En İyi Termal Macun Önerileri – 2024

Termal macun, bilgisayarlar için oldukça önemlidir. Termal macun, işlemci ve işlemci soğutucusu arasında ısı iletiminin gerçeklemesini sağlamaktadır. Böylece termal macun sayesinde işlemcinin yüksek sıcaklık değerlere ulaşması engellenmektedir. Bundan dolayı teknoloji kullanıcıları, cihazlarında en başarılı termal macunları kullanmak istemektedirler. Bu yüzden sizler de en iyi termal macun modelleri hangileri diye merak edebilirsiniz.

Bizler de bu yazımızda sizler için her bütçeye uygun olan termal macun önerilerinde bulunacağız. Böylece sizler de listemizi inceleyerek sizler için en uygun termal macun modelini kolaylıkla tespit edebilirsiniz!

En İyi Termal Macun Önerileri – 2024

Bilgisayar kullanıcıları, bilgisayarlarının performanslarını en üst düzeyde tutmak istiyorlar. Bunun yanı sıra termal macunlar işlemci sağlığını da etkilediği için kullanıcılar, doğru termal macun tercihinde bulunarak işlemcilerini de korumak istiyorlar.

Termal macunun bilgisayarlar için vazgeçilmez olması, bu sektörde yer alan üretici sayısını etkiliyor. Termal macun pazarında kendisini kanıtlamış üreticileri bulmak mümkün. Ayrıca piyasada OEM olarak oldukça ucuza satılan termal macunları da bulabilirsiniz. Bundan dolayı bilgisayarına bakım yapmak isteyen kişiler, hangi termal macunu kullanmaları gerektiği konusunda kararsızlık yaşayabiliyorlar.

Termal macunlar, içerikleri dolayısıyla performans konusunda birbirlerinden ayrılıyorlar. Aynı zamanda termal macunlar, içeriklerinden dolayı tabii ki fiyat konusunda da farklılık gösteriyorlar. Bundan dolayı termal macun tercihi yaparken en iyi termal macun hangisi diye merak edebilirsiniz. Sizler için seçmiş olduğumuz piyasadaki en iyi termal macun modelleri şu şekildedir:

Cooler Master HTK-002

En İyi Termal Macun Önerileri - Cooler Master HTK-002

En iyi termal macun önerileri listemizin ilk sırasında Cooler Master HTK-002 yer alıyor. Cooler Master, termal macun sektöründeki en başarılı markalardan birisi olarak bilinmektedir. Bu doğrultuda şirket, neredeyse her bütçeye uygun termal macun modelleriyle kullanıcılarına hizmet veriyor.

Cooler Master HTK-002, beyaz-açık gri standardında bir termal macun olarak karşımıza çıkıyor. Bu termal macun modeli, 177 °C’ye kadar ısı direncine sahip. Bunun yanı sıra Cooler Master HTK-002, 4.18 W termal iletkenlik değeriyle kullanıcılarına hizmet veriyor.

Cooler Master HTK-002, neredeyse her seviyedeki bilgisayar kullanıcılarının kullandığı bir termal macun modelidir. Hızlı bir şekilde etki gösteren Cooler Master HTK-002, etkisini yaklaşık 12 aya kadar koruyabiliyor. Tabii ki termal macunun kullanım ömrü, kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik göstermektedir. Ancak Cooler Master, termal macunun performansını koruyabilmesi için 12 aylık periyotlarla yenilenmesini tavsiye ediyor. Bunun yanı sıra Cooler Master bu termal macunun grafik kartı işlemcileri için de uygun olduğunu belirtiyor.

Arctic MX-4

Arctic MX-4

Arctic, termal macun sektöründe hizmet veren şirketlerden birisidir. Genellikle giriş-orta segment seviyesindeki termal macunlarıyla bilinen şirketin MX-4 modeli oldukça popüler. Öyle ki Arctic MX-4, Türkiye’de de en çok kullanılan termal macun modellerinin başında gelmektedir.

