En İyi Görüntülü Konuşma Uygulamaları – 2024

Görüntülü konuşma uygulamaları özellikle son zamanlarda sıklıkla kullanılıyor. Pandemi döneminde bazı zamanlarda insanlar, arkadaşlarından ve ailelerinden uzak kalmak zorunda kaldılar. Bu noktada devreye görüntülü konuşma uygulamaları girdi. Bu uygulamalar sayesinde insanlar, dünyanın bir ucundaki yakınları ile diledikleri gibi konuşabiliyorlar.

Yalnızca aile için değil aynı zamanda işleri yürütmek için de görüntülü konuşma ve toplantı uygulamaları devreye girdi. Dünyanın en büyük şirketleri bile sosyal mesafeyi en aza indirmek için sanal toplantı odaları oluşturdu. Görüntülü konuşma uygulamaları onlar için de bir nevi kurtarıcı oldu.

Tabii ki birçok alanda olduğu gibi görüntülü konuşma uygulamaları pazarında da bir rekabet söz konusu. Birçok geliştirici, bu alanda kullanıcılarına hizmet vermeye çalışıyor. Bundan dolayı kullanıcılar, en başarılı ve kullanışlı görüntülü konuşma uygulamaları hangileri diye merak ediyorlar.

Bizler de bu yazımızda sizlere referans olabilmesi adına en başarılı görüntülü konuşma uygulamalarından bahsedeceğiz. Aynı zamanda bu uygulamaların başarılı ve başarısız olduğu noktalara da değineceğiz.

Uygulamaları listeledikten sonra görüntülü konuşma uygulamaları güvenilir mi sorusuna da cevap vermemiz doğru olacaktır. Birçok kişi, bu uygulamaların ne işe yaradığını bilse de güvenilirlik konusunda şüphe duyuyor. Bizler de bu konuya bir netlik kazandırmak istiyoruz. Ancak öncelikle en iyi görüntülü konuşma uygulamaları nelermiş bakalım.

En İyi Görüntülü Konuşma Uygulamaları

Yazımızın daha önceki kısımlarında piyasada onlarca görüntülü konuşma ve toplantı uygulaması olduğundan bahsetmiştik. Sizler için seçtiklerimiz hem bilgisayar hem de telefonlardan kullanabileceğiniz uygulamalar ve programlar oluyor.

Skype

Listemizin ilk sırasında çok uzun yıllardır hayatımızda olan bir görüntülü konuşma uygulaması yer alıyor. Skype, 2003 yılında kullanıcılara sunulan ve internet tarihinin en eski görüntülü konuşma uygulamalarından birisi olması yönünden dikkat çekiyor.

Skype ile rehberinizde ekli olan kişileri aramak, mesaj göndermek, görüntülü konuşmak ve ekran paylaşmak gibi tüm işlemler mümkün hale geliyor. Buna ek olarak Skype ile doğrudan bir cep numarasını da aramak mümkün hale geliyor.

Her ne kadar son dönemlerde pabucu dama atılmış olsa da Skype, hala piyasadaki en iyi görüntülü konuşma uygulamalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Kendisinden güçlü ve popüler rakiplerine rağmen hala adından söz ettirmesi de başarısını gösteren unsurlardan birisi oluyor.

Skype

FaceTime

Listemizin ikinci sırasında Apple tarafından geliştirilen bir görüntülü konuşma uygulaması yer alıyor. FaceTime, daha öncesinde yalnızca Apple ekosistemi içerisinde yer alan cihazlar arasında görüşme imkanı sağlıyordu. Örneğin, FaceTime ile iPhone, iPad ve Mac cihaza sahip olan yakınlarınızı aramanız mümkündü.

Ancak bu durum Apple’ın getirdiği son güncelleme ile ortadan kalktı. Artık Apple ekosisteminde yer alan bir cihaz kullanan kişiler, Android cihaza sahip olan kişilere de FaceTime bağlantısı gönderebiliyor. Böylece, eğer iPhone ya da iPad’iniz bulunmuyorsa bile tarayıcı üzerinden FaceTime görüşmesine katılabiliyorsunuz.

