Dijital sanat, geleneksel sanatın kurallarına bağlı olmasa da, kullanıcıya tanıdık bir şey vermek ve tüm süreci sanatçı için daha sezgisel hale getirebilmek adına genellikle onu simüle eder. İlk dijital çizim programları bir fareyle pikselleri renklendirmeye dayanıyordu. Ancak bugün çok daha fazlasını sunuyorlar. Bir dijital çizim tableti sayesinde gerçek bir grafik çizim aracına benzeyen bir kalemle çizip boyayabilirsiniz, yaptığınız basınca göre koyuluk ve açıklık dengesini yaratabilir, boyalarınızı karıştırabilirsiniz.
Yeni koyulan boyanın bir alttaki boyayla harmanlanması gibi oldukça gerçekçi ve size daha birçok kolaylık sağlayacak özellik de çizim tabletlerinde mevcut. Kalem fırça gibi görünmüyorsa bile yazılım izin verdiği takdirde fırça gibi çalışabilir. Normalde sahip olamayacağınız milyonlarca rengi size sunar.
Katmanlar sayesinde daha kolay çizim yapma, 3 boyutlu modelleme, kırpma kopyalama gibi normal bir kanvas veya kağıtta yapılması mümkün olmayan onlarca özelliğiyle, çizim tabletleri şu anda birçok sanatçının ve tasarımcının gözdesi.
Piyasada şu anda birçok marka insanlara dijital grafik çizim tableti sunuyor. Uygun fiyatlı tabletler genellikle ekrana sahip olmayıp bilgisayarın ekranını kullanıyor. Bilgisayara USB veya Bluetooth üzerinden bağlanan tabletlerle çiziminizi bilgisayar ekranına bakarak fakat tablet pedinizden çizerek yapıyorsunuz. Biraz daha yüksek fiyatlı çizim tabletleri ise sahip olduğu ekrana bakarak, üzerinde çizmenizi sağlıyor.
İçindekiler
Çizim Tableti Modelleri
Wacom Çizim Tableti
Sanatçılar ve tasarımcılar için genellikle en popüler tablet markası Wacom’dur. Eğer başlangıç seviyesinde dijital çizim, tasarım veya modelleme yapmak istiyorsanız ve çok büyük bir şeye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorsanız Wacom Intuos serisi size uygun olabilir.
İki boyutu bulunan Intuos’lar bir ekrana sahip olmadıkları için fiyatları piyasaya göre uygun. Daha nitelikli bir şey istiyorsanız Intuos Pro, daha profesyonel bir şey istiyorsanız da Cintiq serisini önerebiliriz. Bu serilerde daha geniş yüzey alanları ve daha başarılı özellikler görmek mümkün.
Giriş seviyesinde bir ürün arayanlar için önereceğimiz ilk seri Intuos oluyor. Bu seri içerisinde oldukça farklı modeller karşımıza çıkıyor. Böylece hem uygun fiyatlı bir tablet arayan kullanıcıları mutlu edecek hem de daha yüksek özelliklere sahip bir cihaz isteyenleri sevindirecek cihazlar seride yer buluyor.
Wacom Intuos Small
15.2×9.5 cm’lik bir çalışma yüzeyi sunan Wacom Intuos Small, 4096 PPL bir basınç seviyesine sahip. Bu da bastırarak daha kalın, bastırmayarak daha hafif çizgiler yapmanız için uygun bir seviye. Aynı zamanda cihazın çözünürlüğü de 2540 LPI olarak ifade ediliyor.
Wacom Intuos serisinin giriş ürünlerinden birisi olan Intuos Small, dört adet özelleştirilebilir tuşa da sahip. Böylece gerekli atamalar ile daha kolay bir çalışma alanı sağlıyor. Ayrıca 7 inçlik kullanım alanı ile masaüstünüzde pek yer kaplamayacağını söylemek de mümkün.
