Discord Tema Değiştirme Nasıl Yapılır?

Özellikle oyun dünyasında iletişim kurmak için Discord oldukça sık kullanılıyor. Sürekli olarak oyun oynayanlar arasında zaten bilmeyenler yoktur. İşte çok kullanılan bu uygulamada biraz değişiklik yapma zamanı gelmedi mi? Hep düz beyaz ya da karanlık modda kullanmak nereye kadar? Peki Discord uygulamasında tema değiştirme işlemi nasıl yapılır? Sizler için detaylıca anlattık.

Şahsen 2016 yılından beri Discord kullanıyorum. O zamandan bu zamana kadar geçen sürede Discord bana sadece aydınlık ya da karanlık tema seçeneklerini sundu. Çok sevdiğim ve aktif olarak kullandığım bu uygulamada hep aynı temaya sahip olmak açıkçası benim canımı biraz sıktı. Ne de olsa ben MSN’de farklı temaları kullanan jenerasyona ait bir bireydim ve aynı temayı uzun süre kullanmak doğal olarak canımı sıkacaktı.

Yaptığım araştırmalar sonucunda bazı kod yazarlarının benim derdime derman olduklarını gördüm. Hemen denemeye kadar verdim ve çok şaşırdım. Öncelikle Discord çok fazla tema seçeneğine sahip. Ayrıca bu temaları uygulamada kullanmak oldukça basit. Yani uzman olmaya gerek yok. Bu nedenle bu fırsatı sağlayan tüm kod yazarlarına da teşekkürlerimi sunmak isterim.

Bu arada sadece Discord uygulamasında tema değiştirmekle kalmayacağız. Ufak bir iki dokunuşla Discord’u daha kullanılabilir hale de getirmeyi öğreneceğiz. Eğer hazırsanız başlayalım.

Aydınlık ve Karanlık Temaların Dışına Çıkıyoruz!

Discord uygulamasında tema değiştirmek için ilk yapmanız gereken BetterDiscord’un web sitesine gitmek ve uygulamanın son sürümünü indirmek. Daha sonra indirmiş olduğunuz dosyayı bilgisayarınıza kurun. Bu maksimum 1 dakikanızı alacaktır.

Fakat, kurulumu gerçekleştirmeden önce kullanım şartlarını okumanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü Discord’un kullanım şartları, Discord uygulamasının değiştirilmesine pek sıcak bakmıyor. Bu nedenle bu şartları dikkatlice okuyup onaylamanız doğrultusunda bu işlemi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde hesabınız konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz.

Yükleme ekranında size hangi Discord sürümüne yüklemek istediğinizi soracak. Eğer ki herkese açık beta sürümünü kullanmıyorsanız normal Discord’u seçin.

betterdiscord yükleme

Kurulumu yaptıktan sonra Discord’unuz kapanacak, paniklemeyin. Tekrar başlatılması gerekiyor ve bunu kendisi yapıyor. Ve artık yeniden başlatıldıktan sonra kullanıcı ayarlarınızın olduğu yerde “BetterDiscord” adında yeni bir sekme olduğunu göreceksiniz.

Birazdan bu kısımda ufak bir iki işlem yapacağız ama önce yapmamız gereken daha önemli bir şey var. Üstelik bu işlem kurulumdan çok daha uzun sürecek. Bu işlem ne dediğinizi duyar gibiyiz. Tabii ki Discord uygulaması için tema seçmek!

Öncelikle BetterDiscord’un sitesinden tema kitaplığına gitmemiz gerekiyor. Az önce de dediğimiz gibi buradaki işimiz biraz uzun sürecek. Çünkü çok fazla güzel tema var ve içlerinden bir tema seçmek oldukça zor.

Burada ufak bir tavsiye; temaları küçük resimlerde incelemeyin. Tıkladığınız zaman açılan sayfada “Preview” seçeneğine tıklarsanız size yeni bir sekmede Discord içinde nasıl gözükeceğini canlı olarak gösteriyor. Mutlaka deneyin. Bu çok güzel bir detay olmuş. Daha sonrasında temaya karar verdiğiniz zaman “Download” tuşuna basın ve indirin.

