En İyi Telifsiz Müzik Siteleri – 2024

Müzik sektörü, çok farklı alanlarla birlikte çalışan bir sektördür. Bu doğrultuda oyun sektöründen reklamcılık sektörüne kadar birçok alanda müzikler kullanılmaktadır. Proje geliştiricileri için kullanmış oldukları müziklerin telifsiz olmaları büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde kullanılan müziklerin telif hakkından dolayı geliştirilen projeler, kullanılamaz hâle gelebilmektedirler. Bundan dolayı birçok sektörde insanlar, telifsiz müzikleri kullanmak istemektedirler. Bunun için de en iyi telifsiz müzik siteleri hangileri diye merak edilmektedirler.

Müzisyenler, müziklerini çeşitli platformlar üzerinden ücretli veya ücretsiz olarak telifsiz bir şekilde yayınlamaktadırlar. Müzik yayınlanan platformların sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Bu noktada müzik siteleri, sağlamış oldukları özelliklere göre birbirlerinden farklılaşmaktadırlar. Bizler de bu yazımızda sizler için en iyi telifsiz müzik sitelerinden bahsedeceğiz.

En İyi Telifsiz Müzik Siteleri

Envato Elements

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi telifsiz müzik siteleri listemizin ilk sırasında Envato Elements yer alıyor. 2006 yılında kurulan Envato, dijital dünyada projeler üreten kişilerin sıklıkla karşılaştıkları bir şirkettir. Çünkü Envato, geliştirdiği çeşitli platformlarla kullanıcılarına farklı sektörlerde hizmet veriyor. Envato tarafından kurulan platformlardan birisi de Elements olarak karşımıza çıkıyor.

2016 yılında kurulan Envato Elements; teknoloji kullanıcılarının video, müzik, fotoğraf ve benzeri ögelere hızlı bir şekilde ulaşmaları amacıyla kurulmuştur. Çevrimiçi bir pazar olan Envato Elements üzerinden size ait olan dijital ürünlerinizi satışa sunabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra geliştirmiş olduğunuz projeler için ihtiyaç duyabileceğiniz dijital ögelere Envato Elements üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Envato Elements’in en çok kullanılan kategorilerinin başında müzik kategorisi gelmektedir. Çünkü Envato Elements müzik kategorisinde farklı türlerden çok sayıda müzik mevcut. Böylece başta videolar olmak üzere geliştirdiğiniz projelerde Envato Elements üzerinden edindiğiniz müzikleri kullanabilirsiniz.

En İyi Telifsiz Müzik Siteleri - Envato Elements

Envato Elements, kullanıcılarına ücretli bir şekilde hizmet vermektedir. Aylık olarak ücretlendirme yapan Envato Elements, kullanıcılarına çeşitli üyelik paketleri sağlıyor. Bu paketler, temel olarak bireysel ve grup kullanımı olarak karşımıza çıkıyor.

Bireysel kullanımda Envato Elements, aylık 16.50 Dolar fiyatlandırma yapmaktadır. Bunun yanı sıra grup kullanımında ise gruptaki kişi sayısına göre ücretlendirme değişmektedir. Ayrıca Envato Elements, öğrencilere %30 indirim yaparak aylık 11.50 Dolar ücretle hizmet sağlıyor. Envato Elements aboneliği ile platformda yer alan içerikleri, sınırsız bir şekilde indirebiliyorsunuz.

Audio Library

Audio Library, her zevke ve projeye uygun çeşitli telifsiz müzikler ile kullanıcılarına hizmet veriyor. Platform, kullanıcı dostu arayüzü ve kolay arama özellikleriyle oldukça kullanışlı. Bu doğrultuda binlerce parça arasında gezinirken türler arasında dolaşabilir, duygusal bir melodi veya enerjik bir ritm bulabilirsiniz. Ayrıca platformun kullanışlı arayüzü üzerinden her bir parçanın uzunluğu, türü ve tempo gibi detayları gösteren ayrıntılı bilgilere erişebilirsiniz.

Audio Library hem kendi platformu hem de YouTube üzerinden kullanıcılarıyla buluşuyor. Öyle ki dilerseniz platformun web sitesi üzerinden kategoriler üzerinden dilediğiniz tarzdaki telifsiz müziklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Audio Library’nin YouTube kanalı üzerinden de telifsiz müziklere erişim sağlayabiliyorsunuz. Audio Library üzerinden edindiğiniz müzikleri YouTube videoları dışında kullanmak istiyorsanız bu noktada müzik sahibiyle iletişime geçmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Jamendo

En iyi telifsiz müzik siteleri listemize Jamendo ile devam ediyoruz. Jamendo, 2005 yılında kullanıcılarına hizmet vermeye başladı. Platform, dünya çapındaki içerik üreticileri, reklamcılar, film yapımcıları ve diğer yaratıcı profesyoneller için telifsiz müzik kaynağıdır.

