En İyi Uzaktan Bağlanma Programı – 2023

Teknolojik cihazlar arasında bağlantı kurmanın çok çeşitli yöntemleri mevcut. Uzaktan bağlanma programları da teknoloji kullanıcılarının en sık tercih ettikleri yöntemlerden birisidir. Teknoloji kullanıcıları, bu yazılımlar aracılığıyla bilgisayarlar hatta mobil cihazlar arasında bağlantı kurabilmektedirler. Dijital ortamda çok sayıda uzaktan bağlanma programı olmasından dolayı en iyi uzaktan bağlanma programı hangisi diye merak edilmektedir.

Uzaktan bağlanma programları, sağlamış olduğu özelliklerle birbirlerinden farklılaşmaktadırlar. Bunun yanı sıra bu yazılımların bir kısmı ücretsiz hizmet verirken çoğunluğu ise ücretli bir şekilde kullanıcılarına hizmet sağlıyor. Bundan dolayı teknoloji kullanıcıları, hangi uzaktan bağlanma programını kullanacakları konusunda kararsızlık yaşayabiliyorlar.

Bizler de bu yazımızda sizler için en iyi uzaktan bağlanma programı hangisi sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Hazırlamış olduğumuz listemizde hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanıcılarına hizmet veren uzaktan bağlanma programlarına yer vermeye çalıştık. Böylece listemizi inceleyerek sizler için en uygun uzaktan bağlanma programını kolaylıkla tespit edebilirsiniz. İşte sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi uzaktan bağlanma programı önerileri listemiz:

AnyDesk

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi uzaktan bağlanma programı önerileri listemizin ilk sırasında AnyDesk yer alıyor. Almanya merkezli AnyDesk, 2015 yılından beri teknoloji kullanıcılarına hizmet veriyor. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan AnyDesk, aynı zamanda hızlı bir şekilde çalışmasıyla uzaktan bağlantı kurmak isteyen kişileri fazlasıyla memnun ediyor.

AnyDesk, sektörlere göre özelleştirdiği özellikleriyle kullanıcılarına hizmet veriyor. Bunun yanı sıra yazılımı genel olarak değerlendirdiğimizde ilk olarak kolay kullanımı dikkat çekiyor diyebiliriz. Öyle ki bilgisayarınızda AnyDesk kullanabilmek için uzun kurulum aşamalarını beklemeniz gerekmiyor. Yazılımın dosyasını bilgisayarınıza indirdikten sonra doğrudan kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

AnyDesk

Bunun yanı sıra AnyDesk, birbirine bağlanan iki cihaz arasında kolaylıkla dosya transferi yapılabilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca AnyDesk üzerinden uzaktan yazıcı, klavye, fare gibi donanımları da kontrol edebiliyorsunuz. Böylece AnyDesk sayesinde uzaktan başka cihazlar üzerinden gerçekleştirmek istediğiniz işlemleri hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yazılımın kısıtlı özellikler içeren deneme sürümünü ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. AnyDesk tarafından sağlanan tüm özelliklerden faydalanabilmek içinse aylık 12.90 Dolardan başlayan fiyatlarla sizler için uygun olan AnyDesk paketine abone olmanız gerekiyor.

TeamViewer

TeamViewer, günümüzde dünya genelinde en çok kullanılan uzaktan bağlanma programlarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Rossmanith GmbH adındaki bir şirket tarafından geliştirilen yazılım, ilk olarak 2005 yılında kullanıcılarıyla buluştu. TeamViewer, günümüzde ise TeamViewer AG tarafından geliştirilmeye devam ediyor.

Oldukça gelişmiş bir bağlantı teknolojisine sahip olan TeamViewer hem bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda kullanılabilmektedir. Bu doğrultuda yazılım kullanıcıları, bilgisayardan bilgisayara bağlantı kurabildikleri gibi bilgisayarlarından mobil cihazlarına da bağlantı kurabiliyorlar.