FaceTime, tamamen ücretsiz bir uygulama olarak sunuluyor. Apple cihazınıza yüklü bir şekilde gelen uygulamaya Apple Kimliği ile giriş yapabiliyorsunuz. Daha sonrasında internet üzerinden sevdiklerinizi görüntülü ve sesli bir şekilde arayabilirsiniz.

Facetime-ios-15

Google Duo

Listemizin üçüncü sırasında Google Duo yer alıyor. Google’ın geliştirmiş olduğu bu görüntülü sohbet uygulaması da FaceTime’ın Android dünyasındaki muadili demek yanlış olmayacaktır. Ancak burada ufak bir farklılık devreye giriyor. Google Duo uygulamasını iOS cihazlara da indirmek mümkün.

Google Duo, platformlar arası görüşmeye olanak sağlayan bir görüntülü konuşma uygulaması. Örneğin, bir kişi bilgisayardan, bir kişi iPhone’dan bir başka kişi ise Android bir tabletten aynı sohbete katılabiliyor. Böylece, herhangi bir cihaz zorunluluğu olmadan farklı kişiler ile sohbet sağlanabiliyor.

Aynı anda 32 kişiye kadar görüntülü konuşma desteği sağlayan Google Duo, aynı zamanda birtakım gerekli araçlara da sahip. Bunlardan en çok dikkat çeken ise şüphesiz düşük ışık desteği oluyor. Eğer bulunduğunuz alandaki ışık düşük ise Google Duo daha iyi görünmenizi sağlayacak ayarlar yapıyor. Google Duo ile bir görüşme yapmak için Google hesabına sahip olmanız gerekiyor.

google-duo

Signal

Esasında bir görüntülü konuşma uygulamasından çok mesajlaşma uygulaması olsa da Signal, bu işleviyle de kullanıcıların beğenisini topluyor. Geçtiğimiz dönemde WhatsApp’ın yaşadığı sözleşme probleminden sonra yıldızı parlayan Signal, piyasadaki en güvenilir mesajlaşma uygulamalarından birisi olmasıyla dikkat çekiyor.

Signal’in güvenilir olmasının arkasındaki en büyük etkenlerden birisi tamamen açık kaynak kodlu olması. Böylece akıllarda herhangi bir soru işareti kalmamasına olanak tanıyor. Ayrıca geliştiriciler Signal’in görüntü ve ses kalitesinin en üst seviyede olduğunu belirtiyor.

Tamamen ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunulan Signal, size ve sevdiklerinize güvenli bir mesajlaşama ve görüntülü konuşma deneyimi sunduğunu vadediyor.

signal

WhatsApp

Görüntülü konuşma uygulamaları arasında yer alan bir diğer mesajlaşma uygulaması da şüphesiz WhatsApp oluyor. Şu anda akıllı telefon kullanan ve WhatsApp ismini duymayan kişi sayısının sıfıra yakın olduğunu tahmin etmek hiç de güç değil. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp eski adıyla Facebook yeni adıyla Meta şirketinin bir ürünü olarak sunuluyor.

WhatsApp ile mesaj göndermek, anlık durum, dosya, fotoğraf, konum ve kişi paylaşmak mümkün. Ancak tüm bunların ötesinde WhatsApp, görüntülü ve sesli görüşme imkanı da sunan bir uygulama olması ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda piyasada en çok kullanılan görüntülü konuşma uygulamalarından birisi olduğu da tahmin ediliyor.

WhatsApp’ın yalnızca Google Play Store’da bile milyarlarca defa indirildiği belirtiliyor. Bu başarısının ardında yer alan en önemli faktörlerden birisi kullanışlı ve pratik bir uygulama olması. Rehberinizde kayıtlı olan ve WhatsApp kullanan tüm kişilerle görüntülü ya da sesli görüşmeniz mümkün. Tabii ki sizi engellemedikleri sürece.

whatsapp-goruntulu-konusma

Rakuten Viber

Rakuten Viber, dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen bir iletişim platformudur. Rakuten’in güçlü altyapısıyla desteklenen Viber, modern iletişim ihtiyaçlarına cevap veren güvenilir, kullanıcı dostu ve çok yönlü özellikleriyle öne çıkmaktadır.