Platformun en büyük avantajı, kullanıcıların özgün projelerine uygun müzikleri kolayca bulabilmesidir diyebiliriz. Binlerce telifsiz parça arasında gezinirken, farklı türler, duygusal tonlar, ritimler ve enstrümantal çalışmalar arasında seçim yapabilirsiniz. Her bir parça, detaylı bilgiler ve kullanım lisanslarıyla birlikte kullanıcılara sunuluyor. Bu özellik de kullanıcıların telif hakları konusunda endişe duymadan projelerine uygun müziği seçmelerine olanak tanıyor.

Jamendo üzerinden sunulan telifsiz müzikleri, videolarınız için ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Ancak oyun, film gibi projeleriniz için platformdaki müzikleri kullanmak istemeniz durumunda platforma abone olmanız gerekiyor.

Pixabay

Pixabay, daha çok telifsiz görselleriyle bilinen bir platformdur. Bunun yanı sıra Pixabay, farklı kategorilerden içerikleri de kullanıcılarına sunuyor. Bu içerik kategorilerinden birisi de müzik olarak karşımıza çıkıyor. Bizler de en iyi telifsiz müzik siteleri listemizde platforma yer verdik.

2010 yılında kurulan Pixabay, telifsiz dijital içerik konusunda en iddialı platformlardan birisidir. Kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde hizmet veren Pixabay, daha çok fotoğraf ve video içeriklerle ön plana çıkmaktadır. Ancak platform, telifsiz müzik konusunda da başarılı bir hizmet sağlıyor.

Platformda içerik sahipleri, lisans hakkı kendilerinde olan içerikleri CC0 lisansı altında yayınlayabiliyorlar. CC0 lisansı, yayınlanan içeriğin herhangi bir izin almaya gerek kalmadan kullanılabileceğini göstermektedir. Hatta bu lisansla yayınlanan içerikler, ticari içeriklerde bile kullanılabilmektedir. Öyle ki Pixabay, platformda yer alan içeriklerin atıf vermeye gerek olmadan özgürce kullanılabileceğini belirtiyor.

Pixabay, lisans konusunda içerik sahiplerinin hakkını da koruyor. Bundan dolayı Pixabay üzerinden içeriğini yayınlayan kişiler, içeriklerinin kullanılabilecekleri alanlar konusunda kısıtlama getirebiliyorlar. Bu yüzden Pixabay’den telifsiz müzik indireceğiniz zaman müziklerin kullanım koşullarını kontrol etmelisiniz. Eğer istisnai bir durum belirtilmediyse platformdaki müzikleri dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

HookSounds

En iyi telifsiz müzik siteleri listemizde sıradaki site, HookSounds oluyor. HookSounds, 2016 yılında kurulmuştur. İspanyol bir müzisyen tarafından kurulan platform, temel olarak müzik sektöründe çalışan kişilere hizmet veriyor. Bundan dolayı HookSounds’un oldukça kapsamlı bir müzik kütüphanesine sahip olduğunu belirtebiliriz.

HookSounds, çift taraflı olarak hizmet veren bir platformdur. Yani HookSounds üzerinden müzik indirmek mümkün olduğu gibi platform üzerinden müzik lisanslamak da mümkün. Böylece platformun müzik kütüphanesini, HookSounds üzerinden lisanslanan müzikler oluşturuyor.

HookSounds

HookSounds, platformda yer alan içerikleri iki lisans türü üzerinden kullanıcılarına sunuyor. Bu lisanslardan ilki, “Standard” lisans olmaktadır. Bu lisansa sahip olan müzikleri, hazırlamış olduğunuz video, podcast gibi içeriklerde kullanma hakkına sahipsiniz. Ancak bu lisansta sizlere herhangi bir ticari hak sağlanmıyor. Eğer ticari içeriklerinizde müzikleri kullanmak istiyorsanız bu durumda “Extended” lisansa sahip olmanız gerekiyor.

30 milyondan fazla kişinin kullandığı platform, ücretli olarak hizmet vermektedir. HookSounds’un hizmetlerinden aylık ve yıllık üyelik seçenekleriyle faydalanabilirsiniz. İki üyelik seçiminde de “Premium” ve “Business” paketleri mevcut. Business paketi, Premium paketinin tüm özelliklerini kapsadığı gibi daha geniş lisans seçenekleri sağlıyor.

