Microsoft’ta 2014 yılında Steve Ballmer’ın emekliliği sonrası, CEO koltuğuna kimin oturacağı oldukça konu oldu. Kısa bir süre sonra Microsoft, yeni CEO’sunu Microsoft Azure‘da buldu. Yeni Microsoft CEO’su Satya Nadella oldu.
Yaşanan son gelişmelere göre ise Microsoft CEO’su Satya Nadella aynı zamanda oy çokluğuyla yönetim kurulu başkanı oldu.
Satya Nadella yönetiminde Microsoft, tekrardan Dünya’nın En Değerli Şirketleri arasına girdi. Aynı zamanda kendisi bu başarıları sayesinde oybirliği ile yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
Bill Gates Microsoft’ta CEO görevini 2000 yılında bıraktı. Ayrıca kendisi 2020 yılı itibariyle Microsoft’un yönetim kurulundaki görevinden de istifa etti.
Bu sayede Bill Gates’in Microsoft tarafında bir unvanı kalmadı. Kendini eski eşi ile kurdukları vakfın çalışmalarına adadı.
Bill Gates’in CEO görevinden istifasının üzerinden geçen 20 sene sonra ilk kez aynı kişi iki görevi üstleniyor. Satya Nadella 20 yıl aradan sonra hem CEO hem yönetim kurulu başkanlığını üstlenen ikinci kişi olacak.
Bu görevlendirme aynı zamanda Microsoft’un kendisine liderlik konusunda ne kadar güvendiğini gösterdi.
Satya Nadella, yönetim kurulu başkanlığı görevini 2014’te Bill Gates’ten alan John Thompson’dan devir alıyor. John Thompson ise bağımsız bir yönetici olarak Microsoft bünyesinde görev alıyor olacak.
Microsoft Geleceği Bulut Servislerinde Görüyor!
The Verge‘ün 2018 yılında Satya Nadella ile gerçekleştirdiği konuşmada bulut servisleri dikkat çekti. Öyle ki Satya Nadella şirketin geleceğinin Windows işletim sistemi tarafında değil bulut servisleri tarafında olduğunu söyledi.
Ancak günümüze geldiğimizde pandemi dönemi ile birlikte bilgisayar satışları adeta bir patlama yaşamış durumda. Bu duruma Windows tarafında da kayıtsız kalınmadı.
Microsoft, Windows 10 desteğini sona erdireceği tarihi açıklarken Windows 11 hakkında birçok haber ve sızıntı gündemde. Görünüşe göre Microsoft, işletim sistemi tarafında yapılacak geliştirmelerin de şirketin geleceğine olumlu etki edeceğine tekrar inandı.
Microsoft bulut tarafında ise 2010 yılında Microsoft Azure’u sundu. Bulut depolama çözümleri günümüzde oldukça kullanılmakta.
Azure’un rakipleri ise oldukça güçlü. Google Drive, Apple iCloud gibi bulut servisleri alternatif olarak karşımıza çıkıyor.
2018 yılında Microsoft CEO’sunun belirttiği gibi şirketin geleceği bulut servisleri mi? Bunu gelecek dönemde hep birlikte göreceğiz. Her ne olursa olsun Microsoft’un bulut servisleri konusunda da geliştirmeler ile karşımıza çıkacağı tahminler arasında.
Sizler Microsoft’un başarısı ve CEO’su hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.