Yapay zeka ile maç analizi yapmak için WSC Sports çalışmalara başladı.
Spor dünyası COVID-19 sebebiyle bir süredir ekranlardan uzak kalmıştı. Normalleşme ile birlikte yavaş yavaş başlayan spor müsabakaları, spor tutkunlarını ekran karşısında tekrar bir araya getirdi.
Tekrardan haftanın en iyi smaçlarını, en iyi gollerini ve daha fazlasını ekranlarda görmeye başladık. Peki, haftanın en iyilerini birkaç insan oturup teker teker seçip, kırpıp ve düzenleyip bize mi sunuyor? Tabii ki de hayır. Bir dizi yapay zeka algoritması bu iş için yeterli.
Bir yapay zeka firması olan WSC Sports, yapay zeka ile maç analizi yapan bir algoritmaya sahip. Her bir sporu tanımlayan ve o sporda hangi anların ilgi çekici olduğunu seçen bir algoritmayı kullanıyorlar. NBA’den NHL’ye kadar uzanan bütün spor organizasyonlarında, hiçbir editöre ihtiyaç duymadan, ilgi çekici anları video klipler halinde müşterilerine sunuyor. Geçen yıl 13 milyona yakın spor klibi üreten firma, hız kesmeden bu sezon da klipler oluşturmaya devam edecek.
WSC Sports’un kurucu ortağı ve CEO’su Danile Shichman; “İki aşama kullanıyoruz. Birinci aşamada, platformumuzun oyunu gerçek zamanlı olarak analiz etmesini, ve müsabakanın her saniyesinde ne olduğunu tanımlamasını sağlıyoruz. Her vuruşu, her golü, her pası tam olarak ne zaman ve nerede gerçekleştiğini otomatik olarak tanımlıyoruz. Ardından ilgi çekici anlar için en uygun başlangıç ve bitiş zamanını tanımlıyoruz.” dedi.
Oluşturdukları algoritma tüm karmaşık girdileri alıyor ve bunları uygun şekilde sıralıyorlar. Bu oldukça zorlu bir süreç olsa da WSC Sports’un algoritma geliştiricileri bu işi hiç hata yapmadan çalışacak şekilde kodlamışlar.
Hızlı Paylaşma Özelliği
İyi bir sporcuda aranan önemli kriterlerden birisi hızdır. Hız, spor içeriğinin paylaşılmasında da eşit derecede önemli bir kriterdir. Öne çıkan anları paylaşmak için artık akşam haberlerine kadar beklemeye gerek yok. WSC Sports anında paylaşabiliyor. Ronaldo’nun harika bir golü veya Serena Williams’tan oyunu kazandıran harika bir servis atışı, sporcular başarılarını kutlayamadan sosyal medyada dolaşmaya başlıyor ve milyonlarca insana ulaşıyor.
Peki, medyada paylaşılan bu içeriklerden kimler yaralanıyor. Shichman, “Günümüzde insanlar televizyonlarında izledikleri programları videoya kayıt edebiliyor ve bunları yayınlayabiliyorlar. Sosyal medyada bu yüzden çok sayıda korsan içerik dolaşmakta. Eğer içeriği yayınlamak için yeterince hızlı değilseniz kaybedersiniz. İşimizin devamlılığı için içeriği en kısa sürede sunmalıyız.” dedi.
Shichman ve iş arkadaşları, hızlı bir şekilde içeriklerini yayınlamazlarsa algoritmalarının bir işe yaramayacağını çok iyi biliyor. Oluşturdukları algoritma 5 dakikalık bir sürede içeriği paylaşmaya hazır hale getiriyor. Algoritma, video içeriğini çeşitli kitlelere hitap edecek şekilde formatlara da sokabiliyor. İnstagram kullanıcıları için kısa, YouTube kullanıcıları için daha uzun veya özel spor uygulamalarına üye olan kullanıcılar için daha ayrıntılı bir video hazırlayabiliyorlar.
WSC Sports, spor karşılaşmalarının en heyecan verici anlarını size sunmak için mesaiye başladı. Kullanıcıları için en uygun formatta içerikleri üretecek algoritmaları geliştirmek için çalışmalara hız kesmeden devam edecekler.