TeamViewer

TeamViewer, hızlı bağlantı teknolojisine sahip bir uzaktan bağlanma yazılımıdır. Bu doğrultuda TeamViewer üzerinden bağlantı kurulan cihazda yazılım güncellemesi ve dosya paylaşımı başta olmak üzere çeşitli işlemleri yapmak oldukça kolaydır. Bunun yanı sıra TeamViewer, bu işlemler esnasında kullanıcılarının gizliliğine de önem veriyor. TeamViewer kontrol paneli üzerinizden bilgisayarınıza bağlanan cihazları kolay bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz.

TeamViewer, bireyse kullanıcılarına ücretsiz olarak hizmet veriyor. Ayrıca şirket, kapsamlı bir uzaktan bağlantı teknolojisi kullanmak isteyen kullanıcılarına farklı ürünler sağlıyor. Bu noktada TeamViewer, ticari kullanımlarda kullanıcılarından lisans almalarını talep ediyor. TeamViewer lisans seçeneklerinin fiyatlandırması, aylık 50 Dolardan başlamaktadır.

Microsoft Remote Desktop

En iyi uzaktan bağlanma programı önerileri listemize Microsoft Remote Desktop ile devam ediyoruz. Teknoloji devi Microsoft, teknoloji kullanıcılarının yaşamlarını kolaylaştırabilmek adına çeşitli yazılımlar geliştiriyor. Bu yazılımlardan birisi de Microsoft Remote Desktop olarak karşımıza çıkıyor. İlk olarak 2012 yılında yayınlanan yazılım, kolay kullanımıyla dikkat çeken bir uzaktan bağlanma yazılımıdır.

Microsoft Remote Desktop

Microsoft, rakiplerinin aksine bu yazılımda arayüz tasarımına çok fazla önem vermedi. Bundan dolayı yazılımın sade, kullanışlı bir arayüze sahip olduğunu belirtebiliriz. Microsoft tarafından geliştirilen bu yazılımı Windows 10 ve 11’in yanı sıra Mac ve mobil cihazlarda da kullanabiliyorsunuz. Şirket, yazılımın özellikle Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda kullanımını oldukça kolaylaştırdı.

Microsoft tarafından geliştirilen Remote Desktop yazılımını hem bilgisayarınızda hem de mobil cihazlarınızda ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Yazılım üzerinden bilgisayardan bilgisayara bağlanabildiğiniz gibi mobil cihazlarınız arasında da bağlantı kurabiliyorsunuz.

RemotePC

RemotePC, IDrive Inc. tarafından geliştirilen bir uzaktan bağlanma programıdır. İlk olarak 2017 yılında teknoloji kullanıcılarıyla buluşan RemotePC, bilgisayar kullanıcılarının yanı sıra mobil cihaz kullanıcılarına da hizmet veriyor. Bundan dolayı yazılımın kullanıcı kitlesinin oldukça geniş olduğunu belirtebiliriz.

RemotePC

RemotePC, rakip yazılımlara göre daha yeni bir yazılım olduğu için genellikle kullanıcıların ilk tercihi olmuyor. Ancak RemotePC, özellikle gelişmiş güvenlik özellikleriyle uzaktan bağlantı kuracak kişilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Çünkü yazılımda 256 bit AES şifreleme özelliği mevcut. Bu şifreleme özelliği de hem bağlanan hem de bağlanılan cihazın güvenliğini başarılı bir şekilde koruyor.

Bunun yanı sıra RemotePC, hız ve kullanım kolaylığı konusunda da kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmeyi başarıyor. Oldukça sade ve kolay bir arayüze sahip olan yazılım üzerinden bağlantı kurmak çok kolay. Bundan dolayı RemotePC, son zamanların hızla yükselen uzaktan bağlantı kurma yazılımlarından birisidir. Yazılımın temel özelliklerinden ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyorsunuz. Ancak ticari amaçla yazılımı kullanacaksanız veya yazılımın tüm özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız bu durumda lisans satın almanız gerekiyor. RemotePC yıllık lisans ücreti, 24.50 Dolardan başlamaktadır.

