Günümüzde her aktivite de ya da boş anında müzik dinleyenler aramızda mevcut. Spor yaparken, yemek yaparken, işe giderken ya da yalnızca rahatlamak istediğimizde bile müzik hayatımızın önemli bir parçasını oluşturabiliyor. Peki bu durumda hangi platformu kullanıyoruz? En iyi müzik dinleme uygulamaları hangileridir? İnternetsiz müzik dinleme uygulamaları nelerdir?
Müzik dinlemek söz konusu olduğunda kullanıcılar kulaklık ya da hoparlör sistemleri doğrultusunda akış hizmeti tercihlerine bağlı kalmaktadır. Peki yalnızca en iyi müzik uygulamaları arasından sizin için doğru uygulama nasıl anlaşılır? Bu kapsamda öne çıkan bazı unsurlar mevcuttur. Sahip olduğunuz cihazlar, dinlemek istediğiniz müziğin ses kalitesi ya da kullanım kolaylığı bu unsurlardan olabilir.
Günümüzde akış hizmetlerini birbirinden ayıran hususları değişkenlik gösteriyor. Bunlar; müzik keşfinin kalitesi, masaüstü ya da mobil uygulamadaki kullanıcı deneyimi ve ses kalitesi gibi unsurlar oluyor. Pek çok platformun ücretsiz sürümleri mevcut olsa da aylık ya da yıllık abonelik seçenekleri ile deneyim kalitesi artış göstermektedir.
Müzik uygulamaları, yerel radyo istasyonlarına kıyasla uzun reklam araları olmadan şarkı dinlemenizi mümkün kılmaktadır. Hatta en sevdiğiniz şarkıları ücretsiz olarak dinlemeniz de mümkündür. Öte yandan müzik hizmetlerinin birçoğu hemen hemen aynı özelliklere ve görünüme sahiptir. Milyonlarca şarkı ve çalma listesi katalogları da platformlarda yer alıyor.
İster en iyi şarkılardan oluşan bir çalma listesi, ister yeni parçalar keşfetmek ya da gerçek başka kişilerin önerilerine ulaşmak olsun çeşitli müzik dinleme uygulamaları mevcut. Tüm dinleme beklentileriniz ve arzularınız için tasarlanan en iyi müzik dinleme uygulamaları listesini sizler için derledik.
İçindekiler
En İyi Müzik Dinleme Uygulamaları
Eğer daha önce hiç müzik uygulaması kullanmadıysanız ya da mevcut uygulamanızdan memnun değilseniz, yeni bir deneme sizin için iyi olabilir. Bu uygulamaların her biri her ne kadar ortak bir paydada buluşsalar da arayüzleri ve tasarımları ile birbirinden ayrılıyor. Bu nedenle kişisel tercihlerinize göre uygulamaları değerlendirmeniz iyi olacaktır. Peki en iyi müzik dinleme uygulamaları önerileri listemizde neler var? Hadi gelin yakından inceleyelim.
Spotify
En iyi müzik dinleme uygulamaları önerilerini listelediğimiz içeriğimizin başında en yaratıcı çalma listeleri ile Spotify yer alıyor. Spotify, şüphesiz çoğu kişi için en çok tanınan ve en popüler müzik dinleme uygulamasıdır. Eğer bir Spotify kullanıcısı değilseniz, en iyi ihtimalle çevrenizden en az bir kişinin uygulamayı kullanma ihtimali çok yüksektir. Ayrıca hem Android hem iOS işletim sistemine sahip cihazlarda yer almaktadır.
Spotify, en iyi müzik keşif algoritmalarına ve en hızlı kullanıcı arayüzüne sahip uygulamadır. Aynı zamanda diğer platformlara kıyasla alanın en iyi müzik dinleme uygulamalarından biridir. Ancak her ne kadar ücretsiz bir şekilde indirilebilen bir uygulama olsa da tamamen ücretsiz değildir.
