bu yazımızda verilerini kaybeden okuyucularımız için veri kurtarma programı nedir, en iyi veri kurtarma programı hangisidir gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Veri Kurtarma Programı Nedir?

Son zamanlarda veri (data) kavramı oldukça sık kullanılmaya başlandı. Özellikle teknolojik cihazların yaygınlaşması, veri kavramını yaygınlaştıran en önemli unsurlardan birisi oldu. Peki çoğu yerde karşımıza çıkan veri neyi ifade ediyor?

Veriler, istatistik başta olmak üzere birçok alanda kullanılıyorlar. Bu yüzden de bu kavramın tanımı, kullanıldığı alana göre farklılık gösterebiliyor. Bilgisayar ortamındaki veri ise video, fotoğraf, metin, ses gibi çeşitli dosya türlerinin bilgisayar ortamında kullanılabilmesi için formüle edilmesini ifade ediyor. Kısacası bilgisayarınıza kayıt ettiğiniz her dosya, bir veri oluyor.

Bazen virüs, güncelleme gibi durumlardan dolayı veri kayıpları ortaya çıkabiliyor. Belirttiğimiz gibi tüm dosyalar bir veriyi ifade ettiği için veri kayıpları, kullanıcıların canını sıkabiliyor. Bundan dolayı da veri kaybıyla karşılaşan kişiler, verilerini geri getirecek çözüm yolları aramaya başlıyorlar.

Bu noktada devreye veri kurtarma programları giriyor. Bu programlar, çeşitli yöntemlerle silinen dosyalarınızı geri getirmeye yarıyorlar. Veri kaybı yaşayan kullanıcılar için bazen hayat kurtarıcı olan bu programlar, çoğunlukla başarılı sonuç veriyorlar.

Veri Kurtarma Programları Güvenilir mi?

Bilindiği üzere piyasada birçok veri kurtarma programı mevcut. Bu programlar, verileri kurtarmak için bilgisayarın bazı bilgilerine direkt erişebiliyorlar. Kullanıcılar da bundan dolayı bu programların güvenilirliğini sorguluyorlar.

Öncelikle tüm veri kurtarma programları iyidir ya da kötüdür şeklinde net bir ifade belirtmek doğru olmayacaktır. Çünkü, neredeyse her alanda olduğu gibi veri kurtarma programı alanında da başarılı ve başarısız programlar mevcut.

Veri Kurtarma Programı Nedir ve Güvenilir midir

Bazı programlar, bilgisayarlarda eriştikleri bilgilerden dolayı neredeyse casus yazılım görevi görüyorlar. Bunun dışında hem güvenilir hem de başarılı bir şekilde veri kurtarma işlemlerini gerçekleştirebilen veri kurtarma programları da mevcut.

Bu noktada veri kurtarma programlarının güvenilir olup olmadığını kullanıcıların tercihleri belirliyor. Eğer kullanıcılar, güvenilir bir geliştirici tarafından geliştirilen başarılı bir veri kurtarma programını tercih ettiyse bu programı güvenle kullanabilir.

Tabii ki tercih edilen programlar konusunda, ne kadar güvenli olurlarsa olsunlar, tedbirli davranmakta fayda var. Çünkü veri kurtarma programlarının, silinen verileri geri getirmek amacıyla neredeyse tüm dosyalarınıza eriştiklerini unutmamalısınız.

Verileri Nasıl Güvende Tutabiliriz?

Verilerin, günümüzde çok değerli olduğunu belirtmiştik. Verilerin kaybolması durumunda veri kurtarma programlarını kullanmak zorunda kalabileceğinize değindik. Ancak bu programlara güvenmeyen kişiler, verilerini nasıl güvende tutabileceklerini merak ediyorlar.

Bilindiği üzere veriler, cihazların HDD, SSD gibi çeşitli depolama aygıtları üzerine kayıt ediliyorlar. Ev kullanıcıları için genellikle bu aygıtlarda otomatik yedekleme özelliği bulunmuyor. Ancak büyük şirketler, herhangi bir veri kaybı yaşamamak için bu aygıtlarda bulunan verileri belirli aralıklarla yedekliyorlar.

Genellikle şirketlerin kullandığı bu yöntem, veri kaybının önüne geçmek için alınabilecek en iyi önlemlerin başında geliyor. Bundan dolayı önemli verilere sahipseniz ve bunları kaybetmek istemiyorsanız belirli aralıklarla verilerinizi yedeklemenizi öneriyoruz.