Başlangıç için oldukça yeterli olan bu tabletin iki farklı modelinden bahsetmek mümkün. Kablolu bağlanan için yaklaşık 2.500 TL, Bluetooth özellikli olan için ise yaklaşık 3.500 TL gibi bir fiyat karşımıza çıkıyor. Her iki cihazda da pilsiz kalem desteği bulunduğunu belirtmek gerek. Ayrıca Intuos Small modeli Windows ve macOS ile uyumlu çalışıyor.
Eğer giriş seviyesinde bir ürün arıyorsanız Intuos Small modeline kesinlikle göz atmanızı tavsiye ederiz. Daha da uygun fiyatlı bir model arıyorsanız Wacom One By Small modelini de inceleyebilirsiniz. Teknik açıdan bazı özellikleri daha düşük olsa da fiyat konusunda çok daha makul bir ürün olduğunu söylemek gerek.
Wacom Intuos Medium
Intuos serisinden Wacom Intuos Medium, 21.6×13.5 cm’lik aktif çalışma alanına sahip. Tabletin boyutu ise 10 inç olarak ifade ediliyor. Kalem basınç seviyesi ve çözünürlük değerlerinde ise Intuos Small modeliyle aynı değerleri görüyoruz. Her iki cihazda da 4096 PPL basınç ve 2540 LPI çözünürlük değerleri karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak 133 PPS okuma hızı değerine sahip olduğunu da belirtmek gerek.
Intuos Small modelinde olduğu gibi bu cihazda da görüntülü bir ekran yer almıyor. Bu nedenle bilgisayar olmadan bu ürünü kullanmak mümkün değil. Aynı zamanda dört adet kişiselleştirilebilir tuş ile daha hızlı çalışma imkanı bu cihazda da mevcut. Üstelik pilsiz kalem desteği de kullanıcılara sunuluyor.
Kablosuz desteği bulunan ve Bluetooth ile çalışan Medium için ise fiyat yaklaşık 5.100 TL. Ayrıca bu cihazında da macOS ve Windows ile uyumlu çalıştığını belirtmek gerek. Kendi sitesi dahil olmak üzere başka sitelerde de satışı olan bu ürünlerin, sık sık indirime girdiğini de söyleyelim.
Hem Wacom Intuos Medium hem de Wacom Intuos Small ürünleri çizim ile ilgilenmeye yeni başlayanlar için harika ürünler. Ancak belli bir seviyeye gelmiş kişiler için bu ürünler yetersiz kalabiliyor. Özellikle geniş yüzey alanı ve dahili bir ekran arayışındaysanız bu modellerin sizin isteğiniz dışında kaldığını belirtmek gerek.
Wacom Cintiq 16
Sıradaki önerimizi ise Wacom’un geliştirdiği Cintiq serisi oluyor. Bu serinin Intuos’dan en büyük farkı kendi ekranına sahip bir tablet serisi olması. Profesyoneller tarafından da kullanılan bu tabletlerin fiyatları da doğal olarak diğerlerine göre biraz daha yüksek.
Wacom Cintiq serisinin giriş seviye ürünlerinden birisi olan Wacom Cintiq 16, görüntülü bir ekrana sahip olması yönünden diğer pek çok tabletten ayrılıyor. FHD yani 1920 x 1080 piksel bir çözünürlük sunan bu ekranın teknolojisi ise IPS olarak ifade ediliyor. Aynı zamanda 15.5 inç kullanım alanı ve 176 derece net görüş açısı da üründe mevcut.
Cihazın kullanım alanının artmasıyla kullanım yüzeyi de genişliyor. Intuos serisindeki modellerden farklı olarak Cintiq 16, 34.4×19.4 cm değerinde bir kullanım yüzeyi sunuyor. Aynı zamanda eğimli kalem kullanma desteği de bu üründe mevcut. 60 dereceye kadar kalem eğim açısı ve pilsiz kalem desteği de Wacom Cintiq 16’nın öne çıkan özelliklerinden.