Ücretsiz sürümde reklam yer almaktadır. Karıştırma modunda ayarlanmış reklamlar bulunmaktadır. Ancak bu dezavantajı yalnızca ücretsiz sürümde yer alıyor. Tüm özelliklerine erişebilmek ve çevrimdışı olarak kullanabilmek için premium hesaba sahip olmanız gerekiyor. Premium hesaba sahip olursanız çevrim dışı dinlemenin yanı sıra uygulama üzerindeki tüm müzik ve podcast’lere erişebilirsiniz. Diğer bir deyişle Premium hesap ile internetsiz müzik dinleme uygulamaları arasında da yer almaktadır.
Spotify, yaratıcı çalma listeleri ile kurulumu basit bir müzik uygulamasıdır. Yaratıcı çalma listeleri arasında ruh haline göre hazırlanan listeler de bulunmaktadır. Ayrıca popüler çalma listeleri ya da trendler gibi koleksiyonlar yer almaktadır.
Aynı zamanda beğendiğiniz ya da en çok dinlediğiniz şarkılara göre sizin için uygun çalma listeleri hazırlamaktadır. Bu bağlamda kendi oluşturduğu enerjik çalma listelerinin yanı sıra kişisel çalma listelerinizi özelleştirebilmeniz mümkündür. Üstelik arkadaşlarınızla müzik zevkinizi birleştiren Blend gibi özellikler de Spotify’da yer almaktadır.
Ayrıca kişisel kitaplıklara da sınırsız sayıda şarkı eklenmesine izin verilmektedir. Dahası çalma listelerinizi sosyal paylaşıma açabilirsiniz. Böylece sizi takibe alan kullanıcılar ne dinlediğinizi görebilir ve çalma listelerinizi kaydedebilir. Öte yandan uygulamada beğendikleriniz ya da dinlediklerinize dayalı benzer yeni sanatçı örnekleri size sunulmaktadır.
Apple Music
Hepimiz pek çok şekilde dijital dünyada aktifliğimizi koruyoruz. Dijital dünyada da müzik ve müzik dinleme platformları olmazsa olmaz uygulamalar olarak bizi karşılıyor. Aynı zamanda müzik platformları hem masaüstü hem de telefonlarda yer alıyor. En iyi müzik dinleme uygulamaları önerilerinde listelediğimiz Apple Music’de bu platformlar arasında yer alıyor.
Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız cihazınızda Apple Music uygulaması yüklü olarak bulunmaktadır. Ayrıca Android cihazınıza da Apple Music platformunu indirmeniz mümkündür. Ancak uygulama ücretli bir platformdur. Ücretli uygulama da farklı planlar da yer almaktadır.
Bunlar; Kişisel, Aile ve Üniversite Öğrencisi olarak yer almaktadır. Bu planlar arasında kendinize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Öte yandan iTunes arşivlerinde ise çok sayıda parça yer alıyor. Bu sayede Apple Music mağazasından satın alınan şarkılar ile bütünleşmektedir.
Apple Music’in sunduğu en önemli özelliklerden birisi ise şüphesiz Kayıpsız Ses desteğidir. Stüdyo kalitesine şarkı dinlemeye olanak sağlayan bu özellik kaliteli bir kulaklıkla birleşince Apple Music’i en iyi müzik dinleme programları arasına yerleştirmektedir. Ayrıca önceden indirdiğiniz şarkılar ile internetsiz müzik dinleme uygulamaları arasında da yer aldığını söylemek mümkün.
Fizy
En iyi müzik uygulamaları önerileri arasında listelediğimiz Fizy, Türkiye merkezlidir. Müzik dinleme platformunun sahibi ise Turkcell’dir. Türkiye merkezli olması kullanıcılar tarafından tercih edilmesinin önemli bir payını oluşturmaktadır. Aynı zamanda sunduğu yenilikler ve kolaylık ile de platform öne çıkan uygulamalar arasında yer almaktadır.
2008 yılında kurulan ve 2011 yılında tekrar yayına başlayan Fizy, 2022 itibari ile 80 milyondan fazla şarkıya erişimi mümkün kılmaktadır. 2008’de Ercan Yaris tarafından kurulan platform daha sonra %70 hisse ile operatör firması Turkcell’e satılmıştır. Ayrıca platformun limitli versiyonu ücretli ve ücretsiz olarak bazı ülkelerde kullanıcıların erişimine açık olarak bulunmaktadır. Bunlar; Türkiye, Almanya, Ukrayna, Belarus ve KKTC’dir.