Kullanıcı gizliliği ve güvenliği, Rakuten Viber’ın öncelikli odak noktalarından biridir. End-to-end şifreleme ile iletilen mesajlar, aramalar ve medya dosyaları, kullanıcıların özel konuşmalarını korumak adına son derece güvenlidir. Rakuten Viber, metin mesajlaşmasının yanı sıra sesli ve görüntülü arama özellikleri sunarak kullanıcılarına geniş bir iletişim yelpazesi sağlıyor. Grup sohbetleri, konum paylaşımı, çıkartmalar ve dosya paylaşımı gibi özellikler, iletişimi daha zengin ve etkileşimli hale getiriyor.

Rakuten Viber, kullanıcıların güvenli, özgür ve zengin bir iletişim deneyimi yaşamalarını sağlayan yenilikçi bir iletişim platformudur. Kapsamlı özellikleri ve güvenilir altyapısıyla, insanların dünyanın her yerinden birbirleriyle bağlantıda kalmasını sağlayarak iletişimin sınırlarını genişletiyor. Rakuten Viber, sahip olduğu özelliklerle en iyi görüntülü konuşma uygulamaları listemizde kendisine yer bulmayı başardı.

Rakuten Viber

Zoom

En iyi görüntülü konuşma uygulamaları listemizin son iki yılda parlayan yıldızı Zoom, dünyanın her yerinden adının duyulduğu bir uygulama haline geldi. Pandemi sırasında en köklü şirketlerden uzak yaşayan arkadaşlara kadar herkese ev sahipliği yapan Zoom, piyasadaki en popüler görüntülü konuşma uygulamaları arasında yer alıyor.

Zoom’un bu başarısının ardındaki sebeplerden birkaçı, oldukça geniş topluluklar ile toplantı oluşturabilmek, toplantıları düzenleme ve planlama açısından kolaylık ve yüksek kaliteli bir deneyim sağlama oluyor. Tabii ki her kullanıcının Zoom tercih etme sebebi farklı olabiliyor.

Zoom esasında ücretli bir görüntülü konuşma uygulaması olsa da iki kişilik konuşmalarda herhangi bir zaman sınırı bulunmuyor. Daha fazla kişiyle olan görüşmelerde ise 40 dakikalık bir süre sınırına sahip olduğunu belirtmek gerekli. Eğer bir abonelik satın alırsanız bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

Cisco Webex

Webex platformu uzun zamandır yayında olan bir görüntülü toplantı platformudur. Covid-19 sırasında yıllık planlarla birlikte ilk 4 ay ücretsiz, şirketleri destekleyen promosyon planlarını yükselten zengin özelliklere sahip bir hizmet olduğunu da belirtelim.

Cisco Webex ile masaüstü ekranınızı, bir belgeyi veya bir uygulamayı paylaşabilirsiniz. Ayrıca fikirlerini paylaşmanız için arka planda bir beyaz tahta açmanıza olanak sağlar. Bu nedenle görüntülü konuşma uygulamasından çok toplantı uygulaması arayan kişiler için ideal olduğunu belirtelim.

Sadece tek bir tıklama ile Salesforce, Microsoft Teams, Slack, Canvas ve Moodle gibi popüler öğrenme yönetim sistemlerinden görüntülü toplantı başlatabilirsiniz. Ayrıca bu araç Outlook, Office 365, Google ve çok daha fazlasını desteklemektedir. Bu nedenle tercih edebileceğiniz toplantı uygulamalarından birisidir.

Cisco-Webex-gorusme görüntülü konuşma uygulamaları

Facebook Messenger

En iyi görüntülü konuşma uygulamaları listemizde yer alan bir başka araç ise Facebook Messenger oluyor. Meta yani eski adıyla Facebook tarafından geliştirilen bu uygulama aracılığıyla arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle görüntülü konuşmak mümkün hale geliyor.

