GeForce Now Fiyat – 2023

GeForce Now fiyat bilgisi paylaştığımız içeriğimiz ile karşınızdayız. Sizler için merak edilen GeForce Now hizmetinin 2023 yılındaki paketlerini ve fiyatlarını bir araya derledik. Ayrıca bu paketler arasındaki farklara da içeriğimizde değindik. Tüm bunlara ek olarak GeForce Now üyelik ve üyelik iptali gibi gerekli konuları da sizler için açıkladık.

Geçtiğimiz dönemlerde Nvidia tarafından piyasaya çıkarılan GeForce Now hizmeti oyun dünyasını tamamen değiştirdi desek yeridir. Bu hamlesiyle birçok rakibinden farklı bir yeniliğe imza atan Nvidia, herkes için oyun oynama imkanlarını büyük ölçüde kolaylaştırdı.

Eğer GeForce Now hizmetini daha önce duymadıysanız kısaca açıklayalım. Bu hizmet sayesinde desteklenen tüm cihazlardan yalnızca internet bağlantınızı kullanarak oyun oynamanız mümkün. Bu cihazlar arasında ise bilgisayar, tablet, televizyon hatta telefon bile yer alıyor. Böylece stabil bir internet bağlantısı ile satın aldığınız ve GeForce Now tarafından desteklenen oyunları dilediğiniz cihazınızdan oynayabiliyorsunuz. Daha detaylı bilgi için hazırladığımız GeForce Now nedir içeriğine göz atabilirsiniz.

Tabii ki böylesine başarılı bir hizmetin de tamamen ücretsiz olması pek gerçekçi değil. Her ne kadar ücretsiz bir paket de sunsa Premium üyelikler ile GeForce Now deneyimini daha başarılı bir şekilde yaşamak mümkün. Şimdi lafı uzatmadan 2023 yılındaki GeForce Now fiyat listesine bakalım.

GeForce Now Fiyat – 2023

geforce-now-fiyati

Nvidia, Türkiye’deki ortağı olan Game+ ile birlikte günümüzde beş farklı kullanıcı paketi sunmakta. Bu paketlerden birçoğu benzer özelliklere sahip olsa da kullanım süresi ve fiyat konusunda önemli farklılıklara sahip olduklarını belirtelim. Ayrıca bir paket tamamen farklı özelliklere sahip olarak dikkat çekiyor.

Aşağıdaki tabloda paylaştığımız paketler haricinde GeForce Now Türkiye paketleri arasında 24 saatlik bir paket de yer alıyordu. Ancak son güncellemeler ile birlikte bu paketin siteden kalktığını görmek mümkün. İlerleyen dönemde GeForce Now yetkililerinin bu paketi tekrar geri getirme ihtimali mevcudiyetini koruyor. Buna ek olarak ücretlerde bir değişiklik olması da her an söz konusu. Olası bir zam durumunda içeriğimizin en kısa sürede güncelleneceğini de belirtelim.

PaketGeForce Now Fiyatı
BasicÜcretsiz
Premium140 TL/ay
3 Aylık Premium300 TL/3 ay
6 Aylık Premium520 TL
11+1 Aylık Premium960 TL

GeForce Now Paketleri

Nvidia, GeForce Now kullanıcılarına temelde iki farklı paket sunmakta. Bu paketler ise Basic ve Premium olarak adlandırılıyor. Basic paket adından da anlaşılacağı üzere temel düzeyde GeForce Now deneyimine sahip olmanızı sağlıyor.

Öte yandan Premium paket ise GeForce Now’ın tüm özelliklerine sahip olmanızı mümkün kılıyor. Ayrıca Premium paketler arasında da bazı süre farklılıklarının olduğunu belirtmekte fayda var. Şimdi detaylı bir şekilde her iki paketin de özelliklerini inceleyelim.

Basic

Daha önce de belirttiğimiz gibi Basic paket, içerisinde yalnızca temel unsurları bulunduran GeForce Now paketi olarak dikkat çekiyor. Bu yönden baktığımızda Premium pakete göre birçok dezavantajı bulunduğunu söylemek mümkün. Ancak Basic paket tamamen ücretsiz olması nedeniyle belki de en büyük avantajı elinde tutuyor diyebiliriz.

Premium öncesinde yalnızca deneme amaçlı bir paket kullanmak istiyorsanız Basic paket sizin için mükemmel bir seçenek olacaktır. Günlük 30 dakikalık oturum süresiyle GeForce Now deneyimini yaşayabilirsiniz. Yalnızca birkaç özelliğe yalnızca Premium paketlerde ulaşabileceğinizi belirtelim.

Bu özelliklerden birisi sınırsız oturum hakkı oluyor. Eğer Basic paket kullanıyorsanız maalesef sınırsız oturum hakkına sahip olamıyorsunuz. Ayrıca servisi kullanmak isteyen çok sayıda kişi varsa yoğunluk nedeniyle de bu pakete sahip kullanıcıların sıra beklemesi gerekiyor. Öncelikli erişim hakkının bu paketteki kullanıcılara tanınmadığını da belirtelim.