Cihazın teknik özelliklerine baktığımızda ise 8192 PPL basınç seviyesi ve 5080 LPI çözünürlük değerlerini görmek mümkün. Ekran özelliklerine baktığımızda ise 25 ms tepki süresi ve 1000:1 kontrast değer görüyoruz. Ayrıca 16.7 milyon renk desteği de cihazda mevcut.
Cintiq 16 modelinin fiyatı ise yaklaşık 28.500 TL‘den başlıyor. Ancak çizim ile uğraşan kullanıcılara eşsiz renk seçeneği, çözünürlük ve basınç hassasiyeti sunuyor. Bu nedenle uğraşınızı bir üst seviyeye çıkarmak isterseniz kesinlikle bu ürünü göz önünde bulundurun deriz.
Eğer bilgisayar ekranınıza bakarak çalışmak istemiyor ve sadece çizim için özelleştirilmiş uygun fiyatlı bir tablet arıyorsanız Cintiq 16 modeli sizin için doğru bir seçenek. Daha geniş bir ekran isterseniz serinin diğer ürünlerine de göz atmalısınız.
Huion
Wacom’un muadili olarak piyasada yer edinmiş Huion, sunduğu daha uygun fiyatlı ürünlerle kullanıcıların dikkatini çekiyor. Ekranlı ve ekransız seçenekleri bulunan Huion’un Türkiye’de satışı çeşitli alışveriş sitelerinden yapılıyor. Özelliklerine göre bu markadaki modellerin fiyatı ise 250 TL ile 27.000 TL arasında değişiyor.
Son dönemlerde markanın çıkardığı birkaç model oldukça öne çıkmış durumda. HS610 isimli tablet fiyat/performans açısından büyük ilgi çekiyor. Ayrıca fiyat konusunda oldukça uygun birkaç model ile de öne çıkan Huion’un H420 modeli de beğenilen ürünler arasında.
Huion HS610
Profesyonel ve gelişmiş bir Huion modeli ise son zamanların gözde ürünlerinde HS610 oluyor. Gerek teknik özellikleri gerekse geniş kullanım alanı ile Wacom modellerine kafa tutan bu cihaz aynı zamanda çok daha uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor.
Huion HS610 modelinin görüntülü bir ekranı bulunmadığını baştan belirtmek gerek. Aynı zamanda bu cihaz da bilgisayarsız çalışma desteği sağlamıyor. Ancak 11.8 inç boyutundaki ekranı ve 25.4×15.9 cm gibi geniş bir kullanım yüzeyi sunan ürün pek çok tasarımcıyı memnun edecek seviyede bir performans sunuyor.
Cihazda özelleştirilebilir 28 adet tuş yer alıyor. Böylece gerekli ayarları yaptıktan sonra tablet ile pek çok işi hızlı bir şekilde halletmek mümkün. Buna ek olarak eğimli bir şekilde kalem kullanma desteği de üründe mevcut. 60 derecelik eğim açısına ek olarak pilsiz kalem desteği de üründe yer alıyor.
Ürünün teknik özelliklerine baktığımızda ise 8192 PPL basınç seviyesi ve 5080 LPI çözünürlük değeri karşımıza çıkıyor. Bu ürünün en can sıkıcı özelliklerinden biri ise kablosuz desteğinin bulunmaması oluyor. USB ile bağlantı kurulan bu cihazda Windows, macOS ve Android desteği yer alıyor. Ürünün fiyatı ise yaklaşık 3.500 TL’den başlıyor. Ancak ülke dışından siparişlerde daha da uygun bir fiyat bulmak mümkün.
XP-PEN
Huion gibi XP-PEN de Wacom’a alternatif bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Ekranlı ve ekransız seçenekleri bulunan XP-PEN modellerinin fiyatı Türkiye pazarında yaklaşık 500 TL ile 25.000 TL arasında değişiyor. Küçük boy bir Wacom almak yerine aynı fiyatlarda büyük boy veya basınç hassasiyeti daha yüksek bir XP-PEN tercih etmek de bir seçenek olarak bizleri karşılıyor.
