En İyi Mobil Oyunlar – Mart 2024

Her gün birbirinden güzel mobil oyunlar piyasaya çıkıyor. Ancak bu kadar oyunun içerisinden hangilerinin iyi olduğunu anlamak oldukça zor. Bu sebeple, en iyi mobil oyunlar listemiz ile karşınızdayız. Online olarak ya da internetsiz ve tek başınıza oynayabileceğiniz en güzel mobil oyunları sizler için çeşitli kategoriler altında derledik. İşte karşınızda en iyi mobil oyunlar:



En İyi Mobil Araba Oyunları

Hill Climb Racing 2

Mobil cihazlarda araba oyunlarını seviyorsanız Hill Climb Racing 2 ile kesinlikle karşılaşmışsınızdır. Fingersoft tarafından yayınlanan oyun hem Android hem de iOS cihazlarda en çok oynanan araba oyunlarının başında gelmektedir.

Oyunda oldukça fazla sayıda araç mevcut. Oyunun temel amacı ise farklı araba modelleriyle, zorlu yollarda gidebildiğiniz kadar gidebilmek! Bu doğrultuda arabayı sürdüğünüz yollarda çeşitli zorluklar sizleri bekliyor. Bu zorluklara uygun araba modelinizi ve gerekli araba güçlendirmelerini yaparak olabildiğince yol ilerlemeye çalışıyorsunuz.

Oyundaki araç sayısı yeterince fazla. Ayrıca garaj özelliği sayesinde arabaları özelleştirebilmeniz de mümkün. Bunun yanı sıra oyunun haritası da sıkılmayacak şekilde tasarlanmış durumda. Bundan dolayı Hill Climb Racing 2, uzun süre oynasanız bile sıkılmayacağınız bir araba oyunudur. Bu sayede Hill Climb Racing 2, hazırlamış olduğumuz en iyi mobil oyunlar listemizde kendisine yer bulmayı başardı.

Traffic Rider

En iyi mobil oyunlar listemizde sıradaki oyunumuz Türk bir geliştiriciye sahip. Skgames tarafından geliştirilen Traffic Rider, bir çeşit yarış oyunu. Oyun temel olarak bir motosiklet sürme simülasyonu olarak da düşünülebilir. Motosikletin gaz ile fren koluna dokunarak ve telefonu çevirerek motosikleti kontrol ediyoruz.

Oyunda dört farklı oyun modu yer alıyor. Bunlardan birisi çeşitli görevler yaptığımız kariyer modu. Kariyer modunda ilerledikçe, görevleri yapabilmek için daha güçlü motosikletlere ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca kariyer modunda araç sollama, zaman ve mesafe yarışı gibi görevler yer alıyor.

Sonsuz oyun modunda ise, kaza yapana kadar araç sürüyor, gidebildiğimiz kadar mesafe katetmeye çalışıyoruz. Bu mod özellikle para kazanmak için son derece faydalı. Benzer bir mod ise zamana karşı yarış modu oluyor. Zamana karşı modunda, belli bir süre sonunda mümkün olan en fazla mesafeyi gitmeye çalışıyoruz. Ayrıca oyunda serbest sürüş modu da mevcut.

Üstelik, oyunun mağazasında alabileceğiniz onlarca motosiklet yer alıyor. Bu motosikletlerden bazıları için nakit para istense de oyundaki çoğu motosikleti oyun için para ile satın almak mümkün. Ayrıca para harcayarak motosikletleri de geliştirebiliyoruz.

Traffic Rider, internetsiz olarak da oynanabilmesi ve ücretsiz olarak indirilebilmesi ile kesinlikle tavsiye ettiğimiz mobil oyunlar arasında. Üstelik hem iOS için hem de Android için bir sürümü mevcut. Başarılı mobil oyunlar arasında yer alsa da online bir moda sahip olsa çok daha eğlenceli olacağına eminiz.



Asphalt 9: Legends

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi mobil araba oyunları listemize Asphalt 9: Legends ile devam ediyoruz. Gameloft SE tarafından yayınlanan oyun, 2018 yılında oyuncularla buluştu. Bir yarış oyunu olan Asphalt 9: Legends, oyunculara sunduğu arabalarla oyuncuları etkilemeyi başarıyor.

Oyunda birçok lisanslı araba yer alıyor. Bu araba markalarının başında Ferrari, Porsche ve Lamborghini gibi dünyanın en büyük otomobil üreticileri yer alıyor. Üstelik oyunda yer alan arabaları, çeşitli şekillerde özelleştirebilme imkanınız mevcut. Böylece oyundaki arabaları dilediğiniz gibi özelleştirerek yarışabiliyorsunuz.

Hem tek hem de çok oyunculu olarak oynanabilen Asphalt 9: Legends, belirli aralıklarla güncellenmeye devam ediyor. Oyunun geliştiricileri, yapılan güncellemelerle birlikte oyunda yer alan etkinlikleri ve yarış modlarını güncellemeye devam ediyorlar.

Real Racing 3

Real Racing 3, mobil cihazlarda oynanabilen en başarılı araba oyunlarından birisidir. Electronic Arts tarafından geliştirilen oyun, 2013 yılında oyuncularla buluştu. Oyun, her ne kadar 2013 yılında yayınlansa da günümüzde en başarılı araba oyunlarından birisi olarak dikkat çekiyor.

Oyunda 300’den fazla araba yer alıyor. Bu arabaların birçoğu Ford, Aston Martin, McLaren gibi markaların ürettikleri arabalardır. Oyundaki arabaları özelleştirebilme imkanına sahipsiniz. Yani arabalara belirli şekillerde konfigürasyon yapabiliyorsunuz.

Real Racing 3, internetsiz oynanabilen araba oyunlardandır. Yani oyunda çok oyunculu mod yer almıyor. Bunun yanı sıra oyun, bir yarış oyunu olduğu için tek oyunculu modda da diğer arabalarla yarışıyorsunuz. Real Racing 3, gerek grafikleriyle gerekse oynanabilirliğiyle en iyi mobil araba oyunları arasında yer almaktadır.

Need for Speed Most Wanted

En popüler yarış oyunu serilerinden olan Need for Speed, mobil oyunlarıyla da oyuncuların karşısına çıkıyor. Bu doğrultuda bizler de en iyi mobil araba oyunları listemizde sırada Need for Speed Most Wanted yer alıyor. Need for Speed Most Wanted, 2012 yılında mobil sürümüyle oyuncularla buluştu.

Oyun, oyunculara geniş bir araba seçkisine sahip olmalarını sağlıyor. Bu arabalar, lüks spor arabalardan klasik arabalara kadar çeşitlilik gösteriyor. Oyuncular, arabalarını özelleştirmek için de çeşitli seçeneklere sahiptir. Bu seçenekler, arabanın rengini, kaputunu ve hatta motorunu değiştirmeyi içeriyor.

En İyi Mobil Online Oyunlar

Apex Legends Mobile

En iyi mobil oyunlar listemizde yer alan Apex Legends Mobile, PC sürümünün mobile indirgenmiş versiyonu şeklinde açıklanabilir. Oynanışı ile sizi saatler boyunca telefon karşısına kilitleyecek olan Apex Legends Online, birbirinden farklı modlarıyla son derece eğlenceli bir deneyim sağlıyor.

EA tarafından geliştirilen Apex Legends Mobile, temelinde bir nişancı ve aksiyon oyunu olarak ifade edilebilir. Özellikle rekabetçi bir deneyim sunan oyunda taktik çok büyük bir önem taşıyor. Oyunun modları arasında battle royale başı çekiyor.



Klasik bir battle royale oynanışı ile karşımıza çıkan Apex Legends Mobile iki farklı HUD ile oyunculara alternatif de tanıyor. Böylece birinci ya da üçüncü şahıs oynama seçeneği oyuncuların elinde oluyor. Buna ek olarak birinci şahıs kamerayı seçerseniz rakiplerinizin de aynı kamerayla oynayacağını belirtelim. Ancak üçüncü şahıs seçiminde her iki kamerayı da kullanmak mümkün.

Buna ek olarak oyunda farklı modlar da yer alıyor. Takımlı bir şekilde oynayabileceğiniz bu modlara ek olara pratik yapmak için de bir mod oyunda yer alıyor. Tabii ki bunun yanı sıra farklı karakterler, ödüller ve özel etkinlikler de Apex Legends Mobile da mevcut. Tüm bu özellikleriyle Apex Legends Mobil her oyuncunun en azından bir kere göz atması gereken en iyi online mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Clash of Clans

Supercell tarafından geliştirilen Clash of Clans, mobil oyun sektörünün gelişmesine öncülük eden oyunlardan birisidir. 2012 yılında oyuncularla buluşan Clash of Clans, bir strateji oyunudur. Ücretsiz olarak oynanabilen oyun gerek grafikleri gerekse eğlenceli oynanabilirliği sayesinde yayınlandığı günden bugüne en çok oynanan mobil oyunların başında gelmektedir.

Clash of Clans’da temel amaç, sahip olduğunuz köyü geliştirmek ve askeri açıdan güçlendirmek. Bunun yanı sıra köyünüzün savunmasını da ihmal etmemeniz gerekiyor. Çünkü oyunda kaynak bulabilmek için başka köylere saldırabiliyorsunuz. Aynı şekilde başkaları da sizin köyünüze saldırabiliyor. Bundan dolayı kaynaklarınızı kaybetmemek için köyünüzün savunmasını da ihmal etmemeniz gerekiyor.

Oyunda “klan” sistemi de mevcut. Yani oyunda bir takıma katılarak takım savaşlarına da katılabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra takım üyelerinizden aldığınız yardımlarla daha kolay bir şekilde gelişebiliyorsunuz. Supercell, oyunu sürekli geliştirmeye ve güncel tutmaya çalışıyor. Böylece mobil oyun sektörünün efsanevi oyunlarından Clash of Clans da hazırlamış olduğumuz en iyi mobil oyunlar listemizde kendisine yer buldu.

Roblox

En iyi mobil oyunlar listemize Roblox ile devam ediyoruz. Roblox, 2014 yılında mobil sürümüyle oyuncularla buluştu. Oyun, yayınlandığı günden bugüne en çok oynanan mobil oyunlardan birisi olarak ön plana çıkıyor. Roblox, yaratıcılığın ön plana çıktığı bir oyundur. Bundan dolayı Roblox, özellikle alt yaş grubundaki oyunculara hitap etmektedir.

Roblox, belirli bir hikâyeye ve akışa sahip değil. Çünkü oyunda oyuncular, kendi dünyalarını oluşturabiliyorlar. Böylece dilerseniz oyunda başka oyuncular tarafından oluşturulan dünyalara katılarak rakiplerinizle mücadele ediyorsunuz. Dilerseniz de kendi dünyanızı oluşturarak oyunu kendinize göre şekillendiriyorsunuz.

Çok oyunculu bir simülasyon oyunu olan Roblox, çapraz platform desteğine sahip. Yani oyunu bilgisayarda oynayan oyuncular, mobilde oynayan oyuncular ile birlikte oynayabiliyorlar. Bu özellik de Roblox’un oyuncu sayısını fazlasıyla artırıyor.