Tüm bunlara ek olarak Basic paket kapsamında RTX desteği de mevcut değil. Yani bu paketle oynayacağınız oyunların grafiği Premium pakettekilere göre çok daha kötü oluyor. Bunların haricinde Premium ve Basic paketin son derece benzer işlevlere sahip olduğunu belirtelim. Eğer öncelikle GeForce Now’ı denemek istiyorsanız bu paketi tercih edebilirsiniz.

ÖzelliklerGeForce Now Basic
Oturum SüresiGünlük 30 dakikalık oturum süresi
Oturum SayısıSınırlı kapasite, yoğun dönemlerde kuyrukta bekleme
Erişim ÖnceliğiStandart erişim
RTX DesteğiBulunmuyor
geforce-now-basic

Premium

İkinci GeForce Now paketi ise Premium oluyor. Daha önce saydığımız özelliklerin tamamı aslında bu paket ile kullanıcılara sunuluyor. Ancak yine de detaylı bir şekilde açıklamakta fayda var. Kısaca Basic paketten en büyük farkı tam bir GeForce Now deneyimi sunuyor olması diyebiliriz. Tabii ki bu paket Basic paketten farklı olarak ücretli olarak sunuluyor.

Öncelikle GeForce Now Premium üyeleri 6 saate kadar oturum süresine sahip. Böylece diledikleri gibi oyun oynama konusunda bir engelleri olmadığını belirtelim. Gün içerisinde 6 saate kadar oturum sürdürmek Premium üyelerine sunulan başlıca hak. Ayrıca sınırsız oturum hakkı olduğunu da belirtelim. Böylece servis günde bir defa ile sınırlı olmuyor.

Tabii ki yoğunluk durumlarında Premium üyelerinin öncelikli olduğunu da belirtmekte fayda var. Böylece beklemeden oyun oynamaya başlayabiliyorlar. Bu da aslında Premium’un en önemli avantajlarından birisi oluyor. Bir diğer önemli detay ise RTX desteği olarak ifade ediliyor. Nvidia’nın RTX teknolojisi Premium üyeler tarafından kullanılabiliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse, Premium GeForce Now aboneleri RTX destekli ve öncelikli erişimli bir şekilde oyun oynayabiliyor. Ayrıca sınırsız oturum hakkına sahip olan bu kişiler 6 saatlik oturum süresiyle de oyunlarını dilediğince oynama şansını elinde tutuyor.

Tabii ki daha önce belirttiğimiz üzere bu paket türü ücretli olarak dikkat çekiyor. Aylık, üç aylık, altı aylık ve on iki aylık olmak üzere dört farklı Premium paketi olduğunu da belirtelim. 140 TL ile 960 TL arasında değişen fiyatları da yukarıda sizler için hazırladığımız tabloda görebilirsiniz.

ÖzelliklerGeForce Now Premium
Oturum Süresi6 saatlik oturum süresi
Oturum SayısıSınırsız oturum sayısı
Erişim ÖnceliğiÖncelikli erişim
RTX DesteğiRTX desteği mevcut
premium

GeForce Now Nasıl Kayıt Olunur?

Fiyatların ardından en sık sorulan sorulardan birisi ise GeForce Now hizmetine kayıt işleminin nasıl yapıldığı oluyor. Bu nedenle içeriğimizde GeForce Now kayıt işlemini de açıklamanın faydalı olacağını düşündük. Bu işlemleri tamamlamak için şu adımları yerine getirmeniz gerekmekte:

  • Öncelikle GeForce Now powered by Game+ resmi sitesine ulaşmanız gerekmekte.
  • Ardından anasayfada yer alan Giriş Yap butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkacak sayfada Üye Ol seçeneği ile devam edin ve kişisel bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde doldurarak işlemi sürdürün.
  • Kayıt tamamlandıktan sonra sitede yer alan Paketler sekmesine tıklayın.
  • Sizin için uygun olan paketi seçin ve İndir ve Oyna sayfasından gerekli uygulamayı indirin.
  • İndirdiğiniz uygulamanın cihazınız için doğru olduğuna emin olmalısınız. İşletim sistemi ve cihazınızla uyumlu uygulamayı indirin.

GeForce Now servisine kayıt olmak aslında bu kadar basit. Ancak zaman zaman servis içerisinde bazı süreç farklılıkları olduğunu belirtmekte fayda var. Örneğin paket satın alma sırasında bekleme listesi görürseniz sitenin size ulaşması gereken davet e-postasını beklemeniz gerekmekte. Servisteki yoğunlukları engellemek için bu şekilde bir sistemin bazen kullanıcıların karşısına çıktığını hatırlatalım.

