3D Yazıcı Önerileri: En İyi 3D Printer Modelleri – 2023

En iyi 3D yazıcı önerileri listemiz ile karşınızdayız. Birkaç yıl önce adından bile bahsedilemeyen 3D yazıcı teknolojisi günümüzde gittikçe popüler hale gelmeyi sürdürüyor. Üstelik yalnızca bireysel kullanım değil aynı zamanda profesyonel alanda da 3D yazıcıları görmek mümkün. Peki en iyi 3D yazıcı önerileri listemizde hangi modeller yer alıyor?

Günümüz teknoloji dünyasında kullanan kişi sayısı ve kullanım alanları hızlı bir şekilde artan 3D yazıcılara, gün geçtikçe yeni modeller ve markalar ekleniyor. Fiyat performans olarak kullanıcılara sunulan çok sayıda yazıcı olması sebebiyle, almak isteyenlerin kafası karışmakta.

Biz de bu karışıklığı gidermek için 3D yazıcı önerileri hazırlamak istedik. Ucuz, orta ve yüksek segmenttedeki modelleri inceleyerek kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Ancak bu ürünlerin fiyatlarının sürekli olarak değiştiğini belirtmekte fayda var. Ayrıca ülkemizde zaman zaman stok sıkıntısı çektiklerini de ifade edelim.

En İyi 3D Yazıcı Önerileri: Uygun Fiyat

Creality Ender 3 S1

en iyi 3D yazıcı modelleri - Creality Ender 3 S1

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi 3D yazıcı önerileri listemizin ilk sırasında Creality Ender 3 S1 yer alıyor. Çin merkezli Creality, 3D yazıcı sektöründe faaliyet gösteren en eski üreticilerden birisidir. Şirket, rakiplerinin aksine daha çok giriş ve orta segment 3D yazıcı modelleri üretiyor. Creality Ender 3 S1 de uygun fiyatlı 3D yazıcı modellerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Hareketsiz ancak ısıtmalı bir alüminyum tablaya sahip olan yazıcıda reçineli baskı özelliği yer almıyor. Bunun yanı sıra yazıcının desteklediği filamentler; ABS, PETG, PLA ve TPU olarak belirtilmektedir. Yazıcının filament çapı ise 1.75 mm’dir. Yazıcıda baskı yapmak istediğiniz zaman AMF, OBJ ve STL uzantılı dosyalarla baskı yapabiliyorsunuz.

FDM baskı teknolojisine sahip olan yazıcı, 0.4 mm baskı hassasiyeti ile çalışmaktadır. 150 mm/s yazma hızıyla performans gösteren yazıcının gürültü seviyesi ise maksimum 32 dB olarak belirtilmektedir. 1 tane filament girişine sahip olan yazıcının nozzle sıcaklığı maksimum 260 ℃, tabla sıcaklığı ise maksimum 110 ℃ değerlerine ulaşabilmektedir. 220 mm baskı genişliği ve derinliğine sahip olan yazıcı, 270 mm baskı yüksekliğine sahip. Yaklaşık 9 kg ağırlığında olan bu yazıcı, giriş seviyesinde 3D yazıcılarla ilgilenen kişilere hitap etmektedir.

Anycubic i3 Mega S

3D yazıcı önerileri: Anycubic Mega S

Anycubic i3 Mega S, güçlendirilmiş ısıtlmalı ultrabase tablaya ve filament bittiğinde ya da bir sıkıntı meydana geldiğinde baskıyı durduran bir sensöre sahiptir. Bu sayede acemi kullanıcıların da zorluk yaşamadan kullanmasına olanak tanımaktadır. Bu yönüyle bile en iyi 3D yazıcılar listemizde yer almaya hak kazanıyor.