Diablo Immortal

RPG dünyasının efsanevi yapımlarından biri en iyi mobil oyunlar listemizde yer alıyor. Diablo Immortal isimli yapımda Blizzard ve NetEase ortaklığını görmek mümkün. Tabii ki online bir mobil oyun olduğunu da belirtmek gerek.

Eğer daha önce Diablo oyunlarını oynamadıysanız hikaye size biraz yabancı gelebilir. Ancak belirtilene göre Diablo II ve Diablo III arasındaki bir zamanda geçen hikaye Diablo Immortal ile bize sunuluyor. Oyunda farklı sınıflardan karakterler oluşturmak mümkün.



Karakterinizi oluşturduktan sonra doğrudan hikayeye atlıyorsunuz. Diablo Immortal, bir mobil oyun olmasına rağmen bilgisayarda oynamayla neredeyse eşdeğer bir deneyim sunuyor. Bu nedenle son derece eğleneceğiniz bir oynanış sunacağına şüphe yok.

Oyunda klasik RPG unsurları yer alıyor. Farklı NPC’lerden görevler alıyor ve alışveriş yapabiliyorsunuz. Fakat oyuncular tarafından en büyük şikayet alan yanının pay-to-win konusunda dengenin sağlanamamış olduğunu söylemek mümkün. Yine de şans vermek isterseniz ücretsiz bir şekilde Android ve iOS platformlarından indirebilirsiniz.

Rush Royale

En iyi online mobil oyunlar arasında sayabileceğimiz Rush Royale, son derece eğlenceli bir kule savunma oyunu. Oyun farklı modlar ile kullanıcıların karşısına çıksa da ana amacımız her zaman sabit. Peş peşe gelen canavarları yok etmek ve kulemizi korumak.

Oynadıkça eğlencesi artan online mobil oyunlar arasında yer alan Rush Royale, birçok etkinlik ve oyun moduna sahip. Temel oyun modu ise PvP olarak ifade ediliyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu modda rakip oyunculara karşı savaşmak mümkün. Canavarları savuşturmayı beceren ve kulesini savunan kişi ise oyunu kazanıyor. Bunun haricinde iki oyuncunun beraber oynayabileceği bir ortak mod da oyunda mevcut. Ayrıca klan turnuvası ve özel etkinlik modları da oyunda yer alıyor. Bu sayede oyun sürekli dinamik bir oynanış sunuyor.

Canavarları yok etmek için kullanabileceğiniz farklı kartlar oyunda yer alıyor. Bu anlamda bir strateji oyunu olduğunu da söylemek yanlış olmaz. Bu kartların farklı sınıfları ve özellikleri mevcut. Böylece değişik kombinasyonlar yaparak daha güçlü bir kart dizilimine sahip olabilirsiniz.

Bu kartları geliştirmek de mümkün. Ancak doğrudan istediğiniz kartı satın almak her zaman mümkün olmayabiliyor. Oyunda kart kazanmak için ise bir sandık sistemi bulunuyor. Aynı zamanda görevler yaptıkça da sandık kazanma ihtimali mevcut. Rush Royale’i Android ve iOS için ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ayrıca en iyi online mobil oyunlar arasında sayılsa da oyunun PC için de bir versiyonu mevcut.

Mech Arena: Robot Showdown

Robotları ve savaş oyunlarını sevenler için mükemmel bir oyun Mech Arena. Genel olarak rekabetçi bir savaş oyunu olarak adlandırılsa da Mech Arena’da oynayabileceğiniz farklı oyun modları yer alıyor. Bu modların ortak noktası ise robotlar oluyor.

Mech Arena’dan bahsetmeden önce oyunun ana unsurundan yani Mekalardan bahsetmek gerekli. Meka, oyun içinde yer alan robotlara verilen isim oluyor. Bu Mekalar sayesinde rakiplerle savaşmak mümkün hale geliyor. Üstelik, bu robotları özelleştirmek için onlarca yöntem mevcut.

Birden fazla Meka türü oyunda yer alıyor. Tüm Mekaların da kendine has bir özelliği bulunuyor. Örneğin, bir Meka oldukça yükseğe zıplarken başka bir Meka kısa bir süreliğine daha hızlı hareket ediyor. Ayrıca, tüm Meka türlerinde kullanabileceğiniz farklı silahlar da oyunda mevcut. Böylece, kendinize has ve güçlü bir Meka yaratmak mümkün hale geliyor.

Oyunda yer alan iki ana mod 5v5 ve 2v2 maçları oluyor. Bunun haricinde özel oyun açmak ve arkadaşlarınızla oynamak da bir seçenek. Oyunun genel mekanikleri ise nişan almak ve ateş etmeye dayanıyor. İki silahı bulunan robotlarınızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. İster tek silahıyla duvar arkasından ateş edin, ister iki silah ile tüm gücünüzü ortaya koyun.



Mech Arena: Robot Showdown, hem iPhone hem de Android cihazlar için ücretsiz olarak indirilebiliyor. Eğer robotlara ve savaş oyunlarına ilgiliyseniz bu oyunu kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. Üstelik online mobil oyunlar ile ilgileniyorsanız çok beğeneceğinizi düşünüyoruz.

Call of Duty Mobile

FPS dünyasının en önemli serilerinden birisi olan Call of Duty’nin mobil versiyonu da en iyi online mobil oyunlar arasında yer alıyor. Tamamen online bir oynanışa sahip olan Call of Duty Mobile, piyasadaki en iyi battle royale modlarından birisini de içinde barındırıyor.

Oyunun tek modu tabii ki battle royale değil. Bunun “deathmatch” diyebileceğimiz bir oyun modu da mevcut. İki farklı takım halinde oynanan bu modda oyuncular belli bir ölüm sayısına ulaşmaya çalışıyor.

Oyunun battle royale modu ise, klasik bir battle royale oyunundan pek farklı değil. Eşyasız bir şekilde sürekli daralan bir haritada son hayatta kalan oyuncu olmaya çalışıyorsunuz. Aynı zamanda takımlı bir battle royale modu da mevcut.

Call of Duty Mobile, kişiselleştirme konusunda oldukça detaylı bir şekilde tasarlanmış. Silahtan kıyafete kadar her şey kişiselleştirilebiliyor. Bunların içinde oyun içi harcama gerektirecek unsurlar bulunduğunu da ekleyelim. Ancak oyun hem iOS hem de Android için ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

Brawl Stars

En iyi mobil oyunlar listemizde yer alan bir diğer oyun Brawl Stars oluyor. Online bir aksiyon oyunu olan Brawl Stars, yediden yetmişe herkesin eğlenebileceği mobil oyunlar arasında yer alıyor. Birbirinden eğlenceli ve farklı onlarca karaktere sahip olan Brawl Stars, aynı zamanda çok farklı oyun modları da sunuyor. Bunlar; Elmas Kapmaca, Soygun, Hesaplaşma, Savaş Topu, Ödül Avı ve Basket Savaşı oluyor.

Tüm bu oyun modlarına ek olarak sınırlı süreli etkinlikler ve boss savaşları da Brawl Stars’da yer alıyor. Oyunun seslendirmeleri, animasyonları ve oynanışı son derece başarılı. Özellikle karakter çeşitliliği konusunda Brawl Stars’ın çok iyi bir iş çıkardığını söylemek gerek. Neredeyse hiçbir karakter diğerlerinden aşırı güçlü bir konumda değil. Bu nedenle oyunda “Pay-to-win” gibi bir kavramdan bahsetmek pek doğru değil.

Bunların yanı sıra Brawl Stars harita geliştiricileri için de çok büyük olanaklar sağlıyor. Brawl Stars, her gün farklı oyun modlarında topluluk üyeleri tarafından oluşturulmuş haritaları erişime açıyor. Böylece, oyuncular ilginç haritalarda da hünerlerini sergileme şansı yakalıyor. Online mobil oyunlar arasında yer alan Brawl Stars, mağazalarda hem iOS hem de Android için ücretsiz olarak sunuluyor. Kesinlikle göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Robotics!

Robotics!, online mobil oyunlar arasında sıra dışı bir aksiyon ve dövüş oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunda kendi robotumuzu inşa edip diğer oyuncuların robotuyla dövüştürme imkanı buluyoruz. Robot inşa etmek için ise farklı çeşitlerde gövdeler, bacaklar ve kollar kullanabiliyoruz. Üç adet kombinasyonu hazırda tutabiliyoruz. Oyunda savaşırken kullanmak için ışın kılıcı, kıskaç gibi çeşitli silahlar da mevcut.

Robotumuzun inşasını tamamladık, peki sırada ne var? Oyunun içinde kullanılan biletler aracılığıyla bir arena seçip kendimize rakipler buluyoruz. En düşük arena ise 3 bilet istiyor. Oyun ise bir saatlik aralarla bize bedava bilet sunuyor.



Rakibimizi bulduk, robotumuz da hazır. Geriye sadece robotun yapacağı hareketleri belirlemek kalıyor. El ve ayaklarını dövüş başlamadan önce ayarlayıp, rakip robotla savaşmayı bekliyoruz. Beş saniyelik geri sayım bittiğindeyse rakip robot ve bizim robotumuz savaşmaya başlıyor.

Oyunda ligler, belli bir süre sonunda açılan ödül kutuları gibi özellikler de bulunuyor. Bu eğlenceli oyun hem Play Store hem de App Store’dan ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. Keyifli anlar geçirmek istiyorsanız bu oyunu indirmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Tüm bu özellikleriyle en iyi online mobil oyunlar arasında yer alıyor.

robotics

Among Us

Online mobil oyunlar arasında son derece popüler bir isim ile devam ediyoruz. Among Us’ı tanıtmaya gerek bile olduğunu düşünmüyoruz. Ancak kısaca bahsetmek gerekirse belli kişilerin sahtekar, belli kişilerin ise ekibin bir parçası olarak yer aldığı uzay gemimizi, çeşitli görevler yaparak düzeltmeye çalışıyoruz. Ancak aramızdaki sahtekarlar, ekibin üyelerini öldürmeye çalışıyor. Üstelik bunu gizli olarak yapmaya çalışıyorlar.

Ölü bir beden bulunduğunda tüm üyeler toplanıyor ve bir kişiyi gemiden göndermek için oylama yapıyorlar. Eğer gönderdikleri kişi sahtekar ise oyun kazanılıyor. Ancak sahtekar sona kalırsa oyunu o kazanıyor. Ayrıca toplantı yapmak için ölü bir beden görmeye ihtiyaç duyulmuyor. Sadece sahtekarların gezebildiği havalandırma kanallarından çıkan bir kişiyi görürseniz veya birinin sahtekar olduğundan şüphelenirseniz acil bir toplantı da oluşturabiliyorsunuz.

Oyunu hem yerel bir ağ üzerinden, hem de çevrim içi olarak oynamak mümkün. Bir başka deyişle Among Us, online mobil oyunlar arasında yer alıyor. Ayrıca oyunda tek başınıza oynayabileceğiniz egzersiz modları da mevcut. Oyuna başlamayı beklerken karakterinize çeşitli şapkalar, renkler, evcil hayvanlar gibi özelleştirmeler uygulayabiliyorsunuz.

Kalabalık arkadaş gruplarıyla son derece zevkli, yalnız oynarken de oldukça eğlenebileceğiniz Among Us Android ve iOS sürümleri, App Store ve Google Play Store’da ücretsiz olarak bulunuyor. Ayrıca oyunun bilgisayar sürümünü Steam üzerinden satın alabilirsiniz.