Splashtop

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi uzaktan bağlanma programı listemize Splashtop ile devam ediyoruz. Splashtop, 2006 yılında geliştirilmeye başlanmıştır. Yazılımın geliştiricileri, başta IT sektörü olmak üzere çeşitli sektörlerde uzaktan bağlantı kurmanın önemini bildiklerini belirtiyorlar. Bu doğrultuda geliştiriciler, bireysel kullanıcılardan ticari kullanıcılara kadar tüm kullanıcı kitlelerine hitap eden Splashtop uzaktan bağlanma yazılımını geliştirdiler.

en iyi uzaktan bağlanma programı - Splashtop

Hızlı bir şekilde bağlantı kurma imkanı sağlayan Splashtop, bunun yanı sıra kesintisiz bağlantı konusunda da oldukça iddialı. Ayrıca Splashtop, kullanıcıların bağlantı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde dosya transferi yapabilmelerini sağlıyor. Tüm bu işlemler, 256 bit AES şifreleme sistemi ile korunuyor. Böylece yazılım, kullanıcılarının sorunsuz ve güvenliklerini riske atmadan uzaktan bağlantı kurabilmelerine olanak tanıyor.

Yenilikçi yazılımlardan birisi olan Splashtop, kullanıcılarının memnuniyetini artırabilmek için modern bir arayüz kullanıyor. Bunun yanı sıra Splashtop, arayüzün kolay kullanılabilmesi için gereksiz araçlara arayüzde yer vermiyor. Böylece Splashtop üzerinden cihazlar arası bağlantı kurmak oldukça kolay hâle geliyor. Hem bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda kullanılabilen Splashtop, ücretli bir şekilde kullanıcılarına hizmet veriyor. Yazılımın aylık lisans ücreti 5 Dolardan başlayan fiyatlarla karşımıza çıkmaktadır.

Chrome Remote Desktop

Google da uzaktan bağlantı kurma teknolojisinde hizmet veren şirketlerden birisidir. Teknoloji devi, 2011 yılında Chrome Remote Desktop olarak adlandırdığı uzaktan bağlanma programını geliştirdi. Kolay kullanımıyla teknoloji kullanıcılarının beğenisini toplayan yazılım, günümüzde en çok tercih edilen uzaktan bağlanma programlarından birisidir.

Yazılımın oldukça sık kullanılmasının ilk sebebi, çok kolay bir kullanıma sahip olması oluyor. İster mobil cihazınızda isterseniz bilgisayarınızda Chrome Remote Desktop’ı kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yazılım, cihazlar arasında çok hızlı bir bağlantı kurmaktadır. Böylece kısa sürede bağlanmak istediğiniz cihaza bağlanarak sorunsuz bir şekilde güncelleme, dosya aktarımı, toplantı gibi işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Google, bağlantı esnasında kullanıcılarının güvenliğini koruyabilmek adına 256 bit SSL şifreleme sistemini kullanıyor. Bunun yanı sıra Google, kullanıcılarının gizliliklerini özelleştirebilecekleri çeşitli özellikleri de sunuyor. Böylece Chrome Remote Desktop kullanıcıları, bağlantı esnasında herhangi bir güvenlik kaygısı yaşamadan programı kullanabiliyorlar. Chrome Remote Desktop, ücretsiz uzaktan bağlantı programlarından birisidir. Böylece direkt yazılımı cihazınıza indirerek kolay ve hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz.

LogMeIn

En iyi uzaktan bağlanma programı önerileri listemizde sırada LogMeIn yer alıyor. 2003 yılında Macaristan’da kurulan LogMeIn, yenilikçi teknoloji şirketlerinden birisidir. Öyle ki şirket, bulut teknolojilerini kullanarak kullanıcılarına uzaktan bağlantı kurabilme imkanı sağlıyor. Böylece LogMeIn, piyasada yer alan en hızlı bağlantı kurma yazılımlarından birisidir.