Buna ek olarak başlangıç seviyesindeki kullanıcıların işlerini kolaylaştırmak adına yazıcıda, elektrik kesildiğinde kaldığı yerden devam etme özelliği bulunmaktadır. Böylece herhangi bir sıkıntı yaşamadan işleme kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Ürünün teknik detaylarına baktığımızda baskı teknolojisi olarak FDM tercihini görüyoruz. Bağlantı tipinde ise SD karta ek olarak USB bağlantısı seçeneği bulunuyor. Cihazın arayüzünde Türkçe desteği bulunmuyor. Ancak dokunmatik bir ekrana ve uzaktan kontrol araçlarına erişim mümkün. Ayrıca otomatik kalibrasyon ile de kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

Baskı boyutlarına baktığımızda 210 mm genişlik ve derinlik değerlerini görüyoruz. Yükseklikte ise 205 mm gibi bir değer görmek mümkün. Cihazına ağırlığı ise 16.5 kilogram olarak ifade ediliyor. Bulundurduğu özellikleriyle zamandan ve kullanacağınız malzemeden tasarruf etmenizi sağlayacak bu cihaz en iyi 3D yazıcı önerileri listemize girmeye hak kazanıyor.

Creality Ender 3 V2

creality-ender-3-v2

En iyi 3D yazıcı önerileri listemizde yer verdiğimiz bir başka Creality ürünü ise Ender 3 V2 oluyor. Daha önce listemizde yer alan Creality Ender 3 Pro ile son derece benzer olsalar da iki ürünün birkaç önemli farkı mevcut. Bu nedenle iki ürün arasında tercihinizi kendiniz gerçekleştirmeniz faydalı olacaktır.

Creality Ender 3 V2 cihazında hareketli ve ısıtmalı bir metal tabla bulunuyor. Tabla sıcaklığı ise maksimum 100 dereceye ulaşabiliyor. Creality Ender Pro’dan önemli bir farkı bu. Çünkü Ender Pro modelinin tablası 110 derece sıcaklığa ulaşabiliyordu.

Buna ek olarak cihazın Cura ve Simplify yazılımlarını desteklediği biliniyor. Dosya formatlarında ise STL, OBJ ve Gcode desteği ile karşılaşıyoruz. FDM baskı teknolojisinden faydalanan Creality Ender 3 V2, hem SD kart hem de USB ile baskı desteği de sunuyor.

Ürününün baskı özelliklerine baktığımızda 220 mm genişlik ve derinlik değerleri ile karşılaşmak mümkün. Ayrıca 250 mm baskı yüksekliği de cihazın dikkat çeken unsurları arasında. Ancak Creality Ender Pro’dan en önemli farkı cihazın boyutu oluyor. Yaklaşık 200 mm daha yüksek bir cihaz olan Creality Ender 3 V2 aynı zamanda 1 kiloya yakın bir ağırlık farkına da sahip. Tüm bu özellikleriyle en iyi fiyat-performans 3D yazıcı önerileri arasında yer aldığını da belirtelim.

En İyi 3D Yazıcı Önerileri: Orta Segment

FlashForge Adventurer 3

3D yazıcı önerileri: Flashforge Adventure 3

Listemizin ilk kapalı tasarıma sahip 3D yazıcı modeli FlashForge Adventurer 3, başlangıç ve orta seviye kullanıcıların kullanabileceği bir yazıcı olarak karşımıza çıkıyor. Flash Forge 3D yazıcı, kullanıcılara sessiz bir ortam ve şık bir tasarım sunmakta.

PLA ve ABS filamentlerde baskı yapabilme yeteneğine sahip. Güvenli ve uzaktan erişim sağlayabilme gibi özelliklere sahiptir. Isıtmalı metal tablası ise hareketsizdir. FlashCloud bulut tabanlı platformu ile buluttan baskı yapmanızı mümkün de kılmaktadır.

Cihazda kullanılan baskı teknolojisi FFF olarak ifade edilmektedir. Ayrıca daha önce de belirttiğimiz gibi Wi-Fi’a ek olarak USB ile çıktı alma seçeneği de sunulmaktadır. Ürünün baskı genişliği, derinliği ve yüksekliği ise 150 mm olarak belirtilmektedir. Ürünün ağırlığı ise 9 kilogramdır.