Verileri Nasıl Güvende Tutabiliriz

Geçtiğimiz senelerde yedekleme işlemleri için harici hard disk, USB bellek gibi aygıtlar kullanılıyordu. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte kullanıcılar, artık bu aygıtlarla uğraşmak yerine verilerini Google Drive, Yandex Disk gibi depolama hizmetlerinde yedeklemeye başladılar. Bu hizmetlerin hem her an erişilebilir olması hem de hızlı yedekleme özelliği sunması kullanıcılar için daha pratik oluyor.

Bunun dışında verilerinizi güvende tutmak için cihazlarınızın güvenliğini sağlamanız gerekiyor. Çünkü eğer bilgisayar ya da herhangi bir akıllı cihazınıza virüs bulaşırsa, veri kaybı yaşama ihtimaliniz oldukça artıyor. Bundan dolayı da cihazınızın güvenliği konusunda gerekli tedbirleri almanızı tavsiye ediyoruz.

En İyi Veri Kurtarma Programı Önerileri

Piyasada çeşitli geliştiriciler tarafından geliştirilen birçok veri kurtarma programı mevcut. Belirttiğimiz gibi bu programların bir kısmı çok iyi çalışırken bir kısmı ise neredeyse hiçbir işe yaramıyorlar. Bundan dolayı da kullanıcılar, veri kurtarma programı kullanmak istediklerinde hangisini tercih edecekleri konusunda şüpheye düşüyorlar.

Bizler de bu yazımızda sizler için piyasada bulunan başarılı veri kurtarma programlarını listeleyeceğiz. Başarının yanı sıra programların güvenilirliği konusunda az da olsa risk bulunduğunu belirtmiştik. Bu yüzden bu programları kullanmanın tamamen sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmamanızda fayda var.

Recuva

Piriform tarafından geliştirilen Recuva, piyasada en çok tercih edilen veri kurtarma programlarının başında geliyor. Bilindiği üzere Piriform aynı zamanda popüler bilgisayar temizleme programı olan CCleaner’ın da geliştiricisi. Bundan dolayı Recuva, bilgisayar kullanıcılarının güvenle kullandığı veri kurtarma programlarından birisi oluyor.

Program, veri kurtarma konusunda oldukça iddialı diyebiliriz. Programda veri kurtarma adına hasarlı disk ve gömülü dosyalardan veri kurtarma özellikleri mevcut. Bu sayede Recuva, silinen dosyaların çoğunu geri getirmeyi vadediyor.

En İyi Veri Kurtarma Programı Önerileri - Recuva

Bunun dışında programda güvenli bir şekilde dosyaları silme özelliği de mevcut. Bu özellik, dosyaları kalıcı olarak, geri getirilmeyecek bir şekilde siliyor. Program, bunun için de endüstri ve askeri standartlarda silme teknikleri kullandığını iddia ediyor.

Hem veri kurtarma hem de veri silme konusunda oldukça iddialı olan Recuva, aynı zamanda oldukça basit bir arayüze sahip. Kullanıcılar, programı kolaylıkla kullanarak verilerini kurtarabiliyorlar.

Piriform, programın ücretli ve ücretsiz sürümlerini kullanıcılarına sunuyor. Programın ücretsiz sürümünde sadece gelişmiş dosya kurtarma özelliği mevcut. Bunun dışında Recuva, ücretli sürüme sahip olan kullanıcılara sanal sabit sürücü desteği başta olmak üzere birçok ekstra özellik sunuyor.

EaseUS Data Recovery Wizard

EaseUS Data Recovery Wizard, en çok bilinen ve kullanılan veri kurtarma programlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Program, yaklaşık 15 senedir kullanıcılarına hizmet veriyor. Bundan dolayı yılların getirdiği tecrübeyle EaseUS Data Recovery Wizard, en başarılı veri kurtarma programlarından birisi diyebiliriz.

Gizlilik konusuna önem veren program, bu konudaki bilgilendirmeleri ile kullanıcılarının güvenini kazanıyor. Bunun dışında veri kurtarma konusunda da etkileyici özelliklere sahip olan programın ücretli ve ücretsiz sürümleri mevcut.

EaseUS Data Recovery Wizard

Programda temel olarak biçim, silinen dosya ve bölüm kurtarma özellikleri mevcut. Bu sayede kullanıcılar, dahili depolama alanlarından çıkarılabilir depolama alanlarına kadar çeşitli yerlerde silinen fotoğrafları ve dosyaları geri getirebiliyorlar.

Bunun dışında program, sürekli güncellendiği için yeni virüslerden kaynaklanan veri kayıpları konusunda da oldukça iddialı. Sistem çökmesi, bozuk hafıza kartı gibi konularda da başarılı işler çıkartan program, başarısıyla kendisini kullanıcılarına kanıtlıyor diyebiliriz.