LogMeIn

LogMeIn, temel olarak işletmelerin ihtiyaç duyabilecekleri yazılımları geliştirmek adına kuruldu. Bu doğrultuda şirket, birçok işletmenin sıklıkla ihtiyaç duyduğu uzaktan bağlanma teknolojisi üzerine yazılım geliştirdi. Sade ve çok kullanışlı bir arayüzle geliştirilen LogMeIn, herkesin kolay kullanılabileceği bir araüyze sahip.

Bunun yanı sıra LogMeIn, kullanmış olduğu teknolojiler sayesinde kullanıcılarının cihazlar arasında hızlı ve sorunsuz bir şekilde bağlantı kurabilmelerini sağlıyor. Ayrıca 256 bit SSL şifreleme özelliğini kullanan LogMeIn, güvenlik konusunda da oldukça iddialı. LogMeIn, sadece ücretli bir şekilde hizmet vermektedir. Bu noktada yazılımın lisans ücreti, aylık 17 Dolardan başlayan fiyatlarla karşımıza çıkıyor.

VNC Connect

RealVNC tarafından geliştirilen VNC Connect, özellikle kurumsal şirketlerin sıklıkla kullandıkları bir uzaktan bağlanma programı olarak karşımıza çıkıyor. Gelişmiş özellikleri sayesinde kullanıcılarına oldukça profesyonel bir uzaktan bağlanma deneyimi sağlayan VNC Connect, bunun yanı sıra yenilikçi özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Gelişmiş bir arayüze sahip olan VNC Connect, bunun yanı sıra kolay bir kullanıma sahip. Böylece vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde cihazlar arasında bağlantı kurmak mümkündür. Bunun yanı sıra VNC Connect, kullanıcılarının güvenliğini de riske atmıyor. 256 bit AES şifreleme özelliğine sahip olan yazılım, bu özellik sayesinde kullanıcılarının herhangi bir saldırı veya tehditle karşılaşmalarını önlüyor.

VNC Connect, kullanıcılarına cihaz kontrolünün yanı sıra dosya aktarımı özelliği de sağlıyor. Bu sayede VNC Connect ile bağlanmış olduğunuz cihazlar arasında hızlı bir şekilde dosya aktarımı da yapabilirsiniz. Lisanslı bir şekilde kullanıcılarına hizmet veren VNC Connect, uygun lisans fiyatıyla rakiplerine karşı avantaj sağlamayı başarıyor. Öyle ki yazılımı ayda 3.70 Dolardan başlayan fiyatlarla kullanmanız mümkün.

ConnectWise Control

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi uzaktan bağlanma programı önerileri listemizin son sırasında ConnectWise Control yer alıyor. 2008 yılında Elsinore Technologies tarafından geliştirilen ConnectWise Control, günümüzde Connectwise Inc. tarafından geliştirilerek kullanıcılarıyla buluşuyor.

en iyi uzaktan bağlanma programı - ConnectWise Control

Kolay bir kullanıma sahip olan ConnectWise Control, sade arayüzü sayesinde kullanıcılarına diledikleri özelliklere hızlı ve kolay bir şekilde erişebilme imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra ConnectWise Control, bağlantı esnasında kullanıcılarının güvenliğini de riske atmıyor. Bu doğrultuda yazılımın güvenlik kısmında 256 bit AES şifreleme özelliği yer alıyor. Böylece ConnectWise Control kullanıcıları, güvenle başka cihazlara bağlanıp dosya aktarımı, bilgisayar yönetimi gibi işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

ConnectWise Control, özellikle kurumsal şirketler tarafından tercih edilen bir yazılımdır. Çünkü geliştiriciler, genel olarak kurumsal şirketlere hitap eden özellikler geliştiriyor. Bundan dolayı ConnectWise Control her ne kadar bireysel kullanıcılar tarafından kullanılsa da genellikle şirketler tarafından kullanılıyor. Kullanıcılarına ücretsiz deneme sürümü sunan ConnectWise Control, aylık 27 Dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla hizmet veriyor.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.