Linkedin Bültenler Nedir?

Linkedin, son dönemlerde yeni özellikler ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya devam ediyor. Linkedin; profesyonel ağ oluşturma, içerik ve iletişimlerin önde gelen platformu olarak misyonunu korumuştur. Yeni özellik ve değişikliklerin en önemlileri arasında yer alan İçerik Oluşturucu Modu, konu uzmanlıklarına ilişkin bir özelliktir. İçerik oluşturucu modunu aktifleştiren kullanıcılar Linkedin Bültenler aracını kullanabiliyorlar. Linkedin Davetiye yöneticinizdeki “Bültenler” bölümünü daha önce görmemiş olabilirsiniz. Bu nedenle akıllara gelen ilk soru Linkedin Bültenler nedir olacaktır.

Linkedin Bültenler, Linkedin platformu üzerinde paylaşılan bir dizi makale anlamına gelmektedir. İlgi alanınıza giren profesyonel bir konu hakkında bir bülten yazmanız mümkün olabilmektedir. Herkes bülteninizi keşfedebilmekte, abone olabilmekte ve paylaşım yapabilmektedir.

Bültenlere abone olmak için Linkedin profiliniz ile bağlantı kurulması gerekmemektedir. Linkedin’de bültenler oluşturmak hedef kitlenizin dikkatini çekeceğiniz anlamına gelmektedir. Kitlenizin dikkatini çekebilmek ya da abone olmak ve böylece takip edebileceğiniz makaleler için kullanabileceğiniz Bültenler nedir sorusunu yanıtlayacağız.

Aynı zamanda bültenlere kimler erişim sağlayabilir ve neden önemlidir konularına değineceğiz. Hatta Linkedin Bültenler nasıl oluşturulur ve dikkat edilmesi gereken konular nelerdir sorularını da açıklamaya çalışacağız. Tabii ki bu konulardan önce Linkedin Bültenler nedir sorusunun cevabını verelim.

Linkedin Bültenler Nedir?

2003 yılında kullanıma sunulan Linkedin, uzun süredir profesyoneller için en popüler sosyal ağ olarak kullanılmaktadır. Linkedin, iş dünyasındaki kullanıcıların diğer kullanıcılar ile iletişim sağlayabilmesi amacıyla kurulan profesyonel iş ağı ve sosyal paylaşım platformudur.

Dünya genelinde 700 milyondan fazla kullanıcıya sahip Linkedin, her marka veya her birey için çok önemli en büyük sosyal medya platformlarından birisidir. Bu noktada Linkedin kullanım alanı geniş ve fırsat yaratan bir algoritmaya sahiptir. Linkedin Bültenler de tam da bu önemli alanlardan biridir.

Linkedin Bültenler, düzenli ve sürekli yayınlanan bir dizi makaleyi ifade etmektedir. Genel şekliyle alışık olduğunuz e-posta bültenlerine benzemektedir. Makalelere taranarak, incelenerek ulaşılabilirken bültenler yayınlandığında aboneler bilgilendirilmektedir. Böylece kişilerin içeriklerinizi görme ve tüketme şansı çok daha fazla olur.

Linkedin Bültenler, diğer web sayfalarında e-posta aracılığıyla kaydolduğunuz haber bültenlerine benzememektedir. Herkesin alışkın olduğu klasik haber bülteni içeriğinden çok farklıdır. Bu bir yayıncı havasına sahip makalelerdir. Bu makaleler önemsenen ve derinlemesine işlenen profesyonel içeriklerden oluşmaktadır. Bu özellik sayesinde profesyonel makalelerinizin yayıncısı olabilirsiniz.

Böylece Linkedin kullanıcıları bültenlerinize üye olabilmektedir. Hatta bültenleriniz hakkında yeni bir makale oluşturduğunuzda güncellemeler hakkında bildirim alabilmektedirler. Dolayısıyla diğer bültenlerle karşılaştırıldığında Linkedin bültenler, daha profesyonel bir makale içeriğidir diyebiliriz. Aynı zamanda diğer haber bültenlerini e-posta aracılığıyla kullanıcılara ulaşırken Bültenler, Linkedin bildirimlerinin yardımı ile abonelere ulaşmaktadır.

Linkedin Bültenlerine Kimler Erişebiliyor?