Among Us

Gumslinger

Listemizdeki online bir mobil oyun olan Gumslinger çok sevimli grafiklere sahip. Çevrimiçi olarak karşınıza çıkan kişilerle düello yaptığınız Gumslinger, oldukça eğlenceli bir oynanış sunuyor. Öyle ki kendiniz kaptırıp saatlerinizi bu oyunla harcayabilirsiniz. Online mobil oyunlar arasında en eğlencelilerden birisi demek yanlış olmaz.

Oyunun düello modunda ekranın sağından silahın nişan aldığı yeri kontrol ediyor, sol tarafından ise ateş ediyoruz. Vücudun vurduğunuz yerine göre rakip o kadar can kaybediyor. Oyunda farklı karakterler ve silahlar bulunuyor. Ayrıca oyunda düello haricinde, skillshot denilen atış talimi tarzında bir mod da mevcut. Tüm bu modları oynayarak yıldız topluyor, yıldızlarla da seviye atlıyorsunuz. Seviye artıkça yeni haritalar ve modlar ile karşılaşıyorsunuz.

Oyunun grafikleri, sesleri ve efektleri olağanüstü başarılı. Oyunun sağladığı atmosfer de bir o kadar eğlenceli bir his uyandırıyor. Mobil oyun önerileri listemizdeki her oyunu indirmenizi tavsiye ederiz. Ancak bu oyunu indirmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. En iyi online mobil oyunlar arasında yer aldığını söylemek mümkün. Gumslinger, Play Store ve App Store’da ücretsiz bulunuyor.

gumslinger

Bullet Echo

En iyi mobil oyunlar listemizde sırada online bir oyun olan Bullet Echo yer alıyor. ZeptoLab tarafından sunulan kuş bakışı bir aksiyon ve battle royale oyunu. Oyunda bir el fenerimiz bulunuyor ve haritayı onun sayesinde görebiliyoruz. Ancak rakiplerimizin ayak ve ateş sesleri de haritayı görmemize yardımcı oluyor. Aynı şekilde takım arkadaşlarımız da çevremizde olan biteni görebilmemizi sağlıyor.



Oyunla ilgili en beğendiğimiz noktalar, hızlı bir oynanışa sahip olması, kolayca öğrenilmesi ve taktiksel düşünmeye izin vermesi oluyor. Belirttiğimiz üzere hareket ederken çıkardığımız sesler rakipler tarafından algılanabiliyor. Bu nedenle ne zaman hızlı hareket etmeniz gerektiğini ve sessiz olmanız gerektiğini bilmeniz önemli bir hal alıyor.

Oyunda oldukça fazla sayıda karakter yer alıyor. Bu karakterleri geliştirmek ve özelliklerini artırmak için oyun içinde kazanılan para harcanabiliyor. Ayrıca karakterlerin kullanabileceği çeşitli tehçizatlar mevcut. Oyunda görevler ve etkinlikler de yer alıyor. Bu etkinlikler sayesinde ekstra ödüller kazanılıyor.

Peş peşe kazanılan oyunlar ile bir galibiyet serisi oluşturuluyor. Bu galibiyet serisi ile bir üst dereceye atlanabiliyor. Bullet Echo, arkadaşlarınızla ya da tek başınıza oynayabileceğiniz harika bir oyun. Üstelik online mobil oyunlar arıyorsanız Android ve iOS için ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

bullet echo en iyi mobil oyunlar

Shadow Fight 3

Shadow Fight 3, RPG, aksiyon ve dövüş oyunu olarak tanımlanabilir. Oyun daha önce önerdiğimiz bir başka oyun olan Vector ile aynı geliştiriciye sahip. Oyunda iki farklı mod mevcut. Bunlardan birisi hikaye modu diğeri ise düello modu. Hikaye modunda tahmin edileceği üzere oyunun bize sunduğu tek kişilik senaryoyu oynuyoruz. Bu modda, karşımıza çıkan rakiplerle dövüşüyor ve sonraki rakibe geçerek ilerliyoruz. Bazı rakiplerle dövüşlerimiz iki raunt sürerken bazılarıyla daha uzun süre dövüşebiliyoruz.

Düello modunda ise çok oyunculu bir oynanış görüyoruz. Karşımıza çıkan rakipler yani diğer oyuncular ile dövüşüyor ve kazanmaya çalışıyoruz. Burada kazandığımız dövüşler sonucunda seviyemiz yükseliyor ve sandık kazanıyoruz. Ayrıca bu mod sayesinde oyun, online mobil oyunlar arasında yer alıyor. Oyunda kazandığımız ödüller ile sandıklar alabiliyoruz. Bu sandıklardan ise çeşitli eşyalar çıkıyor. Ancak eşya kazanmanın tek yolu bu değil. Oyun içerisinde kazandığımız para ile de eşyalar alabiliyoruz.

Dövüşlerde farklı yeteneklerimiz oluyor. Oyunun başında sadece ellerimizi kullanarak dövüşsek de, oyun ilerledikçe çeşitli silahlar kullanabiliyoruz. Ayrıca zırh, miğfer ve farklı ekipmanlar da oyunda yer alıyor. Oyunda bahsetmemiz gereken bir diğer olay ise eşyaların gölge özelliği oluyor. Eşyalar, bize dövüş sırasında kullanabileceğimiz çeşitli özellikler kazandırıyor.

Oyunun grafikleri bir mobil oyun için oldukça başarılı. Ayrıca oyunda yer alan müzikler ve ses efektleri, bir atmosfer oluşturmaya oldukça katkı sağlıyor. Tüm bu unsurlarla en iyi mobil oyunlar listemizdeki yerini alıyor. Üstelik Shadow Fight 3, Android ve iOS için ücretsiz olarak indirilebiliyor. Eğer bir dövüş oyunu arıyorsanız, Shadow Fight serisini tavsiye ediyoruz. Online mobil oyunlar seviyorsanız bu oyuna göz atmayı unutmayın.

TFT: Teamfight Tactics

Riot Games tarafından yayınlanan TFT: Teamfight Tactics, son zamanların en çok oynanan online mobil oyunlarından birisidir. 2020 yılında oyuncularla buluşan oyun, çapraz platformlu bir oyundur. Yani TFT: Teamfight Tactics’de bilgisayar ve mobil oyuncular birbirleriyle oynayabiliyorlar.

PvP oyun, temel olarak takım kurmaya odaklanmaktadır. Yani oyunda League of Legends karakterlerinden takım kuruyorsunuz. Sonrasında takımınızda yer alan karakterler, özellikleri ve sahip oldukları eşyalar ile rakiplerle savaşıyorlar. Oyunda bir maçta, 8 oyuncu yer almaktadır. Her oyuncu, standart modda 100 canla başlamaktadır. Savaşlar sonrasında hayatta kalan oyuncu, oyunu kazanmaktadır.

En İyi Hikâyeli Mobil Oyunlar

Genshin Impact

Genshin Impact, miHoYo tarafından geliştirilen ve yayınlanan, açık dünya aksiyon rol yapma oyunudur. Oyunda Teyvat adlı fantastik bir dünyada geçen maceralar konu alınmaktadır. Teyvat, yedi farklı elemente sahip yedi tanrının hükmettiği bir dünyadır. Oyuncular, bu dünyada farklı bölgeleri keşfederken, çeşitli karakterlerle etkileşimde bulunur ve sırları çözmeye çalışır. Hikaye odaklı görevler, yan görevler ve keşif fırsatları, oyuncuların dünyayı derinlemesine keşfetmelerini sağlar.



Oyunda oyuncular, Visions adı verilen element güçlerini kontrol edebilen karakterleri yönetirler. Farklı elementlere sahip bu karakterler, çeşitli yeteneklerle savaşta üstünlük sağlayabilirler. Ekip kurma ve karakterlerin elementlerini akıllıca kullanma stratejisi, savaşlarda başarının anahtarıdır. Oyuncular, düşmanları yenmek, bulmacaları çözmek ve tehlikeli bölgeleri araştırmak için geniş bir beceri yelpazesi kullanırlar.

Harry Potter: Sihir Uyanıyor

Warner Bros tarafından geliştirilen Harry Potter: Sihir Uyanıyor, son zamanlarda en çok beklenen mobil oyunlardan birisidir. Bir kitap serisi olarak bilinen Harry Potter, zamanla film ve oyunlarıyla da hayranlarının karşısına çıktı. Serinin en yeni mobil oyunu olan Harry Potter: Sihir Uyanıyor da oyuncular tarafından kısa sürede yoğun ilgi gördü.

Hem Android hem de iOS kullanıcılarının erişebildikleri Harry Potter: Sihir Uyanıyor, bir kart oyunu. Oyunda kartlar üzerinden PvP mücadeleler yapmak mümkün. Oyun, serinin kötü karakteri olan Voldemort’un yenilgisinden 10 yıl sonrasını konu alıyor. Kapsamlı hikâyesi ve eğlenceli oynanabilirliğiyle oyuncuları etkileyen Harry Potter: Sihir Uyanıyor, şimdiden son zamanların en çok ilgi gören oyunlarından birisi olmayı başardı.

Ninja Must Die

En iyi mobil oyunlar listemizde sıradaki oyun internetsiz de oynanan Ninja Must Die oluyor. Özellikle grafikleriyle kendine hayran bırakan Ninja Must Die, listemizde yer alan ve mutlaka oynamanız gereken mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Ninja Must Die, oldukça zengin bir hikayeye sahip. Sürprizleri bozmak ve spoiler vermek istemiyoruz o nedenle oyunun hikayesine detaylı bir şekilde bakmayacağız. Fakat samuraylar ve ninjalar arasında yaşanan birtakım olayların oyunda işlendiğini söylemek mümkün. Ayrıca oyunun başlangıcında oldukça başarılı bir sinematik giriş sahnesi de yer alıyor.

Ninja Must Die, esasında bir ninja ve dövüş oyunu olarak tanıtılıyor. Ancak oyunun içinde bir runner oyunundan da bulabileceğiniz unsurlar mevcut. Ayrıca iki boyutlu bir platform oyunu olarak tanıtmak da kesinlikle yanlış olmayacaktır.

Oluşturulan atmosfer ve müzikler de sizi oyunun içerisine çekiyor. Ayrıca diyaloglar da son derece başarılı bir şekilde kurgulanmış. Eğer daha önce bir ninja oyunu oynadıysanız ve eğlendiyseniz Ninja Must Die kesinlikle göz atmanız gereken oyunlar arasında yer alıyor. Üstelik hem Google Play Store hem de App Store’da ücretsiz olarak bulunuyor.

En İyi Mobil Futbol Oyunları

Football Manager 2024 Mobile

Simülasyon oyunları, mobil cihazlarda çok fazla oynanmaya başladılar. Bu doğrultuda futbol oyunları, geliştirilen en iyi mobil simülayon oyunları olarak dikkat çekmektedirler. Bu oyunlardan birisi de SEGA tarafından geliştirilen Football Manager 2024 Mobile olmaktadır.

Football Manager, bilgisayarlarda sıklıkla oynanan bir futbol menajerlik oyunudur. Oyun motorundan grafiklerine kadar çeşitli ögeleriyle oyuncuların beğenisini kazanan seri, her yıl yeni oyunuyla oyuncularının karşısına çıkıyor. Bu doğrultuda SEGA, bir süredir serinin mobil versiyonunu da geliştiriyor.