Fizy ile istediğiniz an istediğiniz sanatçıya ya da şarkıya kolayca erişme imkanı bulabilirsiniz. Öte yandan ücretsiz bir sürüme sahip platform olarak öne çıkar. Ancak içerik kalitesi ve uygulama kolaylığı bakımından ücretli sürümü daha fazla tercih edilmektedir. Dahası kişisel kütüphane ve alan yaratma seçenekleri ücretli versiyonda yer almaktadır.
Aynı zamanda her nerede olursanız olun Fizy ile milyonlarca şarkı ve video kliplere ulaşabilirsiniz. Hatta ücretsiz olarak telefon, tablet, bilgisayar ya da Apple TV’de dinleme imkanına sahipsiniz. Ayrıca en önemli özelliklerden biri Fizy’de internetiniz yokken de müzik dinleyebilirsiniz. Bu çevrimdışı özellik sayesinde her an müzik listelerine ulaşabilirsiniz.
YouTube Music
Google’ın en büyük akış hizmetlerinden biri olan YouTube Music, en iyi müzik uygulamaları önerileri rehberimizde paylaştığımız bir diğer platform. YouTube Müzik, YouTube’un özel müzik akış uygulamasıdır. Belki de YouTube platformu müzik videoları için popüler bir merkez olduğundan YouTube Music tercih edilmektedir. Böylece uygulama özel bir müzik akışı deneyimi ile kullanıcıların tercih ettiği platform olarak öne çıkmaktadır.
YouTube Music’in arayüzü oldukça iyi düzenlenmiştir. Diğer platformlara kıyasla YouTube Music’de şarkı sözleri ve şarkı listelemeleri dikey bir pencerede görünmektedir. Böylece gezinme daha hızlı ve kolay gerçekleşmektedir. Öte yandan uygulama üzerinde şarkıyı dinlemekten müzik videosunu izlemeye kolayca geçiş yapılmaktadır. Dahası YouTube Music, Apple Music ve Spotify platformlarının en iyi sanatçı izleme özelliklerini birleştirmektedir.
Bu bağlamda “Beğendiğiniz” şarkıları sanatçılara göre görebilirsiniz. Aynı zamanda bir sanatçının tüm kataloğunu ve yeni yayınlarını görebilmek için sanatçı profiline abone olmak yeterli olacaktır. Ayrıca güçlü öneri motoru da daha önce ne çaldığınıza ve ne yaptığınıza göre şarkı ve içerik sunmak için uyum yaratmaktadır. Ek olarak akıllı arama işlevi adını bilmediğiniz şarkıları bulmanıza da yardımcı olmaktadır.
Tüm bunlara ek olarak müzik dünyası YouTube Music’de 70 milyondan fazla orijinal şarkı yer almaktadır. Tüm bunlara ek olarak kişiselleştirilmiş müzik deneyimi sunmaktadır. Müzik dinleme uygulaması YouTube Müzik’in hem ücretli hem ücretsiz sürümü bulunmaktadır.
Ancak ücretsiz sürümün bir dezavantajı bulunuyor. Bu dezavantaj, uygulama üzerinde ekran kapalı halde ya da başka bir uygulamaya geçiş halinde müziğin durmasıdır. Aynı zamanda ücretsiz sürümde tahmin edildiği üzere reklam desteği bulunmaktadır.
Uygulamanın ücretli sürümü ise YouTube Premium aboneliği ile ücretsiz olarak verilmektedir. Böylece hem YouTube Premium hem de YouTube Music platformlarını tek ücret ödeyerek kullanabilirsiniz. Premium üyelik ile internetsiz müzik dinleme uygulamaları arasına giriş yaptığını da belirtelim.
SoundCloud
En iyi müzik dinleme uygulamaları önerileri listemizde yer verdiğimiz bir diğer uygulama ise SoundCloud. Estetik açıdan iyi bir minimalist tasarımı ve düzene sahip SoundCloud, kesintisiz bir gezinme deneyimi sunmaktadır. Ücretsiz müzik uygulaması olarak öne çıkan ve son derece popüler müzik akış hizmeti olan SoundCloud, podcast, haber ve trend müziklerin takip edildiği platformdur.