Buna ek olarak paket satın alımı sırasında Günlük Paket Satış Limiti uyarısıyla da karşılaşmanız mümkün. GeForce Now hizmetinde dengeyi sağlamak adına günlük belirli sayıda paket satıldığı da ifade ediliyor. Bunun sebebi de aslında daha önce açıkladığımız gibi yoğunluğu engellemek oluyor. Ancak bu limit günlük olarak sıfırlanıyor. Yani bu uyarıyla karşılaştıysanız sonraki gün işlemi tamamlayabilirsiniz.

GeForce Now Nasıl İptal Edilir?

Kullanıcıların sorduğu bir başka soru ise GeForce Now nasıl iptal edilir oluyor. Daha önce belirttiğimiz gibi GeForce Now aylık olarak yenilenen bir pakete de sahip. Yani kullanım süresi sona erdiğinde paketin yeniden yenilendiğini belirtmekte fayda var. Tabii ki bunu istemiyorsanız dilediğiniz zaman GeForce Now üyeliğinizi iptal edebilirsiniz. Bunun için şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

  • Öncelikle GeForce Now hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından sitede karşınıza çıkacak Profil sekmesine tıklayın.
  • Bu sayfada yer alan paket bilgisinin altındaki İptal Et seçeneği ile işlemi sürdürün.
  • Ardından işlemi onaylayın ve tamamlayın. İptal sonrasında bir sonraki fatura tarihine kadar hizmeti kullanmaya devam edebileceğinizi hatırlatalım.
nasil-iptal-edilir

GeForce Now Fiyat: Sıkça Sorulan Sorular

Nvidia’nın GeForce Now hizmeti ile merak edilen birçok sorunun da yanıtını içeriğimizde paylaşmanın faydalı olacağını düşündük. İşte Nvidia GeForce Now ile ilgili sıkça sorulan sorular ve yanıtları:

GeForce Now kaç TL 2023?

Nvidia GeForce Now powered by Game+ aboneliği 2023 yılında farklı fiyatlara sahip. Ücretsiz pakete ek olarak aylık paket 140 TL, 3 aylık paket 300 TL, 6 aylık paket 520 TL ve 1 yıllık paket 960 TL olarak ifade ediliyor. Abonelik süresi arttıkça aylık ücretin düştüğünü de belirtmekte fayda var.

GeForce Now günde kaç saat?

Basic paket üyeleri günlük 30 dakika oturum süresine sahiptir. Premium üye sahipleri ise sınırsız oturum ve 6 saat oturum süresi hakkına sahiptir. Ayrıca Basic paket üyelerinin yoğunluk dönemlerinde giriş için sıra beklediğini de belirtelim. Premium paket üyeleri ise öncelikli erişim ile oyun oynama şansına sahip.

GeForce Now kaç FPS alırım?

GeForce Now hizmetini kullanarak 60 FPS alma seçeneği bulunmaktadır. Daha yüksek bir FPS değeri halihazırda Türkiye sunucusunda yer almamaktadır.

GeForce Now 4K var mı?

Nvidia GeForce Now Türkiye sunusu maksimum FHD çözünürlüğü desteklemektedir. Dileyen kullanıcılar 720p çözünürlük ve 60 FPS ile oyun oynayabilir. Dileyen kullanıcılar ise 1080p çözünürlük ve 60 FPS ile oyun oynama şansına sahiptir. Ancak 4K çözünürlük desteği Türkiye’de henüz bulunmamaktadır. Buna karşın seçili bölgelerdeki Nvidia GeForce Now RTX 3080 üyelikleri 4K ve 2K çözünürlük kullanabilmektedir.

GeForce Now en az kaç Mbps?

720p 60 FPS GeForce Now deneyimi için minimum 15 Mbps internet hızına sahip olmanız gerekmekte. 1080p 60 FPS için ise minimum 25 Mbps internet hızına sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

geforce-now-fiyat

GeForce Now Fiyat: Genel Değerlendirme

Bu içeriğimizde oyun sektöründeki dev adımlardan biri olan GeForce Now hizmeti ile ilgili fiyat bilgilerini sizler için bir araya getirdik. Ayrıca içeriğimizde paket içerikleri ve GeForce Now hizmetiyle ilgili sıkça sorulan soruları da yanıtlamaya çalıştık.

GeForce Now ile internet bağlantınızın stabil olduğu her yerde birçok cihaz ile oyun oynamak cidden oyun dünyası için dev bir sıçrama. Sistem gereksinimlerinin geride kalmaya başladığı bu gelişme ile oyunlar tüm kullanıcılar için oynanabilir hale geliyor.

Nvidia GeForce Now fiyat içeriğimiz burada sona eriyor. İlerleyen dönemlerde fiyatlarda bir güncelleme olursa içeriğimizin güncelleneceğini bir daha hatırlatalım.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Teknolojiye yoğun bir ilgi duyan Mert, 10 yılı aşkın süredir teknolojik gelişmeleri ve haberleri yakından takip etmektedir. Özellikle oyunlara ve teknolojik cihazlara oldukça meraklıdır.