Xiaomi 12S Serisinin Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

Xiaomi yeni telefonlarının tanıtım tarihini resmi olarak duyurdu. Xiaomi 12S isimli yeni serinin tanıtım tarihi 4 Temmuz olarak açıklandı. Buna ek olarak telefonlar hakkında bazı bilgiler de tanıtım tarihiyle birlikte kendini gösterdi.

Xiaomi’nin merakla beklenen yeni serisi resmi olarak doğrulandı. 4 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşecek bir etkinlik ile Xiaomi 12S serisi tanıtılacak. Seri kapsamında üç farklı telefonun tanıtımı bekleniyor. Bu telefonlar ise Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro ve Xiaomi 12S Ultra modelleri oluyor.

Geçtiğimiz aylarca hakkında onlarca söylenti çıkan telefon serisi, Xiaomi’nin paylaştığı iki farklı poster ile gündeme geliyor. Posterde üç telefona ait tasarıma da yer verildiği tahmin ediliyor. Ayrıca dikkat çeken bir diğer unsur da telefonların hemen üstünde yer alan Leica logosu oluyor.

Buna ek olarak paylaşılan iki posterde telefonların tasarımını gözler önüne seren görseller yer alıyor. Geçtiğimiz dönemde Xiaomi’nin yaptığı açıklamalar, ürünlerin özellikleri hakkında da bilgi sahibi olmamızı sağlıyor.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Xiaomi 12S modeli küçük boyutlu bir amiral gemisi olarak ortaya çıkacak. Buna ek olarak 12S Pro modeli 2022 yılının amiral gemisi standartlarını belirleyecek. 12S Ultra modeli ise kamerasıyla öne çıkan bir amiral gemisi olacak.

Xiaomi 12S serisinin tanıtım için 4 Temmuz tarihi verilse de bu etkinliğin yalnızca Çin için gerçekleşeceği öngörülüyor. Küresel bir tanıtım etkinliği için ise henüz resmi bir açıklama mevcut değil.

xiaomi-12S-tanitim-afisi

Xiaomi 12S Serisinin Sızdırılan Özellikleri

Şimdiye kadar serinin teknik özellikleri hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak araştırmacılar tarafından ortaya çıkan bazı bilgiler ürünler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. En büyük iddia ise telefonların işlemcileri ile ilgili gibi gözüküyor.

İddiaya göre Xiaomi 12S serisinde yer alan tüm cihazlar Snapdragon 8+ Gen1 çip setine sahip olacak. Günümüzdeki en güçlü işlemciler arasında yer alan bu çip setinin yüksek performans sağlayacağını söylemek mümkün. İddiaların doğru olması halinde üç cihazda da amiral gemisi performansı beklemek yanlış olmayacaktır.

Buna ek olarak afişlerde de görüldüğü üzere Xiaomi ve Leica ortaklığı bu seride kendini gösterecek. Bu nedenle telefonların kameralarında özenli bir çalışma görmemiz olası. Özellikle Xiaomi’nin açıklamalarına bakılırsa 12S Ultra modelinde yüksek performanslı bir kamera bizleri bekliyor olabilir.

Ayrıca Xiaomi 12S modeli hakkında da birkaç sızıntı mevcut. İddialara göre Xiaomi 12S, 6.81 inç boyutunda 120Hz yenileme hızına sahip FHD+ AMOLED bir ekran ile kullanıcılarının karşısına çıkacak. 12 GB’a kadar RAM ve 512 GB’a kadar depolama alanı da üründe yer alacak.

Bunların haricinde 50 MP ana kameraya ek olarak 13 MP ultra geniş açılı kamera ve 5 MP çözünürlüklü üçüncü bir kamera da cihazda olacak. Pil konusunda ise 4.500 mAh kapasiteli bir batarya ve 120W hızlı şarj beklentisi mevcut. Tabii ki tüm bunların iddia olduğunu vurgulamak gerek. Resmi bilgiler için ise 4 Temmuz tarihinde gerçekleşecek etkinliği beklememiz gerekiyor.

Kaynak: https://www.91mobiles.com/hub/xiaomi-12s-xiaomi-12s-pro-xiaomi-12s-ultra-launch-date-confirmed/

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Teknolojiye yoğun bir ilgi duyan Mert, 10 yılı aşkın süredir teknolojik gelişmeleri ve haberleri yakından takip etmektedir. Özellikle oyunlara ve teknolojik cihazlara oldukça meraklıdır.