Belirttiğimiz gibi programın ücretli ve ücretsiz sürümleri mevcut. Kullanıcılar, ücretsiz sürümünde programın temel özelliklerinden faydalanabiliyorlar. Bunun dışında EaseUS Data Recovery Wizard, ücretli sürümünde ise kullanıcılarına daha çeşitli veri kurtarma özellikleri sunuyor.

TestDisk

Uzun zamandır kullanımda olan TestDisk, açık kaynaklı olmasından dolayı en çok tercih edilen veri kurtarma programlarının başında geliyor. Her güncellemeyle yeni özellikler kazanan program, açık kaynaklı olmasından dolayı da en güvenilir veri kurtarma programlarından birisi diyebiliriz.

Ücretsiz bir şekilde kullanılabilen TestDisk, rakipleri kadar gelişmiş özelliklere sahip olmasa da veri kurtarma konusunda başarılı işler çıkartıyor. Program, Windows’un yanı sıra Linux ve macOS işletim sistemlerinde de kullanılabiliyor.

TestDisk

TestDisk, ilk olarak veri depolama aygıtını tarıyor. Bu sayede program, cihazda bulunan tüm dosyalara erişiyor. Daha sonra da kullanıcıların yönlendirmesine göre silinen bölümü kurtarıyor. Bunun dışında program, bölüm tablosunu yeniden oluşturma özelliğine de sahip. Bu sayede kullanıcılar, silinen bir bölümü tek tek kurtarmakla uğraşmak zorunda kalmıyorlar.

Program, sunduğu özellikler bakımından rakiplerinden biraz zayıf gibi gözükebilir. Ancak TestDisk, veri kurtarma konusunda oldukça başarılı. Bunun dışında açık kaynaklı olması, güvenilirlik konusundaki soru işaretlerini de en aza indiriyor.

Bundan dolayı program, piyasaya çıktığı tarihten itibaren yüksek indirme sayılarına sahip. Kullanıcılar, programı kendi web sitesinden ücretsiz bir şekilde indirebiliyorlar.

Tenorshare 4DDiG

En iyi veri kurtarma programı önerileri listemize Tenorshare 4DDiG ile devam ediyoruz. Yakın bir zamanda hizmet vermeye başlayan Tenorshare, veri kurtarma programıyla da kullanıcılarına hizmet veriyor. Program, sahip olduğu özellikler ve veri kurtarma konusundaki başarısı ile kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor.

Tenorshare 4DDiG, ücretli olarak hizmet veren bir veri kurtarma programı olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra geliştiriciler, kullanıcılarına programın deneme sürümünü sunuyorlar. Bu sayede kullanıcılar, programı test ederek istedikleri sonucu görmeleri durumunda programın tam sürümünü satın alabiliyorlar.

Tenorshare 4DDiG

Program, birçok dosya türünden veri kurtarmayı destekliyor. Bu sayede kullanıcılar, silinen çoğu dosyalarını program üzerinden kurtarabiliyorlar. Bunun yanı sıra Tenorshare 4DDiG, dahili depolama alanındaki verilerin dışında SD kart ve USB bellek gibi depolama araçlarındaki verileri kurtarma konusunda da başarılı bir iş çıkartıyor.

Hatta program, yazılım kaynaklı çöken bilgisayarlarda da veri kurtarma desteği sunuyor. Programın bu sayede veri kurtarma konusunda çok çeşitli özelliklere sahip olduğunu belirtebiliriz. Kullanıcılar, bu özellikler ile kaybolan verilerini kolaylıkla kurtarabiliyorlar.

Programın arayüzüne baktığımızda geliştiricilerin oldukça sade ve kullanışlı bir arayüz kullanmayı tercih ettiklerini görüyoruz. Bu sayede kullanıcılar, program üzerinden zorlanmadan verilerini kurtarabiliyorlar. Veri kurtarma konusundaki başarısıyla tanınan program, kullanıcılarına bireysel ve işletme lisans seçenekleri sunuyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar; ihtiyaçlarına göre aylık, yıllık ve ömürlük lisansları satın alabiliyorlar.

Disk Drill

Cleverfiles tarafından geliştirilen Disk Drill, en iyi veri kurtarma programı önerilerimizde kendisine yer bulmayı başardı. 2010 yılında piyasaya sürülen program, en başarılı veri kurtarma programlarından birisi olarak dikkat çekiyor.

macOS ve Windows işletim sistemlerinde kullanılabilir olan Disk Drill, ücretsiz ve ücretli sürümleriyle kullanıcılarına hizmet veriyor. Ücretsiz sürümünde temel veri kurtarma özelliklerine sahip olan program, Pro sürümüyle kullanıcılarına ekstra özellikler sunuyor.

