Basecamp nedir ve ne işe yarar diye sorulduğunda kısaca, sanal platformda dünya çapından proje yönetimi ve iletişimi sağlayan bir araçtır diyebiliriz. Bu araç, bir projeyi ya da programı yönetirken zorlanan, her şeyin dağınık olduğunu düşünen ve bununla başa çıkmaya çalışırken stresle mücadele eden insanlara çevrim içi bir asistan görevi üstlenmeyi sağlıyor. Basecamp uygulamasıyla birlikte her şeyi organize ederek yönetmek ve takip etmek daha kolay hale geliyor.
Özellikle COVID-19 döneminde ofis ortamından uzaklaşmak zorunda kalan firmalar ve işletmeler için oldukça kullanışlı görülen Basecamp, kullanıcılarına fonksiyonlu bir arayüz sunuyor. Uzaktan çalışmanın getirdiği karışıklıkları ayrı ayrı platformlardan halletmek yerine Basecamp tüm bunları tek bir çatı altında topluyor.
Basecamp uygulaması da nedir sorusuna cevap olarak; daha az toplantı, daha az karışıklık ve daha iyi iletişim için kendisinin en iyi yer olduğunu söylüyor. Uygulama içinde bulunan zamanlayıcı, anımsatıcı, yapılacaklar listesi, e-posta yönetimi, mesaj gönderimi ve bildirim alımı, projelerinizi daha planlı yönetmenize yardımcı oluyor. Projenizde yapılacak olan bir eylemin tamamlandığı bildirimini anında e-posta ya da bildirim yoluyla almanız diğer işinize geçmek için size büyük bir zaman kazandıracaktır. Böylece tek bir uygulamadan aldığınız bildirimler, birden fazla uygulamadan gelecek olan bildirimlere kıyasla her şeyi daha sade ve düzenli hale getiriyor. Aynı zamanda gün içindeki toplantıları ve aramaları azaltıp hem zamandan hem de harcadığınız paralardan tasarruf etmiş olursunuz. Basecamp uygulamasına iOS, Android ve web tarayıcı üzerinden her şekilde erişim sağlayabilirsiniz.
Proje yöneticisi olarak; çalışanlarınıza sormak istediğiniz her soruyu anında sorup kontrol sağlayabilirsiniz. Ayrıca olup biten durumları bütün olarak takip edip projenin geleceği için bir fikir edinebilirsiniz.
Çalışan bir birey olarak; size atanan görevleri, teslim tarihlerinizi, geciktirdiğiniz görevleri ve tamamladıklarınızı kontrol edip görevlerinize tek bir pencereden göz atabilirsiniz.
İçindekiler
Basecamp Uygulamasının Şirketinize Sundukları
Basecamp Hills Chart
Uygulamanın bu özelliği sayesinde bir tepe grafiğine sahip olup projelerinizin tam olarak ne aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.
Company HQ
Bu özellikle birlikte şirketinizdeki çalışanları ve departmanları birbirleriyle senkronize bir şekilde takip edip onlara duyurular yaparak, görevlerini takip ederek ve sosyalleşmelerini sağlayarak bir arada tutmuş olursunuz. Bu sayede yalnızca proje yönetimi değil şirketinizin de gidişatını kontrol altına alabilirsiniz.
Message Board
Mesaj panosu aracılığıyla tüm mesajlarınızı tek bir yerde toplayıp karışık ve düzensiz e-postalar arasında konuşmaları aramak zorunda kalmazsınız. Herkesin okuyabileceği konuşmalar ve tartışmalar düzenleyebilirsiniz. Bu sayede mesaj gönderilecek listenizi defalarca kontrol etmenize gerek kalmaz. Duyurular, geri bildirimler ve fikir alışverişleri Mesaj Panosunda rahat bir şekilde düzenli tutulabilir.
To-dos
To-dos, yani yapılacaklar listesi sekmesinde yapmanız gereken tüm işleri bir arada görebilirsiniz. İşlerinizin bitiş tarihlerini ve geciken görevlerinizi buradan takip edebilirsiniz. Böylece, bir yönetici olarak kimin hangi işten sorumlu olduğunundan, çalışan olarak da hangi işleri yapmanız gerektiğinden haberdar olabilirsiniz.
Schedule
Önünüze sunulan bir takvimle o ay içerisinde hangi günlerde hangi işleri tamamlamalısınız ya da yaklaşan bir iş etkinliğiniz varsa onları Schedule özelliğiyle takip edebilirsiniz.
Docs&Files
Projede yer alacak olan dosyalar, raporlar, görseller ya da incelemeler gibi belgeleri paylaşmaya yarayan bir sekmedir. Bu sayede işinize yarayacak bir raporu kolayca burada elde edebilirsiniz.
Group Chat
Farklı bir mesajlaşma platformuna gerek kalmadan Basecamp üzerinden de gerçek zamanlı sohbet oluşturabilirsiniz. Çalışanlarınızdan anlık geri dönüş almak istiyorsanız burada mesajlaşabilir ve isterseniz tek bir mesajı tüm çalışanlarınızın görmesini sağlayabilirsiniz. Basecamp bu araca Campfire (kamp ateşi) adını veriyor.
Automatic Check-Ins
Daha verimli bir çalışma ortamı için çalışanlarınızı anlık kontrol ederek projenin ya da yapacakları işlerin nasıl gittiğini düzenli olarak teyit edebilirsiniz. Yönetmekte olduğunuz ekibi bu sayede daha kontrollü ve düzenli tutabilirsiniz.
Basecamp İçin Fiyatlandırma
Basecamp nedir sorusuna detaylı bir şekilde cevap verdikten sonra, kullanıcılar için önemli olan diğer konu fiyatlandırmadır. Basecamp, kullanıcılarına öncelikle 30 günlük ücretsiz bir deneme sürümü sunuyor. Kredi kartı gerektirmeden istediğiniz zaman deneme sürümünü iptal edebilme şansınız vardır. 30 günlük deneme sonrasında bu uygulamaya erişim için Basecamp sizden yıllık 99$ ödemenizi istiyor. Bu ödemeyle Basecamp üzerindeki her özelliğe sınırsız bir erişim sağlayabilirsiniz.
Ayrıca öğrenciler, serbest çalışanlar ve bireysel projeleri olanlar için de bir pakete sahiptir. Bu paket limitli fakat ücretsizdir. Ücretsiz paketle 3 projeye kadar proje ekleyip en fazla 20 kişiyi projenize dahil edebilirsiniz. İşletme çapında olmayan kullanıcılar için limitli sayıda özelliği olsa da yeterli olabilir.
Basecamp aynı zamanda birden fazla uygulamanın görevini tek bir uygulamada gerçekleştirdiği için maliyet olarak tasarruflu olabilir. Ayrıca telefonunuzda diğer uygulamaların depolamayı artırması sorununun da önüne geçmiş oluyor.
Basecamp’in sunduklarıyla artık proje yönetiminin karmaşık ve kurallı yapısını geleneksel yollarla takip etmenize gerek kalmayacak. Herkesin de bildiği gibi, bir projenin başarılı olabilmesi için en önemli şey proje yönetim aşamasıdır. Bu aşama ne kadar planlı ve düzenli gerçekleşirse sonuç çok daha iyi olacaktır. Kaynaklar, zaman, maliyet ve ekibin iyi yönetilmesi bu işin temelinde yatan yapı taşları olduğu için Basecamp uygulaması da işletmelere daha iyi bir proje yönetimi gerçekleştirmeleri yönünde bu açıdan kolaylıklar ve çeşitlilikler sunuyor.