Sertaç Taşdelen Kimdir?

Türkiye’de yaygın olarak kullanılan çeşitli alanda mobil uygulamalar yer alıyor. Bunlardan biri de günümüzde çeşitlenen fal uygulamaları. En çok kullanılan uygulamalardan biri de Faladdin. Hatta son dönemler de ortaya çıkan sorulardan biri de uygulamanın telefon bilgilerine mi ulaşıyor olduğuydu. Ancak kişisel hak ve özgürlükler konu bahis olduğunda bunun etik ve mümkün olmadığı açıklanmıştı. Peki böylesine yaygın olarak kullanılan uygulamanın kurucusu kim? Faladdin mobil uygulaması ile ünlenen Türk girişimci Sertaç Taşdelen kimdir?

Bir doğa düşkünü olan ve çeşitli spor dalları ile ilgilenen Taşdelen, Grönland’a giden ilk Türk’tür. Aynı zamanda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği için Ağrı Dağı zirvesine çıkmıştır. Diğer taraftan ise fiziksel görünümü ile dikkat çeken Taşdelen modellik de yapmaktadır. Peki pek çok farklı alanda karşımıza çıkan Taşdelen’in girişimcilik hikayesi nasıl başladı? Faladdin nedir?

2012 yılında kurumsal hayatını geride bırakan Taşdelen’in çocukluk hayali olan girişimcilik serüveni Türkiye’nin ilk online fal sitesi olan Binnaz Abla ile başlamaktadır. Binnaz uygulamasından elde edilen başarı ve talep doğrultusunda da 2017 yılında yapay zeka teknolojisinin kullanıldığı Faladdin uygulaması faaliyete geçmiştir.

2012 yılında ‘En Genç İş Adamı’ ödülünü almaya hak kazanan Sertaç Taşdelen’in hikayesini merak ediyor olabilirsiniz. Biz de bu içeriğimizde Taşdelen’in kariyer hayatı nasıl başladı, Binnaz ve Faladdin’in hikayesi nedir gibi soruları cevaplandırmaya çalışacağız. Şimdi ‘Sertaç Taşdelen Kimdir?’ sorusunun cevabı ile başlayalım.

Sertaç Taşdelen Kimdir?

Sertaç Taşdelen, Türk girişimcidir. Bunun yanında Taşdelen yatırım uzmanı, fotoğrafçı, gezgin ve model olarak da bilinmektedir. Taşdelen, en sık kullanılan uygulamalar arasında yer alan Binnaz Abla ve Faladdin’in kurucu ortağı ve CEO’sudur.

Başarılı kurumsal hayatını geride bırakan Taşdelen, hayallerinin peşinden giderek girişimcilik ekosistemine adım atmıştır. Ayrıca fiziksel görünümü ile de dikkat çeken Taşdelen, Hürriyet Pazar’da Ortadoğu ve Balkanlar’ın En Yakışıklı Türk’ü başlığı altında yer almıştır. Bağlı bulunduğu ajans ile birlikte de markalar ile iş birliği yapan bir isimdir. Peki Sertaç Taşdelen bunlar dışında kimdir? Taşdelen’in hikayesine yakından bakalım.

Aslen Ankaralı olan Sertaç Taşdelen, 1983 doğumludur. Şimdilerde 39 yaşında olan Sertaç Taşdelen’in annesi ve babasının mesleği eczacılıktır. Üniversite dönemini Ankara’da okuyan Taşdelen, Bilkent Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Burada lisans eğimini İşletme bölümünde tamamlamıştır.

Sertaç Taşdelen eğitiminin hemen ardından kariyer hayatına başlamıştır. Kurumsal kariyerine devam ederken hayallerinin peşinden gitmeye karar vermiştir. Böylece girişimcilik ekosistemine giriş yapmıştır. Diğer taraftan Taşdelen, ünlü bir isim olarak yer alıyor. Hobileri ile birlikte çeşitli spor dalları ile de ilgilenen Taşdelen, ayrıca ajans ile çalışmaktadır. Önemli markalar için kamera karşısına geçtiği ve marka yüzü olduğu bilinmektedir.