Football Manager 2024 Mobile, oyuncu ve takım veritabanı olarak mobilde oynanabilecek en kapsamlı futbol simülasyon oyunlarından birisidir diyebiliriz. Bunun yanı sıra SEGA, oyun içi kontrolleri de oldukça başarılı bir şekilde geliştirdi. Böylece dilediğiniz yerde mobil cihazınızdan futbol simülasyonu deneyimi yaşamak istiyorsanız Football Manager 2024 Mobile tam size göre olacaktır! SEGA, Football Manager 2024 için Netflix ile anlaşma yaptı. Bu doğrultuda Football Manager 2024 Mobile, sadece Netflix aboneleri tarafından indirilebilmektedir.



eFootball 2024

En iyi mobil futbol oyunları listemize eFootball 2024 ile devam ediyoruz. Konami tarafından geliştirilen eFootball 2024, mobil cihazlarda oynanabilen en başarılı futbol oyunlarından birisidir. Çünkü oyunun geliştiricileri, her yıl kadroları güncellemekteler. Bunun yanı sıra geliştiriciler, belirli aralıklarla grafikleri ve oynanabilirliği de geliştiriyorlar.

Oyunda takımınıza en iyi futbolcuları ekleyerek en güçlü takım hâline gelmeye çalışıyorsunuz. Bunun yanı sıra takımınızı en iyi şekilde yöneteceğini düşündüğünüz antrenörleri de takımınıza ekleyebilme imkanına sahipsiniz. Takımınızı kurduğunuzu düşündükten sonra yapay zekaya karşı yaptığınız maçlarla gücünüzü test edebiliyorsunuz. Sonrasında isterseniz arkadaşlarınızla isterseniz diğer oyuncularla maçlar yapabiliyorsunuz.

Soccer Manager 2024

Mobil cihazlarda futbol menajerlik oyunu denilince akıllara ilk olarak Soccer Manager serisi gelmektedir. Invincibles Studio, serinin yeni oyunu olan Soccer Manager 2024’ü 2023 yılının son aylarında oyuncularla buluşturdu.

Oyunun veritabanında 34 ülke ve 54 lig yer almaktadır. Soccer Manager 2024, oyunculara bu liglerdeki 900’den fazla futbol kulübünü yönetebilme imkanı sağlıyor. Oyunda seçtiğiniz kulüpte oluşturduğunuz taktikle başarılı olmanız gerekiyor. Bu doğrultuda taktiğinizi gerek kulübün bulunduğu ligde gerekse uluslararası turnuvalarda kanıtlamalısınız.

Oyun, kendi futbol kulübünü oluşturarak hayallerini gerçekleştirmek isteyen oyuncular için kulüp yaratma ve özelleştirebilme imkanı sağlıyor. Böylece Soccer Manager 2024 hem başarılı yapay zekası hem de sunduğu çeşitli özelliklerle mobil platformda oynanabilen en iyi futbol oyunları arasında yer almaktadır.

EA Sports FC

En iyi mobil futbol oyunlarından bahsettiğimiz bir listede EA Sports FC’e yer vermeseydik olmazdı. Electronic Arts tarafından geliştirilen EA Sports FC, 2016 yılında oyuncularla buluştu. Electronic Arts da birçok rakibi gibi oyunu her yıl güncellemektedir. Bu sayede EA Sports FC, güncel kadrolara sahip futbol kulüpleri ile oyunculara eğlenceli bir futbol deneyimi sağlıyor.

EA, oyunda birçok futbol kulübünü lisanslı bir şekilde oyunculara sağlıyor. Bu sayede gerçek futbol kulüplerinde gerçek futbolcu profilleriyle oynayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra EA Sports FC, rakiplerine göre daha gelişmiş bir oynanabilirliğe sahip. Oyunun grafik kalitesi de oynanabilirliğini desteklemektedir. Böylece mobil cihazlarda futbol oyunu oynamak isteyen kişiler için EA Sports FC en ideal oyunların başında gelmektedir.

Diğer Kategorilerdeki En iyi Mobil Oyunlar

Monopoly GO!

Scopely, dünya genelinde en çok oynanan masa oyunlarından olan Monopoly’i mobil versiyonu ile oyuncularla buluşturdu. Hem Android hem de iOS cihazlarda oynanabilen Monopoly GO, kısa sürede mobilde en çok oynanan oyunlardan birisi olmayı başardı.

Oyun, klasik Monopoly mantığıyla ilerliyor. Yani oyunda haritada bulunan mülkleri satın alarak hepsini tek elde yöneten kişi olmaya çalışıyorsunuz. Bu doğrultuda satın aldığınız yerler için oyundaki diğer oyunculardan kira elde edebiliyorsunuz.

Kaliteli grafikleriyle dikkat çeken oyun, bunun yanı sıra oldukça zevkli bir oynanabilirliğe sahip. Scopely, mobil oyunseverler için geliştirdiği bu Monopoly sürümünü ücretsiz bir şekilde oyunculara sundu. Böylece Google Play Store veya App Store üzerinden oyunu ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.



Hay Day

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi mobil oyunlar listemize Hay Day ile devam ediyoruz. Hay Day, yayınlandığı günden bugüne en çok oynanan mobil oyunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Supercell tarafından geliştirilen oyun hem Android hem de iOS cihazlarda oynanabilmektedir.

Bir simülasyon oyunu olan Hay Day’de kendi çiftliğinizi kuruyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda balık tutup hayvancılık da yapabiliyorsunuz. Ürettiğiniz ürünleri satarak çiftliğinizi sürekli büyütebiliyorsunuz. Eğlenceli grafiklere sahip olan Hay Day, gün içerisinde zaman geçirebilmek için eğlenceli bir oyundur.

Hay Day’de yer alan ekonomi sistemi, oyuncuların ürünlerini pazarda satarak para kazanmalarını sağlar. Bu sayede, daha fazla arazi satın alabilir, yeni üretim tesisleri inşa edebilir ve çiftliklerini genişletebilirler. Oyunda ayrıca, zaman zaman düzenlenen etkinlikler ve görevlerle ödüller kazanarak ilerleme kaydetme imkanı da bulunmaktadır.

Pokémon UNITE

Özellikle Pokémon hayranlarının bayılacağını düşündüğümüz Pokémon UNITE, listemizde yer alan en iyi mobil oyunlardan birisi olmaya hak kazanıyor. Pokémonlar ile bir MOBA oyunu oynamak isterseniz, Pokémon UNITE sizin için eşsiz bir deneyim olacak.

Oyun temelde 5v5 bir MOBA oyunu olarak ifade edilebilir. Ancak oyundaki karakterler tamamen Pokémonlardan oluşuyor. Örneğin Pikachu, Bulbasaur ya da Charizard ile farklı Pokémonlara karşı mücadele edebiliyorsunuz. Her Pokémon oyun başlangıcında temel evrede oluyor. Ancak seviye atladıkça evrim geçirmeye ve bir sonraki haline dönüşmeye başlıyor. Oyunun sonuna doğru ise Pokémon, son evreye ulaşıyor.

Bir MOBA oyununda yer alan temel unsurlar Pokémon UNITE’da da yer alıyor. Örneğin iki farklı koridor ve bir orman oyunda mevcut. Ayrıca çeşitli ek özellikler sağlayan canavarlar da bu ormanda yer alıyor. Oyunda seviye atlamak için haritanın üzerinde bulunan canavarları ya da rakipleri alt etmeniz -gerekiyor. Her öldürdüğünüz canavar ya da rakip geride belli bir puan bırakıyor. Bu puanları toplayıp karşı takımın bölgesine ulaştırmanız gerekiyor. Oyun sonunda karşı takıma daha fazla sayı atan takım galip geliyor.

Farklı oyun modları da Pokémon UNITE’da mevcut. Örneğin dereceli maçlar ile rekabeti daha da artırabiliyorsunuz. Genel anlamda oldukça keyifli bir oyun olduğunu belirtmek gerekiyor. Üstelik hem Android hem de iOS için ücretsiz olarak indirebilirsiniz. En iyi online mobil oyunlar arasında yer alan Pokémon UNITE’ı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Poinpy

Listemizde yer almaya hak kazanan en iyi mobil oyunlardan bir başkası ise Netflix’in sahip olduğu Poinpy oluyor. Geçtiğimiz dönemde mobil oyun piyasasına giriş yaptığını duyuran Netflix’in en başarılı oyunları arasında sayabileceğimiz Poinpy, kendi türünün en iyi örneklerinden.

Oyunu kısaca özetlemek gerekirse çeşitli unsurların bir araya toplandığı bir platform oyunu demek yanlış olmayacaktır. Poinpy’de üst basamaklara doğru bir tırmanış gerçekleştiriyoruz. Bunu yapmak için ise haritanın duvarlarından faydalanıyoruz. Fakat oyunun en can alıcı noktalarından birisi bizi kovalayan devasa canavar oluyor.

Geliştiriciler oyuncuların kontrollere alışmasını sağlamak ve mantığı kavratmak için bir “öğrenme” aşaması eklemiş. Bu aşamada oyun boyunca yapacağımız hareketleri teker teker görmek mümkün. Basamak tırmanırken bir yandan haritada yer alan meyveleri topluyoruz. Daha sonra bu meyvelerin suyunu sıkıyor ve bizi kovalayan canavara ikram ediyoruz.



Poinpy temel olarak bu tarz bir oynanışa sahip. Ancak oyunun son derece eğlenceli bir platform oyunu olduğunu unutmamak gerek. Yalnızca Netflix üyeleri tarafından oynandığını belirtmekte de fayda var. Bu nedenle aktif bir Netflix aboneliğiniz yoksa Poinpy oynamanız maalesef mümkün değil. Eğer Netflix abonesiyseniz bir saniye bile kaybetmeden bu eşsiz oyunu indirmenizi tavsiye ediyoruz.

Jetpack Joyride 2

En iyi internetsiz mobil oyunlar arasında yer alan Jetpack Joyride 2 ile listemize devam ediyoruz. Jetpack Joyride oyununu bilmeyen yoktur. Bu efsanevi mobil oyunun devam yapımını piyasaya 2022 yılında sunan Halfbrick Studios listemize harika bir oyun daha eklememize vesile oluyor.

Jetpack Joyride 2, ilk oyunun aksine çok önemli değişikliklere sahip. Bunlardan en önemlisi ise şüphesiz oyunun yalnızca Apple Arcade’e sunulmuş olması. Maalesef bu oyun Android platformunda yer almamakta. iOS cihazlarda ise yalnızca Apple Arcade abonelerine sunulmuş durumda.

Jetpack Joyride 2’nin ilk oyundan bir diğer farkı ise mekaniklerin değişmiş olması. Oyuna yepyeni bir “shooter” mekaniği eklenmiş. Böylece karşınıza çıkan füzelere ve robotlara ateş edebiliyorsunuz. Bir başka yenilik ise Barry’nin yani karakterimizin sağlık çubuğu oluyor. Bu da artık tek bir engele takılmanın oyunu sonlandırmayacağı anlamına geliyor.

