En İyi Ses Kaydetme Programı – 2024

Teknoloji kullanıcıları, çeşitli işlemlerden dolayı teknolojik cihazlar üzerinden ses kaydetmek isteyebiliyorlar. Ses kaydı, başta müzik ve podcast kayıtları olmak üzere birçok işlem için gerekli olmaktadır. Bu noktada ses kaydı için genellikle bilgisayarlar tercih edilmektedir. Fakat bilgisayarlar üzerinden doğrudan ses kaydı almak bazı işletim sistemlerinde mümkün değildir. Bundan dolayı teknoloji kullanıcıları, en iyi ses kaydetme programı hangisi diye merak etmektedirler.

Günümüzde çok sayıda program geliştiricisi, geliştirdiği ses kaydetme programı ile kullanıcılarına hizmet vermektedir. Bundan dolayı dijital ortamdaki ses kaydetme programlarının sayısı oldukça fazla diyebiliriz. Bizler de bu yazımızda en iyi ses kaydetme programı hangisi diye merak edenler için en iyi ses kaydetme programlarından bahsedeceğiz.

En İyi Ses Kaydetme Programları

Audacity

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi ses kaydetme programı listemizin ilk sırasında Audacity yer alıyor. 2000 yılında piyasaya sürülen Audacity, en çok tercih edilen ses kaydetme programlarının başında gelmektedir. Çünkü program, ücretsiz bir şekilde kullanıcılarına hizmet veriyor.

Audacity, oldukça kolay bir kullanıma sahip. Kullanıcılar, uygulama üzerinden diledikleri gibi ses kaydedebiliyorlar. Bunun yanı sıra Audacity, kullanıcılarına temel ses düzenleme araçları da sağlıyor. Böylece Audacity kullanıcıları, hızlı ve kolay bir şekilde kaydettikleri sesleri aynı zamanda düzenleyebiliyorlar.

Audacity’nin çok fazla kullanılmasının bir diğer sebebi de Linux, mac OS ve Windows desteği sağlaması oluyor. Bu sayede bu üç işletim sistemini kullanan bilgisayar kullanıcıları, programı kolaylıkla kullanabiliyorlar. Bunun yanı sıra Audacity, ses formatı desteği konusunda da kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. Bundan dolayı bizler de en iyi ses kaydetme programları listemizde programa yer verdik.

Audacity tarafından sunulan özelliklerden ücretsiz bir şekilde faydalanmak için programın web sitesini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Programın web sitesi üzerinden işletim sisteminize uygun olan kurulum dosyalarını kolaylıkla indirebilirsiniz.

Adobe Audition

Adobe, dünyanın en büyük program geliştiricilerinden birisidir. Şirket, çeşitli kategorilerde üretmiş olduğu programlarla kullanıcılarına hizmet veriyor. Bu doğrultuda Adobe, Audition ile kullanıcılarına ses kaydetme hizmeti de sağlıyor. Bizler de en iyi ses kaydetme programı listemizde Adobe Audition’a yer verdik.

Adobe, geliştirdiği programların çok yönlü olmasına özen gösteriyor. Yani şirket, geliştirdiği programlarda kullanıcılarına çok özellikli hizmetler vermeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Adobe Audition, bir ses kayıt programının yanı sıra aynı zamanda düzenleme programı olarak da karşımıza çıkıyor. Adobe, program üzerinden ses kaydedilme imkanı sunduğu gibi çeşitli düzenleme seçenekleri de sağlıyor.

En iyi ses kaydetme programı - Adobe Audition

İlk olarak 2003 yılında geliştirilen Adobe Audition, geliştirildiği günden beri teknoloji kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görüyor. Program, özellikle profesyonel olarak ses kayıt/düzenleme işleriyle uğraşan kişiler tarafından tercih ediliyor. Çünkü Adobe, Audition ile sunduğu özelliklerle gerçek anlamda profesyonel ses dosyaları oluşturma ve düzenleme imkanı sağlıyor.

Adobe, kullanıcıların Audition’ın deneme sürümünden faydalanmalarına izin veriyor. Fakat Adobe Audition, temel olarak ücretli bir program. Adobe Audition’ın tam sürümünü kullanabilmek için ayda 132 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra aylık 332 TL’lik Creative Cloud paketiyle tüm Adobe yazılımlarına erişim sağlayarak da Adobe Audition’ı kullanabilirsiniz.

Ocenaudio

En iyi ses kaydetme programı listemize Ocenaudio ile devam ediyoruz. Ocenaudio, dünya genelinde en çok tercih edilen ses kayıt ve düzenleme programlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü program, kolay kullanılabilirliği sayesinde kullanıcılarına kolay bir şekilde ses düzenleme ve kaydetme imkanı sağlıyor.