Gri renkli yapısıyla kullanıcılarına hizmet veren Arctic MX-4, maksimum 150 °C ısı direncine sahip. Bu noktada Arctic MX-4, bazı rakiplerine göre daha düşük seviyede ısı direnciyle dikkat çekiyor. Ancak yine de termal macunun yeterli bir performans verdiğini söyleyebiliriz. Arctic MX-4, 8.5 W termal iletkenlik değeriyle performans gösteriyor.

Daha çok uygun fiyatlı termal macun arayan kişilere hitap eden Arctic MX-4, performansıyla kullanıcılarını genel olarak memnun etmeyi başarıyor. Bundan dolayı Arctic MX-4, her ne kadar uygun fiyatıyla dikkat çekse de performans konusunda da yeterli seviyede diyebiliriz. Arctic, overclock yapan bilgisayar kullanıcılarının MX-4’ü rahatlıkla kullanabileceklerini belirtiyor. Buna rağmen overclock işlemi esnasında sıcaklık değerlerini kontrol altında tutmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Rampage TM-220

Rampage TM-220

Termal macun sektöründe hizmet veren Rampage, bu kategoride fiyat performans odaklı ürünler üretiyor. Bu doğrultuda Rampage TM-220, uygun fiyata alınabilecek en iyi termal macun modellerinden birisidir. Gri renkli termal macun modellerinden olan Rampage TM-220, giriş-orta seviye termal macun modellerinden birisidir.

Bu termal macun modelinin termal iletkenliği 11 W/m-K olarak karşımıza çıkıyor. 2 g olarak satılan Rampage TM-220, ideal bir iletkenlik seviyesine sahip diyebiliriz. Rampage, bu termal macun modelini kit halinde kullanıcılarına iletiyor. Bu sayede termal macunun paketinden temizleme bezi ve termal macunun uygulanmasını kolaylaştıracak bir aparat çıkmaktadır.

Corsair TM30

Corsair TM30

En iyi termal macun önerileri listemize Corsair TM30 ile devam ediyoruz. Corsair, ürettiği oyuncu donanım ve ekipmanlarıyla bilinen bir markadır. Bu doğrultuda şirket, oyuncuların güçlü termal macunlara ihtiyaç duyduklarının farkında. Bundan dolayı Corsair, termal macun sektöründe hizmet veren şirketlerden birisidir.

Bizler de listemizde Corsair TM30 modeline yer verdik. Çinko oksit içeren termal macun, gri renk yapısıyla kullanıcılarına hizmet veriyor. 3.8 W iletkenlik değerine sahip olan Corsair TM30, performans konusunda oldukça iddialı. Öyle ki Corsair, TM30 kullanıcılarının uzun süre termal macunlarını yenilemeye ihtiyaç duymayacaklarını belirtiyor.

Corsair TM30, bir performans termal macunu olmasıyla temel olarak her kullanıcı kitlesine hitap ediyor diyebiliriz. Her ne kadar Corsair, termal macunun uzun süre yenilenmeye ihtiyaç duymayacağını belirtse de belirli periyotlarda bakım yaparak Corsair TM30’un performansını koruyabilirsiniz.

Zalman ZM-STC9

En iyi termal macun modelleri - Zalman ZM-STC9

Zalman, bilgisayar soğutma teknolojileri üzerine hizmet veren bir marka olarak ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda Zalman tarafından üretilen termal macunlar, performanslarıyla kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyorlar. Bizler de en iyi termal macun önerilerimiz arasında Zalman ZM-STC9 modeline yer verdik.

Zalman ZM-STC9, alüminyum ve çinko oksit içeriğiyle gri bir yapıya sahip. Oldukça iddialı bir yapıya sahip olan Zalman ZM-STC9, 9.1 W termal iletkenlik değerine sahip. Böylece termal macun, overclock gibi zorlayıcı işlemlerde bile sıcaklığı minimum değerlerde tutmayı başarıyor.

Tam bir fiyat performans ürünü olan Zalman ZM-STC9, aynı fiyat segmentteki birçok rakibine göre daha başarılı bir performans gösteriyor. Bundan dolayı Zalman ZM-STC9, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede en çok tercih edilen termal macun modellerinden birisidir. Ekran kartı işlemcileri de dahil olmak üzere neredeyse tüm işlemcilerde başarılı bir performans gösteren Zalman ZM-STC9, hızlı bir şekilde etkisini hissettirmektedir.