Temayı Yüklemek Çok Basit

Şimdi Discord uygulamasını açın ve kullanıcı ayarlarından “Temalar” sekmesine gelin. İndirmiş olduğunuz dosyayı buraya sürükleyin. Sürüklediğiniz dosyayı Discord hemen tanıyacak ve otomatik olarak kullanılabilir durumda olacak. Evet bunu yaparken Discord’unuz aktif olarak çalışıyor olsa bile herhangi bir sorun çıkarmadan işlemi tamamlayabilirsiniz.

betterdiscord yükleme ekranı
Temayı yüklediğiniz zaman ekranınız bu şekilde gözükmeli. Gördüğünüz üzere temaların yan tarafında açma / kapama düğmeleri mevcut. Buradan hangi temayı kullanmak istiyorsanız yandaki bu düğmeden aktif etmeniz yeterli olacaktır. İşte bu kadar basit. Bu arada “BasicBackground” ve “Comfy” isimleri sizi yanıltmasın. Siz hangi temayı yüklediyseniz onun adı orada yazacak.

Eğer ki sürükle bırak seçeneğini tercih etmiyorsanız yukarıdaki görselin en üstünde gördüğünüz “Open Themes Folder” kısmına tıklayarak dosyanızı manuel olarak seçip yükleme de yapabilirsiniz.

Birkaç Örnek Tema

Bahsettiğimiz gibi tema seçmek kimi kullanıcılar için oldukça zorlu bir süreç. Fakat bu noktada biraz işinizi kolaylaştırmak istiyorum. Öne çıkan temalardan birkaç tanesini buraya ekleyeceğim. En azından aklınızda bir fikir oluşur.

Bu arada buraya örneklerini yazacağımız temalar bizim beğendiklerimden ziyade kullanıcıların en çok tercih ettikleri temalar. Bu doğrultuda aşağıda yer alan temaların birden fazla kullanıcı tarafından yapılan oylamalarda en üst sıralarda yer aldığını belirtelim.

Basicbackground

Kapak görselinde de görmüş olduğunuz bir tema. Koyu tema üzerine pembe, mavi ve turuncu renkleri kullanılmış. Eğer sıkıcı düz bir tema yerine daha hareketli bir tema istiyorsanız buna göz gezdirmek isteyebilirsiniz. Basic Background temasını incelemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

discord basic background

Comfy

Eğer sadece görseller için değil arayüz için de bir değişiklik istiyorsanız Comfy teması size uygun diyebiliriz. Tema aslında karanlık temaya oldukça benziyor. Fakat kapatma, simge durumuna indirme kısımlardan farklı görebiliyorsunuz. Ama bu temanın asıl özelliği yan alanlardan daha çok faydalanmanızı sağlayabilmesi.

discord comfy teması discord tema değiştirme

Fallout 4 Terminal

Adından da belli olacağı üzere Fallout 4 oyunu ile alakalı bir Discord tema yapısına sahip. O nedenle oyunun hayranlarının kaçırmak istemeyeceği bir tema. Diğer temaların aksine daha retro bir görünüme sahip. En azından çok ışıltılı değil.

Aslında bu tema biraz da Matrix’i hatırlatıyor. Siyah ve yeşil tonları, kodlarını görünce “Morpheus neredesin? Beyaz tavşanı takip etmek istiyorum.” repliği kulaklarda çınlıyor. Eğer ki Fallout 4 oyununu seviyorsanız orada kullanılan terminal görünümü Discord’unuza hoş bir hava katacaktır.

discord fallout 4 terminal discord tema değiştirme

NieR: Automata – YoRHa Menu UI

2017 yılında piyasaya çıkan NieR: Automata oyununa ait bir tema. Aynı Fallout gibi oyunu sevenler için düşünülmüş ve tasarlanmış. Bu nedenle herkese hitap etmeyebileceğini belirtelim. Eğer ki NieR: Automata oyununu sevdiyseniz Discord temanızda da kullanmak isteyebilirsiniz.