Belirli bir konu alanında uzmanlığınız ya da bilginiz varsa insanlara değer katabileceğiniz bültenler önemli bir araçtır. Yayınladığınız içerikler hakkında kullanıcılardan geri bildirimler elde edersiniz. Böylece Linkedin’de profesyoneller ile etkileşim kurmanız mümkün olacaktır.

Linkedin’de Bülten yazarı olmak sadece davet ile mümkün olabilmektedir. Ayrıca yazar olmak için başvuru şansınız yoktur. Ancak üye olarak haber bültenlerini keşfedebilmeniz mümkündür. Aynı zamanda bültenlere abone olabilirsiniz ve okuyup paylaşabilirsiniz.

Bültenlere erişim sağlayabilmenin bazı kritelerleri vardır. Bunları şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Bültenlere ulaşabilmek için Linkedin minimum hedef kitleniz, ağınızda bulunan bağlantılar en az 150 kişi olmalıdır.
  • İçerik oluşturucu modunu açmanız gerekecektir.
  • Linkedin orijinal içerik oluşturan kişileri aramaktadır. Bu yüzden ilgi çekici gönderiler oluşturmanız önemlidir. İş hayatınız için faydalı içerikler paylaşabilirsiniz.
  • Linkedin profesyonel topluluk standartlarına uygun olmanız önemlidir. Hesaba giriş yapması için başka birine erişim izni vermemeniz gerekir.

Özetle Linkedin Bültenlere erişim, yalnızca belirli kişiler tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca erişim sağlayabilmek için gereken bazı kriterler mevcuttur. Ancak henüz bülten oluşturucu olamasanız da bültenlere abone olabilmeniz mümkündür.

Linkedin Bültenler Neden Önemlidir?

Bu özelliğin en önemli faydalarından birisi farkındalık sağlamasıdır. Linkedin kullanıcıları bülteninize abone olabilmektedir. Hatta yayınlanan yeni makaleler hakkında bilgilendirilmektedirler. Böylece özellik, hedef kitlenizin büyümesine olanak sağlamaktadır. Diğer sosyal medya algoritmalarında da olduğu gibi etkileşimi yüksek olan içerikler ödüllendirilmektedir.

Bültenlerinizin yazarı olarak takipçileriniz ve bağlantılarınız bülteninize abone olmaları için davet gönderilecektir. Böylece bülteniniz ilgili okuyucu kişilere tanıtılacaktır. Ancak Linkedin bağlantılarınızdan bazıları alakasız kişiler ise içeriğinizle etkileşime geçmeyecektir.

Söylenmesi gereken diğer bir önemli unsur ise analizlerdir. Analizler sayesinde abonelerinizin kim olduklarını öğrenebilirsiniz. Özetle bu durum okuyucularınızdan gerçek zamanlı veri elde edebilmenizin yoludur. Gerçek zamanlı veriler sayesinde geri bildirim sağlanmaktadır.

Düzenli olarak bülten yaratabilmeniz sonucunda marka bilinirliğiniz oluşabilmektedir. Kendi alanınızda otorite sağlayarak güven elde edebilirsiniz. Değerli içerikler oluşturabilirsiniz.

Linkedin Bültenler Nasıl Oluşturulur?

Linkedin Bültenler’de yazar olabilmeniz için davetiye almanız gerektiğini unutmamanızda fayda var. Ayrıca belirttiğimiz gibi Linkedin, bu konuda başvuru kabul etmemektedir. Bir davet aldığınız durumda ya da bu özelliğe sahipseniz Linkedin üzerinde bülten oluşturmanın oldukça kolay aşamaları mevcuttur. Bültenleri şu şekilde oluşturabilirsiniz:

  • Ana sayfanın üst bölümünde “Bir makale yaz” seçeneği yer almaktadır. Bu seçeneğe tıkladığınızda sizi yayınlama aracına yönlendirmektedir.
  • Bülten Oluştur seçeneğine tıklayıp ilerleyin.
  • İçerik oluşturmak için içerik oluşturmak istediğiniz konuları seçmeniz gerekmektedir.
  • Bu aşamada bir başlık, açıklama ve logo gibi detaylar eklemeniz gerekmektedir. Tüm bu bilgileri girdikten sonra Bitti’ye tıklayın.
  • Bir bülten oluşturdunuz. Sonrasında sayfanın üst köşesinde başlığınızı görmeniz mümkün. Böylece artık bülteniniz için ilk makalenizi oluşturabilirsiniz.
  • Makale yazma sıklığınız her 24 saatte bir olarak belirlenmektedir.
  • Yayınlanması için hazır olduğunda, üst bölümde yer alan Yayınla butonuna tıklayıp bitirirsiniz.
  • Bağlam eklemeniz için yeni bir pencere açılır. Bu pencerede makalenin ne hakkında olduğu hakkında bilgi verebilirsiniz. Aynı zamanda okuyucularınıza soru sorabilir, bir kişiden bahsedebilir ya da hashtag ekleyebilirsiniz. Gönder butonuna tıkladığınızda ise içerik paylaşılacaktır.