Ayrıca Taşdelen’in hobileri arasında fotoğrafçılık da yer alıyor. Hatta bu zamana kadar beş fotoğraf sergisi de açmıştır. Bu fotoğraf sergisinden elde edilen tüm gelir ise bağışlanmıştır. Bu bağış sonucunda ise Dubai kraliyet ailesi ve Ayşe Arman ile tanışma fırsatı yakalamıştır. Ayrıca çeşitli bağışlar yapmaya ve projeler yürütmeye devam etmektedir.

Taşdelen’in Kariyeri

Sertaç Taşdelen’in kariyer hayatı bir iş insanı olarak kurumsal hayatta başlamıştır. Hafife alınamayacak bir iş hayatına giren Taşdelen, dünya genelinde önemli olan şirketlerde görev alma şansı yakalamıştır. Tüm bunların yanında çeşitli hobilere ve alanlara yönelmeyi ihmal etmemiştir. Peki Taşdelen’in kariyeri nasıl başladı? Girişimcilik ekosistemine nasıl atıldı? Gelin bu soruların cevaplarına bakalım.

Sertaç Taşdelen, Bilkent Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra kariyerine başlamak için beklememiştir. Eğitiminin hemen ardından iş hayatına atılan Taşdelen, ilk önce Dubai’ye taşınmıştır. İlk şirketi ise Ernst & Young olmuştur. Dubai’de yer alan Ernst & Young şirketi bir Yeminli Mali Müşavirlik şirketidir. Bu şirkette Yönetim Danışmanı olarak görev almıştır.

Dubai ve daha sonra Singapur’da yaklaşık yedi yıl gibi bir zaman geçiren Taşdelen, burada çeşitli ve dünyanın en iyi firmalarında çalışma fırsatı yakalamıştır. Bu şirketlerde finansal ve kurumsal danışmanlık alanlarında faaliyet göstermiştir.

Şu anda Taşdelen, bir teknoloji girişimcisi olarak Binnaz ve Faladdin mobil uygulamalarının kurucu ortağı ve CEO’su olarak görev almaktadır. Aynı zamanda Taşdelen, Vision’un kurucu ortağı ve CEO’sudur. Vision, yazılım geliştirme ve yapay zekaya odaklanan bir teknoloji şirketidir.

Sertaç Taşdelen

Ayrıca çevrimiçi platformu olan iyilikpaylas.org’un kurucusu olarak bilinmektedir. Peki özellikle online fal uygulamaları Binnaz ve Faladdin’in kurucusu olarak bilinen Taşdelen’in girişimcilik serüveni nasıl başladı? Binnaz ve Faladdin nedir? Bu soruların cevaplarına yakından değinelim.

Binnaz Abla ve Faladdin’in Hikayesi

Başarılı kariyer hayatını geride bırakıp girişimcilik yolculuğuna çıkan Sertaç Taşdelen’in Binnaz ve Faladdin hikayesi nasıl başladı merak ediyor olabilirsiniz. İlk olarak Binnaz Abla girişimini kuran Taşdelen’in girişimcilik hikayesi annesinin mesajlaşma uygulaması aracılığı ile kahve falı bakmasıyla başlamıştır.

Üniversite eğitiminin ardından Dubai’ye yerleşen Taşdelen’in ailesi onu ziyarete geldiği sıralarda fikir oluşmuştur. Taşdelen, annesi Binnaz Gündoğan’ın çok güzel fal baktığını ifade etmiştir. Annesinin ziyaretleri sırasında iş arkadaşları, yöneticileri gibi birçok arkadaşının da fincanlarını yorumladığını ifade etmiştir.

Taşdelen’in Dubai’den Singapur ofisine transferi sonrası arkadaşlarının ısrarı sonrası annesine bir doğum günü hediyesi olarak blog açmaya karar vermiştir. Böylece Binnaz Gündoğan kahve falı yorumlarını bu blog üzerinden yürütmeye başlamıştır.

