Samsung SmartThings’in IoT Cihaz Desteğini Genişletecek

2022 yılının başlarında Samsung, SmartThings’in IoT cihazlarla birlikte çalışabilirliğini geliştirmek için bir adım atmıştı. Bunun sonucunda ise Samsung, Home Connectivity Alliance’ı (HCA) kurduğunu duyurmuştu. Bu koalisyon ise birkaç ay içinde Berlin’deki IFA 2022’de kendini gösterecek gibi gözüküyor.

Markaların kendilerini Avrupa’nın en büyük elektronik fuarı olan IFA’da göstermesi önem taşıyor. Samsung gibi bir markanın diğer markalarla işbirliği içinde olması da dikkat çekiyor. Samsung’un etkinlikte amacı ise SmartThings’in daha fazla IoT cihaz desteğiyle gelişmesi olarak ifade ediliyor. Samsung bu düşüncesini IFA 2022’de göstermeyi planlıyor.

IFA 2022’de Samsung SmartThings Öne Çıkacak

Samsung, bu sene gerçekleşecek IFA’da IoT konusundaki etkililiğini artırmaya çalışacak. Etkinliğin ise eylül ayının ilk haftası içinde gerçekleşmesi planlanıyor. Samsung’un, 2 Eylül’de HCA ile ilgili ek açıklamalar yapması da beklentiler arasında. Bunun sonucunda Samsung’un SmartThings markasının genişlemesini ve ilgi görmesini sağlayacak gibi duruyor.

Ocak ayındaki duyuruya göre Samsung Home Connectivity Alliance’a öncülük ediyor. HCA’ya üye olan şirketler ise; American Standard, Arçelik, Beko, Electrolux, GE Appliances, Grundig, Haier, Leader, Trane ve Vestel şeklinde ifade ediliyor. Şirketlerin arasında Türkiye’yle bağlantılı olan Arçelik, Beko ve Vestel de göze çarpıyor.

Son raporlara göre Samsung’un SmartThings platformu bu yıl içinde büyük bir güncelleme alacak. Bunun sonucunda ise yukarıda belirtmiş olduğumuz HCA üyeleri tarafından yapılan akıllı ev cihazlarının da uygulamayla uyumluluk kazanması bekleniyor.

Markalar ile oluşan bu birliktelik, SmartThings platformunu genişletmeye yardımcı olacak. Bu durum da ek IoT cihazları ve ev aletlerinin SmartThings desteği içermesiyle mümkün hale gelecek. Samsung’un bu ara bağlantı özelliğini IFA 2022’de göstermek istediği söyleniyor.

Samsung’un SmartThings güncellemesi, bu yıl piyasaya sürdüğü yeni modelleri de destekleyecek. Bu modeller, Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 olarak tahmin ediliyor. Ayrıca yeni güncelleme ile Android 13 ve One UI 5.0 için de destek sağlayacağı ifade ediliyor.

Buna ek olarak güncellemeyle Samsung SmartThings, Philips Hue Sync için de bir destek sağlayacak. Bu sayede kullanıcılar Hue model ışıklarını da SmartThings üzerinden kontrol etme şansını yakalayacak. Parlaklık açma ve kısma, televizyondaki içerik ile uyumlu çalışma gibi özellikler de uygulamada yer alacak.

Peki siz Samsung’un SmartThings uygulamasını kullanıyor musunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: https://www.sammobile.com/news/samsung-smartthings-support-thousands-of-iot-devices-ifa/

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Dilbilim mezunu Dilara, uzun süredir teknolojik haberleri takip ediyor ve teknolojiyle alakalı içerik üretmekten keyif alıyor. Sosyal medya uygulamalarına ve teknolojik cihazlara da oldukça meraklıdır.