Assassin’s Creed Infinity Geliyor: Oyun Çevrimiçi Olabilir

Eğer Assassin’s Creed serisini çevrimiçi oynama gibi bir hevesiniz varsa, bu habere oldukça sevineceksiniz. Ubisoft, resmi sitesinde Assassin’s Creed Infinity oyunun geleceğini resmen doğruladı. Üstelik, Assassin’s Creed Infinity çevrimiçi bir oyun da olabilir.

Assassin’s Creed oyunları, günümüze kadar tek oyunculu bir açık dünya oyunu olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak, ilerde bu durumun değişme ihtimali mevcut. Ubisoft’un resmi sitesinde yer alan yazıya göre, seriye ”Infinity” adında yeni bir oyun ekleniyor.

Ubisoft’un açıklamasına baktığımızda, gelecek yeni oyunun çevrimiçi olacağına dair kesin bir doğrulama görmüyoruz. Ancak Bloomberg’in teorisine göre Ubisoft, GTA V Online ve Fortnite gibi oyunlardan ilham alarak benzer bir projeyi Assassin’s Creed serisi için geliştirmeyi amaçlıyor.

Assassins creed valhalla
Assassin’s Creed Valhalla

Assassin’s Creed Infinity, ortak bir yapım çalışması olmasıyla da ayrı bir yerde duruyor. Serinin önceki oyunları Montreal ve Quebec ekipleri tarafından geliştirilmesine karşın, ortak bir çalışmanın ürünü değildi. Ancak Ubisoft, Infinity için bu ekipleri birleştirme kararı aldı.

Ubisoft’un sözleriyle söz konusu birleşme, ”video endüstrisiyle birlikte evrimleştiklerinin bir göstergesi.” Pandemi koşullarıyla değişen iş hayatı da bu birleşmenin önünü açmış gibi gözüküyor.

Öte yandan Ubisoft’un resmi açıklamasına tekrar baktığımızda, bize oyunun çevrimiçi olacağını fısıldayan bazı cümleler görüyoruz. Yazıda bahsedilen ”Serinin geleceğini yönlendirecek, geliştirecek ve büyütecek” olan bu gelişme, akıllara Infinity’nin çevrimiçi olacağı konusunu getiriyor.

Assassin’s Creed Infinity Hakkında Detaylar

Ubisoft oyunun içeriği ve ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir açıklama yapmadı. Ancak bu şaşırtıcı bir durum değil çünkü Ubisoft sır saklamakta ustalaşmış bir şirket.

Tüm bunlarla birlikte söyleyebiliriz ki, önümüzdeki oyunun 1-2 sene içerisinde yayınlanma ihtimali oldukça düşük. Infinity eğer online olacaksa, bu sürenin uzaması muhtemel; ancak Ubisoft’un arayı fazla açacağını düşünmüyoruz.

Oyunun çıkışını bu kadar uzatan etmenler arasında sadece çevrimiçi söylentisi ve birleşme yok gibi gözüküyor. Yakın zamanda Ubisoft çalışanları kötü muameleye maruz kaldıklarını açıklamıştı. Bundan dolayı, şirket içi projeler bir süreliğine askıya alınmış olabilir.

Assassins creed

Yeni Assassin’s Creed Infinity oyununu çevrimiçi oynama fikri birçok oyuncu için oldukça sevindirici. Ancak oyunun ”ne kadar çevrimiçi” olacağı sorusu biraz kafa karıştırıcı gözüküyor. Çünkü, Ubisoft’un ilham aldığı söylenen GTA V Online ve Fortnite, kullanıcıya çevrimiçi özelliğini aynı şekilde sunmuyor.

Her bir oyunu birbirinden farklı maceralarla dolu olan Assassin’s Creed serisi, oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip. Dolayısıyla epey ilgi görecek olan bu yeni oyun için beklentiler şimdiden çok yüksek.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Uzun zamandır yoğun olarak oyun dünyasıyla ilgilenen, teknoloji meraklısı. Aynı zamanda bilim kurgu aşığı bir felsefe öğrencisi.