Ocenaudio, oldukça kolay kullanılabilir bir arayüze sahip. Bu sayede program kullanıcıları, program üzerinden ses kaydetme işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar. Bunun yanı sıra Ocenaudio, kullanıcılarına temel ses düzenleme araçlarını da sunuyor. Böylece Ocenaudio kullanıcıları, kaydetmiş oldukları ses dosyalarını aynı zamanda düzenleme imkanına da sahipler.

Her ne kadar temel seviyede bir kayıt uygulaması gibi dursa da Ocenaudio, sunduğu özelliklerle profesyonel olarak ses kayıt ve düzenleme işleriyle uğraşan kişiler tarafından da tercih edilebiliyor. Çünkü program, bu kullanıcılarını da memnun edecek özelliklere sahip. Bunun yanı sıra programın çok tercih edilmesinin bir diğer sebebi de erişilebilirliği oluyor.

Ocenaudio, birçok özelliğini kullanıcılarına ücretsiz olarak sağlıyor. Bunun yanı sıra Ocenaudio; Windows, MacOS ve Linux ile çalışan tüm bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Böylece program, neredeyse tüm bilgisayar kullanıcılarına hitap ediyor diyebiliriz.

FL Studio

1997 yılında geliştirilmeye başlanan FL Studio, dünya genelinde en çok tercih edilen ses kayıt programlarının başında gelmektedir. Temel olarak bir müzik yazılımı olarak geliştirilen FL Studio, sağlamış olduğu özelliklerle teknoloji kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmeyi başarıyor.

FL Studio, listemizde yer alan en kapsamlı ses kaydetme programlarından birisi diyebiliriz. Çünkü belirtmiş olduğumuz gibi program, temel olarak bir müzik yazılımı olarak piyasaya sürüldü. Bundan dolayı FL Studio için basit bir ses kaydetme programı demek haksızlık olacaktır.

En iyi ses kaydetme programı - FL Studio

Program, kullanıcılarına çok kapsamlı ses kaydetme özellikleri sağlıyor. Bunun yanı sıra tabii ki programda ses düzenleme araçları da mevcut. Böylece program üzerinden hem kaydettiğiniz hem de sahip olduğunuz ses dosyalarını düzenleyebiliyorsunuz.

FL Studio, arayüz olarak biraz karışık gelebilir. Çünkü program, kapsamlı araçlara sahip olduğu için genellikle profesyonellere hitap etmektedir. Fakat tabii ki tüm teknoloji kullanıcıları programın sunmuş olduğu özelliklerden faydalanabilmektedir. FL Studio, sadece bilgisayar değil mobil kullanıcılara da hizmet veriyor. Programın hem bilgisayar hem de mobil sürümleri ücretli bir şekilde kullanıcılarıyla buluşuyorlar.

Cleanfeed

Günümüzde yazılımlar bile internet sitelerine entegre edilmeye başladılar. Bu doğrultuda bir web sitesi üzerinden ses kaydetme imkanı sağlayan platformların başında Cleanfeed gelmektedir. Oldukça başarılı bir ses kaydetme aracı olan Cleanfeed, çok çeşitli ödüllere sahip. Bundan dolayı bizler de en iyi ses kaydetme programı listemizde platforma yer verdik.

Cleanfeed, kolay kullanılabilirliği sayesinde kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmeyi başarıyor. Eğer Cleanfeed ile ses kaydetmek istiyorsanız platformun web sitesini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Cleanfeed, üyelik sistemi üzerinden ilerlemektedir. Platformun sunduğu özelliklerden faydalanabilmek için üye olmanız gerekiyor.

Bunun yanı sıra Cleanfeed, kullanıcılarına ücretli ve ücretsiz sürümler üzerinden hizmet vermektedir. Cleanfeed kullanıcıları, platformun ücretsiz sürümünde diledikleri gibi ses kaydetme işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Cleanfeed Pro kullanıcıları ise platformdaki tüm araçlardan diledikleri gibi faydalanabilmektedirler.

Yüksek kalitede ses kaydetme imkanı sağlayan Cleanfeed, günümüzde en çok kullanılan ses kaydetme araçlarının başında gelmektedir. Bundan dolayı platform, sunmuş olduğu özellikleri çeşitli uygulamalara entegre ederek kullanıcılarının memnuniyet seviyesini artırmaya çalışmaktadır. Cleanfeed tarafından sunulan temel özellikleri ücretsiz sürümde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra aylık 34 Dolar abonelik ücretiyle platformdaki tüm özelliklerden de faydalanabilirsiniz.