Uygulama temel olarak bir mesajlaşma uygulaması. Ancak aynı zamanda içerisinde sesli ve görüntülü arama özelliklerini de barındırıyor. Bu yönüyle WhatsApp ve Signal uygulamalarına biraz benzediğini söylemek mümkün. Aynı zamanda uygulama içerisinde grup sohbetleri ve çok kişinin bulunduğu görüntülü aramalar da mevcut.

Aynı anda 50 kişiye kadar destek sağlayan Facebook Messenger, görüntülü arama kalitesi konusunda da oldukça iddialı. Üstelik sekiz kişiye kadar interaktif video özelliklerinin de desteğini sunuyor. Hatta görüntülü aramalarda yer alan özellikler sayesinde birlikte bir video izlemek bile mümkün hale geliyor.

facebook messenger

Google Meet

Google’ın G Suite planıyla birlikte gelen en iyi görüntülü toplantı araçlarından biridir. Toplantılara doğrudan takvim üzerinden veya mail davetiyle katılabilirsiniz. Her toplantı otomatik olarak içeri arama ayrıntılarını içerir ve konuklar tarafından akıllı telefonları üzerinden sadece iki tuşla aktif hale getirilebilir.

Google Duo’nun daha profesyonel ve toplantılar için müsait hali olan Google Meets, farklı paketler ile hizmet sağlar. Bunun arkasındaki sebep ise kişisel görüşmelerden çok şirketler için tasarlanmış olmasıdır. Aynı zamanda Google Meet, birçok profesyonel şirketin tercihidir.

Google ayrıca, pandeminin ardından 30 Eylül 2020 tarihine kadar gelişmiş kurumsal özelliklerini tüm G Suite müşterilerinin kullanımına sunmuştur. Arama başına 250 katılımcıya, 100.000’e kadar canlı akış izleyicisine, toplantı kayıtlarına olanak tanır. Buna ek olarak 2021 Temmuz tarihine kadar ücretsiz bir şekilde süre sınırı olmadan sohbet imkanı da tanımıştır.

Google Meet için Çevrilmiş Altyazı Özelliği Geliyor!

Microsoft Teams

Şirketler ve okullar için en başarılı araçlardan bir diğeri de Microsoft Teams’dir. Adından da anlaşılabileceği gibi Microsoft tarafından geliştirilen bu uygulama ile farklı ekipler oluşturmak, üyeleri yönetmek ve daha birçok işlem mümkün hale gelmektedir.

Microsoft Teams, piyasadaki en başarılı toplantı uygulamalarından birisi olarak tanınır. Bunun başlıca sebebi uygulamanın sunduğu sayısız seçenektir. Kişiler bir toplantı sırasında ekran paylaşabilir, Teams uygulamasına yükledikleri slayt gösterisini başkasına tanıtabilir, toplantı kaydı alabilir ve söz almak için el kaldırabilirler.

Bunun haricinde okullar için de birçok araç sunmaktadır. Dersler için ayrı ekipler oluşturmak, bu ekipler için bir not defteri, ödev klasörü vb. araçları kullanmak da mümkündür. Microsoft Teams üzerinden sınav yapma imkanı da kullanıcılara sağlanmaktadır. Piyasadaki birçok uygulama gibi Microsoft Teams de farklı planlar ile satılmaktadır.

görüntülü konuşma uygulamaları

Discord

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi görüntülü konuşma uygulamaları listemize Discord ile devam ediyoruz. 2015 yılında kullanıma sunulan Discord, günümüzde en çok kullanılan iletişim platformlarından birisidir. Öyle ki Discord, genel olarak oyuncular tarafından kullanılan bir platformdan iş sektöründe dahi kullanılan bir platform halini almıştır.

Birçok kullanıcısı, Discord’un yazılı ve sesli iletişim özelliğini kullanıyor. Bunun yanı sıra Discord, kullanıcılarına görüntülü konuşma imkanı da veriyor. Hatta Discord, bu özellik kapsamında kullanıcılarına ekran paylaşabilme başta olmak üzere çeşitli özellikler de sağlıyor. Böylece Discord’un görüntülü konuşma özelliğinin fazlasıyla kullanışlı olduğunu belirtebiliriz.