SoundCloud platformunda trend müzikler ve Trend Audio akışları keşfedilmektedir. Diğer platformlarda da bulunduğu gibi türe göre şarkı arama, arkadaşları ve sanatçıları takip etme gibi seçeneklerde yer almaktadır. Aynı zamanda SoundCloud platformunda diğer kullanıcılar tarafından da yüklenen çeşitli ses iletileri yer almaktadır.
SoundCloud hesabı ve aboneliği size reklamsız dinleme seçeneği sunmaktadır. Böylece önizleme olmadan yüksek kaliteli ses ve çevrimdışı dinleme özelliklerine sahip olunmaktadır. Bir kullanıcı hesabı oluşturduğunuz takdirde kayıtlı şarkılara ve diğer verilere hem uygulamadan hem web sitesinden erişmek mümkündür.
Deezer
Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi müzik dinleme uygulamaları listemizin son sırasında Deezer yer alıyor. Deezer, 2007 yılında kurulan bir müzik platformu olarak karşımıza çıkıyor. Fransa merkezli şirket, kısa sürede dünyanın birçok ülkesinde hizmet vermeye başlamıştır. Böylece Deezer, günümüzde en çok kullanılan müzik dinleme platformlarından birisi olmayı başardı.
Müzik kütüphanesi oldukça geniş olan Deezer, bunun yanı sıra kullanıcılarına podcast dinleyebilme imkanı da sağlıyor. Ayrıca platformda yer alan radyo özelliği, kullanıcıların müzik zevklerine göre yeni müzikler keşfetmelerine yardımcı oluyor.
Deezer, reklamlı bir şekilde ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ayrıca platformu reklamsız olarak kullanmak isteyen kişiler, aylık veya yıllık abonelik seçenekleriyle platforma abone olarak reklamsız bir şekilde diledikleri müzikleri dinleyebiliyorlar.
En İyi Müzik Dinleme Uygulamaları: Sonuç
Müzik dinlemeyi seven biriyseniz, çok büyük ihtimalle akıllı telefonunuzda yer alacak müzik dinleme uygulaması sizin için çok önemli olacaktır. Bu uygulamalardan beklentiler kişiye göre değişkenlik gösterse de en önemli unsur tabii ki kesintisiz ve ulaşılabilir bir müzik dinleme uygulamasına sahip olmaktır.
Kesintisiz bir müzik dinleme uygulamasının yanı sıra kullanıcı arayüzü de önemli olacaktır. Öte yandan ses kalitesi, kullanılabilirlik ya da kullanıcı deneyimi diğer tercih etme unsurlarını oluşturur. Tüm bu etkenler doğrultusunda oluşturduğumuz en iyi müzik dinleme uygulamaları önerilerini sizler için bir araya getirdik.
Yapılan her aktivite de müziğin ruhunu dinlendirdiğine dair bilimsel gerçeklikleri duymuş olma olasılığınız çok yüksek. Eğer bu bilimsel gerçekliği duyduysanız ve müzik sizin için vazgeçilmez bir unsursa sınırsız müzik sizin için en önemli tercih olacaktır. Bu nedenle sınırsız müzik dinlemenin keyfine ulaşmak için müzik dinleme uygulamaları önemli hale geliyor. Birbirinden farklı deneyimlerin yer aldığı çeşitli sayıda platformda kullanıcılar bir araya geliyor.
Müzik akış hizmetleri aracılığıyla kişisel müzik kitaplığınızın keyfini çıkarabilirsiniz. En iyi müzik uygulamaları önerilerinde listelediğimiz platformlarda yeni sanatçılar keşfetme, milyonlarca şarkıya ya da sanatçıya ulaşma imkanı bulabilirsiniz. Bu uygulamaların birçoğu ücretsiz olmakla beraber Android ve iOS cihazlar ile de uyumludur.
Ancak önemli nokta en iyi kullanıcı deneyimine sahip uygulamalara ulaşabilmenin tek yolu ücretli sürüme sahip olmaktır. Platformların birçoğunda aboneliklere özel ücretsiz deneme imkanı bulunmaktadır. Eğer size uygun olan müzik dinleme uygulamasına karar verdiyseniz geriye kalan tek şey hesap oluşturmak olacak.