discord nier automata teması discord tema değiştirme

Slate

Önereceğimiz son tema ise Slate. Bu tema bize görsel anlamda çok fazla bir farklılık sunmuyor. Fakat bir avantajı var. Yazı fontlarını daha küçük kullanabiliyorsunuz. GitHub tasarım dilini temel almışlar. Eğer ki küçük fontları seviyorsanız ve hala küçük şeyleri okurken zorluk çekmiyorsanız kullanılabilecek güzel bir tema.

discord slate teması discord tema değiştirme

Başka Neler Yapabilirsiniz?

Discord uygulaması için BetterDiscord sayesinde sadece Discord tema değiştirme ile yetinmiyorsunuz. Bunun yanı sıra çeşitli eklentiler de kurabilirsiniz. Fakat burada hemen bir uyarı yapmakta fayda var. Eklenti ve temaları önce virüs taramasından geçirmenizde fayda var. Önce güvenlik diyoruz ve tarama yapmanızı öneriyoruz.

Sitede BetterDiscord’un hepsini virüs taramasından geçirdiği yazsa da kendi tedbirinizi almanızda fayda var. Ayrıca Discord’un o okumadığımız kullanım şartlarında “Discord’u değiştirmek şirketin Hizmet Şartlarına aykırıdır ve teknik olarak hesabınızın yasaklanmasına neden olabilir.” gibi bir madde yer alıyor. Yani tam anlamıyla Discord tarafından onaylandığını söyleyemeyiz.

Tema konusunda risk olmasa da eklenti konusunda biraz riskli. Biz yine de çok da göze batmayan eklentilerden örnek vereceğiz. Kullanıp kullanmamak sizin kararınız ve sizin sorumluluğunuz altında.

Gelelim eklenti yükleme konusuna. Eklenti yükleme mantığı da aslında tema yükleme mantığı ile aynı şekilde çalışıyor. Sürükle ve bırak. Sadece bu sefer temalar sekmesine değil eklentiler sekmesinde bu işlemi yapacağız. İyi ama nasıl eklentiler var? Gelin bir de bunlardan bahsedelim.

Birkaç Örnek Eklenti

Discord tema değiştirme haricinde Betterdiscord sayesinde yapabileceğiniz önemli bir geliştirme daha mevcut. Discord içerisinde kullanabileceğiniz birçok eklenti yer alıyor. Bunlardan bazıları oldukça kullanışlı. Yine kullanıcıların en çok tercih ettikleri eklentilerden birkaç tanesini bu listeye ekleyeceğiz. Size uygun olan eklentilere göz gezdirmek isteyebilirsiniz.

ImageUtilities

Bu eklenti sayesinde görseller konusunda birçok işlem yapabilirsiniz. Örneğin Discord kanalında bir görsel paylaşıldı. Bu eklenti sayesinde görsele zoom yapabilir, galeri görünümünde açabilir, görüntüyü kaydetmek için kendi seçim dizinlerinizi ayarlayabilirsiniz. Sıkça görsel paylaşılan kanallarda yer alıyorsanız bu eklenti sizin için kullanışlı olacaktır.

discord zoom yapma

InvisibleTyping

Türkçesi “görünmez yazma” olarak geçiyor. Merak etmeyin, mesaj yazarken siz yazdıklarınızı görebiliyorsunuz. Ama WhatsApp, Instagram gibi yerlerde olan sinir bozucu özellik tabii ki Discord’da da var. Siz mesaj yazarken karşı taraf sizin mesaj yazdığınızı görebiliyor. Bazen önce karşı taraf yazsın diye beklerken sinir bozucu olabiliyor. Bunu ortadan kaldıran bu eklenti sizi biraz daha rahatlatacak.

discord görünmez yazma

GameActivityToggle

Discord daha çok oyuncular için oluşturulmuş bir platform. Yıllar yıllar önce MSN’de dinlemiş olduğumuz şarkıları “Ne Dinliyorsun?” özelliği ile karşı taraf ile paylaşabiliyorduk. Açıkçası çok farklı amaçlar için kullandığımız da oldu. Her neyse, Discord da oyun tabanlı olunca bize “Ne Oynuyorsun?” özelliğini sundu.