Ayrıca oyuna birçok yenilik daha eklenmiş. Fakat klasik “endless runner” modu oyundan çıkarılmış gibi gözüküyor. Bunun yerine bir hikaye modu ve boss savaşları oyunda yer alıyor. Grafiklerinden oynanışına Jetpack Joyride 2 tamamen başka bir oyun olmuş demek mümkün.

Downhill Smash

En iyi internetsiz mobil oyunlar arasında yer alan Downhill Smash, “endless runner” türünde bir yapım demek yanlış olmayacaktır. Cut the Rope ve C.A.T.S. gibi ikonik oyunların geliştiricisi olan ZeptoLab tarafından geliştirilen Downhill Smash, saatlerce oynayabileceğiniz bir oyun.

Oyundaki amacımız içinde yuvarlandığımız kaya parçasını mümkün olan en uzak noktaya kadar taşımak. Buna engel olmak isteyen unsurlar tabii ki oyunda yer alıyor. Örneğin taş, tahta ve benzeri malzemelerden yapılmış binalara çarparak kayamızın hızı yavaşlayabiliyor.

Bunun haricinde oyunda bize engel olabilecek birkaç nesne daha mevcut. Haritanın her yanında yer alan zombiler ile temas etmek de hızımızı bir hayli azaltıyor. En önemlisi ise aracımızın yakıtı oluyor. Eğer yakıtımız tükenirse herhangi bir şekilde hareket edemiyor ve kaçtığımız çığın altında oyunu sonlandırmak durumunda kalıyoruz.

Tabii ki daha uzak noktaya gitmemize yardımcı olacak unsurlar da oyunda yer alıyor. Bunların başında geliştirmeler geliyor. Aracımızın her bir parçasını geliştirebiliyoruz. Böylece daha hızlı, daha güçlü ve daha dayanıklı araçlar inşa etmek mümkün oluyor.

Buna ek olarak etrafımızdaki nesnelerle savaşabileceğimiz silahlar da oyunda mevcut. Örneğin araca bağlanan makineli bir tüfek sayesinde hareket ederken karşımıza çıkan objeleri parçalayabiliyoruz. Bir başka örnek ise aracın etrafında yer alan kazıklar oluyor. Böylece zombilerle mücadelemiz çok daha kolay hale geliyor. Bu silahları da altın karşılığında güçlendirmek mümkün.

Oyun içinde harcanan altınların tamamını oyun sırasında kazanabilirsiniz. Ancak oyunun negatif bir yanı da mevcut. Maalesef her oyuna girdiğinizde bir anahtar yani can hakkınız gidiyor. Her anahtarın yeniden oluşması ise yaklaşık 10 dakika sürüyor.

Bu nedenle kesintisiz bir şekilde saatlerce oynamak için para harcamanız gerekli. Ancak oynadığınız sürede çok eğleneceğinize emin olabilirsiniz. Downhill Smash hem Android hem de iOS platformlarında ücretsiz olarak mevcut. İnternetsiz mobil oyunlar arıyorsanız denemenizi tavsiye ediyoruz.

Flarts

En iyi internetsiz mobil oyunlar listemizde yer alan bir diğer mobil oyun ise Flarts oluyor. BitSmudge tarafından geliştirilen Flarts, “casual” olarak tabir edilen oyun türünün başarılı bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Oyundaki temel amacımız bir dart fırlatmak ve dartı yönlendirerek hedefe ulaşmasını sağlamak.

Oyunun amacı tüm bölümlerde tekrar ediyor. Tekdüzeliği yıkmak için ise farklı haritalar ve görevler oyunda yer alıyor. Örneğin, dartın isabet etmesi gereken hedef açılmadan önce haritada yer alan tüm pinyataları vurmanız gerekiyor. Ancak daha sonrasında hedefe doğru atış gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bunun haricinde dartları yönlendirmekten de bahsetmiştik. Dartı fırlattıktan sonra ekrana dokunarak hızını değiştirebiliyoruz. Tabii ki aniden hızlandırırsak dart daha yükseğe çıkıyor. Eğer yeterince hızlandırmazsak da dart yere çakılıyor. Aradaki dengeyi yakalayarak hedefleri vurmanız gerekiyor.

Oyunda bazı ekstra görevler de yer alıyor. Örneğin oyun size bir harita için dart sınırı koyabiliyor. Buna ek olarak hedefin isabet yüzdesinin belli bir oranın üstünde olmasını isteyebiliyor. Tüm bu unsurlar oyunda tekrar tekrar aynı şeyleri yapma hissini ortadan kaldırıyor.

Flarts oldukça fazla sayıda haritaya da sahip. Yeni haritalar açmak için oyun içinde biriktirdiğiniz altınları kullanmanız gerekiyor. Bu altınları tamamen oyunu oynayarak kazanmanız mümkün, herhangi bir para harcamanıza kesinlikle gerek yok. Üstelik hem iOS hem de Android platformlarından ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Ancak oyunda reklamların yer aldığını söylemek gerek.

Spin Rhythm

Ritim oyunlarını seviyorsanız Spin Rhythm tam size göre! En iyi internetsiz mobil oyunlar arasında sayabileceğimiz Spin Rhythm, elektronik müzik hayranlarını fazlasıyla tatmin edecek bir oynanışa sahip.

Oyundaki temel amacımız müzik eşliğinde iki farklı renkteki blokları doğru bir şekilde takip etmek. Oyunda kırmızı ve mavi renkte iki adet blok türü bulunuyor. Bizim ise kırmızı renkteki blokları kırmızı tarafa, mavi renkteki blokları da mavi tarafa denk getirmemiz gerekiyor.

Tabii ki oyun ilerledikçe yapmamız gerekenler daha da artıyor. Örneğin, bir süre sonra elimizdeki kontrol aracını bir çark gibi çevireceğimiz bloklar da karşımıza çıkıyor. Bir başka örnekte ise ekrana tıklamamız gereken uzun çubuklar ile karşılaşıyoruz. Oyunun en başarılı yönlerinden birisi, müzikler ile oynanışı senkronize etmesi oluyor. Eğer kulaklık ile oynarsanız müziğe kendinizi kaptırmanız olası. Bu şekilde oyundan çok daha fazla zevk aldığınızı da dile getirmek gerekli.

Oyunla ilgili söyleyebileceğimiz bir başka unsur ise oyuncu dostu olması. İlk aşamalarda zorlayıcı bir oynanışa sahip ancak ilerledikçe eliniz alışıyor. Yeni şarkılar açmak için de herhangi bir para ödemenize gerek yok. Seviye atladıkça yeni şarkılar ve farklı özellikler aktif hale geliyor. Fakat oyunun reklam konusunda bazen can sıktığını belirtmek gerek. Spin Rhythm, hem Android hem de iOS platformunda yer alıyor. Her iki platform için de ücretsiz olarak indirmek mümkün.

Beatstar

Müzik oyunları birçok kullanıcı tarafından favori oyun türü olarak tanımlanıyor. Beatstar da şu anda en iyi mobil müzik oyunlarından birisi olmasıyla dikkat çekiyor. Yalnızca müzik oyunu demek yeterli olmayabilir çünkü Beatstar aynı zamanda ciddi bir ritim yeteneği de gerektiriyor.

Oyunun temel mantığı çoğu müzik oyunundaki ile aynı. Yukarıdan aşağıya doğru akan nesneler ile zamanı gelince etkileşime girmek. Guitar Hero ya da Band Hero oyunlarında olan oyun mekaniklerinden pek bir farkı yok. Ancak yine de ufak tefek değişiklikler söz konusu. Bunlardan birisi üçlü dizilim oluyor. Küçük ekranlarda oynanacağı için üç tane nesneye yetecek bir alan söz konusu. Bunun haricinde oyun tabii ki dokunarak oynanıyor.

Oyun mobil cihazlarda oynandığından işin içine farklı kombinasyonlar da dahil oluyor. Beatstar’da bazen sadece kareye dokunmak yeterli olsa da basılı tutmak ya da bir yöne doğru kaydırmak da gerekebiliyor. Oyuna böyle bir çeşitlilik katılması tekdüzeliğin önüne geçmiş.

Oyunla ilgili söylenebilecek bir diğer nokta da oyun içi harcamalar oluyor. Oyunun geliştiricilerinin bu oyundan para kazanmak için eklemesi gereken bir unsur olsa da bu harcamalar can sıkabiliyor. Yine de keyifli bir oynanışın önüne geçmediğini söyleyelim. Ancak yeni şarkılar açmak sandığınızdan biraz daha zor olabiliyor. Beatstar, hem Android hem de iOS platformu için ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Stardew Valley

En iyi mobil oyunlar arasında saymamız gereken bir başka yapım ise şüphesiz Stardew Valley oluyor. ConcernedApe tarafından geliştirilen oyun esasında bilgisayarda oynanan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Ancak oyun mobil platformlar için de müsait bir oynanış sunması ile en iyi mobil oyunlar listesine girmeye hak kazanıyor.

Her ne kadar milyonlarca kişi tarafından oynansa da bilmeyenler için özet geçmekte fayda var. Stardew Valley, çiftçilik üstüne kurulu bir RPG oyunu. Modern hayattan sıkılmış bir karakteri canlandırdığımız oyunda kırsal bir alana yerleşiyor ve çiftçilik yapıyoruz.



Oyun içerisinde etkileşime geçebileceğiniz onlarca etkinlik ve unsur mevcut. Hayvan yetiştirme, tarım, balık tutma, ev düzenleme ve daha birçok unsur oyunda bulunuyor. Üstelik oyunun mobil sürümünde 50 saati aşan bir oynanış deneyimi bulunduğunun da altı çiziliyor.

Stardew Valley, anlatmaya kelimelerin yetmeyeceği tek kişilik bir mobil oyun olarak bizi karşılıyor. Eğer bu anlattıklarımız size cazip geliyorsa oyunun Play Store ve App Store üzerinden indirebilirsiniz. Ancak oyunun ücretsiz olmadığını belirtmekte fayda var.

Oyunda ilerlerken karşımıza küçük sürprizler de çıkıyor. Oyunun içinde arcade makinelerinde de oynanabilen mini oyunlar bulunuyor. Bu mini oyunları oynayarak ek süre kazanabiliyoruz. Üstelik oyunun her bölüm değişiminde, müzik de değişiyor. Oyunun yaratıcıları, hem tasarımı hem müzikleriyle fütüristik bir hava oluşturmayı fazlasıyla başarmış.

Oyun her bölümde yeni bir kayıt noktası oluşturuyor. Ancak bu kayıt noktalarından devam etmek için oyunun premium sürümünü almanız isteniyor. Belirtmekte fayda var, premium sürümü olmadan da oyunu reklamsız olarak oynamak mümkün. PinOut, Play Store’da ve App Store’da ücretsiz olarak bulunuyor. Bizim de en iyi mobil oyunlar listemizde yer almaya hak kazanıyor. Ayrıca internetsiz oynanabilen mobil oyunlar arasında da yer aldığını belirtelim.

Pin Out

Pin Out, tam anlamıyla bir arcade oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyun dinamikleri herkesin aşina olduğu ve severek oynadığımız Pinball’a oldukça benziyor. Hatta Pin Out, Pinball’un farklı seviyeler barındıran bir hali olarak düşünülebilir.