Thermaltake TG-50

Thermaltake TG-50

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi termal macun önerileri listemizdeki bir diğer termal macun, Thermaltake TG-50 olmaktadır. Thermaltake, üst düzey termal macun modelleriyle bilinen bir markadır. Öyle ki Thermaltake, termal macunlarını güçlendirmek için elmas tozu başta olmak üzere çeşitli ürünler kullanmaktadır. Thermaltake TG-50, markanın orta-üst seviye termal macunlarından birisidir.

Thermaltake TG-50, elmas tozu içeriğiyle ön plana çıkan termal macunlardandır. Gri bir yapıda olan termal macun, 8 W termal iletkenlik değerine sahip. Yüksek ısı iletkenlik değeriyle ön plana çıkan Thermaltake TG-50, performans termal macunu olarak geçmektedir. Bu doğrultuda Thermaltake TG-50, performansı kadar kullanım süresi konusunda da iddialı bir termal macundur. Thermaltake, TG-50’nin uzun süre performans kaybı yaşamadan performans gösterdiğini belirtmektedir.

Thermaltake, termal macunun kullanımını kolaylaştırabilmek için termal macunla birlikte kullanıcılarına petek şablonu göndermektedir. Bu şablon sayesinde teknoloji kullanıcıları, termal macunu tüm işlemcilerine çok kolay bir şekilde uygulayabilmektedirler. Ayrıca Thermaltake, termal macun setinin içerisinde kullanıcılarına eski macunlarını temizleyebilmeleri için temizleme bezi de sağlamaktadır. Böylece Thermaltake, termal macun performansının yanı sıra kullanıcılarına sağladığı kolaylıklarla da dikkat çekmeyi başarıyor.

Cooler Master MasterGel Maker

Cooler Master MasterGel Maker

Cooler Master, bir başka termal macun modeliyle bir kez daha listemizde kendisine yer bulmayı başardı. Şirket, her segmente uygun termal macun üretimi gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda Cooler Master, MasterGel Maker ile üst düzey performans almayı hedefleyen termal macun kullanıcılarına hizmet veriyor.

Cooler Master MasterGel Maker, markanın diğer termal macunlarının aksine elmas tozu içeriğiyle dikkat çekiyor. Cooler Master, elmas tozu sayesinde bu termal macun modelinde üst düzey bir iletkenlik seviyesi yakalamayı başardı. Termal macunun termal iletkenlik değeri 11 W olarak karşımıza çıkıyor.

Temizleme setiyle birlikte kullanıcılarıyla buluşan Cooler Master MasterGel Maker, şırınga tasarımı konusunda da rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başarıyor. Çünkü Cooler Master MasterGel Maker, oldukça kolay kullanılabilir bir tasarıma sahip. Böylece teknoloji kullanıcıları, zorlanmadan işlemcilerinin termal macunlarını yenileyebiliyorlar. İddialı performansıyla dikkat çeken Cooler Master MasterGel Maker, bilgisayar donanımlarını yoran işler yapan kişiler için ideal bir termal macun diyebiliriz.

Rampage TM-502HP

Rampage TM-502HP

Rampage, oyuncular için ürettiği ekipman ve donanımlarla ön plana çıkan bir başka teknoloji üreticisidir. Şirket, termal macun sektöründe de kullanıcılarına hizmet veriyor. Öyle ki Rampage TM-502HP, Türkiye’de en çok tercih edilen termal macun modellerinden birisidir.

Rampage TM-502HP, gri renk yapısıyla karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra termal macunun maksimum sıcaklık değeri 230 °C olarak belirtilmektedir. Ayrıca Rampage TM-502HP, 13.4 W termal iletkenliğe sahiptir. Bu termal iletkenlikle Rampage TM-502HP, Türkiye’deki termal macun pazarında en yüksek termal iletkenlik değerine sahip olan termal macun modellerinden birisidir.