HookSounds aylık Premium ücreti 24.99 Dolardır. Bunun yanı sıra Business paketine aylık abone olmak istemeniz durumunda aylık 74.99 Dolar ödeme yapmanız gerekecektir. Platform, yıllık üyelik seçeneğinde kullanıcılarına daha uygun fiyatlandırma yapıyor. Bu doğrultuda platforma yıllık abone olmak istemeniz durumunda Premium paketinde aylık 19.99, Business paketinde ise aylık 64.99 Dolar ödeme yapmanız gerekecektir.

Bensound

Bensound, en geniş telifsiz müzik kütüphanesine sahip olan müzik platformlarından birisidir. Birçok müzik platformu gibi bu platformun kurucusu da bir müzisyen. Bundan dolayı platformun kurucusu olan Benjamin Tissot, müzisyenlerin ihtiyaçlarını iyi bir şekilde tespit ederek Bensound’u geliştirmiştir.

Bensound, rakiplerine göre daha farklı bir işleyişe sahip. Müzik kütüphaneleri genellikle tamamen ücretli ya da ücretsiz olarak hizmet vermeyi tercih ediyorlar. Bensound ise hem ücretli hem de ücretsiz olarak hizmet veriyor. Platform üzerinden ücretsiz olarak indirdiğiniz müzikleri, atıf göstererek sadece videolarınızda kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra ücretsiz müzikleri, atıf gösterseniz dahi podcast gibi içeriklerinizde kullanmanıza izin verilmiyor.

Bunun yanı sıra Bensound’un ücretli abonelik seçeneklerinde ise lisans seçenekleri daha geniş. Platformu ücretli kullanmak istemeniz durumunda “Tam Erişim” ve “Müzik Başına Ödeme” seçenekleri sizleri karşılayacaktır. Tam erişim paketinde sınırsız müzik indirme ve bu müzikleri paketteki alt kategori tercihinize göre çeşitli platformlarda yayınlama imkanına sahip oluyorsunuz. Tam erişim paketinin fiyat aralığı, sağladığı özelliklere göre aylık 12-40 Dolar arasında değişmektedir. Bu paketten faydalanmak istemeniz durumunda en az 1 yıl abone olacağınızı taahhüt etmeniz gerekiyor.

Eğer platformu sürekli kullanmayacaksanız ve bunun için aylık ödeme yapmak istemiyorsanız bu durumda parça başına ödeme de yapabilirsiniz. Bensound, parça başı ödeme sisteminde yine sağlamış olduğu özellik farklarına göre 34-190 Dolar arasında fiyatlandırma yapmaktadır.

Epidemic Sound

2009 yılında kurulan Epidemic Sound, dünya genelinde en çok tercih edilen müzik kütüphanelerinden birisidir. Çünkü Epidemic Sound, oluşturulan kütüphanede her amaca uygun müziğe yer vermeye çalışıyor. Bunun sonucunda platform, oyun sektöründen yayıncılık sektörüne kadar farklı alanlarda bulunan çok sayıda insana hitap ediyor.

Gelişmiş bir arayüze sahip olan Epidemic Sound, kullanıcılarına diledikleri müzikleri kolaylıkla bulabilme imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra modern bir arayüzü bulunan platformu kullanmak oldukça keyifli. Böylece projeniz için en uygun telifsiz müziklere, Epidemic Sound sayesinde kolayca erişebilirsiniz.

En İyi Telifsiz Müzik Siteleri - Epidemic Sound

Epidemic Sound, birçok şirketle anlaşması bulunan bir müzik kütüphanesidir. Bundan dolayı platformun en çok kullanıcıya sahip olan müzik kütüphanelerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Epidemic Sound, bireysel kullanıcılarına ücretli bir şekilde hizmet vermektedir.

Epidemic Sound paketleri, kişisel ve ticari abonelikler olarak ikiye ayrılmış durumdadır. Kişisel paket, bireysel kullanıma uygun olan üyelik türüdür. Bu abonelik seçeneğinde dilediğiniz kadar müzik indirebiliyorsunuz. Ayrıca indirmiş olduğunuz müzikleri; video, podcast gibi çok çeşitli içeriklerinizde kullanabiliyorsunuz. Epidemic Sound bireysel abonelik seçeneğinin aylık ücretlendirmesi 9 Dolardır.

Ticari Epidemic Sound aboneliği ise bireysel abonelik paketine ek olarak müziklerin reklamlarda kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Yani müziği kullanacağınız içeriklerinizden gelir elde edecekseniz bu durumda platforma ticari abonelikle üye olmanız gerekiyor. Bu üyelik paketinin aylık ücretlendirmesi ise 19 Dolar olarak karşımıza çıkıyor. Epidemic Sound, kullanıcılarına abone olmadan önce 30 günlük bir deneme sürümü sunuyor.