Farklı seviyeler barındırmak derken bahsettiğimiz şey; Pin Out’un klasik Pinball’dan farklı olarak, sürekli ileriye gitmeyi hedeflemesidir. Topu oyunun içindeki ikiden fazla kol ile mümkün olan en uzak mesafeye taşımaya çalışıyoruz. Ayrıca oyunda sadece kol değil, top fırlatıcı ve klasik Pinball’da da bulunan, topu hareketlendiren dekorlar gibi unsurlar da mesafe kat etmemize yardımcı oluyor. Bütün bunları yapmamız gereken bir süre bulunuyor. Oyunun içinde yol alırken, belirli rotalarla süre de toplayabiliyoruz. Oyunun içinde zaman dondurma, hareket yavaşlama gibi güçlendirmeler de mevcut.

Oyunda ilerlerken karşımıza küçük sürprizler de çıkıyor. Oyunun içinde arcade makinelerinde de oynanabilen mini oyunlar bulunuyor. Bu mini oyunları oynayarak ek süre kazanabiliyoruz. Üstelik oyunun her bölüm değişiminde, müzik de değişiyor. Oyunun yaratıcıları, hem tasarımı hem müzikleriyle fütüristik bir hava oluşturmayı fazlasıyla başarmış.

Oyun her bölümde yeni bir kayıt noktası oluşturuyor. Ancak bu kayıt noktalarından devam etmek için oyunun premium sürümünü almanız isteniyor. Belirtmekte fayda var, premium sürümü olmadan da oyunu reklamsız olarak oynamak mümkün. PinOut, Play Store’da ve App Store’da ücretsiz olarak bulunuyor. Bizim de en iyi mobil oyunlar listemizde yer almaya hak kazanıyor. Ayrıca internetsiz oynanabilen mobil oyunlar arasında da yer aldığını belirtelim.

Jump Jerboa

En iyi internetsiz mobil oyunlar arasında yer alan bir başka yapım ise Jump Jerboa oluyor. Ancak baştan belirmekte fayda var; Jump Jerboa herkes için uygun bir oyun değil. İnanılmaz seviyede zorlayıcı olabilen oyun özellikle platform hayranları tarafından çok beğenilecektir diye düşünüyoruz. Üstelik platform unsurlarının yanı sıra oyun ciddi anlamda bir bulmaca deneyimi de yaşatıyor.

Oyundaki karakterimiz bir kemirgen türü olan cırboğa. Henüz daha oyunun ilk sahnesinde onlarca kafes içerisinde tutulan cırboğalar ile karşılaşıyoruz. Ancak bizim karakterimiz bu kafesi kırıyor ve kaçış macerasına başlıyor. Oyun boyunca farklı haritalarda biz de kaçışına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Jump Jerboa ilk seviyede oyunun nasıl çalıştığına dair bazı ipuçları veriyor. Bir başka deyişle ilk dünyadaki haritalar oyunun “tutorial” kısmı gibi gözüküyor. Ancak ilerledikçe oyunun zorluğu da aynı seviyede yükselişini sürdürüyor.

Oyunun geliştiricisi Chinykian Games, her dünya için yeni unsurlar eklemiş. Böylece oyun sıradan ve her seferinde aynı şeyleri yapıyor hissini oyuncuya aktarmıyor. Tam tersine gittikçe zorlaşan bölümlerin her birinde yepyeni bir oyun ortaya çıkıyor.

Bu unsurlar arasında kimi zaman bir anahtar kimi zaman da yepyeni bir blok türü karşımıza çıkıyor. Yeni dünyaları açmak için yapmamız gereken tek şey ise bölüm içerisinde yer alan altınları toplamak. Bir dünyada yer alan tüm haritalar bittiğinde yeterli sayıda altını toplamış olmamız gerekiyor. Aksi takdirde bir sonraki dünyaya geçiş yapmak mümkün olmuyor.

Oyunun en güzel yanlarından biri ise tamamen ücretsiz olması. Fakat oyunda reklamlar yer alıyor. Yine de geliştiriciye destek olmak için oyunun reklamsız sürümünü de satın alabilirsiniz. Platform seven oyuncular için eşsiz bir oyun olduğunu bir kez daha söyleyelim. Ayrıca kendinizi zorlayacağınız bir oyun arıyorsanız da Jump Jerboa sizin için harika bir tercih olacaktır.

BADLAND

En iyi mobil oyunlar listemizin sıradaki oyunu internetsiz oynanabilen BADLAND oluyor. Bir çeşit parkur ve bulmaca oyunu olarak nitelendirebileceğimiz BADLAND, oldukça sıra dışı bir atmosfere sahip. Oyun temel olarak ilginç fizik mekaniklerine dayanıyor. Oyundaki bazı unsurlar oynanışı tamamen değiştirme potansiyeline sahip. Böylece, saatler süren oynayışın ardından bile oyuncular yeni sürprizler ile karşılaşabiliyor.

Bir tüpten çıkarak başladığımız yolculukta, tekinsiz bir ormanın derinliklerine doğru ilerliyoruz. Bu yolda karşımıza çıkan engeller ve tuzaklara rağmen yola devam ediyoruz. Çevremizdeki görüntüler bazen göze hoş gelse de genel olarak olumsuz bir hissiyat uyandırıyor. Yüzlerce bölümün bulunduğu oyun son derece eğlenceli bir oynanış sunuyor. Aynı zamanda grafikleri ve müzikleri de oynanışı fazlasıyla destekliyor. Yalnızca bu unsurlar bile oyunu oynamak için bir neden.

Üstelik BADLAND, Android kullanıcıları için Google Play Store’da ücretsiz olarak sunuluyor. Apple tarafında ise biraz daha farklı. App Store’da BADLAND 49,99 TL’ye satışta. Ancak, Apple Arcade kataloğunda BADLAND+’ı oynamak mümkün. Ayrıca, birçok oyunun da bulunduğu Apple Arcade’in fiyatı ise aylık 35 TL olarak belirtiliyor.

PewPew Live

En iyi mobil oyunlar listemizdeki sıradaki oyuna internetsiz bir arcade oyunu demek çok da yanlış olmaz. PewPew, adından da anlaşılacağı üzere ateş edilebilen bir geminin kontrolünü sağladığımız bir arcade oyunu. Fakat PewPew Live, gelmiş geçmiş en zor mobil oyunlardan birisi olabilir.

Aynı Hexio gibi, öğrenmesi kolay, ustalaşması zor bir oyun olan PewPew Live, 5 farklı oyun modu barındırıyor. Bu oyun modlarının hepsinin ortak noktası, gemimizle bir objeden kaçmaya çalışmak oluyor. Eskiv isimli oyun modunda, üzerinize gelen objelerden kaçıp çıkan puanları toplamanız gerekiyor. Hexagon modunda ise, altı kenarlı bir odada puan topluyor ve bu sırada objelerden kaçıyorsunuz. İlk moda benzemesinin yanı sıra, bu sefer size direkt saldıran gemilerle de savaşıyorsunuz.

Asteroids modu, bizce oyunun en eğlenceli modu. Bu modda etrafınızdaki objeleri yok etmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken objelerin yok olduktan sonra bıraktığı artıklardan kaçıyorsunuz. Fury, oyunun en zor modu. Üstünüze doğru gelen ve bütün ekranı kaplayan bir çizgi üzerindeki objelerden kaçıp 32 saniye boyunca bunu yapmanız isteniyor. Objeleri yok edebiliyorsunuz ancak artıklarını unutmayın.

Bir diğer eğlenceli mod ise Waves. Aynı Fury’de olduğu gibi bir çizgi üzerindeki objeler üstünüze geliyor. Ancak bu mod Fury’ye göre oldukça kolay. Oyunu lokal bir sunucu oluşturup arkadaşlarınızla da oynayabiliyorsunuz. Her modun altında dünya rekorlarını görmek de mümkün.

Maalesef oyun App Store’da yer almıyor ancak Google Play’de ücretsiz olarak bulunuyor. Üstelik oyunun içinde herhangi bir reklam da bulunmuyor. Hem bu yönüyle hem de her modun üzerinde yazan çeşitli açıklamalardaki göndermeler ve mizahıyla oyun bizden sempati kazanıyor. İnternetsiz oynanabilen mobil oyunlar arasında yer aldığını hatırlatalım.

PewPew Live

I Love Hue

İnternetsiz mobil oyunlar arasında yer alan I Love Hue bir bulmaca oyunu. Ancak diğer bulmacalardan biraz daha farklı ve bir nevi yapboz gibi düşünülebilir. Oyunda farklı renklerdeki kareleri uyumlu bir hale getirmeye çalışıyoruz. Çeşitli renk spektrumlarını yakalayıp, kareleri o spektrumlara uygun noktalara taşımaya çalışıyoruz. Oyun bize farklı boyutlarda çeşitli bulmacalar sunuyor. Peki bu spektrumu nasıl yakalıyoruz? En azından ilk seviyelerde, oyunun mantığını kavramak için, taşınmaya yani sabit kareler de bulunuyor. Bunları rehber olarak alıp renk dizileri oluşturuyoruz.

Örneğin, dümdüz bir çizgide, kırmızıdan sarıya uzanan bir yol düşünün. Araya farklı kırmızı tonları, sarı tonları ve turuncu tonları ekleyerek bu geçişi yakalıyoruz. Oyunun bu açıdan eğitici bir yanı olduğunu da söyleyebiliriz. Renk geçişlerini ayrıt etmek ve algılamak, bu oyunu oynadıktan sonra oldukça kolaylaşacaktır.

Oyunda oldukça fazla seviye bulunuyor. Üstelik oyun ilk defa oynayanlar için biraz zorlayıcı geliyor. Grafikler ve sesler ise oldukça başarılı. Hem ses hem görüntü olarak minimal bir tasarımdan söz etmek yanlış olmaz. Oyun App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak temin edilebiliyor.



I Love Hue

Once Upon a Tower

Listemize Once Upon a Tower ile devam ediyoruz. Bir aksiyon oyunu olarak sunulan Once Upon a Tower, oldukça sevimli bir hikayeye sahip. Bir kulede tıkalı kalmış karakterimiz, cesur bir şövalyenin kendisini kurtarmasını bekliyor. Ancak bir süre sonra dayanamıyor ve karşısına çıkan ne varsa hepsini geçerek ejderhadan kaçmaya çalışıyor. Biz de bu macerada karakterimize yardım ediyoruz.

Oyun oldukça eğlenceli ve basit bir mekaniğe sahip. Karakterimiz, ekranda parmağınızı kaydırdığınız yere doğru balyozunu savuruyor. Bu esnada karşısına çıkan bazı maddeleri yok edebiliyor, bazılarını topluyor, bazılarına ise müdahalede bulunamıyor.

Temel olarak amacımız, kulenin en üst katından aşağıya doğru inmek. Bu sebeple hareketlerimiz aşağıya doğru inmeye dayalı oluyor. Bazı noktalarda ejderha bile gitmemizi engellemeye çalışıyor. Oyunda gerçekten oldukça fazla sayıda düşman sayılabilecek nesne ve karakter bulunuyor. Kimileri üstünüze doğru saldırıyor, kimileri ise size doğru bir alev topu fırlatıyor. Ya da yukarıdan aşağıya doğru kazarken tam altınızda bulunan bir diken yüzünden bütün emekleriniz yok olabiliyor.