Apple GarageBand

Teknoloji devi Apple, ürettiği teknolojik ürünlerin yanı sıra yazılımlarıyla da kullanıcılarına hizmet veriyor. Bu kapsamda Apple, GarageBand ile kullanıcılarına profesyonel bir ses kayıt programı üzerinden hizmet sağlıyor. Temel olarak müzik geliştirme programı olarak piyasaya sürülen GarageBand, günümüzde podcast kaydı başta olmak üzere çok çeşitli amaçlara hizmet ediyor.

2004 yılında geliştirilmeye başlanan ve o yıl ilk defa kullanıcılarıyla buluşan GarageBand, en son güncellemesini ise 2016 yılında aldı. Program, 2016 yılında aldığı güncelleme ile modern bir ses kaydetme programı olarak kullanıcılarına hizmet veriyor.

Ses kaydetme programları - Apple GarageBand

Apple, kullanıcılarına sunmuş olduğu neredeyse tüm programlarda kolay kullanılabilirliği hedefliyor. Bu kapsamda GarageBand, kolay kullanılabilir bir arayüze sahip. Kolay kullanılabilir ve sade bir arayüze sahip olan GarageBand, çok kapsamlı ses kaydetme ve düzenleme araçlarına sahip.

Apple, geliştirdiği yazılımları genellikle sadece kendi kullanıcılarına sunmayı tercih ediyor. Bu doğrultuda GarageBand, şimdilik sadece MacOS ve iOS kullanıcılarına hizmet veriyor. Bundan dolayı en başarılı ses kaydetme ve düzenleme araçlarından birisi olan GarageBand’i kullanabilmek için bir Apple cihazınızın olması gerekiyor. Apple, GarageBand’in birçok özelliğini kullanıcılarına ücretsiz olarak sağlıyor.

Avid Pro Tools

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi ses kaydetme programı önerileri listemize Avid Pro Tools ile devam ediyoruz. Avid Pro Tools, en eski ses kayıt ve düzenleme programlarından birisidir. Program, ilk olarak 1989 yılında kullanıcılarıyla buluştu. Bu doğrultuda programın ilk etapta geliştiriciliğini Digidesign yaparken günümüzde ise Avid yapmaktadır.

Avid Pro Tools, günümüzde özellikle profesyoneller tarafından tercih edilmektedir. Çünkü program, çok kapsamlı bir ses kaydetme ve düzenleme programıdır. Bu sayede teknoloji kullanıcıları Avid Pro Tools üzerinden müzik, podcast gibi profesyonel ses kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler.

Bunun yanı sıra program, profesyonelliğinin yanı sıra kolay kullanılabilirliğiyle de dikkat çekiyor. Avid Pro Tools, tüm özelliklere kolay bir şekilde erişime imkan sağlayan bir arayüze sahip. Bu sayede Avid Pro Tools kullanıcıları, program üzerinden ses kaydetme ve düzenleme işlemlerini diledikleri gibi kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.

Birçok profesyonel ses kayıt programı gibi Avid Pro Tools da ücretli bir şekilde kullanıcılarına hizmet veriyor. Eğer Avid Pro Tools tarafından sağlanan özelliklerden faydalanmak istiyorsanız programa ücretli bir şekilde abone olmanız gerekiyor. Avid Pro Tools, kullanıcılarına 3 tane abonelik seçeneği sağlıyor. Bu abonelik seçenekleri, sundukları özellikler ile birbirlerinden ayrılıyorlar.

Ableton Live

Ableton Live, hazırlamış olduğumuz en iyi ses kaydetme programları listemizde kendisine yer bulmayı başardı. İlk olarak 2001 yılında kullanıcılarıyla buluşan Ableton Live, günümüzde özellikle profesyonel olarak ses kayıt ve düzenlemesi yapan kişiler tarafından kullanılmaktadır.

Ableton Live

Son sürümü 2021 yılında kullanıma sunulan Ableton Live, çok kanallı bir şekilde ses kaydı yapılabilmesine olanak tanıyor. Bunun yanı sıra yazılım üzerinden döngü kaydı, ses efekti gibi ayarlamalar da yapılabilmektedir. Ayrıca Ableton Live, kullanıcılarına sanal enstrümanlar ile müzik üretebilmelerine imkan veriyor.

Hem Windows hem de MacOS işletim sistemli bilgisayarlarda çalışabilen Ableton Live, temel olarak ücretli bir yazılımdır. Yazılım geliştiricileri, kullanıcıları lisans almadan uygulamayı deneyebilsinler diye bir deneme sürümü sağlıyor. Böylece deneme sürümü üzerinden yazılımı test ederek memnun kalmanız durumunda yazılımını satın alabilirsiniz.