Genellikle işlemcisini çok fazla yoran kişiler tarafından tercih edilen Rampage TM-502HP, rakiplerine göre ideal düzeyde fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşuyor. Yine de bu termal macun modeli için fiyattan çok performansı göz önünde bulunduran kişilerin tercih ettiği bir termal macun modeli diyebiliriz.

Pullsar Ice Dragon Pullwark Bold

en iyi termal macun modelleri - Pullsar Ice Dragon Pullwark Bold

Pullsar Ice Dragon Pullwark Bold, sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi termal macun önerileri listemizde yer alan bir başka termal macun modeli oluyor. Şirket, soğutma teknolojileri konusunda kullanıcılarına oldukça başarılı ve alternatifli seçenekler sağlıyor. Pullsar, her ne kadar soğutma pedleriyle tanınsa da termal macun konusunda da başarılı işler çıkartıyor.

Pullsar Ice Dragon Pullwark Bold, gri renkte 2 veya 5 gram seçenekleriyle satılmaktadır. Termal macun, kullanımını kolaylaştırmak amacıyla şırınga içerisinde kullanıcılarıyla buluşuyor. 2.4 g/cm³ yoğunluğundaki termal macunun termal iletkenliği ise 20 W/m-K olarak karşımıza çıkıyor. Termal macunun termal iletkenliği, çoğu rakibinden daha yüksek seviyede. Bundan dolayı özellikle orta veya üst segment termal macun arıyorsanız Pullsar Ice Dragon Pullwark Bold sizleri fazlasıyla memnun edecektir.

Thermal Grizzly Conductonaut

Thermal Grizzly Conductonaut

En iyi termal macun önerileri listemizin son sırasında Thermal Grizzly Conductonaut yer alıyor. Thermal Grizzly, ürettiği üst düzey termal macun modelleriyle bilinen bir markadır. Öyle ki overclock gibi ağır işlemler yapan çoğu bilgisayar kullanıcısı, termal macun kısmında Thermal Grizzly tarafından üretilen termal macunları kullanmayı tercih etmektedir.

Thermal Grizzly Conductonaut, şirketin en başarılı termal macun modellerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Galyum, indiyum ve kalay içeren termal macun, içerik bakımından oldukça iddialı. Termal macunun içeriği, macunun yüksek bir performans göstermesini sağlıyor. Thermal Grizzly tarafından paylaşılan bilgilere göre macun, 73 W termal iletkenliğe sahip. Bunun yanı sıra termal macunun 140 °C ısı direncine sahip olduğu belirtiliyor.

Sıvı metal bir yapısı bulunan termal macun, iletkenlik konusunda oldukça iddialı. Termal macunun yüksek iletkenlik değerine sahip olması, macun kullanıcılarının en ağır işlemlerde bile cihazlarını yüksek sıcaklıklardan korumalarını sağlıyor. Bunun yanı sıra tabii ki termal macunun üst düzey performans göstermesi, fiyatına da yansıyor.

Genel Değerlendirme

Termal macunlar, işlemcilerin performans ve sağlıklarını doğrudan etkilemektedirler. Çünkü termal macunlar, işlemcilerin yüksek sıcaklıklara maruz kalmamalarını sağlamaktadırlar. Bundan dolayı termal macun bakımını aksatmamak işlemci performansı için önemlidir. Termal macun bakımı yapacak teknoloji kullanıcıları, hangi termal macunu kullanmaları gerektiği konusunda kararsızlık yaşayabiliyorlar. Çünkü günümüzde termal macun üretimi yapan çok sayıda firma mevcut. Bunun yanı sıra termal macunlar, içerikleri ve fiyatları bakımından ciddi farklılıklar gösterebiliyorlar.

Bizler de bu yazımızda hazırlamış olduğumuz listede en iyi termal macun modellerine yer verdik. Sizler için hazırlamış olduğumuz listede her bütçeye ve segmente uygun olan termal macun modellerine yer vermeye çalıştık. Böylece sizler de listemizi inceleyerek bilgisayarınız için en uygun termal macun modelini kolaylıkla seçebilirsiniz.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.