PremiumBeat

Shutterstock, dijital dünyada en kapsamlı stok içerik sunan şirketlerden birisidir. Bu doğrultuda Shutterstock, stok müzik hizmeti de verebilmek adına 2005 yılında PremiumBeat platformunu kurdu. Shutterstock, bu alandaki tecrübesi sayesinde kapsamlı bir müzik kütüphanesine sahip olan bir platform geliştirmeyi başardı.

PremiumBeat, her sektörden proje geliştiricisine hitap etmeye çalışıyor. Bu doğrultuda platform üzerinden oyunlardan videolara çok farklı alanlarda kullanabileceğiniz müziklere erişim sağlayabilirsiniz. PremiumBeat, kütüphanesinde yer alan müzikleri ücretli bir şekilde kullanıcılarına sunuyor.

PremiumBeat, rakiplerine göre daha yüksek fiyatlarla hizmet veriyor. Bu noktada platformun aylık ücreti 64.95 Dolar olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik aylık abonelik seçeneğinde ayda sadece 5 tane müzik indirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra hoşunuza giden müzikleri, aylık abone olmadan lisans ücretini ödeyerek satın alabiliyorsunuz. Platformdaki 1 tane müziğin standart lisans ücreti 49, premium lisans ücreti ise 199 Dolardır.

Tunetank

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi telifsiz müzik siteleri listemizin son sırasında Tunetank yer alıyor. Tunetank hem geniş müzik kütüphanesi hem de uygun fiyatlandırma seçenekleri sayesinde en çok kullanılan müzik platformlarından birisidir.

Tunetank, müzik kütüphanesini çeşitli kategorilere ayırarak kullanıcılarına sağlıyor. Bu sayede projenizde kullanmak istediğiniz müziği, uygun kategoriyi seçerek kolaylıkla bulabilirsiniz. Üstelik başarılı bir müzik oynatıcısına sahip olan platform, müzikleri indirmeden dinleyebilme seçeneği de sağlıyor.

Tunetank

Tunetank, kullanıcılarına üyelik üzerinden hizmet vermektedir. Bundan dolayı platformun kütüphanesinde yer alan müzikleri kullanabilmek için ilk olarak üye olmanız gerekiyor. Ancak üyelik için zorunlu olarak ücret ödemenize gerek yok. Çünkü platformda ücretsiz ve pro üyelik seçenekleri mevcut.

Platformu ücretsiz olarak kullanmak istemeniz durumunda ayda 10 tane müzik indirebiliyorsunuz. Ücretsiz olarak indirmiş olduğunuz müzikleri, en fazla 5 videoda kullanma hakkına sahipsiniz. Bunun yanı sıra Tunetank, ücretsiz üyelerin müzikleri kullanabilecekleri platform konusunda herhangi bir kısıtlama yapmıyor.

Ücretli Tunetank üyeliği ise kullanıcılarına sınırsız müzik indirebilme imkanı veriyor. Ayrıca platformu ücretli olarak kullanan kişiler, indirdikleri müzikleri videolarında sayı kısıtlaması olmadan kullanabilme şansına sahipler. Platformun pro üyelik seçeneği için belirlediği aylık fiyat, 6.63 Dolar olarak karşımıza çıkıyor. Böylece Tunetank, en uygun fiyata telifsiz müzik hizmeti sağlayan platformlardan birisidir.

En İyi Telifsiz Müzik Siteleri: Genel Değerlendirme

Bir müziği projenizde kullanmaya karar verdiğiniz zaman, müziğin telifsiz olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Çünkü telifli müzikleri kullanmanız, telif sahibinin çeşitli yasal haklarını kullanmasına sebep olacaktır. Bu tür durumlarla karşılaşmak istemeyen kişiler, telifsiz müzikleri kullanmaya özen gösteriyorlar. Bu noktada insanlara hizmet veren çok sayıda telifsiz müzik sitesi geliştirilmiştir.

Telifsiz müzik siteleri hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanıcılarına hizmet vermektedir. Bundan dolayı internet ortamında çok çeşitli telifsiz müzik sitesine denk gelebilirsiniz. Ancak bu siteler içerisinde bazıları, geniş müzik kütüphaneleriyle daha çok ön plana çıkmaktadırlar. Bundan dolayı projelerinde en iyi müzikleri kullanmak isteyen kişiler en iyi telifsiz müzik siteleri hangileri diye merak etmektedirler.

Bizler de bu yazımızda sizler için en iyi telifsiz müzik sitelerinden bahsettik. Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi telifsiz müzik siteleri listemiz burada sona eriyor. Hazırlamış olduğumuz listeye göz atarak sizler için en uygun telifsiz müzik sitesini kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.