Burada değinmemiz gereken bazı noktalar mevcut. İlk olarak varsayılan olarak oluşturduğunuz Linkedin Bültenleri için bağlantılarınız bildirim aracılığıyla haberdar edilecektir. Bu demektir ki bültenleriniz abone olmak için davet edilmektedirler. Ancak bağlantılarınızı ya da takipçilerinizi bültenlerinize abone olmaya davet etmek veya bilgilendirmek istemiyorsanız bu seçeneğin işaretini Bülten oluştururken kaldırmanız gerekecektir.

Bir diğer önemli husus ise yazarların aynı anda sadece bir bülten oluşturabilme gerçeğidir. Bir bülten aracılığıyla bu aracı sürdürebilirsiniz. Ayrıca bülteninizi silme durumunda yeni bir tane oluşturamayacağınızı söylememiz gerekmektedir.

Linkedin platformunda birçok işlemde bildirim geliyor. Örneğin profilinizi görüntüleyen kişiyi görmeniz bu bildirimlerden sadece biridir. Linkedin Bültenler konusunda da aynı gerçek yer almaktadır. Biri bülteninize abone olduğunuzda ve görüntülediğinizde bildirim alma imkanınız mevcuttur.

Makale Yayınlama

Kullanıcıları bülteninize abone olmaya teşvik etmek önemli bir unsurdur. Bu nedenle açıklamaları dikkate alın ve kimlere hitap edeceğinize dikkat edin. Bülteninizde yeni bir makale yayınlamanın yolu ise şu aşamalardan geçmektedir:

  • Ana sayfanın üst kısmında ‘Bir Makale Yaz’ seçeneğine tıklayın ve devam edin.
  • Yayınlama aracında bülteninizin başlığını göreceksiniz. Ancak başlığı görmüyorsanız açılır menü üzerinden yazmak istediğiniz bülteni bulun.
  • Makale hazır olduğunda Yayınlaya tıklayın ve işlemi bitirin.

Makale yayınlama sıklığınız değişebilmektedir. Seçenekler arasında günlük, haftalık, iki haftada bir ve aylık yer almaktadır. Bu seçeneği değiştirmeniz mümkündür.

Bülteni Düzenleme ya da Silme

Bir Bülteni düzenlemek ya da silmek için ise şunları uygulayabilirsiniz:

  • İlk olarak düzenlemek veya silmek istediğiniz bülteni bulmanız gerekmektedir.
  • Bülten adının yanında yer alan Düzenle seçeneğine tıklayarak ilerleyin.
  • Açılan pencerede detaylı bilgileri düzenlemeniz mümkünüdür.
  • Bülteninizi silmek içinse açılan pencerede Bülteni Sil seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Bülten başlığınızı daha sonradan değiştirebilmeniz mümkündür. Ancak bu durum Linkedin tarafından önerilmemektedir. Bültenizinin yapısı bir makaleye benzemektedir. Kısa paragraflar halinde yazmak önemlidir.

Değerli içerikler üretmek size fayda sağlayacaktır. Örneğin bülteninizde okuyucusunun ilgisini çekecek başlıklar sunabilirsiniz. Hatta içeriğinizi bir soru ile sonlandırmanız etkileşim almanızı sağlayabilir. Bunun yanı sıra okuyucularınızdan abone olmalarını ve paylaşım yapmalarını da isteyebilirsiniz. Böylece hedef kitlenizi büyütebilmeniz mümkün.

Linkedin Bülteni Yazmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Linkedin Bülteni Yazmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Linkedin Bültenleri oluşturmaya karar verdiyseniz ya da hâlâ araştırma aşamasındaysanız bilmeniz gereken unsurlar mevcut. İlk olarak görsellik hususuna öncelik verebiliriz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta etkileşimi arttırmak olacak. Bu yüzden bülteninize logo yüklemeniz estetik için önemli bir olgudur. Logo için önerilen ölçüt, 300×300 piksel ölçüleridir.