XP-PEN’in özellikle Star serisindeki ürünler dikkat çekiyor. Huion’da olduğu gibi XP-PEN markasında da Wacom’a alternatif pek çok uygun fiyatlı ürün görmek mümkün. Ayrıca XP-PEN yüksek bütçeli ürünler ile de markalar arasındaki rekabette yerini alıyor.
XP-PEN Star G640S
XP-PEN’in en sevilen ürünlerinden birisi olan G640S modeli, fiyat/performans açısından piyasadaki en iyi cihazlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Yeterli seviyede bir alan sunan ve teknik özellikleri ile göz dolduran bu cihazın fiyatı da gayet makul olarak nitelendirmek yanlış olmaz.
Bu fiyat aralığındaki diğer ürünler gibi XP-PEN Star G640S modelinde de bilgisayarsız çalışma ve dahili ekran desteği yer almıyor. Ancak 7.6 inç boyutundaki kullanım alanında 16.5×10.1 cm gibi bir kullanım yüzeyi imkanı sağladığını belirtmek gerek.
Buna ek olarak cihazda yer alan 6 özelleştirilebilir tuş da kullanıcıya pratik bir kullanım imkanı sağlıyor. Ayrıca pilsiz kalem kullanma desteği de üründe mevcut. Ancak kalemi eğimli kullanma konusunda G640S modelinin destek sağlamadığını belirtmekte fayda var.
Cihazın teknik özelliklerine baktığımızda bizleri 8192 PPL değerinde bir basınç seviyesi karşılıyor. Buna ek olarak 5080 LPI değerinde bir çözünürlük ve 266 PPS değerinde bir okuma hızı da üründe mevcut. Ancak ürünün kablosuz bağlantı desteğinin bulunmadığını belirtmek gerek.
Yine de bir artı özellik olarak Type-C girişi ile çalıştığını söyleyelim. Uyumlu işletim sistemleri arasında ise macOS ve Windows haricinde Android desteği de görüyoruz. Bu cihazın fiyatı ise yaklaşık 1.315 TL’den başlıyor. Giriş seviyesindeki Star modelleri haricinde Deco ve Artist serileri de oldukça başarılı olan XP-PEN, grafik çizim tableti arayanların kesinlikle göz atması gereken bir marka.
XP-PEN Deco 01 V2
Listemizde yer alan bir başka XP-PEN modeli ise Deco 01 V2 oluyor. Bir önceki modelden daha geniş bir çalışma alanı sunan Deco 01 V2, orta seviye grafik tasarımcılar için uygun bir model olarak karşımıza çıkıyor. Tam anlamıyla profesyonel bir çalışma imkanı sunmasa da amatörün çok üstünde bir deneyim yaşatacağını belirtelim.
10 x 6.2 inçlik bir çalışma yüzeyine sahip model aynı zamanda birçok işletim sistemiyle de uyumlu. Ayrıca cihazın üstünde yer alan sekiz adet kısayol tuşu da kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu sayede favori uygulamalarınıza yalnızca tek dokunuşla ulaşmanız mümkün.
Ürünün teknik detaylarına baktığımızda 8192 PPL kalem basıncı değerini görüyoruz. Bunun yanı sıra 5080 LPI kalem çözünürlüğü de üründe yer alıyor. Ayrıca 60 derece kadar eğim ile çizim yapmak mümkün. Bu sayede çeşitli teknikleri de bu tablette kullanmanın mümkün olduğunu belirtelim. Bu modelin fiyatı ise yaklaşık olarak 1.880 TL’den başlıyor.
Veikk VK1200
En iyi çizim tableti modelleri listemize Veikk VK1200 ile devam ediyoruz. Üst segment grafik tablet modellerinden birisi olan Veikk VK1200, genellikle profesyonel tasarımcılar tarafından tercih ediliyor. Bu doğrultuda bu grafik tablet modeliyle profesyonel tasarımlar yapabileceğinizi belirtebiliriz.
