Microsoft OneDrive: Bulut Depolama Hizmeti

Microsoft OneDrive, Microsoft’un tüm dosyalarınızı aynı yerde depolamanıza, dosyalarınıza istediğiniz yerden ulaşmanıza ve başkalarıyla paylaşmanıza olanak sağlayan, Microsoft 365’in uygulamalarıyla sorunsuz bir şekilde bütünleşen güçlü bir bulut depolama hizmetidir.

270’ten fazla dosya türünü destekler ve özel bir kasa hizmeti vardır. Önemli ve hassas dosyalarınızı, uzaktan erişme kolaylığından ödün vermeden saklayabileceğiniz güvenli bir alan hizmeti sağlar.

Microsoft OneDrive Arayüzü

Microsoft OneDrive arayüzü, yıllar içerisinde gelişerek Dropbox, Google Drive ve iCloud gibi rakiplerine karşı iyi bir performans sergiler duruma gelmiştir. OneDrive, Windows 10’da sorunsuz bir şekilde çalışır. Android ve iOS uygulamalarıyla da iyi entegre edilmiştir ve kullanımı kolaydır.

Windows 10 işletim sisteminde OneDrive önceden yüklenmiş olarak gelir. Bilgisayarınızdaki tüm kritik verileri ve belgeleri otomatik olarak yedekler ve bulutta güvenli bir şekilde saklar. OneDrive’ı Windows 10 ile kullanırken, çevrimiçi arayüzüne erişmeye çok az ihtiyaç olur çünkü tüm OneDrive belgeleriniz bilgisayarınızın dosya gezgini tarafından kolayca bulunur.

Microsoft OneDrive Arayüzü
Microsoft OneDrive Windows 10’da yüklü gelir.

Fakat uzak bir konumdan OneDrive’a eriştiğinizde arayüz önemli hale gelir. Bilgisayar veya mobil uygulamalar kadar iyi görünmese de, web arayüzünde de verilerinize erişmek kolaydır. Belgeleri klasörler arasında yer değiştirebilir, dosyaları başkalarıyla paylaşabilir veya bir belgeyi kolayca indirebilirsiniz.

Microsoft OneDrive Özellikleri

Microsoft OneDrive pek fazla özelliğe sahip değildir. OneDrive, özellikleri minimum tutarak işletmeler için basit ama güçlü bir performans sunmayı hedeflemiştir. İşletmeler için birkaç özellik dikkatle uygulanmış ve uygulamanın işlevselliği vurgulanmıştır. OneDrive, dijital işbirliği geliştirmek için tüm belgelerin otomatik olarak kaydedilmesini ve tek bir belge üzerinde aynı anda çalışılabilmesini sağlar.

OneDrive’da belge taraması özelliği de vardır. Bu özellikle beraber kullanıcılar OneDrive uygulamasında profesyonel görünümlü kartvizit, sözleşme hatta beyaz tahta taramaları oluşturabilir. Kullanıcılar ayrıca bu özelliği kullanarak çok sayfalı PDF belgeleri de oluşturabiliyor. Bu özellik ile sadece metinlerdeki kelimeleri değil resimlerde bulunan metinleri de tespit edebilirler. OneDrive, gelişmiş arama özelliklerini mobil, masaüstü ve web tabanlı uygulamalarına da entegre etmiştir.


Microsoft OneDrive’ın bir özelliği de kasa özelliğidir. Kasa ile hassas verileriniz güvence altına alınır. OneDrive, kişisel kasanızı güçlü bir kimlik doğrulama yöntemiyle parmak iziniz, yüzünüz, PIN’iniz ya da e-posta, SMS yoluyla size gönderilen bir kod gibi ikinci bir kimlik doğrulama adımıyla güvenliği sağlar. Kişisel kasadaki kilitli dosyalarınız bu ekstra güvenlik katmanına sahiptir ve birisinin hesabınıza veya cihazınıza erişmesi durumunda onları güvende tutar.