Aynı zamanda her bir makale için kapak görseli eklemeniz iyi olacaktır. Burada hazır görüntülerden kaçınmanız onun yerine samimi, yankı uyandıracak görseller seçmeniz faydalıdır. Kapak görselinde önerilen ölçüt, 744×400 ölçüleridir. Yani içeriklerinizin okunması için görselin oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

İkincisi ise bülten için seçtiğiniz isim konusunda mantıklı olmanız gerektiğidir. Bağlantılarınızın ve hedef kitlenizin anlama konusunda sıkıntı çekmeyecekleri net bir tema başlığı seçilmesi önemlidir. Dikkat çeken, aboneleri teşvik edecek ilgi çekici bir başlık seçebilirsiniz. İsim, markanızı yansıtmanın yanında çözdüğünüz sorunlar için yardımcı olacaktır. Ayrıca, her bülten makalesi içinde kitlenizin içeriğin ne hakkında olacağını daha kolay anlayabilmesi için net bir başlık seçmeniz gerekmektedir.

Bülteninizi oluşturduktan sonra ona etkileşim sağlayabilmeniz için yorum eklemek ya da soru sormak gibi unsurlar kullanmanız faydalı olacaktır. Hatta etkileşimleri arttırabilmenin ve daha fazla kitleye erişebilmenizin bir diğer yolu farklı sosyal ağlarda paylaşım yapmak olacaktır.

Tercihinize bağlı olan bir diğer husus ise profilinizi görüntüleyen kişilerin etkinliği de takip edebilme amacı ile paylaştıklarınızı okuyabilmesi önemlidir. Bu nedenle profilinizdeki ‘Bağlan’ tercihini ‘Takip Et’ olarak değiştirebilmeniz mümkün.

Harekete geçirecek mesaj, değerli bir içerik yaratmak, akılda kalan manşetler ya da anahtar kelimeler bültenler için önemli değerlerdir. Tüm bu noktalara dikkat etmeniz gereklidir.

Son olarak dikkat etmeniz gereken nokta abonelerinizin ve bağlantılarınızın sizin devamlılığınızı görmek isteyeceklerini unutmamanız olacak. Bu yüzden düzenli olarak etkileşime geçilebilmesi bülteniniz için kurguladığınız yayınlama planınıza bağlıdır. Bu nedenle yayınlama sıklığını korumanız çok önemli olacaktır. Abone olan kullanıcıların bülten sayfasında ilk göreceği bölüm açıklamadır. Bu yüzden açıklamanızda kısa, öz ve beklentileri karşılayacak tanımlar içermelidir.

Sonuç

Bu içeriğimizde Linkedin Bültenler nedir sorusunu yanıtladık. Linkedin Bültenlere kimlerin erişim sağlayabileceğini ve bültenlerin nasıl oluşturulabileceği gibi çeşitli konulara değindik. Linkedin her zaman güçlü bir profesyonel sosyal ağ olmuştur. Profesyonel sosyal ağın içinde yer alan Linkedin Bültenler’i, bu platformun başka bir güç aracı olarak ifade etsek yanlış olmasa gerek. Erişimi olan kullanıcıların bu özelliği mutlaka denemesi gerek diyebiliriz. Çünkü bu özellik, sizi hedeflerinize ulaştıracak bir araç olarak ön plana çıkıyor diyebiliriz.

Böylece içeriğinizi fazla tanıtım yapmadan daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz. Harika bir yol sunan Linkedin Bültenler, güçlü stratejilerinize ek kaynak sağlamaktadır. Temanız hakkında başvuracakları yüksek otorite olabilirsiniz. Aynı zamanda işletmeler için görünürlüğün artmasını sağlamaktadır.

Özetle bir konu hakkında yeterli bilgiye ve uzmanlığa sahipseniz Linkedin kriterleriniz sağlandıktan sonra Bülten yazarı olabilirsiniz. Ancak içerik oluşturucu değilseniz, istediğiniz Bültene abone olarak konu hakkında takipçi olmak ile yetinebilirsiniz.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Girişimler odaklı araştırma yapmayı çok seviyor. Bir zamanların uluslararası ilişkiler öğrencisi olarak analiz yapmaya bayılıyor. Teknoloji ile alakalı paylaşımların da takipçisi olarak analiz edip, yorumluyor.