11.6 inç büyüklüğünde görüntülü bir ekrana sahip olan Veikk VK1200, 178° görüş açısına sahip. Veikk VK1200, 1920x1080p ekran çözünürlüğünde performans sağlamaktadır. Ayrıca tablette 256×144 mm kullanım yüzeyi yer alıyor. Bu sayede grafik tablet, kaliteli bir ekran deneyimi sağlamaktadır.
6 adet özelleştirilebilir tuşa sahip olan grafik tablette kalemi eğimli kullanabilme özelliği mevcut. Kalemi 60° eğim açısıyla kullanabiliyorsunuz. 5080 LPI kalem çözünürlüğüne sahip olan tabletin 8192 PPL kalem basınç seviyesi mevcut. 25 ms tepki süresine sahip olan grafik tablet, gayet hızlı çalışmaktadır. Veikk VK1200, Türkiye’de 7.800 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşmaktadır.
Apple iPad Pro
Doğrudan bir grafik çizim tableti olarak sunulmasa da çizim konusunda diğer markalar ile yarışan bir ürün ile devam ediyoruz. Apple tarafından sunulan iPad Pro, piyasadaki pek çok dijital grafik çizim tabletinden çok daha başarılı işler çıkarmasıyla tanınıyor. Öyle ki birçok profesyonel tasarımcı iPad Pro kullanarak çizimler yaptığını belirtiyor.
Daha önce de belirttiğimiz gibi iPad Pro çizim için özel olarak tasarlanan bir tablet değil. Ancak Apple Pencil gibi aksesuarlar sayesinde oldukça başarılı bir çizim deneyimi sağladığını belirtmekte fayda var. Ayrıca harika bir ekrana sahip olan iPad Pro, çizim konusunda kullanıcılara oldukça fazla araç sağlıyor.
Cihaz içerisinde yer alan dahili uygulamalara ek olarak App Store’dan çizim uygulamaları indirmek mümkün. Aynı zamanda performans konusunda da sınırları zorlayan iPad Pro pek çok işi halletmeye olanak sağlayan bir dokunmatik bilgisayar gibi çalışıyor.
Apple’ın geliştirdiği M2 çipine sahip olan son nesil iPad Pro, farklı depolama seçenekleri ile satışta. Bu seçenekler 128 GB ile 2 TB arasında değişiyor. Aynı zamanda iki farklı boyutunun bulunduğunu da belirtmek gerek. 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro ile ekstra bir bilgisayara ihtiyaç duymadan çizim yapmak mümkün.
Liquid Retina ekranlı iPad Pro 264 PPI yoğunluk ve yüksek çözünürlüğe sahip. Boyuta göre değişen ekran çözünürlüğüne ek olarak 600 nite kadar parlaklık değeri ve 1.000.000:1 kontrast oranı da cihazda mevcut. Ayrıca 2. nesil Apple Pencil desteği de iPad Pro’da yer alıyor.
Çizim haricindeki özellikleri ile de üst klasman bir tablet olduğunu söylemek gerek. Bu nedenle iPad Pro kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken cihazlardan birisi. Ürünün fiyatı ise 29.000 TL ile 85.000 TL arasında değişiyor. Grafik çizim tableti fiyatlarına baktığımızda iPad Pro’ya benzer fiyatlar görmek mümkün.
iPad Pro oyle mi yaziliyordu ya? Yoksa Apple isim duzenlemesi yaptı goremedik mi
Sahsim olarak huion kullaniyorum ama gonlum hep “iPad Pro“ tarafinda
Cem bey, teşekkürler uyarı için. Gerekli düzeltmeyi yaptık. Çizim için iPad Pro gerçekten çok iyi bir cihaz. Tabii fiyatı da öyle 🙂
geçenlerde sahibinden üzerinden edindiğim aletlerden biridir kendisi, XP-Pen Star G640 modeli.
Bilgisayar üzerinden yapılan neredeyse bütün çizim, boyama vesaire gerektiren işler için olmazsa olmazdır.