Mobil ve Web Entegrasyonu

Entegrasyon
Microsoft OneDrive mobil ve web entegrasyonu başarılıdır.

Normalde bulut hizmetleri için zayıf mobil ve web entegrasyonu, platformun masaüstüne çok fazla bağımlı olmasını sağlar. OneDrive’da durum bu şekilde değildir. OneDrive’da mobil ve web entegrasyonu başarılı bir şekilde yapılmış ve uygulamalar gayet iyi performans sergiler.

Microsoft 365 uygulamaları olmayan cihazlarda bile kullanıcılar mobil uygulamadaki veya web arayüzündeki OneDrive uygulamasını kullanarak belgeleri görüntüleyebilir. Sürücüde depolanmış herhangi bir dosyayı kolaylıkla indirebilir ve paylaşabilirsiniz.

Bu belgeleri doğrudan OneDrive uygulaması üzerinden düzenleyemezsiniz fakat bir belgeye tıkladığınızda mobil veya web tabanlı Microsoft 365 uygulaması otomatik açılır ve düzenleme yapmanıza olanak sağlar. Böylece bilgisayarınıza erişemediğiniz zamanlarda veya mobil cihazınızı kullanırken belgelerde değişiklik yapmanıza imkan sağlanır.

Fiyatlandırması

Microsoft OneDrive Fiyat
Microsoft OneDrive iş planları ücretlendirmesi

İşletmeler için kullanıcı başına aylık 70TL karşılığında kullanıcılar OneDrive dahil olmak üzere tüm Microsoft 365 uygulamalarına erişebilirler. OneDrive’ı Microsoft 365 uygulamalarıyla birlikte kullanarak dijital işbirliği ve dosya paylaşım özelliklerinden tam olarak faydalanılmasını sağlar. Aynı zamanda kullanıcı başına da 1 TB dahili depolama alanı ile şirketlerin ek depolama alanı almasına bir çözüm olabilir.

OneDrive’a bağımsız bir ürün olarak erişmek isteyenler için de seçenekler bulunuyor. OneDrive İş Planı 1 ve OneDrive İş Planı 2. İş Planı 1’e kişi başı ayda 28TL ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz. Bu plan kullanıcı başına 1TB depolama alanı ve daha önce bahsettiğimiz diğer tüm özellikleri kapsar. İş Planı 2’ye ise ayda kişi başı 56TL ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz. Bu paket sınırsız depolama alanı, gelişmiş güvenlik ve veri koruma özellikleri sunar.

OneDrive fiyatlandırma
Microsoft OneDrive bireysel planlar ücretlendirmesi

Bireysel paketlerde ise sadece depolama için kullanılan ve 5GB depolama alanı sunan ücretsiz bir paket bulunuyor. Bu paketin 100GB depolama alanı sunanı ise aylık 13,99TL.

Office 365 Ev paketinde ise aynı şekilde Microsoft 365 uygulamalarına erişim, Premium OneDrive özellikleri ve 6TB depolama alanı sağlıyor.

OneDrive Microsoft 365 ile birlikte kullanıldığında güvenli ve güçlü bir bulut depolama hizmetidir. İşletmeler için dijital işbirliği ve dosya paylaşımını kolaylaştırır. Kapsamlı bir bulut depolama ve dijital çalışma için çözüm arayan işletmeler için hem başarılı hem de kullanılabilir bir bulut depolama hizmetidir. Microsoft 365 ile entegrasyonu, kullanımı kolay kasa ve belge tarama özellikleri OneDrive bulut depolama hizmetini rakiplerinin çoğundan ayırıyor. İyi tasarlanmış çeşitli uygulamalar da OneDrive’ın platformlar arası işlevselliğinin kanıtlar nitelikte.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Bilgisayar mühendisliği öğrencisi ve teknoloji takipçisi.