Plantronics, (şu anki adıyla Poly) çoğunlukla ses teknolojisi ile ilgilenen bir elektronik şirket olarak dikkat çekiyor. Şirket 1961’den günümüze kadar bağımsız bir şekilde çalışmaya devam etti. Fakat son gelişmelere göre bu bağımsızlık sona eriyor. HP, Poly şirketini borçlarıyla beraber hepsi nakit olmak üzere 3.3 milyar dolar vererek satın alıyor!
HP’ye göre bu satın alım onların “hibrit çalışmaları” için yeni fırsatlar doğuracak. Kulaklık setleri ve görüntülü konuşma donanımları gibi cihazlar bu fırsatlara örnek olarak gösteriliyor.
Şirketlerin satın alındığı zaman bağımsız olarak çalıştığı daha önce de pek çok yerlerde görülmüştür. HP, Poly’nin bağımsız çalışıp çalışmayacağı hakkında bir yanıt vermedi. Kesine yakın olan bir bilgi ise yapılan anlaşmanın 2022 sonuna kadar tamamlanması.
Gerçekleşen anlaşma ile HP’den daha çok kulaklığa yönelik hamleler beklemek pek doğru olmaz. Plantronics, Poly ismini aldığı zaman kişisel ses teknolojisinden daha çok işe yönelik ses teknolojisine geçiş yaptı. Yani bu toplantı odası hoparlörleri ve görüntülü görüşme için kameralar gibi cihazlar da bu kapsamda yer alıyor.
Şirket tamamen kulaklık üretmeyi bırakmadı. Fakat kişisel ses kullanımı için çok fazla ürüne sahip değiller. HP’nin de kulaklık açısından pek eksiği olduğu söylenemez. Zira şirket gündelik kullanım için Hyper X serileri ile oyuncuları hedef alıyor.
HP Öncesinde Poly
HP’nin tam olarak Poly ile ne yapacağı bilinmese de, bu satın alım ses teknolojisi dünyası için çok mühim bir olay diyebiliriz. Poly, Bluetooth kulaklık teknolojisini kullanan ilk şirketlerden biriydi. Ayrıca şirket, ellerimizi serbest bir şekilde bırakabileceğimiz Bluetooth sesli konuşmalarında da çalınacak ilk kapılardan biriydi.
Ancak Sony, Apple ve Bose gibi aşırı güçlü rakipler sebebiyle bir şekilde beklenen çıkışı yapamadılar. Şirket, iyi kalitede kablosuz kulaklıklar üretmesine ve hatta onları rakiplerinden daha ucuz fiyata satmasına rağmen onların ürettiği heyecanı yakalamayı başaramadı. 2018’de gelen isim değişikliğinin sebebi çoğunlukla da bu yüzden diyebiliriz. Kişisel cihazlarda yakalanamayan başarı Poly’yi ofis cihazlarına odaklanmaya itti.
Poly’nin satın alınmaya negatif bakmadığını söylemek mümkün. Şirketin HP’den önce de talipleri olmuştu. 2018 yılında Poly, Logitech ile muhtemel bir satın alım için anlaşmaya varmaya çalışıyordu. Fakat bu anlaşma gerçekleşmedi. Dolayısıyla HP’nin yapmış olduğu bu satın alım, şirket için mutlu son olabilir.
Sizler HP’nin Poly’i bünyesine katması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizler de HP tarafından gerçekleştirilen bu satın alım hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.