Disk Drill

Disk Drill, ücretli veri kurtarma programları arasında da en başarılı programların başında geliyor diyebiliriz. Çünkü Cleverfiles, programı belirli aralıklarla güncelliyor. Bu güncellemeler, programa büyük yenilikler kazandırıyor. Özellikle uygulamanın Pro sürümünde bulunan veri kurtarma özellikleri, güncellemelerle daha da güçleniyorlar.

Programda kapsamlı bir veri kurtarma özelliği mevcut. Bu özellik, kurtarılabilir tüm verileri ayıklayarak kayıp bölümleri de erişilebilir hâle getiriyor. Bu sayede kullanıcılar, yanlışlıkla ya da başka şekilde silinen çoğu verilerine kolayca erişebiliyorlar. Bunun dışında programda temizleme ve yedekleme özellikleri de mevcut. Böylece kullanıcılar, verileriyle alakalı önemli işlemleri tek bir merkezden kontrol edebiliyorlar.

Stellar Data Recovery

25 yılı aşkın süredir veri kurtarma alanında hizmet veren Stellar Data Recovery, bu alanda oldukça başarılı işler çıkartıyor. Öyle ki sektördeki kalitesini kanıtlayan Stellar Data Recovery, 3 milyondan fazla müşteriye sahip. Bunun yanı sıra şirket, 190 ülkede 8000’den fazla kurumsal müşterilerinin olduğunu belirtiyor. Böylece Stellar Data Recovery, dünya genelinde en çok tercih edilen veri kurtarma programlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor.

En iyi veri kurtarma yazılımları - Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery, kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli başlıklar halinde hizmet veriyor. Bireysel kullanıcılar için bu başlıklar; Windows, Mac, Video, Fotoğraf ve iPhone olarak karşımıza çıkıyorlar. Bunun yanı sıra kurumsal kullanıcılar ise Outlook PST başta olmak üzere farklı ürünlere erişim sağlayabiliyorlar.

Stellar Data Recovery hem ücretli hem de ücretsiz sürümlere sahip. Bu noktada şirket, bireysel kullanıcıları için Windows ve Mac yazılımlarının ücretsiz sürümünü kullanıcılarına sağlıyor. Bunun yanı sıra diğer sürümleri kullanmak isteyen kişiler ise yazılımın ücretli sürümünü satın almak durumundalar. Yazılımın 1 ay, 1 yıl ve ömürlük lisanslarını satın alabiliyorsunuz. Lisans ücretleri, kullanım süresi ve kullanılacak yazılım çeşidine göre değişiklik göstermektedir.

MiniTool Power Data Recovery

En iyi veri kurtarma programı önerileri listemizin son sırasında MiniTool Power Data Recovery yer alıyor. Uzun süredir kullanımda olan program, çeşitli teknoloji dergileri tarafından verilen ödüllere sahip. Bu ödüller genellikle programın başarılı çalışmasından dolayı verildi. Ancak programa verilen güvenilirlik ödülleri de mevcut.

Bundan dolayı kullanıcılar, programı rahat bir şekilde kullanabiliyorlar. Program, lisanslı bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak geliştiriciler, programı denemek isteyen kişiler için deneme sürümüne de erişim hakkı veriyorlar.

En İyi Veri Kurtarma Programı Önerileri - MiniTool Power Data Recovery

Hızlı ve basit bir arayüze sahip olan program, veri kurtarma konusunda oldukça başarılı. Programda gelişmiş bir silinen dosyaları geri getirme özelliği mevcut. Bunun dışında program, erişilemeyen yerlerdeki dosyaları da geri getirebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, program sayesinde bozuk disklerdeki verileri de kolay bir şekilde kurtarabiliyorlar.

Güvenilirliği ve başarısıyla dikkat çeken MiniTool Power Data Recovery, veri yedekleme hizmetine de sahip. Ancak kullanıcılar, veri yedekleme hizmetinden yararlanmak isterlerse ayrı bir lisans daha almak zorunda kalıyorlar.

Genel Değerlendirme

Genel olarak veri kurtarma programları, silinen verileri geri getirmek için en başarılı yöntem diyebiliriz. Bu programların güvenilirliği sorgulansa da önemli verilerini kaybeden kişiler, veri kurtarma programlarını kullanmak durumunda kalıyorlar.

Bu yazımızda sizler için en başarılı veri kurtarma programlarını listeledik. Hazırlamış olduğumuz listemizde hem ücretsiz hem de ücretli hizmet veren çeşitli veri kurtarma programlarına yer verdik. Böylece en iyi veri kurtarma programı önerileri listemize göz atarak sizler için uygun olan veri kurtarma programını kolaylıkla seçebilirsiniz.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.