Bunu ayarlardan açıp kapatmak biraz uzun sürebiliyor. GameActivityToggle eklentisi sayesinde bir tık ile açıp kapatmak mümkün oluyor. Bazen oyun oynarken ölü taklidi yapmak istersiniz ama özelliği kapatmayı unutunca sürekli mesaj alırsınız ya, işte bu özellik sayesinde tarih olacak.

GameActivityToggle

BetterVolume

Oyun oynarken bir arkadaşınızın sesi diğerlerine göre çok gelir ve onu biraz kısmak istersiniz. Örneğin %100’de olan sesini %45’e çekmek istiyorsunuz. Eğer tam ayarında yapmak gibi bir takıntınız varsa BetterVolume eklentisi tam size göre. Mouse ile uğraşmayın diye böyle bir eklenti yapmışlar.

Sadece uygulamak istediğiniz ses düzeyini yazıyorsunuz. Aslında çok kullanışlı gibi gözükmese de “%46 oldu, %44 oldu ama %45 olmadı” derdinden sizi kurtaracak bir eklenti.

BetterVolume

CallTimeCounter

Bazen oyuna ya da sohbete çok dalıyoruz ve ne kadar süredir bunu yaptığımızı bilmiyoruz. Eğer ki kendinize belirli sınırlar koymak ya da bunu ne kadar süredir yaptığınızı görmek istiyorsanız CallTimeCounter eklentisi sizin için kullanışlı bir eklenti olacaktır. Bağlantı ekranının hemen altında ne kadar süredir bağlantı halinde olduğunuzu görebilirsiniz.

CallTimeCounter

Yenilikler İyidir

Sürekli olarak aynı şeyleri yaptığımız ya da gördüğümüz zaman bir süre sonra bunlardan sıkılıyoruz. Bazen de “Keşke şu özellik olsa, aslında daha kullanışlı olurdu.” diyoruz kendi kendimize. İşte bu gibi durumlarda biraz araştırma yaparak değişiklikler yapabileceğinizi görebilirsiniz. Tıpkı Discord tema değiştirme ve eklentilerinde olduğu gibi. Discord tema değiştirme size farklı arayüzler sağlarken eklentiler ise Discord’un daha kullanışlı olmasını sağlayacaktır.

Bu noktada sadece iki noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Birincisi indireceğiniz dosyaların virüs taramasını BetterDiscord her ne kadar yaptığını söylese de bir tarama da siz yapmalısınız. Ekstra güvenlik önlemi almak sizi daha çok güvende tutacaktır.

İkinci nokta ise az önce de bahsettiğimiz gibi Discord’un kullanım şartlarında değişikliklere çok da sıcak bakmadığı. O nedenle özellikle eklentiler noktasında daha dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Yukarıda da belirttiğim üzere bilgisayarınızda ya da Discord hesabınızda oluşacak herhangi bir sorun tamamen sizin sorumluluğunuz altında.

Özellikle tema konusunda yapacağınız ufak değişiklikler Discord’u size biraz daha sevdirecektir. Şimdi tek yapmanız gereken kendinize uygun Discord tema ve eklentilerini bulmak ve yüklemek.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Bundan 11 yıl önce Beden Eğitimi bölümünden mezun olan Uğur "Benim burada ne işim var?" diyerek kendini teknolojiye ve oyun dünyasına adamıştır. Daha önceden farklı sitelerde ve dergilerde bildiklerini okuyuculara aktaran Uğur sıra teknoloji.org sitesinde diyor!