Oyunda farklı silahlara sahip çeşitli karakterler de bulunuyor. Oyun bu karakterleri eğlenceli bir şekilde ve mizahi bir cümle ile sunuyor. Oyunun grafikleri aynı Orbia gibi, oldukça yumuşak ve yerinde duruyor. Üstelik oyunun ses efektleri ve müzikleri son derece başarılı. Oyunu oynarken arkadan eşlik eden sesler sayesinde oyun zevkiniz katlanıyor. Once Upon a Tower Google Play Store ve App Store’da ücretsiz olarak bulunuyor. Üstelik internetsiz mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Infinitode 2

En iyi mobil oyunlar listesindeki sıradaki oyunumuz, kule savunması türünde internetsiz bir oyun olan Infinitode 2. Infinitode 2’nin bilgisayardaki kule savunmalarıyla yarışabilir bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Grafikler ve oynanış açısından olmasa da, oyunda oldukça fazla sayıda geliştirme ve araştırma bulunuyor. Ayrıca kuleler deneyim kazandıkça yeni yetenekleri açılıyor. Bunlar sayesinde gelen düşman gruplarını daha hızlı öldürmek veya çeşitli özellikler kazanmak mümkün.

Oyunda farklı tarzlarda düşmanlar da yer alıyor. Ayrıca kaynak toplamaya yardımcı madenciler, bariyerler ve çeşitli farklı kaynaklar da oyunda yer alıyor. Üstelik oyunda kendi haritalarımızı yapabileceğimiz bir editör ve geliştirici modu da yer alıyor.

Oyunda üç farklı zorluk seviyesi bulunuyor. Ancak oyunu zor modda oynayabilmek için diğer oyunun hikayesini tamamlamak gerekiyor. Oyundaki geliştirmeler gerçekleştirmek için ise para ve deneyim kazanmanız gerekiyor. Eğer strateji oyunlarını seven birisiyseniz Infinitode 2’ye bayılacağınızı düşünüyoruz. Oyunda herhangi bir reklam bulunmuyor. Oyundaki tüm eşyalar ekstra bir ücret ödemeden, tamamen oyun içinde kazanılan para ve deneyimlerle sağlanabiliyor.

Infinitode 2 Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak App Store’da sadece ilk oyun olan Infinitode bulunabiliyor. Birebir aynı özelliklere sahip olmasa da, Infinitode’un da oldukça bir eğlenceli olduğunu ve bir alternatif olabileceğini belirtelim.

Infinitode 2

Ninja Tobu

En iyi mobil oyunlar listemizde yer alan bir başka yapım ise Ninja Tobu oluyor. CerebralFix tarafından geliştirilen Ninja Tobu’yu hıza dayalı bir platform oyunu olarak tanıtmak mümkün. Birden fazla oyun modu bulunsa da temel mekanikler her modda benzerlik gösteriyor.

Oyundaki amacımız ninja olan karakterimizin yukarıya doğru hareket etmesini sağlamak. Duvarlar aracılığıyla hareket bu karakter havada bir kere daha zıplayabilme yeteneğine sahip. Bir başka deyişle oyunda kullanmamız gereken anahtar hareketlerden birisi “double jump” oluyor. İkinci zıplayış sırasında karar vermek için ekrana basılı tutarak zamanı yavaşlatmak da mümkün.

Oyunda üç adet temel mod yer alıyor. Bunlardan birisi klasik “challange” modu. Bu mod içerisinde geliştiriciler tarafından hazırlanan sabit haritalar bulunuyor. Her haritanın sonunda yer alan noktaya ulaşarak bir sonraki haritaya geçmek mümkün.

Benzer bir mod ise “Wastelands” modu oluyor. Bu mod ise çok daha zorlayıcı haritalara sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bunun haricinde tasarımda da ufak değişikliklere sahip olan Wastelands modu klasik haritalar ile aynı amaca sahip.

Oyunun sunduğu üçüncü seçenek ise sonsuz oyun modu oluyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu modda rastgele haritalar karşımıza çıkıyor. Puan toplayarak ilerlediğimiz bu modda karakterimiz sivri bir demire, testereye ya da benzeri bir engele takılana kadar harita genişlemeye devam ediyor. Eğer ninjamız ölmezse bu modu sonsuza kadar oynamak mümkün.

Ninja Tobu özellikle kendini zorlamak isteyenler için harika bir oyun. Super Meat Boy ile benzerlikleri bulunan Ninja Tobu dikey bir haritada ilerliyor. Oyun içerisinde farklı özelliklere sahip karakterler ile tekdüzeliği aşmak da mümkün. Bu karakterleri oyun içerisinde kazandığınız altınlarla da alabilirsiniz. Üstelik Ninja Tobu hem iOS hem de Android kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor. Eğer daha önce karşınıza çıkmadıysa Ninja Tobu’ya göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Soul Knight

İnanılmaz bir mobil oyun olan Soul Knight, bir RPG, aksiyon, Hack and Slash, ve zindan oyunu. Oldukça geniş bir şekilde farklı türlere yayılmış bu oyun gerçekten fazlasıyla detaylı. Oyun size saatlerce süren bir oynanış süresi sunuyor. Bu kadar uzun soluklu bir oyun, mobil oyun dünyasında pek alışılmış bir şey değil. Söz konusu oyun türlerinde bilgisayardaki rakiplerinden arta kalır bir yanı olmayan Soul Knight, karşımıza çıkan çeşitli uzaylı canavarları öldürmemiz üzerine kurulu. Ancak bahsettiğimiz gibi oyun oldukça detaylı.

Oyuna girdiğimizde karşımıza karakterimizi seçebileceğimiz bir lobi çıkıyor. Bu karakterlerden bazıları gerçek parayla satın alınsa da, oyun içerisinde kazanılan parayla oynayabileceğimiz fazla sayıda karakter bulunuyor. Lobide sağ taraftaki kapıdan girdiğimizde karşımıza çeşitli silahların bulunduğu ve bir satıcının yer aldığı oda çıkıyor. Ayrıca bu odada farklı makineler yer yer alıyor. Bunlardan birisinde silah birleştirebiliyoruz. Bu odadan aşağıya doğru indiğimizde ise karşımıza bir şaman çıkıyor. Ancak oyunu kendiniz keşfetmeniz adına daha fazla detay paylaşmak istemiyoruz.

Oyunda yer alan düşmanlar sizi ne aşırı zorluyor, ne de hemen yok oluyor. Ayrıca her zindan ve düşmanlar rastgele oluşturuluyor. Yapımcılar bu konuda oldukça başarılı bir işe imza atmış. Oyun 2 boyutlu ve müzikleri oynanış ile oldukça uyumlu. Ayrıca oyunda ufak numaralar da gizlenmiş. Zindanlarda karşımıza çıkan NPC’ler ve heykeller yer alıyor. Bunlar bize ekstra güçler sağlayabiliyor. Ancak bunlardan bazılarının güvenilirliğine dikkat etmek gerektiğini de ekleyelim.

Son olarak lobiden aşağıya indimizde karşımıza upuzun koridorlar çıkıyor. Buradaki tablolardan da çeşitli hediyeler kazanabiliyoruz. Bu oldukça detaylı RPG oyunu Soul Knight, Android ve iOS için ücretsiz olarak indirilebiliyor. RPG türünde en iyi internetsiz mobil oyunlar arasında saymak mümkün.

Soul Knight

DATA WING

Data Wing, arcade bir yarış oyunu olarak düşünülebilir. Ancak Data Wing, sıradan yarış oyunlarından biraz farklı olarak tasarlanmış. Öncelikle oyun, güncel yarış oyunlarının aksine 2 boyutlu olarak geliştirilmiş. Bunun haricinde Data Wing harika bir hikaye sunuyor. Oyunda bize komut veren bir bilgisayarın isteklerini gerçekleştiriyoruz. Komutlarını uygulayarak onu özgür bırakmaya çalışıyoruz. Ancak işler planlandığı gibi gitmeyebiliyor.

Oyunda farklı yarış türleri yer alıyor. Zamana karşı yarış, tur tamamlama gibi farklı seviyelerden geçiyoruz. Oyunun mekanikleri, ilk defa oynayacak kullanıcıları zorlayacak düzeyde tasarlanmış. Karakterimizin iki yanına tıklayarak gittiği yönü değiştirebiliyoruz. Haritalarda çeşitli özellikler yer alıyor. Örneğin, yer çekimi katsayısı artabiliyor, hızlandırıcı takviyeler, yer çekimi engelleyiciler, hatta aracımızı devre dışı bırakan bölgeler bunlardan bazıları.

Data Wing, hikayesi gereği diyalog açısından da zengin bir oyun. Oynanış olarak 1-2 saat kadar süren Data Wing, uzun zamandır oynadığımız en iyi mobil oyunlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda internetsiz mobil oyunlara arasında saymak da mümkün. Kesinlikle ama kesinlikle indirmenizi tavsiye ediyoruz. DATA WING, Google Play Store ve App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

DATA WING en iyi mobil oyunlar

Fancade

Fancade, arcade severler için bulunmaz bir nimet. Oyunun yapımcısı Martin Magni, daha önce Mekorama isimli oldukça başarılı bir oyun geliştirmişti. Ancak Fancade ile kesinlikle bunun üstüne çıkmış. Fancade, içinde 50’den fazla oyun barındıran bir simülatör olarak düşünülebilir. Ancak yeni oyunları açabilmek için, elinizdeki oyunlardan yeterli puanı toplamış olmanız gerekiyor.

Oyunların içinde, Mekorama benzeri bir bulmaca yer alıyor. Tıkladığınız yere giden bir karakteri, bulmacayı çözerek hedefe ulaştırmaya çalışıyorsunuz. Bir diğer oyun ise düz bir yolda araba sürdüğünüz Drive Mad. Bu oyunda, yoldaki parkuru tamamlayarak bitiş çizgisine ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Buna benzer onlarca mini oyuna sahip Fancade her yeni güncelleme ile daha çok oyuna ve haritaya kavuşuyor. Oyunun en güzel yanlarından birisi İnternet olmadan erişim sağlanabilmesi. Üstelik oyun tamamıyla ücretsiz. Bunlara ek olarak kendi oyununuzu tasarlayabildiğiniz de belirtiliyor.

Eğer saatlerinizi geçirmek istediğiniz bir arcade cenneti arıyorsanız, Fancade bunu size fazlasıyla sunuyor. Oyunla ilgili söylenebilecek belki tek sıkıntı, yeni bir seviyenin açılma süresi oluyor. Gerekli puanı topladıktan sonra yeni oyunların açılması için bir süre beklemeniz gerekiyor. Fancade, iOS ve Android için ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor.

Build a Bridge

En iyi mobil oyunlar listemizde sıradaki oyun internetsiz bir simülasyon ve bulmaca oyunu olan Build a Bridge oluyor. Oyunun isminden de anlaşılacağı üzere oyunda köprü inşa ediyoruz. Bu köprüleri inşa etmedeki amacımız ise aracımızın bir noktadan diğer noktaya ulaşmasını sağlamak oluyor.