Evet, katılıyoruz. Gerçekten güzel alternatif bir ürün 🙂
Wacom one ve Huion kamvas pro 12 arasında kaldım. Yeni başladım ilk tabletim olucak sizce hangisi daha uygun
İlk tabletiniz olacak ise Huion’u tavsiye ederim. Ayça da kendi görüşünü paylaşacaktır elbette.
Huion’ların basınç hassasiyeti genelde daha fazla oluyor ve fiyat/performans açısından daha çok beğeniliyorlar. Fakat ben ilk tabletimi hocalarımın önerisiyle Wacom’dan almıştım ondan da oldukça memnunum 🙂
Merhaba kardeşim endüstriyel tasarım okuyor wacom small mı önerirsiniz yoksa huion 420 model mi? Bütçe olarak suanlik 350 vs gibi düşündüm yanıtlarınızı bekliyorum. 🙂
Merhaba ben de endüstriyel tasarım okuyorum 🙂 öncelikle şunu söylemem gerekir ki iki modelin de boyutu biraz küçük, bölümde de sıklıkla tablet kullanıldığı için kardeşiniz alışana kadar biraz zorlanabilir. Sorunuza gelecek olursam iki modelin çoğu özelliği aynı fakat Wacom Small modelinin daha çok tercih edildiğini ve beğenildiğini biliyorum. Ayrıca aktif alanı da Huion’a göre biraz daha geniş. 🙂
Merhabalar, bende endüstriyel tasarım öğrencisiyim. 600-800 tl arası bütçem var wacom medium çok öneriliyor fakat xp-pen fiyat ve özellik olarak daha mantıklı. Tabiki kalite farkı vardır ama şuan huion ve xp-pen arasındayım. Siz hangi markayı önerirsiniz wacom dahamı mantıklı?
Merhaba, uzun ömürlülük bakımından Wacom elbette en iyi bir seçenek ancak fiyat performans olarak size Huion markasını değerlendirmenizi öneririm.
Merhaba ben dijital çizime başlayacağım. Doodle tarzı karakterler çizmeyi planlıyorum da sizce Huion H420 mi tercih etmeliyim yoksa Wacom One By Small Grafik Tablet (Ctl-472-n) mi tercih etmeliyim? Birde bir sorum daha olacaktı masaüstü bilgisayar ile olur mu? (kasada usb girişleri var) Şimdiden teşekkür ederim. 🙂
Ellerinize sağlık ^.^
Merhabalar, ilk sorunuzun cevabı aslında biraz da bütçenize bağlı. İki modelin genel özellikleri son derece benzer. Fiyat/performans ürünü düşünüyorsanız Huion tarafına yönelmeniz daha mantıklı olacaktır. Ancak, Wacom’un modeli ile daha geniş bir alana sahip olabilirsiniz. Masaüstü bilgisayar bağlantısı konusunda da hiçbir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Fakat yine de satın almadan önce mağaza ile iletişime geçmenizde fayda var. Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz. 🙂
Ben ilk kez tablet almayı planlıyorum ve aklımda iki markanın modeli var. One by wacom medium veya small ama XP-PEN Star03 V2 modelini gördüm o da biraz indirimde ama alanı geniş hangisini tavsiye edersiniz. Bana şiddetle wacom önerildi emin değilim ama wacom çok kaliteli sağlam geliyor nedense gözüme.
Merhaba,
Eğer bütçenize uyuyorsa daima Wacom markasını öneririz.
Merhaba ben grafik tasarımcıyım .Çizim yapmak için tablet alacağım. Sizce iPad mi wacom mu ?
Merhaba,
Başlangıç seviyesindeyseniz iPad çok daha iyi bir seçim olabilir. iPad ile günün birinde çizimden sıkılırsanız en azından kaliteli bir genel kullanım tabletine sahip olursunuz. Eğer grafik tasarımcılık konusunda ciddiyseniz, kesinlikle Wacom’u tavsiye ederiz.
iyi günler ben grafik tasarım eğitimi alıyorum işimi bu yönde kurmak istiyorum grafik tabletlerde anlamadığım bi konu var ekranlı modellerde pc veya herhangi bir aracı olmadan çalıştırılabiliyormu yoksa bu sadece ipad lere has bi özellikmi
Merhaba,
Bu sorunuz cevabı tabletin modeline göre değişkenlik gösteriyor ancak hemen hemen tüm çizim tabletleri bilgisayarınızı kendi ekranına yansıtma prensibi ile çalışmaktadır. iPad veya Samsung Galaxy gibi genel kullanımına uygun, kendi işletim sistemini barındıran tabletlerde herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duymadan çalışmalarınızı yapabilirsiniz.