Alya

Arıkovanı projesi Alya 3D yazıcı modeli

Bir arıkovanı projesi olan Alya, güvenli ve kullanıcı dostu bir 3D yazıcı modelidir. Çok az elektrik harcayan modelde PLA filamenti kullanılmaktadır. Ev, ofis ve okullarda kullanılabilecek yazıcının etrafı legolarla kaplıdır. Legolarla kaplı olması sayesinde modelin görünümü isteğe göre tasarlanabilir. Bu yönüyle özellikle çocuklar için oldukça uygun olduğu belirtilmektedir.

Üründe kullanılan baskı teknolojisi FDM şeklinde ifade edilmektedir. 9 kilogram ağırlığa sahip ürünün boyutu ise 267x293x385 mm olarak belirtilmektedir. Cihazın baskı genişliği ise 130 mm; baskı derinliği ve yüksekliği ise 100 mm şeklinde açıklanmıştır. Kapalı bir tasarıma sahip ürünün ısıtmalı bir tablası bulunmamaktadır. Tabla malzemesi ise camdır.

Cihazda bağlantı tipi olarak SD kart, USB desteğine ek olarak Wi-Fi seçeneği de sunulmaktadır. Otomatik kalibrasyon da ürünün kullanımı kolaylaştıran bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu özellikleriyle her yaştan kullanıcı için uygun bir 3D yazıcıdır.

Artillery Sidewinder X2

artillery-sidewinder-x2

En iyi 3D yazıcı önerileri listemize Artillery Sidewinder X2 modeliyle devam ediyoruz. Fiyat performans ürünleri arasında yer alan Artillery Sidewinder X2 açık tasarımlı bir yazıcı olarak bizleri karşılıyor. Özellikle sessiz bir deneyim arayanlar için çok iyi bir seçenek olduğunu belirtelim.

Üründe hareketli bir tabla yer alıyor. Ayrıca bu tablanın ısıtmalı olduğu da belirtiliyor. Alüminyum malzemeden yapılan tablanın maksimum sıcaklığı ise 110 derece olarak ifade ediliyor. Ayrıca cihazda dokunmatik ekran ve otomatik kalibrasyon desteği de mevcut.

Cihazın baskı genişliği ve derinliği ise 300 mm olarak belirtiliyor. Baskı yüksekliği ise 400 mm olarak ifade ediliyor. Cihazın boyutu ise oldukça yüksek gözüküyor 870 mm yüksekliğe ek olarak 550 mm genişlik ve 405 mm derinliği bulunuyor. Ağırlığı ise yaklaşık 13 kilogram şeklinde belirtiliyor.

En İyi 3D Yazıcı Önerileri: Üst Segment

Zaxe Z3

zaxe-z3

En iyi 3D yazıcı önerileri listemizin üst segmentinde oldukça başarılı bir ürün ile başlıyoruz. Alüminyum bir kasaya sahip olan Zaxe Z3 modeli şık tasarımına ek olarak dikkat çeken özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Üstelik bu ürünün en başarılı özelliklerinden birisi Türkçe arayüz desteği oluyor. Böylece Türkçe kullanmak isteyen kullanıcılar için harika bir alternatif cihazda yer alıyor.

Hareketsiz bir tablası bulunan Zaxe Z3 modelinin tabla malzemesi ise alüminyum olarak belirtiliyor. Ayrıca ısıtmalı bir tablaya sahip cihazın maksimum sıcaklık değeri ise 100 derece şeklinde ifade ediliyor. Ayrıca elektrik kesintisi sonrasında işleme devam etme, dokunmatik ekran ve otomatik kalibrasyon gibi özelliklerin de üründe yer aldığını belirtelim.

AMF, OBJ ve STL dosya uzantılarına destek sunan cihazda yazılımda ise Zaxe xDesktop desteği mevcut. Ayrıca ABS, PLA ve naylon gibi filament tiplerine de destek sunduğunu belirtelim. Cihazın baskı hassasiyeti ise 0.01 mm olarak ifade ediliyor. Bağlantı tiplerinde ise Ethernet, USB ve Wi-Fi görmek mümkün. Baskı değerlerinde ise 400 mm genişlik, 300 mm derinlik ve 350 mm yükseklik görüyoruz.

