Adobe Photoshop Windows 10 sürümü ile oldukça fazla kullanıcıya hitap ediyor. Windows üzerinde oldukça stabil çalışan Adobe Photoshop artık ARM sürümü ile de karşımızda.
Windows ARM aslında farklı bir işlemci mimari türü. Günümüzde bilgisayarlar Intel x86 ve 64 bit mimari kullanıyor. Windows ARM 2016 yılında ortaya çıkmış bir mimari. Bu sayede çok daha düşük güç tüketimi elde ediliyor.
Aynı zamanda mobil veri bağlantılarını mümkün kılıyor. Öte yandan Windows deneyimi açısından oldukça sınırlandırılmış.
Windows ARM basit bir masaüstü ve Windows mağazasına sahip. Aslında bu mimariyi en çok 2’si 1 arada olarak adlandırdığımız bilgisayarlarda görebiliriz. Bu tip bilgisayarlar için oldukça iyi işletim sistemleri olarak karşımıza çıkıyor.
Şimdi ise Abobe Photoshop, Windows ARM için kullanımı mümkün kılıyor. Geçtiğimiz kasım ayında beta sürümü ile karşımıza çıkan program şimdi ise final sürümü ile kullanıma hazır.
Ancak bu sürüm ile birlikte birçok özelliğin henüz kullanılamadığını belirtelim. Gelecek güncellemeler ile birçok diğer özelliğinin de kullanılabilmesi mümkün olacaktır.
Şimdilik kullanımda olmayan özellikler ve bazı sorunların çözümleri Adobe’un resmi sayfasında yer alıyor.
Windows ARM için Adobe Photoshop’u indirmek isterseniz tek ihtiyacınız Adobe Creative Cloud’u indirmek. Bu sayede Creative Cloud’a giriş yaparak program seçenekleri arasından Photoshop ARM sürümünü seçerek indirmeyi tamamlayabilirsiniz.
Windows 10 ARM işlemcili bir cihazda Photoshop kullanmak istiyorsanız en az 8 GB RAM’e ihtiyacınız var. Ancak, Adobe önerilen boyutun 16 GB olduğunu ifade ediyor.
Adobe Photoshop Windows ile Neler Sunuyor?
Adobe Photoshop, görsel tasarım gibi işlerle uğraşan kişiler için vazgeçilmez bir program. Sunduğu oldukça fazla seçenek ve anlaşılabilir arayüzü ile oldukça tercih ediliyor.
Adobe Photoshop yeni sürümleri ile her yıl karşımıza çıkıyor. Şirket bu sürümler ile birlikte arayüz değişimi ya da farklı özellik eklemek gibi bir yol izleyebiliyor.
Örneğin, son sürüm olan Adobe Photoshop 2021 için gelen yeniliklerden bazılarını ele alalım. Yeni sürüm karmaşık arka planları ayırma konusunda çok daha başarılı bir şekilde çalışabiliyor.
Ayrıca, gökyüzü rengi değiştirmelerinde menü üzerinde yer alan farklı seçenekler ile daha başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor.
Sadece Photshop değil, Creative Cloud ile birlikte resim, video gibi kaynaklarınızı kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Örneğin, Photoshop üzerinden düzenlediğiniz bir görseli dışa aktarıp After Effects ile farklı tasarımlar elde edebilirsiniz.
Tüm bu olasılıkları sağlayan programı ARM tabanlı işlemcilerde de görmek sevindirici bir haber. Gelecek güncellemelerle daha da başarılı bir program haline geleceğine ise şüphe yok.
Sizler Adobe Photoshop programının Windows ARM tabanlı cihazlara sunulması hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz!