Mozilla, Firefox için Yeni Gizlilik Özellikleri Geliştirdi!

Tarayıcı denilince birçok internet kullanıcısının aklına Firefox geliyordur. Mozilla, uzun süredir geliştirdiği tarayıcı ile kullanıcılarına hizmet veriyor. Öyle ki Firefox, hem tasarımıyla hem de hızıyla kullanıcılarını oldukça memnun ediyor. Bunun yanı sıra şirket, tarayıcıda güvenlik ve gizlilik konularına da önem veriyor. Bu doğrultuda Mozilla, Firefox için yeni gizlilik özellikleri geliştirdiklerini açıkladı.

VPN, gizlilik adına gerçekten önemli bir servis diyebiliriz. Özellikle ağ gizliliğinize önem veren internet kullanıcıları için VPN oldukça kritik bir role sahip. Artık çoğu tarayıcının kendi içerisinde entegre halde bulunan VPN hizmetleri mevcut. Bu tarayıcılardan birisi de Mozilla Firefox oluyor.

Bilindiği üzere şirket, geçtiğimiz yıllarda Firefox için dahili bir VPN özelliği geliştirerek kullanıcılarıyla buluşturmuştu. Firefox, henüz VPN servisine yeni kavuşan tarayıcılardan birisi olsa da Mozilla bu konuda oldukça başarılı bir iş çıkartmayı başardı. Öyle ki Firefox için geliştirilen VPN özelliği önümüzdeki günlerde daha da popüler bir hale gelecek gibi duruyor.

Çünkü Mozilla, yaptığı yeni duyuruyla birlikte Firefox’un VPN servisini çoklu hesap kapsayıcı özelliğiyle birleştirdiklerini duyurdu. Bu yenilik sayesinde Firefox kullanıcıları, iş ve kişisel online kişiliklerinin internet ayak izlerini ayrı tutabilecekler. Bu durum da kullanıcıların gizlilik seviyelerini artıracak.

Mozilla, Firefox için Çoklu Hesap Kapsama ve VPN Hizmetlerini Birleştiriyor!

Çoklu hesap kapsama özelliği 2017’den beri Firefox’un bir özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu özelliğin işleviyse farklı online kimlikleri birbirlerinden ayırmak oluyor. Bunun için Firefox, kullanıcılarına sekmelerin renklerini, ikonlarını ve isimlerini kişileştirebilme imkanı sunuyor.

Bunun yanı sıra bu özellik, kullanıcılarının kimliklerini ayırmanın yanı sıra arama geçmişlerini de ayrı tutuyor. Mesela iş profiliniz işinizle alakalı şeyler gösterirken kişisel profilinizde ise kişisel içeriklerinizi gösteriyor. Bu da aynı sitedeyken bile tek tıkla profil değiştirip yaptığınız şeye devam edebilmenizi sağlıyor.

Moziila, şimdi ise bu özelliği VPN servisi ile birleştirerek gizlilik seviyesini daha da artırmayı hedefliyor. Firefox, hesaplar arası size farklı VPN sunucuları sunuyor. Bu da internetteki izinizin takip edilmesini neredeyse imkansız hale getiriyor.

Mozilla, Firefox için Çoklu Hesap Kapsama ve VPN Hizmetlerini Birleştiriyor!

İzinizin takip edilmesini zorlaştıracak ana sebep, iki hesaptan farklı VPN serverlarına bağlanabilme imkanı olacak. Yani kullanıcılar, farklı profillerinden farklı VPN sunucularını diledikleri gibi kullanabilecekler.

Mozilla, çoklu hesap kapsama özelliğini bugüne kadar sadece bilgisayar kullanıcılarına sunuyordu. Şirket, yaptığı yeni duyuruyla birlikte bu özelliğin Android ve iOS kullanıcılarına da sunulacağını açıkladı. Bu sayede Mozilla, Firefox kullanan mobil cihaz kullanıcı sayısında gözle görülür bir artış olmasını hedefliyor.

Sizler Mozilla tarafından Firefox için geliştirilen yeni gizlilik özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizler de Firefox’un gizlilik özellikleri hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: https://www.theverge.com/2022/2/2/22914078/mozilla-vpn-multi-account-containers-add-on

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

İngiliz dilbilimi okuyan ve oyun oynamaya bayılan bir teknoloji meraklısı.