Yıldız Teknik Üniversitesi Robotim Projesi İçin Adım Attı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından yönetilen ve desteklenen Robotim Projesi için Yıldız Teknopark ile yerini aldı. Projede Balıkesir Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, TÜBİTAK gibi kuruluşlar yer alırken Yıldız Teknik Üniversitesi de desteğini eksik bırakmadı. Yıldız Teknopark‘ın bünyesinde yer alan Polonom Teknoloji firması proje için büyük bir önem üstleniyor. Yıldız Teknik Üniversitesi, ülkemizin ar-ge çalışmalarına destek veren ve inovasyon sağlayan birçok projenin gerçekleştirildiği Yıldız Teknopark’ı 2003 yılında Türkiye’ye kazandırmıştır. Yıldız Teknopark içerisinde 300’e yakın ar-ge firması ve gençlerle beraber öğrencilerini de eğitmek için yüzlerce kuluçka merkezine sahiptir. Böylece akademisyenler ve öğrencilerin desteğiyle birçok teknolojik girişimin öncüsü olmayı hedefliyor.



Yıldız Teknik Üniversitesi ve Robotim Projesi İşbirliği ile Türkiye Geleceğe Hazırlanıyor

Robotim Projesi ile insansız araçlara yeni teknolojiler eklenerek eşsiz bir sistem oluşturmak hedefleniyor. Taktiksel ve davranışsal algoritmalarla beraber yapay zeka destekli bu sistemlerin, İHA ve İKA’lar için verimli bir kapasite yaratıcağı belirtiliyor.

Robotim Projesi içerisinde bulunan dost-düşman unsur tespiti, GPS bulunmayan ortamlarda bile konumlandırma-haritalandırma özelliği, takip mesafesi koruma, yol planlama ve operasyonel kabiliyetlerin üst düzeye çıkarılması gibi birçok teknolojik yenilik üzerinde çalışmalara odaklanıldı.

Robotim'in odaklanacağı konuların afişi

“Yetenekli Robot Sürüler” olarak projeyi öğrencilerine ve akademisyenlerine tanıtan Yıldız Teknik Üniversitesi Robotim Projesi bünyesine birçok değerli akademisyenini de dahil etti. Üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde eğitim veren Doçent Doktor Mehmet Fatih Amasyalı ve Öğretim Görevlisi Furkan Çakmak tarafından bu proje için özel bir ekip oluşturuldu. Bu ekip, projede alt yüklenici olarak yer alırken Yıldız Teknopark firması olan Polonom Teknoloji ana yüklenici olarak yer alıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Hakkında

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 1911’de kurulup 1937 yılında ülkenin teknik hizmet ihtiyacının artmasıyla İstanbul Teknik Okulu olmuştur. O zamandan şu anki haline geldiği 1992 yılına kadar teknik konularda öğrenci yetiştirmiştir. 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi adını almıştır ve hala bu adla öğrenci yetiştiren bir devlet üniversitesi olup eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Çağdaş bilgiyi, teknolojik yöntemlerle geliştiren ve araştırmalara öncü eden bir üniversite olup öğrencilerini bu yönde yetiştirmek misyonlarının önemli bir parçasıdır.

Robotim Projesi için önemli bir konumda yer alan YTÜ bu yıl da ar-ge alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam etmiş oluyor. Köklü bir teknik okul geçmişine sahip olan YTÜ için öğrencileri, ilerleyen zamanlarda ne gibi projelere yer verileceği konusunda şimdiden heyecan duymaya başladı.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Nev'i şahsına münhasır bir kalite kontrol elemanı


“Yıldız Teknik Üniversitesi Robotim Projesi İçin Adım Attı” üzerine 8 yorum

  1. Bu tarz projelerde üniversitelerimizin de yer alması çok güzel bir şey. Yıldız Teknik Üniversitesi’ne teşekkürler.

  2. Bir Yıldızlı olarak, okulumuzun böyle güzel haberler ile basında olması beni çok heyecanlandırıyor. ⭐

  3. M. Kemal Atatürk’ün “Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir.”sözünün vücut bulmaya başlaması, geleceğe ve gençlere yönelik umudumuzu güçlendiriyor. Yolları açık olsun. Gelecek, onların elinde👍

  4. Okullarımızın bilim ve teknoloji için destek vermesi ve bunda rol oynaması çok güzel 🥰

  5. İha ve siha projeleri çok önemli, her üniversite çalışma yapmalı, emeğinize sağlık

  6. Ben de bir Yıldız’lı olarak hem okulumuz ile hem de bu güzel haberi paylaştığınız için sizlerle gurur duydum . Başarılarınızın devamını dilerim…

  7. Geleceği şekillendirecek olan robotik alanıyla ilgili güzel bir çalışma olmuş. Yapanları ve bunu bizimle paylaşan yazarımızı tebrik etmek gerekir. Teşekkürler.

Yorumlar kapalı.