Talep yoğunluğu oluşan siteye yeni yorumcular da eklenmeye başlamıştır. Tüm bunlara ek olarak site üzerinde kahve falına ek olarak tarot, astroloji, el falı, rüya yorumları gibi çeşitli konular da dahil olmuştur. Hatta siteye İngilizce altyapısı da eklenmiştir. 2012 yılında Taşdelen, hem Ernst & Young şirketinde hem de binnazabla.com web sitesinde görev almıştır.

Sertaç Taşdelen

Tüm bu yoğunluğun altında Sertaç Taşdelen, mobil uygulamaya geçme hayali ile işi bırakma kararı almıştır. 2012 yılının Haziran ayında henüz 29 yaşındayken Erns & Young şirketinden ayrılmıştır. Dolayısıyla oluşan taleplerin fazlalığı hayallerini gerçekleştirme yolunda oldukça gelişim göstermiştir. Böylelikle büyüyen ekip ile beraber 2017 yılının Ocak ayında Faladdin mobil uygulaması da faaliyete geçmiştir.

Binnaz ve Faladdin Nedir?

Binnaz ve Faladdin uygulamalarının kurucu ortakları Sertaç Taşdelen ve Kaya Diker olarak bilinmektedir. Geliştirici şirketi ise Taşdelen’in kurucusu olduğu Vision Technology’dir. Faladdin mobil uygulaması tüm platformlarda yaklaşık 25 milyon kullanıcıya sahiptir.

Ayrıca Faladdin, 2017 yılında Binnaz Abla uygulamasının ardında Singapur merkezli olarak kurulan bir mobil uygulamadır. Faladdin uygulaması yapay zeka temelli çalışırken Binnaz Abla sistem içerisinde gerçek fal bakan kişilerin bulunduğu bir uygulamadır.

Sertaç Taşdelen

Faladdin üzerinde kullanıcılar her gün kendilerine verilen ücretsiz hediye krediler ile fal baktırabiliyor. Ancak birden fazla fal baktırmak isteyen kullanıcılar için kredi satın alma imkanı sunuluyor. Dolayısıyla premium özellikleri de bulunuyor. Ayrıca uygulama üzerinden yalnızca kahve falı değil, tarot falı, günlük astroloji, lamba cini ve aşk uyumu yapılıyor.

Binnaz ise gerçek falcı yorumu uygulaması olarak faaliyet gösteriyor. Uygulama içerisinde fal, astroloji ve danışmanlık gibi alanlar bulunuyor. Tarot, el falı, rüya tabirleri gibi pek çok fal uygulaması yorumcular tarafından yapılıyor. Aynı zamanda bu yorumlar sizin isteğinize göre sesli, görüntülü ya da mesaj yolu ile olabiliyor.

2017 yılında Binnazabla.com ABD ve Singapur’da da faaliyet gösteren uluslararası bir girişim olmuştur. Daha sonra hem talep yoğunlaşmıştır. Yurt dışında da Binnaz Abla kelime bütünü söylenmesi zor olmuştur. Bu sebeple Binnaz Abla bir diğer farklı sürümü olan başka bir uygulama gündeme gelmiştir.

Dünya genelinde rahatlıkla telaffuz edilebilen bir isim seçen ekip 2017’de Faladdin mobil uygulamasını hizmete sunuyor. Böylece Faladdin, Binnaz’a kıyasla algoritmalar ile şekillenen yapay zeka temelli bir uygulama oluyor.

İyilik Paylaş Nedir?

Ayrıca Sertaç Taşdelen kariyerinde sosyal sorumluluk projelerine de yer vermektedir. Bunlardan birisi ise kurucusu olduğu iyilikpaylas.org olarak ifade edilebilir. Bir sosyal sorumluluk projesi olan İyilik Paylaş, bağış yapmak isteyenler ve dernekleri buluşturmaktadır. Bu doğrultuda çeşitli proje ve kampanyalar yürütülmektedir.

İyilik Paylaş, Sivil Toplum Kuruluşları için bağış toplayan bir bağı platformu olarak ifade ediliyor. Tamamen gönüllüler ile çalışan bu platform kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak belirtiliyor. Herhangi bir hizmet bedeli almadan kampanya yaratmaya ve seçilen STK’ye bağış toplamaya hizmet eden bir kuruluş olduğu da dile getiriliyor.