Oldukça basit bir kullanıma sahip olan Discord, bunun yanı sıra ücretsiz bir şekilde kullanıcılarına hizmet vermektedir. Bundan dolayı Discord, günümüzde görüntülü konuşma için en çok tercih edilen iletişim platformlarından birisidir.

en iyi görüntülü konuşma uygulamaları - Discord

BlueJeans

Listemizin son sırasında yer alan uygulama ise BlueJeans oluyor. Zamanlama ve iş birliği araçlarından tek dokunuşla toplantı oluşturmaya olanak sağlayan bir görüntülü toplantı aracıdır. Bu aracı kullanmanız için hiçbir şey indirmenize veya yüklemenize gerek yoktur.

BlueJeans size HD kalitede görüntülü toplantılar, arka plan gürültü engellemeli Dolby Voice ses ve 100’e kadar katılımcı sunma olanağı sağlar. Bulut kaydı, ekran paylaşımı ve uygulama içi verimlilik araçları gibi özelliklere de sahiptir.

BlueJeans’ı Microsoft Teams, Facebook, Office 365, Google Takvim, Slack, Trello ve daha fazlasına entegre edebilirsiniz. Dolby, Cisco, Polycom, Lifesize ve diğer sistemlerden tek bir tuşla çok kolay bir şekilde toplantılara katılabilirsiniz. Fiyatlandırma planları aylık 9,99 ABD dolarından başlar. Ancak bu uygulama şu anda Türkiye üzerinden kullanılamamaktadır.

bluejeans-goruntulu-konusma

Görüntülü Konuşma Uygulamaları Güvenilir mi?

Görüntülü iletişim uygulamaları, özellikle pandemi sürecinde çok sık kullanılmaya başlandılar. Bundan dolayı bu uygulamaların sayısı artmaya da başladı. Kullanıcılar, bu kadar geniş bir pazarda diledikleri özelliklere sahip olan uygulamayı seçip kullanabiliyorlar. Fakat çoğu kullanıcının aklında aynı zamanda bir soru takılıyor. Bu soru da “bu uygulamalar güvenilir mi” sorusu oluyor.

Öncelikle ilk olarak güvenilirlik sorusunun cevabı, çoğu konuda olduğu gibi büyük ölçüde kullanıcıların tercihe bağlı diyebiliriz. Belirttiğimiz gibi piyasada birçok uygulama mevcut. Bu uygulamaların çoğu, farklı geliştiriciler tarafından piyasaya sunuldular.

Geliştiricilerin kullanıcılardan uygulama için istedikleri izin tercihleri farklılık gösterebiliyorlar. Bundan dolayı kullanıcıların güvenliği, aslında çoğunlukla kendi tercihlerine bağlı. Her ne kadar Google Play, App Store gibi platformlar güvenlik konusunda tedbir alsalar da geliştiriciler erişebildikleri bilgiler dahilinde kullanıcıların bazı bilgilerine erişebiliyorlar.

Güvenlik konusunda şüpheleriniz bulunuyorsa kullanım için cihazınıza erişim için daha az izin isteyen uygulamaları tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra bazı geliştiriciler, konuşmaları sunucularında depolamak isteyebiliyorlar.

Bunun için de normal olarak kullanıcılarından onay istiyorlar. Eğer kullanıcılar, konuşmalarının kayıt edilmesini istemiyorlarsa konuşmaları sunucularında depolamayan uygulamaları tercih edebilirler. Özet geçmek gerekirse uygulamalar güvenilir ancak tercih ettiğiniz uygulama bunda büyük bir rol oynuyor. Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi görüntülü konuşma uygulamaları listemiz burada sona eriyor.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

2006 yılından bu yana web yayıncılığı ile ilgilenen Yiğit, WordPress ve Ruby programlama dili fanatiğidir. Yaklaşık 15 yıldır teknoloji, internet ve programlama hakkında Türkçe içerikler üretmeye devam ediyor.