Türk Yapımı Erzurum Yakında Steam’de!

Son zamanlarda en çok gelişen sektörlerden birisi de şüphesiz oyun sektörü. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni çıkan oyunların gerçekliği ve oynanabilirliği de büyük ölçüde gelişmeye devam etmektedir. Her geçen gün biraz daha büyüyen ve güçlenen oyun sektöründe Türk yapımcılar da yavaş yavaş adından söz ettirmeye başladılar. Gelişen oyun sektörüne bir yeni Türk yapımı oyun olan Erzurum da eklenmek üzere.

2008 yılında piyasaya çıkan Mount&Blade serisiyle birlikte Türk oyun yapımcıları bu sektörde isimlerinden söz ettireceklerini gösterdiler. Özellikle bu serinin 2020 yılında çıkan oyunu Mount&Blade 2: Bannerlord, hem Türk hem de yabancı oyunseverler tarafından çok beğenildi. Umuyoruz ki Erzurum da Mount&Blade serisi gibi başarılı olacaktır.

Oyunun Konusu

türk yapımı erzurum oyun

Özellikle Türk oyunseverlerin büyük bir merakla çıkmasını bekledikleri Erzurum, bir hayatta kalma oyunu. Oyunun yapımcısı ise Proximity Games. Oyuncular, Taylan adındaki bir karakterle ülkemizde kış mevsimini en sert yaşayan şehirlerinden birisi olan Erzurum’da hayatta kalmaya çalışacaklar.

Oyunda 3 tane mod bulunmaktadır. Oyundaki modlar:

Hikaye: Her hayatta kalma oyununda olduğu gibi Erzurum’un da bir senaryosu bulunmaktadır. Hikaye modunda, size verilen görevleri yapacaksınız ve oyunun yaratıcıları tarafından oluşturulan senaryoyu yaşayacaksınız.

Serbest Mod: Hem görevleri yapayım hem senaryoyu yaşayayım ama bir yandan da serbest kalayım diyorsanız oyunun size uygun olan modu serbest moddur. Serbest modda oyunun akışına bağlı kalarak haritada istediğiniz gibi dolaşacaksınız. Ayrıca bu modda ölürseniz tekrardan kaldığınız yerden başlayabileceksiniz.

Meydan Okumalar: Ben hikayeye bağlı kalamam, ben görev insanıyım diyorsanız bu mod tam size göre. Meydan okuma modu, oyunun normal akışından daha zor olacak şekilde ayarlanmış. Oyuna başlamadan önce size sunulan meydan okumalardan birisini seçip o şartlarda hayatta kalmaya çalışacaksınız.

Oyunda büyük bir alanda hayatta kalmanıza yardımcı olacak olan odun, kömür ve yiyecekleri arayacaksınız. Vahşi hayvanlarla mücadele edebilmek ve hayvanları avlayabilmek için haritada gizlenmiş silahları bulmak zorundasınız. Oyunda avlayabilmeniz için geyikler ve tavşanlar bulunmaktadır. Ayılar, kurtlar ve yaban domuzları ise size saldıran hayvanlar olacaklar.

Topladığınız gıda malzemeleri ile kebap, tarhana çorbası, Türk kahvesi ve ekmek gibi yiyecekler yapabileceksiniz. Türk yapımı bir oyunda ülkemizin mutfağından da unsurlar bulunması sevindirici.

Oyunda topladığınız malzemeler ile basit aletler, gelişmiş aletler hatta elektronik aletler yapabileceksiniz.

Türk yapımı bir oyun olan Erzurum, 10 Şubat 2021 tarihinde Steam’de satışa çıkacak. Oyunun fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmamaktadır.

Sistem Gereksinimleri

MinimumÖnerilen
İşlemci: Intel Core i5-2500K@3.3GHz veya AMD FX 6300@3.5GHz üstüİşlemci: Intel Core i7-4770K@3.5GHz veya Ryzen 5 1500X@3.5GHz üstü
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 veya AMD Radeon R9 290 üstüEkran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 veya AMD Radeon RX 580 üstü
Bellek: 4 GB RAMBellek: 8 GB RAM
Depolama: 6 GB kullanılabilir alanDepolama: 6 GB kullanılabilir alan

Genel Değerlendirme

türk yapımı erzurum oyun

Oyun içi görsellere ve oyun tanıtımına baktığımızda sürükleyici bir oyun bizleri bekliyor diyebiliriz. Oyunun arayüz ve altyazılı dillerinde Türkçe’nin dışında İngilizce’nin de bulunması çok büyük bir avantaj. Oyun dillerine İngilizce’nin eklenmesi, yapımcıların hedef kitlesinin sadece Türk oyunseverler olmadığını gösteriyor.

Türk yapımı bir oyun olması ülkemizdeki oyunseverlere ayrı bir heyecan veriyor. Bizler de oyun sektöründe Türk yapımı oyunları gördükçe gururlanıyoruz. Umuyoruz ki Erzurum, oyunseverleri tatmin eder ve bundan sonra çıkacak Türk oyunlara öncülük eden oyunlarımızdan birisi olur.

Siz Erzurum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce başarılı bir oyun olacak mı? Erzurum hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.