Flashforge Creator 4

Flashforge Creator 4

Flashforge, profesyonel seviyede 3D yazıcı üreten teknoloji üreticilerindendir. Şirket, Flashforge Creator 4 ile profesyonel düzeyde 3D baskı yapan kişilere hitap etmektedir. Yazıcı, hareketsiz ve ısıtmalı bir alüminyum tabla ile kullanıcılarıyla buluşuyor.

1.75 mm filament çapına sahip olan yazıcı, filament desteği konusunda en başarılı yazıcılardan birisidir. Öyle ki yazıcı; ABS, PETG, PLA ve TPU başta olmak üzere birçok filament modeline destek sağlamaktadır. Böylece yazıcı sahipleri, diledikleri filament ile istedikleri ürünü başarılı bir şekilde basabiliyorlar.

Yazıcı, yazma hızı konusunda oldukça iddialı. Öyle ki Flashforge tarafından paylaşılan verilere göre yazıcı ortalama 100 mm/s yazma hızına sahip. 2 adet filament girişine sahip olan yazıcıda 2 adet de nozzle girişi mevcut. Yazıcının nozzle çapı ise 0.4 mm olarak karşımıza çıkmaktadır. Dokunmatik ekrana sahip olan yazıcı, kullanıcılarına kolay bir kullanım sağlamaktadır. Bu doğrultuda yazıcıda olası elektrik kesintileri sonrası yazdırma işlemine devam etme özelliği de mevcut. Bunun yanı sıra yazıcıda yer alan kamera desteği ile yazdırma işleminin her an hangi aşamada olduğunu kolaylıkla kontrol edebiliyorsunuz.

Ultimaker 2+

En çok tercih edilen 3D yazıcı Ultimaker 2+

Profesyonel kullanıcıların en çok tercih ettiği Ultimaker 2+, ısıtmalı cam tablasına ve açık filament sistemine sahiptir. Baskılarda gerçekleştirmek istenen köprüleme ve çıkıntı işlemleri için mükemmel sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Tüm bu özellikleriyle bile en iyi 3D yazıcı önerileri arasında yer almaktadır.

Cihazda ısıtmalı bir cam tabla yer almaktadır. Maksimum tabla sıcaklığı ise 110 derece olarak ifade edilmektedir. Buna ek olarak BMP, GIF, JPG, OBJ, X3D ve 3MF gibi dosya uzantılarını desteklediğini belirtelim. Cihazın Autodesk Inventor, Siemens NX ve SolidWorks gibi programlara destek sağladığını da belirtelim.

50 dB maksimum gürültü seviyesi de cihazın dikkat çeken özelliklerindendir. Ayrıca dokunmatik ekran ve otomatik kalibrasyon gibi özelikler de cihazda bulunmaktadır. 223 mm baskı genişliği ve derinliğine ek olarak 205 baskı yüksekliği değeri bulunmaktadır. Ürünün boyutu 493 x 342 x 588 mm, ağırlığı ise 11.3 kg olarak belirtilmektedir.

Ürünün en etkileyici özelliklerinden birisi ise 300 mm/s yazma hızıdır. Ultimaker 3D yazıcıların en uygun fiyatlı modellerinden olan Ultimaker 2+, güvenilir ve basit/anlaşılır arayüzü ile dikkat çekmektedir. Markanın diğer ürünlerine de göz atabilirsiniz.

3D Yazıcı Önerileri: Genel Değerlendirme

3D yazıcı teknolojisi sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Bu pazardaki yeni modeller ve yenilikler piyasaya sürüldükçe, daha da üstün performans ve kullanıcı deneyimi sunacak yazıcıları görmemiz mümkün hâle geliyor. Bu nedenle, 3D yazıcı dünyasını dikkatlice takip etmek, en güncel ve en uygun seçenekleri değerlendirmek önemlidir. Bu doğrultuda sizler de günümüzdeki en iyi 3D yazıcı modelleri hangileri diye merak edebilirsiniz.

Sizler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, Türkiye’de satın alabileceğiniz en iyi 3D yazıcı modellerini inceledik. Böylece 3D yazıcı satın almayı düşünüyorsanız, 3D yazıcı önerileri listemizi inceleyerek sizlere hitap eden yazıcı modelini kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Teknoloji'den geri kalmamak için e-posta listemize abone olun!

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.