Eğer grafik tasarım konusunda deneme aşamasındaysanız iPad’i, eğer kararınız kesin ise iyi bir bilgisayar ve Wacom marka tablete yatırım yapmanızı tavsiye ederim.
Merhaba,
Matematik öğretmeniyim ve online ders veriyorum.bilgisayardan veriyordum ama bozuldu.simdi ders anlatımı için tablet ya da bilgisayar alma konusunda kararsız kaldım. Çizim tabletini ilk defa burda duydum.bilgisayardan ders anlatmak yazı yazmak zor oluyor.normal tablet almami mi önerirsiniz yoksa çizim tableti alsam bilgisayar da alıp ona bağlayarak ders anlatabilir miyim ?
Merhaba, çizim tabletini bilgisayara bağlayıp ders anlatabilirsiniz. Tableti bilgisayara bağladıktan sonra tüm fonksiyonları tablet üzerinden kontrol edebilirsiniz. Çizim tableti özellikle soru çözümü gibi konuları çok daha hızlı ve kolay bir hale getirecektir. Yine de tabletin boyutu gibi konular için bir ön araştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Sadece bir tablet sizin için çözüm olamayabilir. Mutlak suretle bir bilgisayarınızın olması gerekiyor bence. Bunun yanı sıra eğitim süreçlerini daha da iyileştirmek için çizim tableti veya normal tablet değerlendirebilirsiniz. Apple Pencil’ı destekleyen bir iPad modeli + orta segmentte bir bilgisayar işinizi rahatlıkla çözecektir.
Merhaba, dijital oyun sektöründe prof olarak kendimi geliştirmek istiyorum. Wacom cintiq ve ipad arasında kaldım. Tam olarak proflar için wacom önermenizin nedeni nedir acaba ? istenilen her yerde pcsiz tasarım yapmak daha uygun olmaz mı ? ilginize teşekkür ederim.
Merhaba lise grafik tasarım öğrencisiyim bu bölümden ilerlemek istiyorum ilk tabletim olacak pek bilgim yok hem kullanışlı hem de kalıcı bir şey olsun istiyorum güzel fikirlerinizle Yardımcı olursanız sevinirim
ben ıpad mini ile çizim yapabilir miyim
Merhaba tekstil tasarımı okuyorum tasarım ve çizimlerimi rahatça yapabilmek ve bütçeye kıyasla ipad air mi yoksa ipad 9.nesil mi almalıyım yada başka bir tablet?
Merhaba,
Aslında tasarım için önerebileceğim en iyi tablet iPad Pro ancak bütçeyi biraz daha makul seviyede tutmak istiyorsanız iPad Air. iPad 9. nesil veya benzeri tabletler performans olarak sizi tatmin etmeyecektir. Bence piyasadaki en makul tablet iPad Air 5 şimdilik.
Merhaba yoğun olarak logo tasarımı yapıyorum ve dijital çizim yapmak istiyorum ipad 9.nesil bu iş için sizce nasıl alınır mı? Ağır tasarım yapılmayacak
Merhaba, üzerinde ders çalışabileceğim not alabilceğim bir tablet arıyorum. Fakat bunların yanında dijital çizimde kendimi geliştirmek istiyorum. Çünkü görsel iletişim tasarımı okuyacağım. Hangi tableti önerirsiniz
Animasyon cizgifilm bölumunde okuyan 4. Sinif okul bitince en iyiyi secmek icin hangi urun olur en iyisi hangisi …maddi problem yok…