Oyundaki en önemli şey olan fizik motoru gayet başarılı ve gerçekçi. Bu nedenle köprüleri tasarlarken yıkılmamasını sağlamanız gerekiyor. Ayrıca köprüyü asfalt, odun ve çelik kablolar gibi çeşitli materyaller kullanarak tasarlıyoruz. Bir ipucu, üçgenler kurmak oldukça işe yarıyor. Oyunda oldukça fazla seviye yer alıyor. Üstelik bu seviyelerin zorluğu gittikçe artıyor ve her seviye kendisine özel görevler ile geliyor. Oyunun grafikleri ve detaycılığı da bir tebriği hakkediyor.

Oyunla ilgili sevdiğimiz bir diğer özellik ise kamera açıları oluyor. Köprü inşası tamamlandıktan sonra aracımızı gönderiyoruz. Bu sırada istersek arabanın içinden istersek arabanın dışından farklı açılarla takip edebiliyoruz. Bu ufak dokunuş oyunu biraz daha keyifli hale getiriyor. Build a Bridge iOS ve Android için ücretsiz olarak yer alıyor. Ayrıca oyun Nintendo Switch ve Windows için de temin edilebiliyor.

Build a Bridge en iyi mobil oyunlar

Two Dots

İnternetsiz mobil oyunlar arasında yer alan Two Dots, son derece şirin grafiklere sahip bir bulmaca oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyundaki amacımız bize verilen görevleri yerine getirmek. Bu görevler çoğunlukla belli sayıdaki renkli topları birbiriyle eşleştirmek oluyor. Örneğin 50 adet kırmızı topu birleştirmek oyunda yer alan görevler arasında.

Oyunu oynarken kullanabileceğimiz çeşitlik teknikler de bulunuyor. Örneğin topları birleştirerek kare şekli oluşturmak aynı renkteki tüm nesnelerin silinmesini sağlıyor. Özellikle çok yüksek sayılara ulaşmanız gereken görevlerde bu unsurun son derece faydalı olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak oyun her zaman son derece kolay haritalar sunmuyor.

Özellikle bazı bölümlerde ekstra zorlayıcı görevler bulunduğunu belirtelim. Kimi zaman kare oluşturmak çok daha zor bir hale gelebiliyor. Bazen de haritada yer alan renklerin sayısı fazla oluyor. Bu nedenle istenen renkleri toplamak çok daha uzun sürüyor.

Oyunda ana moda ek olarak farklı bulmacalar da yer alıyor. Ekstra etkinlik olarak sunulan bu bulmacaların sonunda oyuncular çeşitli ödüller kazanıyor. Özellikle internetsiz mobil bulmaca oyunlarını seviyorsanız bu oyuna göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Two Dots, Android ve iOS için ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Micro RPG

En güzel mobil oyunlardan birisi olan Micro RPG, internetsiz oynanan sıra tabanlı bir RPG oyunu. Oyun karakterimizin etrafında, daire şeklinde bulunan canavarları alt etmemizi amaçlıyor. Bunun için ise bize belli bir tur hakkı veriyor. O turun sonunda tamamlamamız gereken görev yarım kalırsa başarısız oluyoruz. Ayrıca oyunda yan görevler de mevcut.

Oyunda canavarları öldürebilmek için karakterimizin, etrafında sürekli dönen silahıyla hangi yöne doğru saldıracağına karar veriyoruz. Böylece bir tur geçmiş ve hamlemizi yapmış oluyoruz. Buna ek olarak hangi canavarın bize saldıracağını bir tur önceden görebiliyoruz.

Canavarların bize uzaklığına göre üç farklı silah türü kullanıyoruz. Yakınımızda bulunan canavarlar için kılıç, orta uzaklıktaki mesafede bulunan canavarlar için balyoz, uzak mesafede bulunan canavarlar için ise ok gibi silahlar bulunuyor. Ayrıca kestane gibi eğlenceli silahlar da kullanabiliyoruz. Oyundaki silahlar da kendi içerisinde tuzak, yakın dövüş silahı gibi sınıflara ve kullanım alanlarına sahip. Her bölüme başlamadan önce karşımıza çıkacak canavarları görebiliyor ve silahlarımızı ona göre seçebiliyoruz.

Micro RPG’de dört farklı dünya yer alıyor. Bir önceki dünyanın tüm seviyelerini tamamladıktan sonra diğer dünyaya geçebiliyoruz. Aynı zamanda oyunda boss dövüşleri de yer alıyor. Her dünyada farklı sandıklar kazanıyoruz. Bu sandıklar ile ekipmanlarımızı ve karakterimizi güçlendirebiliyoruz.

Oyun şimdilik geliştirme aşamasında ve sürekli yenileniyor. Şimdilik tek karakter bulunuyor ancak ileride daha fazla karakter seçeneği olacağı ibaresi oyunda yer alıyor. Micro RPG, Google Play Store ve App Store üzerinden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

Super Clone

En iyi mobil oyunlar listesindeki sıradaki isim olan Super Clone, bir aksiyon ve macera oyunu. Oyun 2100 yılında geçiyor. Oyunun hikayesi ise, başlar başlamaz anlatılıyor. Oyunda bir klonu oynuyor ve robotların ele geçirdiği şehrimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Oyun boyunca çeşitli anıları topluyor ve Süper Klon olmaya çalışıyoruz.

Oyunun mekanikleri oldukça basit ancak hayatta kalmak da bir o kadar zor. Karşımıza çıkan robotları öldürüyor ve seviye atlayarak ilerliyoruz. Oyunda yapmamız gereken tek şey ise mermilerden ve robotlardan kaçmak. Ateş etme eylemi oyunun kendisi tarafından gerçekleşiyor. Bu kulağa oldukça basit gelse de ciddi anlamda zorlayabiliyor.

Oyunun sonsuz seviyesi bulunduğu ifade ediliyor. Her öldüğümüzde veya seviye bitirdiğimizde bir lobiye ulaşıyoruz. Bu lobide etkileşime geçebileceğimiz farklı kişiler bulunuyor. Oyunda temizlenen her aşama sonrasında, o seviye boyunca kullanabileceğimiz güçlendirmelere ulaşıyoruz.

Oyunda farklı silahlar ve güçlendirmeler de yer alıyor. Bu silahları geliştirme imkanımız da mevcut. Ayrıca geliştiriciler, oyunun kendisini tekrar etmediğini belirtiyor. Eğer hızlı bir oyun arıyorsanız Super Clone sizin için idealdir. Üstelik, Android ve iOS için ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

super clone en iyi mobil oyunlar

Plague Inc.

İnternetsiz mobil oyunlar arasında yer alan Plague Inc yıllar önce çıkmış olsa bile son zamanlarda devasa bir güncellemeyle güncel oyunlar arasına döndü. The Cure isimli yeni oyun modu, oyunun amacını tamamıyla değiştirdi diyebiliriz.

Bilmeyenler için oyunu kısaca özetleyelim. Plague Inc, dünyaya hastalık yaymak için uğraştığımız bir strateji oyunu. Oyunda bakteri, virüs, mantar, parazit, prion, nano-virüs ve biyolojik silah gibi değişik salgın türleri bulunuyor. Her salgın türünün kendine has bir oynanışı var.

Oyundaki amacımız ise hastalığı yaymak ve insanlığın sonunu getirmek oluyor. Biz hastalığı yaymakla uğraşırken, bilim insanları ise bir ilaç ya da aşı bulmak için araştırma yapıyorlar. Dünyadaki tüm insanları öldürmeden önce bir aşı bulunursa ve hasta olan herkes iyileşirse oyunu kaybediyoruz. Oyunu alt etmek için ise tüm insanların ölmesi gerekiyor.

Oyunda 4 zorluk seviyesi mevcut. Bunlar kolay, orta, zor ve çok zor oluyor. Kolay seviyede insanlar ellerini yıkamıyor ve araştırmacılar çok çalışmıyorken, çok zor seviyede herkes takıntılı bir şekilde el yıkıyor ve araştırmacılar laboratuvarlarda uyuyor.

Ayrıca oyunda ücretli olarak indirilebilen farklı modlar da yer alıyor. The Cure yani tedavi modu ise COVID-19’a özel bir oyun modu. Bu modda tahmin edilebileceği üzere hastalık yaymak yerine hastalığı yok etmeye çabalıyoruz. Yani aşıyı bulmaya.

Oyunun geliştiricileri hiç bu kadar detaylı bir mod ortaya çıkarmadıklarını ifade ediyor. Bu mod gerçekten de bambaşka bir oyun olmuş gibi. Üstelik COVID-19 sona erene kadar modun ücretsiz olacağı ifade ediliyor. Plague Inc, Android için ücretsiz olarak, iOS için ise 5 TL’ye indirilebiliyor.

En İyi Mobil Oyunlar: Genel Değerlendirme

Akıllı telefonların ve tabletlerin gelişmesiyle birlikte mobil oyuncu sayısı ciddi bir şekilde artış gösterdi. Öyle ki mobil platformlarda oyun geliştiren şirketler de gelişen teknolojiyle birlikte daha kaliteli mobil oyunlar geliştirmeye başladılar. Günümüzde futboldan açık dünyaya kadar birbirinden farklı kategorilerde çok çeşitli mobil oyunlar mevcut.

Mobil oyun severler, istedikleri kategorilerde oyun oynamak istedikleri zamanlarda kararsızlık yaşayabiliyorlar. Çünkü mobil oyun sektöründe çok sayıda oyun bulunması, oyuncuların bu oyunlar arasında tercih yapabilmelerini zorlaştırıyor. Bizler de bu yazımızda sizler için çeşitli kategorilerdeki en iyi mobil oyunları listeledik. Böylece hazırlamış olduğumuz içeriğimize göz atarak dilediğiniz kategorideki en iyi mobil oyunları kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.


“En İyi Mobil Oyunlar – Mart 2024” üzerine 7 yorum

  1. Öneriler güzel ama 2021 ağıstos ayı demişsiniz fakat koyduğunuz oyunların bir çoğu eski oyunlar. Başlıktan tarihi kaldırmanız veya tarihe göre 2021 ağustos ayında iyi olan oyunları koymanız daha mantıklı olur.

    • Okan merhaba,

      Değerli yorumun için teşekkür ederim. Başlıkta yer alan tarih, yazının güncellendiği dönemi belirtiyor. Yeni oyunlardan da önerilerimizi sunuyoruz ancak oynamaktan bıkamadığımız oyunları da listeden kaldırmıyoruz. Eğer listeye eklenmesi gerektiğini düşündüğün oyunlar varsa bize bildir lütfen. Memnuniyetle değerlendirip, incelemek isteriz.

  2. 3 Öğrenci olarak kısa süre önce bir oyun yaptık. Adı World Truck Simulator 2 : Dangerous Road, inceleyebilirsiniz. Benzersiz bir oyun deneyimi olacağından kuşkum yok.

  3. Super Clone’da Challenge bölümündeki NioXoin adlı her zaman 1. olarak göreceğiniz kişi benim, gelin ve beni geçin 🙂

  4. Abi en iyi oyunlar listenizde çakma oyunlar ve düşük kaliteli gelirinin tamamı reklamlardan oluşan oyunlar var farkındamısınız ne biçim liste yapıyosunuz

    • Merhaba İlke, yorumun için teşekkür ederiz. En iyi mobil oyunlar listemizi her oyuncuya hitap eden oyunlarla oluşturmak için oldukça yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Eğer listede yer almasını düşündüğün oyunlar varsa incelememiz ve değerlendirmemiz için bize ulaştırabilirsin.

Yorumlar kapalı.