Sertaç Taşdelen’in ortağı olduğu bu platformun ana kurgularından birisi ise “doğum gününü paylaş” motivasyonu oluyor. Dileyen kullanıcılar kampanya yaratırken doğum günü için bir bağış toplama kampanyası oluşturabiliyor. Özellikle tanınmış ve ünlü kişilerin bu noktada bağış toplaması platformda oldukça popüler.

Platformda birçok tanıdık dernek ve kuruluş yer alıyor. Şimdiye kadar milyonlarca bağışın platform üzerinden toplandığı belirtiliyor. Ayrıca tüm bağışların doğrudan kuruluşlara iletildiği de ifade ediliyor.

iyilik-paylas

Sertaç Taşdelen Kimdir: Genel Değerlendirme

Bu içeriğimizde Türkiye’nin bilinen ünlü genç girişimcilerinden biri olan Faladdin ve Binnaz uygulamalarının kurucu ortağı ve CEO’su Sertaç Taşdelen kimdir sorusunu yanıtlamaya çalıştık. Türkiye’nin en çok kullanılan uygulamalarından olan Faladdin ve Binnaz’ın hikayesini anlatmaya çalıştık. Kurumsal hayatında da çok başarılı olan Taşdelen’in iş hayatını geride bırakarak hayallerinin yolunu tuttuğu girişim serüvenine değindik. Tüm bunların yanında yaptığı bağış ve projeler ile de dikkat çeken bir isim olarak yer aldığından bahsettik.

Taşdelen’in kariyeri çok iyi giderken, manevi olarak kendine yeterli gelmediğinin farkına varması ile girişimcilik yolculuğuna sürüklenmiştir. Üretmek, hayallerine kavuşmak, değer yaratmak en çok istediği şeyler olduğunu ifade etmiştir. Bu sebeple gelişen tesadüfler ile birlikte adım atmıştır.

Ortağı Kaya Diker ile annesi Binnaz Taşdelen’in kahve falı hobisini bir araya getirerek Binnaz uygulamasını hayata geçirmişlerdir. Böylece bu mobil uygulama ile yazılı, sesli ve görüntülü fal bakılmaktadır. Yoğun talepler ile karşılanmış ve kısa sürede ekip büyümüştür.

Taşdelen Faladdin’in teknoloji ve sihrin bir harmanı olduğunu ifade etmektedir. Yapay zeka ile gerçek falcıların bir bileşeni olan Faladdin’in sihirli bir teknoloji ürünü olduğunu düşünmektedir. 2021 yılında Startups.watch tarafından açıklanan verilere göre ise en çok indirilen yerli girişimler listesinde yer almıştır. Bu listede Faladdin, Top 20’de 18’inci sıraya girmiştir.

Pandemi döneminde kullanıcılar moral vermek ve canlı psikolojik destek sağlamak amacı ile Binnaz uygulaması gündeme gelmişti. Binnaz, geçirilen bu zor günler de ücretsiz bir hizmet sağladığını açıklamıştı. Bu yeni hizmet sayesinde doktorlar ve psikologlar ile ücretsiz sohbet edilmişti. Aynı zamanda uygulama bilinçlendirme için çeşitli bildirimler de bulunuyordu.

Ayrıca 2021 yılında son günlerde oldukça popüler olan NFT dalgasına dahil olan Faladdin uygulaması da kullanıcıların kahve falı ile oluşturulmuş eser ortaya çıktı. Mukadderat adı verilen eser, OpenSea platformunda açık artırmaya sunulmuştur. Böylece Faladdin ve Binnaz, marka ismini gündemde olan popüler teknolojiler ve konular ile ilişkilendirilmesini sağlamaktadır.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Girişimler odaklı araştırma yapmayı çok seviyor. Bir zamanların uluslararası ilişkiler öğrencisi olarak analiz yapmaya bayılıyor. Teknoloji ile alakalı paylaşımların da takipçisi olarak analiz edip, yorumluyor.