WavePad

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi ses kaydetme programları listemize WavePad ile devam ediyoruz. 2004 yılında piyasaya sürülen WavePad, zaman içerisinde geliştirilmeye devam edildi. Böylece yazılım geliştiricileri, günümüzde modern bir ses kayıt ve düzenleme yazılımını kullanıcılarına sağlıyor.

NCH Software tarafından geliştirilen yazılım hem MacOS hem de Windows işletim sistemlerinde çalışabilmektedir. Paylaşılan son verilere göre yazılımın 18 milyondan fazla kullanıcısı mevcut. Bunun yanı sıra yazılımın ücretsiz olması, kullanıcı sayısının sürekli artmasını sağlıyor.

WavePad üzerinden profesyonel kalitede ses kaydetmeniz mümkün. Bunun yanı sıra yazılımda kaydettiğiniz sesleri de düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca birçok profesyonel ses yazılımında olduğu gibi bu yazılımda da sanal enstrümanlar ile müzik üretebilme seçeneği mevcut.

Reaper

Reaper, Cockos tarafından geliştirilen güçlü bir dijital ses işleme ve kayıt yazılımıdır. Profesyonel ses kaydetme programı olan Reaper, ses mühendisleri, müzisyenler ve podcast yapımcıları için tasarlanmıştır. Bu doğrultuda esnek yapısı ve zengin özellik seti sayesinde, profesyonel stüdyo kalitesinde ses kayıtları oluşturmak ve düzenlemek için ideal bir çözüm sağlar.

Reaper, Windows, macOS ve Linux gibi farklı işletim sistemlerinde kullanılabilir. Bunun yanı sıra Reaper’ın kullanıcı dostu arayüzü, kullanıcıların iş akışlarını özelleştirmelerine ve kişiselleştirmelerine olanak tanır. Program, kolay kullanılabilirliğinin yanı sıra üst düzey ses kayıt performansıyla da dikkat çekiyor. Bu doğrultuda Reaper, çok çekirdekli işlemcileri ve 64-bit ses motorunu etkin bir şekilde kullanarak yüksek performanslı ses işleme ve kayıt sunar. Bu da büyük projelerde bile stabilite ve hızlı işlem imkanı sağlar. Ayrıca Reaper, birçok popüler ses formatını ve eklentiyi destekliyor. Program üzerinden WAV, MP3, AIFF, FLAC gibi formatlarda kayıt yapabilir ve VST, AU, JS gibi eklentileri entegre edebilirsiniz.

Ardour

En iyi ses kaydetme programı önerileri listemizin son sırasında Ardour yer alıyor. Ardour, 2005 yılından beri geliştirilmeye devam edilen bir ses kaydetme programıdır. Linux, Windows ve MacOS desteği bulunan Ardour sunmuş olduğu özelliklerle kullanıcılarını genel olarak memnun etmeyi başarıyor. Bundan dolayı bizler de listemizde programa yer verdik.

Oldukça kaliteli bir ses kaydetme özelliğine sahip olan Ardour, bunun yanı sıra kullanıcılarına ses dosyalarını düzenleme imkanı da sağlıyor. Böylece Ardour, kapsamlı bir ses kaydetme ve düzenleme programı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ardour, basit ses kayıt işlemleri için kullanışlı olduğu kadar profesyonel ses kayıt işlemlerinde de kullanılabilmektedir. Bu doğrultuda Ardour, tüm teknoloji kullanıcıları tarafından kolay kullanılabilir bir arayüze sahip.

Programın oldukça fazla kullanılmasının en büyük nedenlerinden birisi ücretsiz olması oluyor. Ardour, destek sunduğu tüm işletim sistemlerinde ücretsiz olarak kullanıcılarına hizmet veriyor. Bunun yanı sıra Ardour, program olarak kullanıcılarıyla buluştuğu gibi kaynak kodu olarak da kullanıcılara sunulmaktadır.

Genel Değerlendirme

Ses kaydetme programlarının sayısı sürekli artış göstermektedir. Bundan dolayı teknoloji kullanıcıları, ses kaydetme işlemleri için en iyi ses kaydetme programı hangisi diye merak etmektedirler. Bizler de bu yazımızda sizler için en iyi ses kaydetme programlarından bahsettik.

Listemizde yer verdiğimiz programlar arasında ücretli ve ücretsiz ses kaydetme programları yer alıyor. Bunun yanı sıra listemizdeki programların çoğunluğu, bilgisayar kullanıcılarına hitap etmektedir. Ancak bu programlar arasında mobil sürümleri bulunan ses kaydetme programları da mevcut. Bu sayede listemizi inceleyerek sizler için uygun olduğunu düşündüğünüz ses kaydetme programını kolaylıkla seçebilirsiniz. Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi ses kaydetme programları listemiz burada sona eriyor.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.